bizim işimiz EĞİTİM VE ÖĞRETİM bir öğretmenin işi hem eğitmektir hem de öğretmek. malesef öğretim çok kolay eğitim ise zordur. sadece çocuklar değil velileride eğitiyoruz malasef, her zaman eğitimli bilinçli velilerimiz olmuyor. suratında annesinin 5 parmak izi çıkmış öğrenciminde psikolojisini düzeltmek bana düşüyor. ben yapmasam kim yapacak? o çocuk içinde o tokatın ezikliğiyle büyüyecek başka kim ilgilenecek?şartlar koşullar kolay değil malesef
iyi de çocuğun psikolojisinde bir sorun görülürse bu okulun psikolojik danışmanlarının işidir, öğretmenlerin değil..
işte ilk mesajdan itibaren bu sebeple tepki çekiyorsunuz.. üstelik konuyu baştan beri okuyorum 1-2 öğretmenim o kadar kibar cevaplar verdilerr ki.. gerçekten çalıştığı okulu öğrenmek isterim.. ve sabırlarından dolayı da kutlarım..
arkadaşım her okulda psikolojik danışman mı var sanıyorsun???
başa kakacağın saatlerce şikayet edeceğin işi niye yaparsın? hani kutsaldı hani şöleydi böleydi, ne anladım ben o işten?
office bacım burdakilerin diliyle başolunmaz, çocuklarla haşır neşir ola ola çocuk gibi didişmeyi öğrenmişler laf falan anladıkları yok akılları sıra hak savunuyorlar, ne hale düştüklerinden haberleri yok, birkaçı hariç. öğretmenlere varolan saygımı da düşürdüler, başkalarının da öyle. uğraşma o yüzden, laf anlayana anlatılır.
iyi de çocuğun psikolojisinde bir sorun görülürse bu okulun psikolojik danışmanlarının işidir, öğretmenlerin değil..
işte ilk mesajdan itibaren bu sebeple tepki çekiyorsunuz.. üstelik konuyu baştan beri okuyorum 1-2 öğretmenim o kadar kibar cevaplar verdilerr ki.. gerçekten çalıştığı okulu öğrenmek isterim.. ve sabırlarından dolayı da kutlarım..
Bir dersi sevdirenin öğretmenin kendisi olduğunu biliyor musunuz?
:umursamaz:
Öyle öğretmenler oluyor ki öğrenciler onlar sayesinde o dersten hayatları boyunca soğuyorlar; öyle öğretmenler de oluyor ki anlayışlı ve iyi, öğrenci şevkle o derse sarılıp çalışıyor.
Bunların hepsi psikoloji etkili işler...
Öğretmenlik kesinlikle kolay bir meslek değil, ve herkesin de harcı değil.... :umursamaz:
pffff.... artık hemen her okulda var, bildiğim kadarıyla da zorunlu.. sonuçta psikoloji sizin uzmanlık alanınız değil.. ancak yönlendirebilirsiniz..
kusura bakmayın ama daha fazla tartışamayacağım.. üstünüze vazife olmayan, sadece gönüllü olarak yaptığınız işleri alt alta listeleyip, zorundaymış gibi gösterirseniz; öğretmenliği küçültürsünüz insanların gözünde..
ve bu arada, evet yine aynı fikirdeyim.. öğretmen olmak zorlaştırılmalı.. herkes olmamalı.. yerimseniben
başa kakacağın saatlerce şikayet edeceğin işi niye yaparsın? hani kutsaldı hani şöleydi böleydi, ne anladım ben o işten?
office bacım burdakilerin diliyle başolunmaz, çocuklarla haşır neşir ola ola çocuk gibi didişmeyi öğrenmişler laf falan anladıkları yok akılları sıra hak savunuyorlar, ne hale düştüklerinden haberleri yok, birkaçı hariç. öğretmenlere varolan saygımı da düşürdüler, başkalarının da öyle. uğraşma o yüzden, laf anlayana anlatılır.
Arkadaşım gerçekten keşke her okulda bir psikolojik danışman yada rehber öğretmen olsa.Ankarada çalışıyorum ve benim okulumda dahi böyle birşey yok,düşünün ki başkent burası.
Ama size şu konuda katılmamak imkansız.. Kesinlikle öğretmen olmak zorlaştırılmalı.Herkes öğretmen olmamalı...Haklısınız....
Eleştirileriniz daha yapıcı olursa bence daha düzeyli bir tartışma olur.Unutmayın kimse durup duruken işini of şöyle of böyle demez.Karşut fikirler çıkarsa savunmak amaçlı kendini ifade eder.Kimse bana birşey demeden durup dururken inanılmaz zor bir işim var demem.Ama biri çıkar derse ki çook kolay bir işiniz var,işte o zaman savunma ihtiyacı hissederim.
Bir dersi sevdirenin öğretmenin kendisi olduğunu biliyor musunuz?
:umursamaz:
Öyle öğretmenler oluyor ki öğrenciler onlar sayesinde o dersten hayatları boyunca soğuyorlar; öyle öğretmenler de oluyor ki anlayışlı ve iyi, öğrenci şevkle o derse sarılıp çalışıyor.
Bunların hepsi psikoloji etkili işler...
Öğretmenlik kesinlikle kolay bir meslek değil, ve herkesin de harcı değil.... :umursamaz:
Arkadaşım gerçekten keşke her okulda bir psikolojik danışman yada rehber öğretmen olsa.Ankarada çalışıyorum ve benim okulumda dahi böyle birşey yok,düşünün ki başkent burası.
Ama size şu konuda katılmamak imkansız.. Kesinlikle öğretmen olmak zorlaştırılmalı.Herkes öğretmen olmamalı...Haklısınız....
Eleştirileriniz daha yapıcı olursa bence daha düzeyli bir tartışma olur.Unutmayın kimse durup duruken işini of şöyle of böyle demez.Karşut fikirler çıkarsa savunmak amaçlı kendini ifade eder.Kimse bana birşey demeden durup dururken inanılmaz zor bir işim var demem.Ama biri çıkar derse ki çook kolay bir işiniz var,işte o zaman savunma ihtiyacı hissederim.
size kim savunun dedi ki? kendi kendinize çalıp oynuyosunuz hala! başlığı açan öğretmen, oraya 1000 tane ekstrem durum yazan öğretmen, abartıyosunuz diyene hakaret edip saldıran yine öğretmen. kendi kendinize büyütüyorsunu mevzuyu farkındamısınız? hem siz işinizden eminseniz niye gocunuyosunuz, yaranız mı var hanfendiler??
şu konuya bi bakın resmen hakaret var ya. gelenin üstüne atlayanlar var. herkes için söylemiyorum ama durum bu. ne bu kadar ya ne yani? namusunuza mı laf edildi, ananıza mı sövüldü? kendi kendinize abartıp duruyosunuz. inandırıcılığınızı da yitiryorsunuz.
ne yani ne var bu kadara kadar abartılacak???? madem o kadar kötü yapmayın kardeşim boğazınıza mı basıyolar? amma küçük emraha bağladınız be. Allahtan korkun şu ramazan günü, açta açıkta işsiz kalanlar var. siz bayan halinizle böyle bir meslek yapıyorsunuz hala ağır maden işçisiymiş gibi şikatyetçisiniz, dibine kadar da şükürsüzsünüz. PES! sizin gibi konuşanların hiçbirine saygı duymuyorum, çünkü siz de bana saygılı davranmadınız.
bu yazdıklarım geneledir, öğretmen gibi davranıp saygılı cevap veren üç beş hanım hariç!
Ayrıca sayın december yukarıda size verdiğim ilk cevapta şahsınıza ve kişiliğinize herhangi bir saygısızlıkta bulunduğumu sanmıyorum.Sadece yapıcı eleştilerde bulunalım dedim.Ama sanki kuyruğunuza basılmış gibi bir cevap veren yine sizsiniz.Sanırım biraz daha hayat tecrübesi gerek size...