Öğretmenlik 'yan gelip yatma mesleği' diyenler

beklentileriniz bu kadarla sınırlı oldukça öğretmen kalitesi beklemeyin o halde.

son yazılanları şöyle bir okudum da, konu başılığını "meslekler yarışıyor" şekinde değiştirmek daha ugun gibi görünüyor.

bir ülkede "eğitim"e verilen değer neyse öğretmene verilen değer de o kadardır.
gelişimini tamamlamış ülkelerde eğitim sonuçları "mali gelir" tablosuna işlenirken,
bizim ülkemizde eğitim, kazanım olarak değil, "mali gider" olarak değerlendirilir.

gelişmiş ülkelerde sadece öğretmenlere her yıl stres eğitimi desteği verilir, ders saatleri haftalık 10 dur.
yani günde 2 saat derse girmeleri ideal görülür çünkü 2 saatten sonrakiler verimsiz ders olarak nitelenir. 2 saat çalışmakla 2 saat ders vermek aynı şey DEĞİLDİR.

gelişmiş ülkelerde ne zor ne kolay diye tartışılmaz, çünkü her alanın kendine özgü niteliklerinin olduğu kabul edilmiştir, bu tartışmanın bir faydasının olmadığı bilinir.
bizdeyse bir önyargının eleştirilmesi için açılmış bir başlık bile yarış haline dönüşür.

bizdeyse fikirler söylenmez,kim daha kırıcı olabiliyorsa o kadar iyi tartışmacı sayılır.
meclistekiler bizi temsil ediyorlar gerçekten. biz buyuz işte.

BAŞTAN BERİ DEMEK İSTEDİĞİM ŞUDUR;
BURADAKİ ANLAYIŞ FARKI, DIŞARIDAN DEĞERLENDİRENLERİN MESLEĞİN KENDİSİNİ, YAŞAYANLARINSA BUNUNLA BERABER İNSAN EĞİTMENİN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU ANLATMAYA ÇALIŞMALARIDIR
.

beklentileriniz bu kadarla sınırlı oldukça öğretmen kalitesi beklemeyin o halde.

keşke daha fazlasını beklememe sebep olabilecek örnekler olsaydı karşımda...ama o da yok...
he bukadarı bile olmayan var...beterin beteri şeklinde...insanı bukadarına razı edecek, şükrettirecek şekilde...
neyse...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bir insanı yetiştirmee onu hayata hazırlamak ailesinden sonra onu eğiten kişi olmak... öğretmenliğin tanımı buydu biz böyle öğrendik. Çalışma saatlerinin uygunluğu bir çok insanı bu işe yöneltiyor olabilir. Ama idealist öğretmen kavramı gittikçe yok oluyor. O en başta sayılan maddeleri yapan öğretmenleri ben ancak filmlerde gördüm.

Film demişken geçenlerde Hilary Swank ın idealist bir öğretmeni oynadığı filmini izledim. Gerçek bir hayattan uyarlamaydı. Kadın hayattan hiç bir beklentisi kalmamış, bir çok belaya bulaşmış çeşitli ırk ve toplum katmanlarından gelen sorunlu öğrencilere öğretmenlik yapıyordu. Kendini o çocuklara öyle bir adamıştı ki evliliği bile bitti. Ama sonunda o öğrencileri hayata kazandırdı. Diğer öğretmenler tarafından dışlandı. Yöntemleri 10-15 senelik öğretmenlerce acemi bulundu ama o başardı. Kendisine rol model aldığı kişi babasıydı o da gençliğinde idealist bir öğretmenmiş. Ve hikaye gerçek hayattan uyarlamaydı.

Sanırım öğretmen olmak kolay da idealist öğretmen olmak çok zor. Bence insan bu mesleği sırf çalışma imkanlı iyi diye seçmemeli gerçekten hakkını veren kişiler öğretmen olmalı. Bu yüzden ben asla öğretmen olmayı düşünmedim.

az önce bakanı izledim canlı yayında.
bir kez bile "öğretmenler" demedi.
referandum propagandası yaptı durdu.
kpss için beni ilgilendirmez ösym yi ilgilendirir dedi.
sonra da sınavı yapan öğretmenlere soruşturma açılması gerektiğini söyledi.

yani öğretmenler kopya vermiş(!!!) arkadaşlar bakanın dediğine göre.
sınavlarda görev almak da sorun olacak artık.
kabak o sınava giren öğretmenlerin başına patlayacak...

bakan da bizi sevmiyor. :)

Öğretmenler de kopya vermiş değil, o an oradaki işten sorumnlu olan kişi öğretmense tabii ki de öğretmenler soruşturalacak, gelip beni mi soruşturacaklar. Siz o sınav gözetmeni olduğunuz parayı ne için alıyorsunuz ? Asayişi berkemal etmek, bi sorun olduğunda da hesabını vermek için. Yaptığı işin hesabını verebildiğin sürece hiçbir işten kaçmaya gerek yok. Kabak sınava giren öğretmenlere patlayacakmış. Düz kontak mantık :mymeka:

bakanın bizi sevmediği aşikar zaten
işin içinden sıyrılmak için suç tabi direkt gözetmen olanlara atılmış
öyle olmuş olsa o salonda sınava giren tüm öğrencilerin çok iyi alması lazımdı hadi bir ikisini verdi tam350 kişi tam net yapmış ya
350 kişiye birden 120 sorunun 120 si de mi verildi
ne tesadüf ki
350 kişiden dördü karıkoca iki çift
kimi kardeş yeğen bu kadar da tesadüf olmaz ki hadi bir kişiye verirsin iki kişiye verilsin
ya bu skandalı örtbas etmek için gözetmenlere direkt suçlama yazık
öss yi de bişekilde örtbas ettiler zaten
kendi beceriksizlerini başkalarının üzerine atıyorlar
yazık günah ya

neden sana sorulan diğer sorulara cevap vermiyorsun?
birilerine cevaplar mail yoluyla geceden gönderiliyorsa öğretmen mi suçludur?
dediklerinde mantığın düzü bile yok.

kendi işleri hallolsun da sen istersen hapis yat kimin umrunda?
soruları veren öğretmenler ergenekoncuymuş demeseler bari... :)))

keşke okumasaydım bu konuyu bazı mesajlar öyle içime oturdu ki
öğretmenin ne küfürbaz olduğu kalmış ne kaytarmacılığı
öyle değerli öğretmenlerimiz var ki belki size rast gelmemiş olabilir (yada görmezden geliyorsunuz sırf muhalefet olayım mantığıyla)
işte tüm bu öğretmenlerin bu foruma üye olsun olmasın bu yazdıklarınızı okusun okumasın hakkını yemiş oluyorsunuz arkadaşlar.

ha şunu söyle 2.5 ay tatil, 15 gün ara tatil yarım gün çalışma bu sebeple kolay bir meslek de
sonuna kadar haklısın ama lütfen yaa
herkesi aynı kefeye koyup yok öğretmenler şöyle yok böyle ayıp gerçekten

öğretmenlik mesleği kolaydır. sınıfa çıkar çocuklar açın şu sayfayı okuyun yada yazın dersen, 5 dk tenefüsü 20 dk kullanırsan, hiç bir vicdani sorumluluk duymazsan kolaydır tabi
ama bu davranışlar sadece öğretmenlik mesleğinde mi var
yada mesleğe özgü birşeymi bu kaytarmacılık
bu tamamen insanla ilgili bir şey her meslek grubunda bu davranışlar karşımıza çıkabilir.

ben doktorluk mesleğini kutsal bulurum kızımın doktor olmasını hayal ediyorum.
şimdi ben çıkıp amann doktor ne yapıyor sanki (genelleme yapıp) muayene bile etmeden yerinden kalkmadan yazıyorlar ilacı desem bu ne kadar doğru bir davranış olur acaba
haksızlık yapmış olmazmıyım.

ve son olarak konu sahibi arkadaşta keşke bu konuyu açmasaydı her mesleğin muhakkak bir zorluğu vardır.

aybuke07, eline, emeğine sağlık. Dışarıdan bakınca öyle kolay görünüyor ki öğretmenlik, kimse ne koşullarda çalıştığımızı bilmiyor. Bilmemeleri de normal. Bundan 15, 20 yıl önce daha kolaydı öğretmenlik. Bu zorunlu eğitim çıktı; eğitim de eğitim olmaktan çıktı, öğretmenliğin de tadı kaçtı. Öğrenciye ciddi anlamda hiçbir yaptırım uygulanmıyor. Derse girmiyor, öğretmen suçlu. Performansını/projesini yapmıyor, öğretmen suçlu. Sınava girmiyor, öğretmen suçlu. Çete kurarak diğer öğrencilere tahakküm ediyor, öğretmen suçlu. Öğretmene hakaret ediyor, öğretmen suçlu...
10 yıllık öğretmenim, bıktım gerçekten. Şu okul, bu okul fark etmiyor. Sorunsuz okul yok; çünkü bu eğitim sistemi sorunlu. Hoş, buna eğitim değil, öğütüm sistemi dense, daha doğru olur. Normal okullarda elli ayaklı engelli insanlar yetiştiriliyor. Tembel ruhlu, çalışmayı sevmeyen, günübirlik yaşayan, emek harcamadan kazanmaya çalışan, kendinden başka kimseyi düşünmeyen, saygısız, kaba tipler yetişiyor. Ben ilerisini çok daha kötü görüyorum; çünkü bu tipler daha okul sıralarında çete kurup haraç topluyorlar. Sokakta çocukların önüne geçiyorlar, okulda tahakküm ettikleri çocukları sıkıştırıyorlar. Herkes de bunu biliyor kimse sesini çıkarmıyor. Çıkaramaz da; çünkü çocukerkil dönemi yaşıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, çocukturlar. Ataerkilden çocukerkile evrildik! Ortasını bulamayız! Onun için ne desek boş. Sistem, öğrenci ne ama ne yaparsa yapsın güvence altına almış. Öğrenci de bunu gayet iyi biliyor; ne okulu, ne öğretmeni ne de dersi hiç iplemiyor. 8. sınıf öğrencisi takıla dura metin okuyor. Yazıla anlatımı berbat.
Adam akıllı bir disiplin yönetmeliği olmadığı ve uygulanmadığı sürece bu böyle devam eder.
Gece yarılarına kadar yok çalışma kağıdı hazırla, yok puanlama anahtarı hazırla, yok BEP planı hazırla.. Okulda dadılık, kalabalık kontrolörü, güvenlik görevlisi, ofisboy olarak çalış...
Okulda da bitmiyor iş...
Meraklısı varsa, buyursun öğretmenlik yapsın.

okul öncesi öğretmenliği 4.sınıftayımm okuması çok rahattı gerçektennn severek geçirdim 3 yılı ve hiç zorlanmadımm..yaz okulunda ders bile açılmıorr kalan yokki çünkü:)hadi oldu diyelim onlarda devamsızlıktan yada özel sebeplerden flndır..staja gidiorumm bakıorumm öğretmenler de gayet rahat,,sınıftan hiç stajyer eksik olmaz zaten,bi gün meslek liseliler,bi gün üniversiteliler bir gün de aöfliler fln gelir,öğretmen de kahvesini alır takılır öle ortalarda...ben kesinlikle öyle yapmak istemiyorum..ama öğretmenlik hayatımda da rahat olacağımı düşünüorum

arkadaşım sen nasıl bir üniversitede okuyorsun biz sınıfı geçecez die öldük ölüdük dirildik ne taklalar attık 2. sınıftan itibarane ünivde bütün dersleri biz anlttaık o kadar çok eleştirildik yerden yere vurulduk senin okuduğun fakultede sorun var diğerleriyle karıştırma lütfen.

sevgili öğretmen arkadaşlarım üzülmeyin malesef ülkemizde mesleğini küçümseme diye bir olay var. halbuki en küçük sarsıntında yıkılan evleri MÜHENDİSLER MİMARLAR yapmıyorlar mı??? insanlara hayvan muamelesi yapıp soyup sovana çeviren DOKTORLAR yok mu? bütün meslekler içinde iyiside kötüsü var, mimar çok çalışıyorsa benim aldığım maaşın en az 2 katını alıyor, ama öğretmenlik sırf para mesleği değil işte. olumsuz düşünenler malesef duydukalrı gördükleriyle hareket edenler... Avrupa çöpçünün bile (asla çöpçülüğü küçümsemiyorum sadece örnek veriyorum) kıymeti bilinir aşağılanmaz ama bizde herşey küçümsenir. İnsanlarımız sadece masa başı iş istiyor. Halkımızın bildiği sadece üç beş meslek var illa doktor olacak mühendis olacak vs vs vs.... AMA UNUTULAN ŞU Kİ SİZ ŞU AN OKUYABİLİYORSANIZ BUNU BİR ÖĞRETMENE BORÇLUSUNUZ! O DİĞER MESLEĞE SAHİP VATANDAŞLARI BİZLER YETİŞTİRİYORUZ NASIL BİZİ KÜÇÜMSERSİNİZ HAKKIMIZI NASIL ÖDERSİNİZ????!!!

ne söylenenlerden dolayı kompleksli olun ne de bizim meslek çok kutsal diye övünmeyin. her mesleğin zorluğu verdır. ve kamuya hizmet eden her meslek kutsaldır. sen ders verirsin örneğin ben okul projelerini yaparım. ne yani benim işim daha mı az değere layık.
haa bu arada eğitim bilimleri okumak mühendislikten, tıptan.... daha kolay olduğu su götürmez bi gerçektir.
üniversitedeyken. yurtta kaldım bisürü öğretmen adayı arkadaşım oldu...
çoğu yata yata geçiyodu. bu kendi tabirleridir...
zaten çoğu öğretmenliğin tatili çok, kolay olduğu için öss den sonra tercih eder.
çok az bir kısmı da vardır ki gerçektn idealisttir. doğudaki bir köye gocunmadan gider ve türkçe bile bilmeyen çocuklara birşeyler öğretmenin derdindedir.
o kişiler ideallerini düşünmekten yok benim mesleğim küçümseniyooooo. ayyy biz çok zor okuduuuk, bizim maaşımız niyee aaaz diye düşünecek vakit bulamaz.
her mesleğe saygılıyım yeterki işini adam gibi yapsın....

arkadaşım dikkatini çekersren mesleğimiz kutsal demiyorum zor okuduysanız daha çok çalışıyorsanız ona görede maaşınızı alıyorsunuz bunuda göz ardı etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…