Öğretmenlik 'yan gelip yatma mesleği' diyenler

Matematik öğretmeni bir baba ve Edebiyat öğretmeni bir annenin evladıyım.. özelini de bilirim devletini de.. 8 sene bir eğitim kurumunda çalıştım.. kimse kusura bakmasın ama pes dedirtecek durumlarla karşılaştım..
"koltuk" kelimesinin kökünün "kol" olduğunu iddia eden öğretmenden tutun da, üniv. okumak için yurtdışına gitmek istediğimi duyunca, yüksek not aldığım sınav kağıdını gözümünün önünde yırtan eğitimci!!! lerle de karşılaştım..

buna rağmen Edebiyat öğretmeni olmak için bütün çabamı sarfettim.. kısmet değilmiş.. neden istedim biliyor musunuz? hep babam-annem'di benim role model'im.. onların amacı çocukları yetiştirmekten öte, veli ve öğretmenlerdi.. ve başardılar da.. bugün emekliler ve halen kapılarını yüzlerce eğitimci çalar..

kimse öğretmenden sıva yapmasını, çapa yapmasını istemiyor.. En fazla ya parasını verir yaptırırsınız ya da yapacak çok sayıda gönüllü bulursunuz (hele hele küçük yerse).. üstlerine vazife olmadığı halde yaptıklarını alt alta yazarak da "vay be neler yapıyorum" demesinler lütfen.. işte anlaşmazlık orada çıkıyor.. o zaman her meslek grubu "ee biz de yapıyoruz" diyorlar..

amacım kimseyi kırmak değil, içimden gelenleri yazdım..

öğretmneler 8-3 çalşıtıgı için rahat meslek gözüyle bakılıyor ama şunu da unutmayalım memurların içinde en düşük alan meslek grubu öğretmenler
nerdeyse hizmetlilerle eşit maaşı alıyorlar
lise mezunu sağlıkçı olan dayımın kızı benden fazla alıyor peki bu duruma ne diyeceksiniz
lise mezunu imamlar bile bizimle aynı maaşı alıyor ki onların çalşıma koşulları daha rahat lojman bile veriliyor

Matematik öğretmeni bir baba ve Edebiyat öğretmeni bir annenin evladıyım.. özelini de bilirim devletini de.. 8 sene bir eğitim kurumunda çalıştım.. kimse kusura bakmasın ama pes dedirtecek durumlarla karşılaştım..
"koltuk" kelimesinin kökünün "kol" olduğunu iddia eden öğretmenden tutun da, üniv. okumak için yurtdışına gitmek istediğimi duyunca, yüksek not aldığım sınav kağıdını gözümünün önünde yırtan eğitimci!!! lerle de karşılaştım..

buna rağmen Edebiyat öğretmeni olmak için bütün çabamı sarfettim.. kısmet değilmiş.. neden istedim biliyor musunuz? hep babam-annem'di benim role model'im.. onların amacı çocukları yetiştirmekten öte, veli ve öğretmenlerdi.. ve başardılar da.. bugün emekliler ve halen kapılarını yüzlerce eğitimci çalar..

kimse öğretmenden sıva yapmasını, çapa yapmasını istemiyor.. En fazla ya parasını verir yaptırırsınız ya da yapacak çok sayıda gönüllü bulursunuz (hele hele küçük yerse).. üstlerine vazife olmadığı halde yaptıklarını alt alta yazarak da "vay be neler yapıyorum" demesinler lütfen.. işte anlaşmazlık orada çıkıyor.. o zaman her meslek grubu "ee biz de yapıyoruz" diyorlar..

amacım kimseyi kırmak değil, içimden gelenleri yazdım..

office cim kesinlikle övünmek için yazmadım ben
sadece abarttığımızı dramatik hale getirmeye çalışanlara cevap olarak yazdım ben yoksa yine seve seve yaparım
dediğin gibi veririz üç beş kuruş yaptırırız ne olacak

bi zahmet son mesajları oku.

siz nadiren yapmanız gereken şeyleri (yok efendim boya badana bulaşık yemek gören de her ay boyanıyor okul sanacak) "mesleğin" zorluğu olarak gösteriyorsunuz, bunları hergün yapması gereken insanları düşünün bir de.

ne kadar zor bir mesleğiniz olursa olsun. hastayken işten kovulma riskiniz yok, maaşınızı alamama riskiniz yok, tatile çıkamama riskiniz yok. hafta sonları "genellikle" çalışmıyorsunuz. vs. vs. savunmaya geçmenizin bir manası yok, önceden gönderdiğiniz mesajları zaten okudum. :1ninca:

ayh tamam en iyi en mükemmel sizsiniz. orta yolu bulmaya çalışıyoruz ama hala egolarınızın şişkinliğinden okumaya zahmet etmiyorsunuz.

bi arkadaş demiş çok güzel demiş hiiiiç kusura bakmayın, öğrenmeyi dinlemeyi unutmuşsunuz sizde bir öğretmek kalmış!

selametle kutsal insanlar! öf!

tartışacak yer aradınız kk'da buldunuz değil mi? egolarınızı tatmin edip ayrıldınız.

biz dinlemeyi biliriz karşımızdaki doğru düzgün konuşursa.

Bazı kişilerin kusuruna bakılmaz canım o yüzden sizin de kusurunuza bakmıyoruz bile hiç takmayın şakkıdı

ayh tamam en iyi en mükemmel sizsiniz. orta yolu bulmaya çalışıyoruz ama hala egolarınızın şişkinliğinden okumaya zahmet etmiyorsunuz.

bi arkadaş demiş çok güzel demiş hiiiiç kusura bakmayın, öğrenmeyi dinlemeyi unutmuşsunuz sizde bir öğretmek kalmış!

selametle kutsal insanlar! öf!

çok komiksin. "artiz mühendiz" hem genellemelere kız hem de gel genelleme yap!!!

bu ülkenin başbakanı bile askerine yan gelip yatanlar dediyse öğretmenlere haydi haydi denir.

geçiniz.

sadece abarttığımızı dramatik hale getirmeye çalışanlara cevap olarak yazdım ben yoksa yine seve seve yaparım

yok tatlım, biliyorum seni.. senin için yazmadım bunları..

elbette ki yapılır.. ben de çalıştığım kurum da ücretsiz programlama dersi verdim.. Çünkü o zaman görevli olan öğretmenimiz "amaan, onunla mı uğraşacağım" dediği için..

işte insanın karşısına sürekli böyle tipler çıkınca, iyiler kaynıyor arada.. ve o çamur hiç kalkmıyor maalesef..

siz nadiren yapmanız gereken şeyleri (yok efendim boya badana bulaşık yemek gören de her ay boyanıyor okul sanacak) "mesleğin" zorluğu olarak gösteriyorsunuz, bunları hergün yapması gereken insanları düşünün bir de.

ne kadar zor bir mesleğiniz olursa olsun. hastayken işten kovulma riskiniz yok, maaşınızı alamama riskiniz yok, tatile çıkamama riskiniz yok. hafta sonları "genellikle" çalışmıyorsunuz. vs. vs. savunmaya geçmenizin bir manası yok, önceden gönderdiğiniz mesajları zaten okudum. :1ninca:

arkadaşım benim amacım inşaat işçisiyim demek değil, konudaki maddeler gerçek anlamındaydı. haftasonu çalışsak çocuklarınız ne hale gelir biliyor musun?

neyse
.

artı yönleri güzel sıralamışsın
bir de eksi yönlerini sıralarsan çok memnun olurum bizim mesajlarımızı okuyup
haa artı yönler tüm memurlar için geçerli sadece öğretmenler için değil

öğretmneler 8-3 çalşıtıgı için rahat meslek gözüyle bakılıyor ama şunu da unutmayalım memurların içinde en düşük alan meslek grubu öğretmenler
nerdeyse hizmetlilerle eşit maaşı alıyorlar
lise mezunu sağlıkçı olan dayımın kızı benden fazla alıyor peki bu duruma ne diyeceksiniz
lise mezunu imamlar bile bizimle aynı maaşı alıyor ki onların çalşıma koşulları daha rahat lojman bile veriliyor

a bunu iyi hatırlattınız, en rahat meslek öğretmenlik demiştim. 2. en rahatlık meslek tabi, imamlıktan sonra :Saruboceq:

Sizin bahsettiğiniz şey devlet ve özel sektörle alakalı. Biz de biliyoruz özel sektörün zorluğunu ama bunu biz yaratmadık değil mi???

Ya da pardon biz yarattık ve hatta Irak savaşını da biz başlattık, israil filistin arasındaki sorun da biz öğretmenlerden kaynaklı hele küresel ısınma sadece ve sadece bizim suçumuz, pakistanın içler acısı durumu için de ne yazık ki sorumlu biziz.

valla benim müdürüm okulun su faturasını ödeyemiyordu o sene.

çok komiksin. "artiz mühendiz" hem genellemelere kız hem de gel genelleme yap!!!

bu ülkenin başbakanı bile askerine yan gelip yatanlar dediyse öğretmenlere haydi haydi denir.

geçiniz.

haklısın fiyonk çum bir ara nimetten önceki bakanımız hüso vardı ya o sanırım öğretmenler için yattıkları yerden para kazanıyorlar ondan dolayı maaşları düşük demişti yanlış hatırlamıyorsam ee başımızdakiler sahip çıkmazsa diğerlerinini saldırması muhtemel

artı yönleri güzel sıralamışsın
bir de eksi yönlerini sıralarsan çok memnun olurum bizim mesajlarımızı okuyup
haa artı yönler tüm memurlar için geçerli sadece öğretmenler için değil

hangi memur 2 ay tatil yapıyor yahu, tamam güzel meslek insanlarla uğraşmak zor ben zaten yan gelip yatılır demedim, her mesleğin zorluğu var ama ilk sayfadaki maddeler gerçekten çok dramatikleştirilmiş.

Sizin bahsettiğiniz şey devlet ve özel sektörle alakalı. Biz de biliyoruz özel sektörün zorluğunu ama bunu biz yaratmadık değil mi???

Ya da pardon biz yarattık ve hatta Irak savaşını da biz başlattık, israil filistin arasındaki sorun da biz öğretmenlerden kaynaklı hele küresel ısınma sadece ve sadece bizim suçumuz, pakistanın içler acısı durumu için de ne yazık ki sorumlu biziz.

siz nasıl bir öğretmensiniz anlamıyorum. böyle mi öğretiyorsunuz öğrencilerinizi de , konuyu saptırmaya bakar mısın? ben öğretmenler / öğretmenlik kötü mü dedim? ima mı ettim? ben sadece rahat dedim.

a bunu iyi hatırlattınız, en rahat meslek öğretmenlik demiştim. 2. en rahatlık meslek tabi, imamlıktan sonra :Saruboceq:

işine gelen kısımlara cevap yazıyorsun gelmeyen kısımlara yazmıyorsun
hadi bakalım eksi yönlerini de yaz bizim mesleğin işine gelmiyor değil mi
anlaşılan işinden memnun değilsin öğretmenleri kıskanıyorsun haa
pardon önce imamları sonra öğretmneleri kıskanıyorsun

haklısın fiyonk çum bir ara nimetten önceki bakanımız hüso vardı ya o sanırım öğretmenler için yattıkları yerden para kazanıyorlar ondan dolayı maaşları düşük demişti yanlış hatırlamıyorsam ee başımızdakiler sahip çıkmazsa diğerlerinini saldırması muhtemel

toplumdaki genel kanıları kullanarak insanları birbirine düşürüyorlar.insanların zaten "devlete yaslan da nasık yaslanırsan yaslan" dediği bir ortamda kendi hesaplarını vermiyorlar.

sen önce neden öğretmenleri kadrolu sözleşmeli ücretli diye bölüp parçaladın onun hesabını versene.

ya da neden öğretmen olup da atanamıyor insanlar bu kadar açık varken?
bunlarla uğraşılmasın da ne olursa olsun.

siz nasıl bir öğretmensiniz anlamıyorum. böyle mi öğretiyorsunuz öğrencilerinizi de , konuyu saptırmaya bakar mısın? ben öğretmenler / öğretmenlik kötü mü dedim? ima mı ettim? ben sadece rahat dedim.

benim öğretmenliğimi siz yargılayamazsınız.

İşi saptıran sizsiniz. Özel sektörde çalışmanın zor olduğundan bahsedip öğretmenlere laf atmadınız mı??? Evet yaptınız bunu.

Benim cevabım da gayet açıktı. Özel sektörle devletin arasındaki farkı biz yaratmadık dedim.

konu saptırılmıyor toplumda her şey birbirine zincirleme bağlıdır.

işine gelen kısımlara cevap yazıyorsun gelmeyen kısımlara yazmıyorsun
hadi bakalım eksi yönlerini de yaz bizim mesleğin işine gelmiyor değil mi
anlaşılan işinden memnun değilsin öğretmenleri kıskanıyorsun haa
pardon önce imamları sonra öğretmneleri kıskanıyorsun

kıskanıyorum tabi siz de kabul ettiniz kıskanılacak bir meslek olduğunu alkisalkisalkis
siz de işinizden memnunsanız neden bu kadar karşı saldırıya geçiyorsunuz onu anlamıyorum. eksi yönleri niye sıralayayım, konunun başında destan yazılmış zaten mirmirmirmir

X