Öğretmenlik 'yan gelip yatma mesleği' diyenler

Arkadaşım o sizin sorununuz
Belki de insanları toplayabiliteniz yoktur zemuszemus
Halbuki öğretmenlik başta insanları bir araya getirme ve eğitme mesleğidir ama neyse..
Ben mesleğinizi basite indirgeyenlere katılmadığımı belirttim,hala da fikrim öyle
Kendini basite indirgeyenlere katılmıyorum o ayrı :nazar:
Neticede bir kabile platformu değil burası,isteyen istediği zaman yazar
Profillimde gezinerek böyle bir izlenime kapılıp da kimlerin koşa koşa gelip de laf koyma çabasına girdiği belli..

valla öğretmenleri yücelteyim derken karşı tarafı rencide ettiğinin farkında mısın ilk mesajında
kompleksli ve garibanlar demekle kimseye öyle deme hakkın yok ilkin çözemedim ne demek istediğini merak ettim o yüzden profilinde gezindim acaba iyiniyetli mi ki diye farkındaysan o mesajına da cevap yazmadım ama sonrasında yusum arkadaşımızın verdiğin cevabı kuyunca pek de iyiniyetli oldugunu sezmedim
demek ki senim karakterin insanları rencide etmek zayıf yönlerini ortaya çıkarmak

Bazı 08 :30 / 17 : 30 arası online -internet- devlet memurları da öğrentmenlik mesleğine kolay demez mi ..hani bir laf vardır :lafı adam öldürür ...oku hendek doldurur delikafadulden
Hayır yani yazık o size verilen paraya,bari mukayese etmeyin kendinizi şu garibanlarla sengözlerimebaksanabBir ego..bir ego..kompleksle alakalı sanırım :hulya:
[/COLOR

burada pek çok kişiye hakaret ettiğinin farkında mısın hem profilimde gezinerek laf sokma cabası demek de çok ayıp ben gerçekten de iyiniyetli mi dedi yoksa dalga mı geçti diye merak etmiştim

aslında bu milletimin tipik sorunu.. biri, bir konu hakkında kaygısını veya sorununu dile getirir, onu takip eden topluluk ağzına geleni sayar.. neyin hıncını çıkartmaktır amaç? tartışılır..

valla öğretmenleri yücelteyim derken karşı tarafı rencide ettiğinin farkında mısın ilk mesajında
kompleksli ve garibanlar demekle kimseye öyle deme hakkın yoetlerink ilkin çözemedim ne demek istediğini merak ettim o yüzden profilinde gezindim acaba iyiniyetli mi ki diye farkındaysan o mesajına da cevap yazmadım ama sonrasında yusum arkadaşımızın verdiğin cevabı kuyunca pek de iyiniyetli oldugunu sezmedim
demek ki senim karakterin insanları rencide etmek zayıf yönlerini ortaya çıkarmak

Maşallah iki dakikada karakterimi anaiz etmişsin vereliniortak
Öğrencilerinizi de bu şekilde analiz ederseniz vay halimize boshayallersmile
Ben de kkdaki profillere girip niyetlerini anlıyayım du iki dakka :icecream:
Neyse Başöğretmen Atatürk'ü örnek almanızı temenni ediyor,hayırlı topikler diliyorum :lepi:

Maşallah iki dakikada karakterimi anaiz etmişsin vereliniortak
Öğrencilerinizi de bu şekilde analiz ederseniz vay halimize boshayallersmile
Ben de kkdaki profillere girip niyetlerini anlıyayım du iki dakka :icecream:
Neyse Başöğretmen Atatürk'ü örnek almanızı temenni ediyor,hayırlı topikler diliyorum :lepi:

senin yaptıgın benden farklı değil
ayrıca Atatürk ü bu tartışmaya neden alet ediyorsun ki

Bu konuda bi kez daha anladım bu meslekteki çalışan kalitesindeki düzeyin yerlerde olduğunu ve bi kez daha üzüldüm çoluğu çocuğu kimlere kimlere emanet edicez diye. Erkin Koray gibi çocuğumu okula göndermemeye karar vericem sonunda. bilmiyorumkismile

sizin bir konunuz vardı kaynanamların seviyesi düşük olduğundan görüşmek istemiyorum diye.
ya da ona yakın bir şey...
o konuda size haklılık payı olabilir mi acaba diye düşünerek cevap verdiğimi anımsıyorum.
sizden de tık çıkmadığını.
sanırım siz de o kavga olmayan yerde bulunmayan insanlardansınız.
şimdi buna hemen cevap vereceksiniz mesela.

sanırım öğretmen olmak istiyorsunuz, bunu belirtmişsiniz.
ama ben öğretmen olabilecek olsanız bu kadar sinirli olmazdınız sonucuna vardım.

tartışmayı hep aşağılara çekmenizle tanındınız tebrik ediyorum sizi.
yetişkin misiniz çocuk mu belli değil.

şu şu yapıda öğretmenler gördüm tanıdım dersiniz, ya da somut örnekler vererek eleştiri yaparsınız anlaşılır,
ama bu yaptığınız tam anlamıyla hakaret.

bana söyler misiniz toplumun kalitesi nedir? diğer konunuzdaki gibi OTDÜ mezunu olmayanlara kalitesiz diyorsanız tabi ki çok kalitesiz(!) var.
peki dayanışmayı sağlayamazsak eğitim nasıl düzelecek?

ama burdaki tavırlarınızın kaliteyle alakalı değil, sorunlarınızla alakalı olduğu açık.

Öğretmenlik mesleğinin rahatlığını,avantajlarını eleştirebilirsiniz ama bu derece hakaret edemezsiniz.Ben öğretmen değilim ama üzüldüm sizin adınıza..siz ne yapmaya çalışıyorsunuz?Eleştiriyi hakarete götürmüşsünüz,özür dileyin,haddinizi aştığınızı söyleyin bence.

bu konuya başka mesleklerden olup da güzel şeyler yazan nadir insanlardan birisiniz.
teşekkürler.

Peki neden bir doktora bir mühendise bir hemşireye veya diğer meslektekilere yan gelip yatıyo denilmiyo hepsi işini layıkıyla dört dörtlük mü yapıyo
Neden öğretmenlerin üzerine bu kadar geliniyo hiç anlamıyorum gerçekten. İşinden şikayet eden sadece öğretmenler denilmiş bunu gerçekten inanarak mı söylüyosunuz şaşırdım.Polis arkadaşım var sürekli konuşuruz ve işinden şikayet eder ve bende hak veririm zor iştir yaptıkları.Sırf 2 ay tatilimiz var diye yan gelip yatan olarak anılıyosak yazık gerçekten.En azından okula sınıfa girdiğimizde işimizi yapıyoruz.Sabah 8'den akşam 5'e kadar her türlü online oyunları oynamıyoruz.Memur kuzenim var devlet dairesinde odadaki arkadaşlarıyla birlikte okey oynarlardı.Ben bilgisayar öğretmeni olmama rağmen şu zamana kadar msnimi bile açmamışımdır okulda.
Bi arkadaş babasından bahsetmiş öğretmen olduğu için değil vicdanlı olduğu için iyilik yapmış öğrencilerine.Evet çok doğru bir tespit vicdanlı insan yapar onları her öğretmen öyle değildir.O zaman meslekleri değil de insanları yargılayalım yan gelip yatan diye
Ben bahsetmiştim babamdan.Öğretmenliğinden bunu yapıyor dememiştim vicdanından yapıyor demiştim.Çünkü ben bu tutumu okul hayatımın hiç bir döneminde ilk okul öğretmenim hariç kimseden görmedim..
niye öğretmenler bu şekilde kendini savunmak zorunda bırakılıyo biliyormusunuz
Çünkü işinizi bilmeyen insanlar yan gelip yatıyosunuz diyorlar
Hiç mimarlara yan gelip yatıyo diyen oldu mu? Yüzünüze karşı birisi deseydi tepkiniz ne olurdu?
Yalan değil ki arkadaşım?İzin süreleri sizde,çalışma saatlerini kendiniz ayarlarsınız müdür muavinleriyle anlaşıp..Hangi sektörde vardır bu?
Görümcem mimar ist.da ilk 5 şirketten birinde proje müdürü.Nasıl çalıştığını biliyoruz.Mukayese etmek imkansız onu..

öğretmneler 8-3 çalşıtıgı için rahat meslek gözüyle bakılıyor ama şunu da unutmayalım memurların içinde en düşük alan meslek grubu öğretmenler
nerdeyse hizmetlilerle eşit maaşı alıyorlar
lise mezunu sağlıkçı olan dayımın kızı benden fazla alıyor peki bu duruma ne diyeceksiniz
lise mezunu imamlar bile bizimle aynı maaşı alıyor ki onların çalşıma koşulları daha rahat lojman bile veriliyor
Sağlıkçıyla eşit şartlarda çalışmıyorsunuzda ondan.
Ayrıca düşük mü aldığınızı söylüyorsunuz?Biliyorsunuzdur ki siciliniz yükseldikçe maaşınızda aynı oranla yükseliyor.
Sene başında siz öğretmenlere verilen çocuklarınız için eğitim öğretim yardımına ne demeli?Peki ders ücretleri??

benim öğretmenliğimi siz yargılayamazsınız.

İşi saptıran sizsiniz. Özel sektörde çalışmanın zor olduğundan bahsedip öğretmenlere laf atmadınız mı??? Evet yaptınız bunu.

Benim cevabım da gayet açıktı. Özel sektörle devletin arasındaki farkı biz yaratmadık dedim.
Siz yada biz farketmez.
Ama sizin hayatınızın yanında birde bu hayat var diye pencere açıyoruz.Biz yaratmadık diyip sıyrılamazsınızki..

Eee sen formasyon alıp öğretmen oluyordun. O zaman yerlerde sürüneceksin üzgünüm senin için.

Öğretmenlik sabır ister. bak sana nasıl sabır gösteriyoruz değil mi?

İşte bu cümlene, senin kışkırtmalarına gelip eminim kimse cevap yazmayacaktır bile. Çünkü ufacıksın..... miniminnacık......
Ne kadar kaba ne kadar itici..Çok üzüldüm gerçekten bir öğretmenin bu laflarına..

Arkadaşlar amacım kimseyi kırmak değil..
Benim babam 28 yılın sonunda en yüksek sicille emekli oldu.Köy okullarında çalıştı sonra uanları yükseldikçe Anadolu Liselerinde ve puanlama olarak sıralaması en yüksek olan okullarda çalıştı.İzmir ŞEmikler Lisesinin puanını bilmeyen yoktur bir öğretme olarak tahmin ediyorum.2000de Samsuna döndüğümüzde oradan tayinini aldırıp döndü babam..
Köy okullarında çalışan öğretmenlerde zamanla eğitim kalitesi yüksek şehir içinde olan okula tayinlerini aldırabiliyorlar.
Benim eltimde öğretmen 10 senelik bir köy okulunda.Ne kadar zor olsada çocuklara kğaıt kalem defter götürmek,onların ailelerinden göremediklerini vermeye çalışmak zor evet ama saat 2de işim bittiğinde herşeyi unutuyorum diyor..Türkiyenin bir gerçeği orası diyor..
Mesleğinizi iyi yaparsınız ama izin günleriniz oldukça fazladırki bu sizin tüm yorgunluğunuzu alır.
Bende bir öğretmen kızıyım hemde yıllarını vermiş bir eğitmenin kızıyım.Benim 60 yaşındaki babam bunu kabul ediyorda yeni nesil hocalarımız niye kabul etmiyor anlayamıyorum.

sizin bir konunuz vardı kaynanamların seviyesi düşük olduğundan görüşmek istemiyorum diye.
ya da ona yakın bir şey...
o konuda size haklılık payı olabilir mi acaba diye düşünerek cevap verdiğimi anımsıyorum.
sizden de tık çıkmadığını.
sanırım siz de o kavga olmayan yerde bulunmayan insanlardansınız.
şimdi buna hemen cevap vereceksiniz mesela.

sanırım öğretmen olmak istiyorsunuz, bunu belirtmişsiniz.
ama ben öğretmen olabilecek olsanız bu kadar sinirli olmazdınız sonucuna vardım.

tartışmayı hep aşağılara çekmenizle tanındınız tebrik ediyorum sizi.
yetişkin misiniz çocuk mu belli değil.

şu şu yapıda öğretmenler gördüm tanıdım dersiniz, ya da somut örnekler vererek eleştiri yaparsınız anlaşılır,
ama bu yaptığınız tam anlamıyla hakaret.

bana söyler misiniz toplumun kalitesi nedir? diğer konunuzdaki gibi OTDÜ mezunu olmayanlara kalitesiz diyorsanız tabi ki çok kalitesiz(!) var.
peki dayanışmayı sağlayamazsak eğitim nasıl düzelecek?

ama burdaki tavırlarınızın kaliteyle alakalı değil, sorunlarınızla alakalı olduğu açık.

Odtü yazacaktınız sanırım

Ben bahsetmiştim babamdan.Öğretmenliğinden bunu yapıyor dememiştim vicdanından yapıyor demiştim.Çünkü ben bu tutumu okul hayatımın hiç bir döneminde ilk okul öğretmenim hariç kimseden görmedim..

Yalan değil ki arkadaşım?İzin süreleri sizde,çalışma saatlerini kendiniz ayarlarsınız müdür muavinleriyle anlaşıp..Hangi sektörde vardır bu?
Görümcem mimar ist.da ilk 5 şirketten birinde proje müdürü.Nasıl çalıştığını biliyoruz.Mukayese etmek imkansız onu..

Sağlıkçıyla eşit şartlarda çalışmıyorsunuzda ondan.
Ayrıca düşük mü aldığınızı söylüyorsunuz?Biliyorsunuzdur ki siciliniz yükseldikçe maaşınızda aynı oranla yükseliyor.
Sene başında siz öğretmenlere verilen çocuklarınız için eğitim öğretim yardımına ne demeli?Peki ders ücretleri??

Siz yada biz farketmez.
Ama sizin hayatınızın yanında birde bu hayat var diye pencere açıyoruz.Biz yaratmadık diyip sıyrılamazsınızki..

Ne kadar kaba ne kadar itici..Çok üzüldüm gerçekten bir öğretmenin bu laflarına..

Arkadaşlar amacım kimseyi kırmak değil..
Benim babam 28 yılın sonunda en yüksek sicille emekli oldu.Köy okullarında çalıştı sonra uanları yükseldikçe Anadolu Liselerinde ve puanlama olarak sıralaması en yüksek olan okullarda çalıştı.İzmir ŞEmikler Lisesinin puanını bilmeyen yoktur bir öğretme olarak tahmin ediyorum.2000de Samsuna döndüğümüzde oradan tayinini aldırıp döndü babam..
Köy okullarında çalışan öğretmenlerde zamanla eğitim kalitesi yüksek şehir içinde olan okula tayinlerini aldırabiliyorlar.
Benim eltimde öğretmen 10 senelik bir köy okulunda.Ne kadar zor olsada çocuklara kğaıt kalem defter götürmek,onların ailelerinden göremediklerini vermeye çalışmak zor evet ama saat 2de işim bittiğinde herşeyi unutuyorum diyor..Türkiyenin bir gerçeği orası diyor..
Mesleğinizi iyi yaparsınız ama izin günleriniz oldukça fazladırki bu sizin tüm yorgunluğunuzu alır.
Bende bir öğretmen kızıyım hemde yıllarını vermiş bir eğitmenin kızıyım.Benim 60 yaşındaki babam bunu kabul ediyorda yeni nesil hocalarımız niye kabul etmiyor anlayamıyorum.

zamanla yüksek puanlarla istediği yerlere gidebiliyor diyorsun ama kaç yıl eşlerinden ayrı kalan arkadaşlarımız var sırf puan sıralaması yüzünden bir sene daha beklemek zorunda kalan
zorunlu hizmet yerleri 16-18 puan sene içinde
diğer bölgeler 10 12
ve bir sınıf öğretmeni tayin isteyebilmek için köyden merkeze en az 150 biriktirmek zorunda artık kaç sene çalışması gerektiğini siz düşünün

ayrıca sicilimiz yükseldikçe yılda bir lira ücretimiz artıyor sağlıkçı derken lise meznu bir sağlıkçıdan bahsettim saygılar

tebrikler. alkisalkisalkisbu mudur yani bu kadar yoruma cevap?
bir önceki mesajımda verdim cevabımı.
zamanla yüksek puanlarla istediği yerlere gidebiliyor diyorsun ama kaç yıl eşlerinden ayrı kalan arkadaşlarımız var sırf puan sıralaması yüzünden bir sene daha beklemek zorunda kalan
zorunlu hizmet yerleri 16-18 puan sene içinde
diğer bölgeler 10 12
ve bir sınıf öğretmeni tayin isteyebilmek için köyden merkeze en az 150 biriktirmek zorunda artık kaç sene çalışması gerektiğini siz düşünün
Çok nadir sizin dediğiniz arkadaşım.Ailemde öğretmen ağırlıklı bir meslek grubu var.Sizin dediğinizi ben bu kadar öğretmen içinde büyümüş olmama rağmen 1-2 kişiden duymuş yada duymamışımdır.
Haa tayin konusunda şunuda söylemek istiyorum:
Köy okulları rahat şehiriçindeki okullarda yorulacağım diyede atama yapılmasını istemeyen öğretmen tanıdıklarım var.Örn Eltim.Çok rahatım yolum uzak diyor ama şehiriçindekilerle uğraşamam diyor açık açık kadın.O ve o okuldaki nerdeyse tüm öğretmenler.Sizin dediğiniz seneleri sicili doldurmuş nerdeyse emeklisi yaklaşmış bir nesin hanım var köreliyorum bu öğrencilerin arasında ama rahatım diyor.Rahatlık..Zaten öğretmenliğin rahatlığı var köy okulunda daha da rahatlık.
Hadi itiraf edin lütfen yokmu çevrenizde bu mantıkta hiç öğretmen..
Yok desenizde inanmam..Çünü diyorum ya çevremde çoook var gerçektende.

ayrıca sicilimiz yükseldikçe yılda bir lira ücretimiz artıyor sağlıkçı derken lise meznu bir sağlıkçıdan bahsettim saygılar

Diploma bir kıstas mı?
Bende oz aman demeliyim ki şimdi okunulan üniversiteler üniversite mi?
Babam en zor zamanında okumuş atatürk üniv de.Herkes okullardaki siyasi hareketten dolayı kaloriferli yurtlarından kaçar memleketlerine geri dönerdi;bende garip bir pansiyonda -20 derecede sadece üzerimde bir battaniyeyle okuma savaşını verirdim derdi.Bir simitle günü geçirdiğim günlerim olurdu derdi..
Çok gerçekçi bir babam var şükürler olsun benim..
Saygılar bizden..

sakın 4 seneyi de yata yata okudugumuzu söylemeyin lütfen
diploma kıstas evet hem öss ye hazırlan hem de 4 seneyi bitirmeye çalış hem de kpss den geçmeye çalış
ayrıca şehiriçindekilerle ugrasamam demiş demek ki şehiriçindekilerle ugrasmak zor

sakın 4 seneyi de yata yata okudugumuzu söylemeyin lütfen
diploma kıstas evet hem öss ye hazırlan hem de 4 seneyi bitirmeye çalış hem de kpss den geçmeye çalış
ayrıca şehiriçindekilerle ugrasamam demiş demek ki şehiriçindekilerle ugrasmak zor

Arkadaşım anlamamakta mı ısrar ediyorsunuz yoksa farklı bir şekilde mi ben anlatıyorum anlamıyorum ama gene açıklayayım..
Lise mezunlarını beğenmyorsunuz ya;bu bir kıstas ya sizin için;benim babam içinde o zamanda okumakla şimdiki okumak arasındaki farkı dile getiriyorum size.Yata yata neden diyeyim anlamadım.
Köy okullarının zorluğundan bahsediyorsunuz ya bende size hayır köy okulları rahatmış diyorum.Şehir içindeki çocuklar daha çok yorarmış diyorum.Açık açık da söylüyorlar köydeki çocuklara bağırıyoruz şehirdeki çocuklara bağıramıyoruz veliler tepemize biniyor diyede ekliyorlar bunuda bilmiyor olamazsınız.Yani ya benim çevrem farklı bir öğretmen yapısında yada siz farklı bir yerde öğretmenlik yapıyorsunuz aynı mebe bağlı değilmisiniz anlamadım.

sarıböcek,

benim babam da emekli öğretmen ve fikirleri babanızınkilere benziyor.
fakat devir değişti hem de çok.
örneğin, bundan 30 yıl önceki bir annenein endişeleri yaşam biçimi nasıl değiştiyse, öğretmenin de değişti.
getirileri olabilir zamanın ama getiriler yanında neler gitmedi ki.

benim anlamadığım bu mesleğin içinde insanlar olarak gerçekten büyük sıkıntıları olan insanlar olarak, bu kadar tepki ve anlayışsızlıkla karşılaşmamızın sebebi nedir?

otur haline şükret fikrinden başka söylenecek bir şey yok mudur?

iki harf karışıklığını bile insanın başına kakıyorsunuz. ilginç.
suçun ne öğretmen olmak.

köy okullarındaki öğrencileri eğitmek kolay ama ulaşım ve imkanlar yönünden eksik kalıyor o yüzden zor
ama şehiriçinde her imkan var ama öğrenci karşı gelebiliyor sonra veli dediğin gibi tepene binebiliyor ben köyde de çalıştım merkezde de
demek istiyorum ki her mesleğin zorlukları var yatıyorlar demek haksızlık olur

benim anlamadığım bu mesleğin içinde insanlar olarak gerçekten büyük sıkıntıları olan insanlar olarak, bu kadar tepki ve anlayışsızlıkla karşılaşmamızın sebebi nedir?

Sebep öğretmenlik mesleği değil,başka bir meslek gurubunun sıkıntıları burada dile getirilseydi aynı tepkiyle karşılaşılacaktı.Burada ne konusu açarsanız açın birilerinden tepki çekecektir ve buna hazırlıklı olarak konuyu açmak gerek.
Öğretmenlik bence kutsal bir meslektir,hakkını verene tabii..birde tabiki bayan için en yakışan meslektir,tatili bol olduğu için :))

sarıböcek,

benim babam da emekli öğretmen ve fikirleri babanızınkilere benziyor.
fakat devir değişti hem de çok.
örneğin, bundan 30 yıl önceki bir annenein endişeleri yaşam biçimi nasıl değiştiyse, öğretmenin de değişti.
getirileri olabilir zamanın ama getiriler yanında neler gitmedi ki.

otur haline şükret fikrinden başka söylenecek bir şey yok mudur?

iki harf karışıklığını bile insanın başına kakıyorsunuz. ilginç.
suçun ne öğretmen olmak.

Önce son dediğiniz cümleden başlayayım.
Benim buradaki görevim gereği zaten biriyle tarışmam mümkün değil emin olun kırmadan sizi kendi düşüncemi asdlandırmaya çalışıyorum.
Başınıza kakmadım bir yanlışlık gördüm bunu belirttim.İlginçlik nerede bilemiyorum ama ben göremiyorum.

Asla öğretmen omayı suç olarak görmedim bakın.
Anlayışsızlık derseniz bende yok o.Yani o gözlede bakmıyorum.
Öğretmenlerde değişim söz konusu diyorsunuz ya,eski öğretmenler daha cabbar daha tuttuğunu koparan daha gerçekçi ve daha kabulliyetcilermiş.Ben buraya yazıp da evet mesleğimiz bir çok mesleğe göre daha rahat diyeyini okumadım daha.

Hayır hayatımda yani reelimde böyle duysam yaşasam amenna,dicemki gerçekten öyle.Arkanızda olurum.ama sizler bir çok meslek grubuna göre mesleğinizin rahatlığının farkında değilseniz cevap hakkı doğuyor ister istemez.

Bende kardeşimde iktisat mezunuyuz.Ben zaten paradan hiç anlamam zor bitirdim okuluda farklı bir meslek edinip o yolda ilerledim şimdi çalışmıyorum filan..Ama kardeşim..O da 4 yıl okudu.Hatta okul ikincisi olarak bir bakandan aldı diplomasını.Şimdi bir devlet bankasında çalışıyor nasıl parayı kazandığını bizler biliyoruz..

Görümcem dediğim gibi beğenmediğiniz mimar çizittiriyor diyorsunuz ya,okul hayatı yüksek lisansı derken şimdi ist da adı duylmuş ve ilk 5 şirket olarak gösterilen bir firmada mimarlık yapıyor proje müdürü ayrıca.gecenin bilmem kaçında gelip sabahın 8inde işe gidiyor.Pazar günü şantiyede bir aksallık varsa gidiyor,taa nerelere görev icabı gidiyor.Ben onunağzından duymadım ama hiç yaşadıklarının zorluklarını.

Büyüksıkıntılar derken mesela?Ne gibi büyük sıkıntılarınız var,rahatlığınızı göz ardı ettirebilecek?

X