Öğretmenlik 'yan gelip yatma mesleği' diyenler

Bu konuda bi kez daha anladım bu meslekteki çalışan kalitesindeki düzeyin yerlerde olduğunu ve bi kez daha üzüldüm çoluğu çocuğu kimlere kimlere emanet edicez diye. Erkin Koray gibi çocuğumu okula göndermemeye karar vericem sonunda. bilmiyorumkismile

Öğrencilik hayatının yerini ne tutar...
Özellikle devlet okullarındaki öğrenciliğin..Farklı kültürlerden farklı ailelerden ,farklı sınıflardan çocuklar bir arada yaşamayı öğreniyor..Biraz küs,biraz barış hayatı tanıyorlar..
okuldaki törende şiir okuduktan sonra yüzlerce kişi alkışlıyor bunun gururunu sen nasıl verirsin ... :kızgın:

erkin korayın kızı olduğu için iş sorunu yaşamayacak belki ama hayatında hep bişeyler eksik kalıcak ne yaparsa yapsın okul boşluğunu asla dolduramayacak :kahve:

bu nasıl bir zihniyettir allahım vallaha numuneliksiniz :eek:lmaz::
size değilde sizinle yetişicek çocuğa üzülürüm valla çok yazık :nazar:

hadi şimdi benide banlatsanaaaaa :icecream:

Üniversite tercih döneminde bir dostumuzun kızı hepimizi aradı sırayla..
Deli gibi doktor olmak istiyordu ama doktor olan ve o dönem 20 yıl önce derece ile tıp eğitimi yapan teyzesi çok kızıyor engellemeye çalışıyordu. Ve sıkı durun matematik öğretmeni olmasını telkin ediyordu...
Eşimi aradı kızımız mühendislik ile bilgi aldı ben kendi fakültem ile bilgi verdim..
Velhasıl tercihlerini yaptı ve matematik öğretmenliğini kazandı..
Ailecek çok mutlular..!! biz de mutluyuz çünkü bende kendisine öğretmen ol dedim. Vicdanım da rahat..
Çünkü rahat bir hayatı olacak.. Tıp okusa nöbetti oydu buydu düzensiz ama maddi olarak güzel bir hayatı ve dr sıfatı olacaktı. Mühendis olsa erkek egemen mühendis dünyasından sıyrılmaya çalışacaktı.
Benim branşımı okusa sürüm sürümsürünecek bir banka da tabir i caizse köle olacaktı.
Ama öğretmen olacak onun adına mutluyum ne olursa olsun..
Akşam evine gelecek belirli bir vakit,kendini geliştirirse özel ders verecek ve para da kazanabilecek.
Yazın 1 haftalık tatil için kimseye yalvarmayacak.. vs vs saymak dahi istemiyorum bir sürü olumlu durum.
ha olumsuzluklar da var da hangi meslekte yok ..?
Doğuya gitme ne bileyim eşten ayrı kalma durumları memur olan hangi kurumda yok..?
ziraat mühendisi bir ablam subay eşinden 1,5 ayrı yaşadı iki çocukla muşta yaşadı bir de..
hiç de ağladığını görmedim..? mesleğimdir yeter ki yapayım dedi..
öğretmende değildi niye gitti ki acaba muşa..?
ama toplumda öyle bir durum var ki öğretmen atamaları olay oluyor..
öğretmen maaşları mesele oluyor.. yok sözleşmeli yok ücretli yok kadrolu..
bir polis ne maaş alıyor nasıl çalışıyor bilir misiniz hiç..?
tek laf duyar mısınız onlardan ..
Meslek diğerlerine göre rahat iken bu kadar yaygara niye oluyor anlaşılmayan o..?
Yoksa bu millet için sıva yapan öğretmenlerden Allah razı olsun..
Ben 15 yıllık eğitim hayatımda 1 tanesi hariç hiçbir öğretmenine hakkımı helal etmem.ahirette ödeşeceğiz ..

Şunu da söyleyeyim .. Şu an orta öğretim de mat öğretmeni olan dostum bana öğrencilerin 40 ile 30 kafadan çarpamadıkları çarpım tablosunu kendisini öğrettiğini ağlayarak anlattı..diğer öğretmenler onu teselli etmiş üzülme sen kitaptan anlat çek git ötesine karışma demişler.. o kutsal görevi yapan öğretmenler böyle de iyi çalışıyor yani.. karar sizin ...

kızın hayatıyla çok güzel oynamışsınız tebrikler. Marifet gibi anlatmışsınız ya birde. Zavallı kız sittin sene çalışsa doktorların kazandığı paranın 1/40 -belki- anca kazanır.

Ben bahsetmiştim babamdan.Öğretmenliğinden bunu yapıyor dememiştim vicdanından yapıyor demiştim.Çünkü ben bu tutumu okul hayatımın hiç bir döneminde ilk okul öğretmenim hariç kimseden görmedim..

Yalan değil ki arkadaşım?İzin süreleri sizde,çalışma saatlerini kendiniz ayarlarsınız müdür muavinleriyle anlaşıp..Hangi sektörde vardır bu?
Görümcem mimar ist.da ilk 5 şirketten birinde proje müdürü.Nasıl çalıştığını biliyoruz.Mukayese etmek imkansız onu..

Sağlıkçıyla eşit şartlarda çalışmıyorsunuzda ondan.
Ayrıca düşük mü aldığınızı söylüyorsunuz?Biliyorsunuzdur ki siciliniz yükseldikçe maaşınızda aynı oranla yükseliyor.
Sene başında siz öğretmenlere verilen çocuklarınız için eğitim öğretim yardımına ne demeli?Peki ders ücretleri??

Siz yada biz farketmez.
Ama sizin hayatınızın yanında birde bu hayat var diye pencere açıyoruz.Biz yaratmadık diyip sıyrılamazsınızki..

Ne kadar kaba ne kadar itici..Çok üzüldüm gerçekten bir öğretmenin bu laflarına..

Arkadaşlar amacım kimseyi kırmak değil..
Benim babam 28 yılın sonunda en yüksek sicille emekli oldu.Köy okullarında çalıştı sonra uanları yükseldikçe Anadolu Liselerinde ve puanlama olarak sıralaması en yüksek olan okullarda çalıştı.İzmir ŞEmikler Lisesinin puanını bilmeyen yoktur bir öğretme olarak tahmin ediyorum.2000de Samsuna döndüğümüzde oradan tayinini aldırıp döndü babam..
Köy okullarında çalışan öğretmenlerde zamanla eğitim kalitesi yüksek şehir içinde olan okula tayinlerini aldırabiliyorlar.
Benim eltimde öğretmen 10 senelik bir köy okulunda.Ne kadar zor olsada çocuklara kğaıt kalem defter götürmek,onların ailelerinden göremediklerini vermeye çalışmak zor evet ama saat 2de işim bittiğinde herşeyi unutuyorum diyor..Türkiyenin bir gerçeği orası diyor..
Mesleğinizi iyi yaparsınız ama izin günleriniz oldukça fazladırki bu sizin tüm yorgunluğunuzu alır.
Bende bir öğretmen kızıyım hemde yıllarını vermiş bir eğitmenin kızıyım.Benim 60 yaşındaki babam bunu kabul ediyorda yeni nesil hocalarımız niye kabul etmiyor anlayamıyorum.

Sicili değilde derecesi artıkça maaşları artıyor

bir doktora bakalım.. ağabeyimi örnek vereyim size. 6 sene tıp 6 sene ihtisas,12 sene. sadece eğitim hayatı.
asistanken,gün aşırı nöbet. çalışıyorsun ertesi gün dinlenme yok... nöbet tutuyorsun,eresi gün yine çalışıyorsun. nöbetinin ertesi günü.
ve bu senelerce devam ediyor...
hafta sonu aradığımda,hastanede. bulurum genelde.
neden ameliyat ettiği hastaların başında. hafta sonusuda yok... şu anda doçent ama yine böyle bir tempo.
evde devamlı okumak. neden.
tıp her zaman aynı kalmıyor. yeni makaleleler,yeni teknikler, tıp dergileri...evdede ders çalışmaya ölene kadar devam..
hastaların biri yan baktın diye,sana saldırmazsa iyi bir gün diyebiliriz..
devamlı riskli,gergin bir hayat. ölümle mücadele veren insanlar,ve onları kurtarmaya çalışırken yaşanan ruh halleri,kolay mı.
değil.
her mesleğin zorlukları olabilir ama öğretmenler en zor işi yapıyor gibi bir yansıtmayı kabul etmem mümkün değil.

Bir doktora bakmanız onunla kıyaslamanız çok anlamsız. Bir kere kulvarları, maaşları farklı. Çok mantıksız bir kıyaslama olmuş tabiki çok çalışacaklar.

kızın hayatıyla çok güzel oynamışsınız tebrikler. Marifet gibi anlatmışsınız ya birde. Zavallı kız sittin sene çalışsa doktorların kazandığı paranın 1/40 -belki- anca kazanır.

Bir doktora bakmanız onunla kıyaslamanız çok anlamsız. Bir kere kulvarları, maaşları farklı. Çok mantıksız bir kıyaslama olmuş tabiki çok çalışacaklar.

maaşlarımıdelikafadulden
buraya yazmayım o çalışmaya aldıkları maaşı.gamyoncuiremsu
tabiki çok çalışacaklar derseniz evet çok çalışacaklar.öğretmenlerdende çok çalışıyorlar. ama aldıkları ücret , çok komik o çalışmaya..
kıyaslarım. neden kıyaslamayım. öğretmenlerin buraya madde madde koyarlarsa yaptıkları şeyleri ,o koyan kişiyede böyle bir örnek verilir. .
verilecektir de:ecrin_bebek:

Konu başlığı nedir? Öğretmenlik yan gelip yatma mesleği diyenler buraya..
Bu lafı başkalarının kullanımına açan yine öğretmen..
Konu içeriği de -çoğunun geçerliliğinin bile olmadığı- yüzlerce maddenin alt alta yazılıp çok zor işimiz denmesi.
Peki; hayır bizce çok zor değil görüşüne niye eleştireye açık olarak bakmıyorsunuz?
Atamalar, doğu il görevleri vs.. her devlet memurunun sıkıntısıdır, mesleğe özel değil.
Hem bu sıkıntıları yaşayıp hem de üzerine sizinki kadar olanakların olmadığı çook meslek varken eleştireye niye bu kadar kapalısınız?
9,5 ay görev yapıp 12 aylık maaş almak çok güzel bir haktır. Niye bunun karşılığında "Ama biz çok yoruluyoruz" diyorsunuz hemen.
Tabiki de yorulacaksınız, çalışan herkes yoruluyor.
Bir arkadaş örnek vermiş; ders saatlerini ayarlayamadığı için. Sabah 8'de okula gidip derse gidip 2 saat boşluğu varmış sonra tekrar derse giriyor, 6'da çıkıyormuş (Sanırım böyleydi ya da buna benzerdi, yanlışım varsa düzeltiniz)
Bana göre artı bir durum. He size göre saat 14:00'de çıkmaya alternatif olarak zordur ama bana göre çok güzel.
2 saat boşluk var, evin yakınsa gidersin, değilse oturup çayını içer kitabını okursun vs.. Ne güzel..

Bir yazımda keşke kassaydım zamanında da öğretmen olsaydım yazıma "keşke kassaydın" diye olumsuz bir yazı gelmiş.
Nesi kötü bu düşüncemin? Mesleğiniz güzel, şartlarınız iyi, keşke bende çalışıp öğretmen olsaydım da sizinle aynı şartlara sahip olsaydım. Bu lafın ötesi var mı? Küfür mü bu? Gocunulacak bir şey mi?
Anlamıyorum bu tahammülsüzlüğü..

Neden görmek istemiyorsunuz? Öğretmenlik çok zor meslek değil. Size çok zor geliyor olabilir çünkü siz başka türlüsünü bimiyorsunuz. Hep bu tempoyla çalışmışsınız.
Hastalıktan gözünüzü açamazken işe gitmek zorunda bırakılmamışsınız..
Yazın cayır cayır sıcağında 2 gün izin için 40 takla atmamışsınız.
Ne kadar 10 dk'lık tenefüste bile öğrencilerle uğraşıyor bile olsanız yaptığınız asli işe ara verebilmişsiniz.

bir doktora bakalım.. ağabeyimi örnek vereyim size. 6 sene tıp 6 sene ihtisas,12 sene. sadece eğitim hayatı.
asistanken,gün aşırı nöbet. çalışıyorsun ertesi gün dinlenme yok... nöbet tutuyorsun,eresi gün yine çalışıyorsun. nöbetinin ertesi günü.
ve bu senelerce devam ediyor...
hafta sonu aradığımda,hastanede. bulurum genelde.
neden ameliyat ettiği hastaların başında. hafta sonusuda yok... şu anda doçent ama yine böyle bir tempo.
evde devamlı okumak. neden.
tıp her zaman aynı kalmıyor. yeni makaleleler,yeni teknikler, tıp dergileri...evdede ders çalışmaya ölene kadar devam..
hastaların biri yan baktın diye,sana saldırmazsa iyi bir gün diyebiliriz..
devamlı riskli,gergin bir hayat. ölümle mücadele veren insanlar,ve onları kurtarmaya çalışırken yaşanan ruh halleri,kolay mı.
değil.
her mesleğin zorlukları olabilir ama öğretmenler en zor işi yapıyor gibi bir yansıtmayı kabul etmem mümkün değil.

aklı başında kimsenin öğretmenler en zor işi yapıyor diyecğini düşünmüyorum,daha ne zor işler var...Burdaki arkadaşlarımın tek zoruna giden öğretmenliğin hafife alınması.

aklı başında kimsenin öğretmenler en zor işi yapıyor diyecğini düşünmüyorum,daha ne zor işler var...Burdaki arkadaşlarımın tek zoruna giden öğretmenliğin hafife alınması.

öğretmenliği asla, hafiife almam
kime desen benim mesleğimde zor diyecektir..
ama öyle ,maddeler doldurularak bu zor meslekmiş gibi gösterilirse,orda bir dakika derim. bana göre ne çok zor nede kolay...

Çok fazla uzadığını ve gereksiz seninki iyi benimki iyi tartışmalarına girildiğini düşünüyorum.Her mesleğin kendine özgü zorlukları vardır,hiç bir iş de yan gelip yatılmaz,adı üstünde işdir,çalışmaktır.Neredeyse öğretmenlik kişilere indirgenerek hakarete varıyor.Son nokta olarak

Atatürk Diyor ki

Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır.

Allah Allah...bir teyzem ve eniştem doktor, biri doçent biri devlet hastanesinde acaip bir döner sermaye alıyor, bir eniştem fizik öğretmeni...
inanın yaşam standartları arasındaki fark doktor olanların sürekli okumak ve kendini geliştirmek zorunda olmaları... eniştemin icapları, nöbetleri...teyzemin akademik ortamda yükselmek için girdiği onca sınav...paçasından tutup çeken bir sürü meslektaş...

öğretmen olan eniştem...saati 150 TL den vergisiz dertsiz özel ders veriyor adam, boş vakti yok...ve bunun gibi diğer akrabalrım da...tüm öğretmenler karşılıklı olarak birbirlerinin çocuklarına da özel ders verdikleri için çocuklarının eğitimine harcadığı para bile yok...haklısınız...kıyaslanamaz...!!!:nazar::nazar:

Allah Allah...bir teyzem ve eniştem doktor, biri doçent biri devlet hastanesinde acaip bir döner sermaye alıyor, bir eniştem fizik öğretmeni...
inanın yaşam standartları arasındaki fark doktor olanların sürekli okumak ve kendini geliştirmek zorunda olmaları... eniştemin icapları, nöbetleri...teyzemin akademik ortamda yükselmek için girdiği onca sınav...paçasından tutup çeken bir sürü meslektaş...

öğretmen olan eniştem...saati 150 TL den vergisiz dertsiz özel ders veriyor adam, boş vakti yok...ve bunun gibi diğer akrabalrım da...tüm öğretmenler karşılıklı olarak birbirlerinin çocuklarına da özel ders verdikleri için çocuklarının eğitimine harcadığı para bile yok...haklısınız...kıyaslanamaz...!!!:nazar::nazar:

Aynen bunu demek istemiştim daha önce: dıdıdmın dıdısı şu dıdıdımın dıdısı bu. Kendinizin yapmadığı iş için yorum yapamazsınız, son sözüm bu':nazar:

tüm öğretmenler özel ders vermiyor,veremiyor.Kimilerinin branşı,kimilerinin de yaşadıkları yer buna uygun olmuyor.Uç örnekler vermeyelim.
madamX teşekkür ederim,düşüncelerin için

Aynen bunu demek istemiştim daha önce: dıdıdmın dıdısı şu dıdıdımın dıdısı bu. Kendinizin yapmadığı iş için yorum yapamazsınız, son sözüm bu':nazar:

niye, sizin algı yeteneğiniz yok mu...görerek öğrenebilen anlayabilenlerden değil misiniz...
gözlem yeteneğiniz de mi yok...
o zaman sizin için üzgünüm...büyük eksiklikler bunlar...:nazar::nazar:
ya da cevap veremeyeceği için basit bir kaçma yöntemi...
sizin için o insanlar dıdı olabilir o sizin ilişki boyutunuz, benim için kendim gibi tanıdıklarım...
bence kaçmaktan vazgeçin de itiraf edin, kabul edin...

tüm öğretmenler özel ders vermiyor,veremiyor.Kimilerinin branşı,kimilerinin de yaşadıkları yer buna uygun olmuyor.Uç örnekler vermeyelim.
madamX teşekkür ederim,düşüncelerin için

uç derken...öğrenim hayatım boyunca tüm öğretmenlerim özel ders veriyordu....
kardeşimin de....kuzenlerimin de...şimdi iş arkadaşlarımın kardeşlerinin çocuklarının yeğenlerinin de...uç derken???
tanıdığım tüm öğretmenler özel ders veriyor...
hakikaten uç.....

niye, sizin algı yeteneğiniz yok mu...görerek öğrenebilen anlayabilenlerden değil misiniz...
gözlem yeteneğiniz de mi yok...
o zaman sizin için üzgünüm...büyük eksiklikler bunlar...:nazar::nazar:
ya da cevap veremeyeceği için basit bir kaçma yöntemi...
sizin için o insanlar dıdı olabilir o sizin ilişki boyutunuz, benim için kendim gibi tanıdıklarım...
bence kaçmaktan vazgeçin de itiraf edin, kabul edin...

bir de dikkat edin kendinizi bir arabanın önüne filan atmayın sakın...çarpar...camdan fazla sarkmayın...düşersiniz...hani yaşamadan öğrenemiyorsunuz ya...bir katkım olsun diye söyledim...:hulya::hulya:

"sen anlamazsın bekarsın" lafının mesleğe uyarlanmış hali mi?
bir öğretmen polisin mesleğinden bahsederken, ya da hemşirenin nöbetinden bahsederken anlayabilir itiraz yok; ama öğretmen olmayan öğretmenden bahsederken anlayamaz mı?

İşte bu topik bu yüzden gerildi, bu tarz konuşmalar yüzünden..

Niye,mülki amirliğinizmi acaba burası,daha önce yazmamış olanlar yazamaz diye bir kaide mi var sengözlerimebaksanab

sadece tartışma çıkarmak için gelenler o kadar belli ediyorlar ki kendilerini.

bu bölüme birçok veli de gelir. birçoğu sorunlarını anlatır ya da soru sormak isterler ve elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz ama herkes bilir ki burası o çirkin tartışmaların yeri değildir.

Ben bahsetmiştim babamdan.Öğretmenliğinden bunu yapıyor dememiştim vicdanından yapıyor demiştim.Çünkü ben bu tutumu okul hayatımın hiç bir döneminde ilk okul öğretmenim hariç kimseden görmedim..

Yalan değil ki arkadaşım?İzin süreleri sizde,çalışma saatlerini kendiniz ayarlarsınız müdür muavinleriyle anlaşıp..Hangi sektörde vardır bu?
Görümcem mimar ist.da ilk 5 şirketten birinde proje müdürü.Nasıl çalıştığını biliyoruz.Mukayese etmek imkansız onu..

Sağlıkçıyla eşit şartlarda çalışmıyorsunuzda ondan.
Ayrıca düşük mü aldığınızı söylüyorsunuz?Biliyorsunuzdur ki siciliniz yükseldikçe maaşınızda aynı oranla yükseliyor.
Sene başında siz öğretmenlere verilen çocuklarınız için eğitim öğretim yardımına ne demeli?Peki ders ücretleri??

Siz yada biz farketmez.
Ama sizin hayatınızın yanında birde bu hayat var diye pencere açıyoruz.Biz yaratmadık diyip sıyrılamazsınızki..

Ne kadar kaba ne kadar itici..Çok üzüldüm gerçekten bir öğretmenin bu laflarına..

Arkadaşlar amacım kimseyi kırmak değil..
Benim babam 28 yılın sonunda en yüksek sicille emekli oldu.Köy okullarında çalıştı sonra uanları yükseldikçe Anadolu Liselerinde ve puanlama olarak sıralaması en yüksek olan okullarda çalıştı.İzmir ŞEmikler Lisesinin puanını bilmeyen yoktur bir öğretme olarak tahmin ediyorum.2000de Samsuna döndüğümüzde oradan tayinini aldırıp döndü babam..
Köy okullarında çalışan öğretmenlerde zamanla eğitim kalitesi yüksek şehir içinde olan okula tayinlerini aldırabiliyorlar.
Benim eltimde öğretmen 10 senelik bir köy okulunda.Ne kadar zor olsada çocuklara kğaıt kalem defter götürmek,onların ailelerinden göremediklerini vermeye çalışmak zor evet ama saat 2de işim bittiğinde herşeyi unutuyorum diyor..Türkiyenin bir gerçeği orası diyor..
Mesleğinizi iyi yaparsınız ama izin günleriniz oldukça fazladırki bu sizin tüm yorgunluğunuzu alır.
Bende bir öğretmen kızıyım hemde yıllarını vermiş bir eğitmenin kızıyım.Benim 60 yaşındaki babam bunu kabul ediyorda yeni nesil hocalarımız niye kabul etmiyor anlayamıyorum.

ne kadar kaba ve itici öyle mi??? Siz kimden alıntı yaptığımı gördünüz mü? Ya da o kişinin neler yazdığına hiç dikkat ettniz mi? Bir kere daha okuyun neler yazdığını ondan sonra cevap verin. Birisi kalkmış utanmadan hakaret etmiş sonra da ona aaa çok ayıp mı dememi bekliyorsunuz. Değil öğretmen ne olursam olayım kimsenin böyle bir cümlesini karşılıksız bırakmam. Bazen insanlara hakettikleri gibi davranmak zorunda kalıyoruz. Size birisi kalkıp aynı cümleyi yazsa tepkiniz ne olurdu acaba.

Diğer alıntıma ise sizin hayatınızın yanında bir de böyle bir hayat var diye pencere açmanıza hiç gerek yok. Bizlerin de aileleri var, bizler de çalıştık özel sektörde. Neyin ne olduğunu çook iyi biliyoruz. Fakat bu farkın anlatılacağı yer burası değil. Çünkü biz bu ülkeyi yöneten insanlar değiliz ki. Elbette biz yaratmadık bu durumu, bunda sıyrılacak bir cümle göremedim ben.

Burada hiçbir öğretmen biz dünyanın en zor işini yapıyoruz diye birşey mi yazmış acaba? Ben böyle bir cümle göremedim. Bizler burada sadece toplumdaki genel kanının aksine zor bir iş yapıyoruz dedik. Bunun sebeplerini de sıraladık. Ama bunları yaparken asla bizim mesleğimizden başka zor meslekler yoktur demedik.

Yani aslında boşuna konuşuyoruz bu konuyu...şu konuyu açabilen öğretmen de açıklamış ne kadar boş vakti olduğunu-bas bas bağırması gerekmiyor-,ben bi avukatın bi doktorun bi hemşirenin oturup böyle iki yüz küsür maddeyle mesleğinin zorluklarından bahsettiğini görmedim.ha!belki sohbet sırasında;ah!şu işin şu kısmı çok zor demiştir o ayrı ama maddelerle sıralamak...
Şimdi de bunu dinleyin;benim lise de bi hocam vardı ikinci kez öss'ye girmiş ve dil anlatım öğretmenliğini kazanmış,önceki mesleği ne olsa beğenirsiniz;hemşirelik...bi keresinde sınıfta meslekler hakkında konuşurken;"neden hemşireliği bıraktınız onun parası daha iyi diye biliyorum,bende hemşire olmak istiyorum çok mu zor?"diye bi soru sormuştu bi arkadaş...
öğretmen'in cevabı şu;"evllikte hemşirelik zor oluyor nöbetleri,giriş-çıkış saatleri bi anneye uygun değil demişti maaşları arasında da çok büyük bi fark yok"demişti.veee daha da önemlisi bir yıl boyunca dersi hiç anlamamışdım hiçbirimiz anlamamıştık(iki üniversite okumasına rağmen).bize konu verir hep bize anlattırırdı.ee,tabi bi öğrenci tahtada öğretmen ise bi sıraa da oturunca sınıfta ki atmosferi siz düşünün...bi keresinde şu anlattığım şahısa eski bi kelime sorup türkçe anlamın öğretnmek istemiştim o da söyledi(ben eski türkçeyi çok sevdiğim için sürekli kullanırım)..daha neler neler.
birgün bi hocaya derdimi anlatmaya çalışırken o kelimeyi kullandım...bana anlamının o olmadığını söyleyince,"hoca söyledi diyecektim kiiii"...."-hoca böyle birşey söylemzez sen yanlış anlamamışsındır"deyip lafı ağzıma tıkadı.(kendizi herşeyi bilen tek kişi olarak gördüğünüz yalan değil)
Ben şu an psikologluk okuyorum...Türkiye de neredeyse hiç ama hiç ilgi görmeyen bi meslek...ama ben,herkese inat,paraya inat,rahatlığa inat,bu çok istediğim mesleği seçtim.ailem sürekli bi ÖĞRETMEN olmam gereğtiğini söylese bile...
kimse öğretmenlik mesleğini hor görmüyor ama kimse durup dururken mesleğini"kaanıtlamak"için maddeler de yazmıyor.gereksiz kırgınlıklarınız niye???bu konuyu siz gündeme getiriyorsunuz sürekli...

öğretmenliği asla, hafiife almam
kime desen benim mesleğimde zor diyecektir..
ama öyle ,maddeler doldurularak bu zor meslekmiş gibi gösterilirse,orda bir dakika derim. bana göre ne çok zor nede kolay...

biz de günlerdir bunu anlatıyoruz. sağlıkçıları genelde örnek veriyorlar bize. bir doktor lise yıllarından başlayarak çook çalışıyor. bir öğrencim çok fazla neti olmasına rağmen yerleşemedi tıp fakültesine. halbuki her branştan 4-5 yanlışı vardı ancak. Kazandıktan sonra eğitim de zor evet. çalışma hayatına başladıktan sonra hastaneye bağlı yaşıyorlar, izin almadan ayrılamıyorlar bile.

Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir aslında. Örneğin fabrikada çalışan işçi, adamlar gece gündüz çalışıyorlar ama aldıkları maaş çook az.

Bunların hepsi ülkemizin gerçeği. Ve biz bunları çok iyi biliyoruz.

Bu başlığın açılma nedeni hemen hemen her yerde öğretmenlerin hiçbir iş yapmadan maaş aldıklarının söylenmesi. Bu o kadar kötü bir his yaratıyor ki insanda, işin içine girmeden anlamayabilirsiniz. burda yazılan hiçbir işi yapmasak bile sorumluluk duygumuz çok büyük bir yük oluşturuyor bizde. Gözlerinin içine bakıyoruz ki anladılar mı acaba konuyu diye. Çünkü düşünsene eğer konuyu anlarsa ÖSS'de yapabilecek, eğer o sınavda yaparsa annesi babası gibi tarlaya mahkum kalmayacak, belki de güzel bir hayatı olacak.

biz de günlerdir bunu anlatıyoruz. sağlıkçıları genelde örnek veriyorlar bize. bir doktor lise yıllarından başlayarak çook çalışıyor. bir öğrencim çok fazla neti olmasına rağmen yerleşemedi tıp fakültesine. halbuki her branştan 4-5 yanlışı vardı ancak. Kazandıktan sonra eğitim de zor evet. çalışma hayatına başladıktan sonra hastaneye bağlı yaşıyorlar, izin almadan ayrılamıyorlar bile.

Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir aslında. Örneğin fabrikada çalışan işçi, adamlar gece gündüz çalışıyorlar ama aldıkları maaş çook az.

Bunların hepsi ülkemizin gerçeği. Ve biz bunları çok iyi biliyoruz.

Bu başlığın açılma nedeni hemen hemen her yerde öğretmenlerin hiçbir iş yapmadan maaş aldıklarının söylenmesi. Bu o kadar kötü bir his yaratıyor ki insanda, işin içine girmeden anlamayabilirsiniz. burda yazılan hiçbir işi yapmasak bile sorumluluk duygumuz çok büyük bir yük oluşturuyor bizde. Gözlerinin içine bakıyoruz ki anladılar mı acaba konuyu diye. Çünkü düşünsene eğer konuyu anlarsa ÖSS'de yapabilecek, eğer o sınavda yaparsa annesi babası gibi tarlaya mahkum kalmayacak, belki de güzel bir hayatı olacak.

her yerde öğretmenlerin hiçbir iş yapmadan maaş aldıklarının söylenmesi

buna katılmıyorum elbet. kim diyorsa yanlış bir düşünce. hiç bir iş emek vermeden olmaz. kapıya koyuverirler adamı. elbetteki emek veriyorsunuz. ama o maddeler sanki çok zor bir iş yapıyorsunuz gibi göstermiş okuyana.
.sorumluluklarınızın fazla olduğunada katılıyorum. ama polisin,doktorun,hemşirenin bence daha fazla sorumluluğu var ..nede olsa insanlar canını teslim ediyorlar bu meslektekilere.
.

Öğretmenlik güzel meslek,hafife alıncak bir meslekte değil,yan gelip yatmıyorlardır ama zor bir meslekte değil,hatta diğer mesleklere göre evet rahat bir meslek,bunu söyleyince neden olay oluyor ki,öğretmenlik rahat bir meslek demek kötü bir şey mi? Ben öyle düşünüyorum mesela,ailesinin %80 i öğretmenlerden oluşan biri olarak.

X