Öğretmenlik 'yan gelip yatma mesleği' diyenler

Direk sizi suçladığım bir cümle kelime gösterirmisiniz?
Ayrıca dediğim gibi benim burda kimse ile tartışma gibi bir durumum yok gayet düzgün ifadeler kullanıyorum.Dikkat edin rica ederim söylediklerinize.

kendi topiciniz ifadesi o anlama geliyor.
daha açıklayıcı olabilirdiniz.

İYİ OLAN ÖĞRETMENLERDE YOK DEĞİL SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI(ama her türlü şartları kolay bi meslek)"yarası olanlar yeterince gocundu belki ama bu ülkede iyi öğretmen çok az VESSELAM...

Evet haklısın.
Ama Yatıyor hiç demedim sevgili çeku.O yüzden onun muhattabı ben değilim.Böyle bir şeyi en azından babama saygımdan dile getiremem.Sadece rahat olduğunu söyledim hep.
Bu arada öğretmenler arasındada var eşimin alt katta bilgisayar programcılığı okuyan kuzeni bitiren ama bir türlü mezun olamayan kuzeni tek bir dersinden geçirmeyen hocasına bir miktar para yardımında bulunarak mezun oldu.İnsanın içinde olmasın be yeterki canım

Evet malesef var bizim üniversitede hocalar yaz okuluna bırakırdı para alabilmek için ve aynı öğrencileri yaz okulunda bile geçirmemişti. Malesef böyle insanlar da var. Allahım uzak tutsun onları bizden :eek:lmaz:

Ben eve geldiğimde gerçekten unutamıyorum herşeyi hatta öğrencilerimin yapması gerektiği halde yapmadığı derse hazırlık kısmını evde kendim yapıyorumki öğrencilere daha da faydalı olabileyim diye

Ama bütün bunlara rağmen bazılarının(burdaki herkesi kasdetmiyorum çevreden de çok duyuyoruz) öğretmenler yatıyor demesi gerçekten üzüyor. Yine de bütün bunlara rağmen iyiki öğretmen olmuşum diyorum

Her meslekte yatan var ama onlar niye bu kadar dillendirilmiyor orası da tartışılır.
Polisler rüşvet yer, doktorlar organ çalar, mühendisler çürük ev yapar. Bunlar batmaz da öğretmenlerin 2 aylık tatili rahatsız eder milletimizi

bunu ben de merak ediyorum, sen bunu çok sordun da farklı fikirler gelmedi nedense kavga etmekle meşgulüz sürekli.

bunu ben de merak ediyorum, sen bunu çok sordun da farklı fikirler gelmedi nedense kavga etmekle meşgulüz sürekli.

Boşver be canım biz mesleğimizi en iyi şekilde yapalım içimiz rahat olsun kimin ne dediğiyle kafa yormayacağım artık.

((((((((öğretmenliği asla kutsal bi meslek olarak görmüyorum...)))))
benim hayatımda iki öğretmen oldu fevkaladenın de fevkinde...onun dışında ki bütün öğretmenler kendini çok şey sanan bi hiçti...öğretmenler bana asla birşey öğretmediler(hıı sanmayın ki öğretmenlerle aram kötüydü aksine çok iyidi beni severlerdi çünkü ben tam bi öğrenciydim-kendi kendimi geliştirerek-ama ben onları sevmezdim sevemezdim)
hani bazen öğretmenler derler biz herkesi eşit seviyoruz asla öyle birşey yok(benim lise de bi öğretmenim vardı arkadışım sırf "kürt" diye kafayı takmıştı ona"sen ne yapsan da bırakacağım dedi sınıfta herkesin içinde...daha neler neler)
ayrıca öncelikle şunu bilin eğitim farklı öğretim farklı(kendinizden filizofmuşsunuz gibi bahsetmeyin )...bizi ailemiz eğitti,siz öğrettiniz(!)zaten öğretmenlik de branşların olması çok iyi yoksa siz öğretmenler katliam yapardıniz bi dersi anlatıyorsunuz diye bu kadar cıngar çıkarttınız hepsini anlatsaydınız"Allah(!)"olduğunuzu söylerdiniz herhalde...

din ve dille ilgili sorunlar çıkaran çok öğretmen var.
aynı zamanda bu konuda sorun çıkaran çok sayıda polis, hukukçu hatta restorant sahibi de var.
vur abalıya olmuyor mu biraz?

Ben böyle birşeyi bi öğretmenden duydum,başka bi meslekte olan bi kişi de böyle bi tutum sergileseydi ve ben bunu görseydim onu da yazardım...ayrıca burda bütün mesleklerin tavır ve davranışlarını masaya yatıramam öyle değilmi???siz de çok iyi biliyorsunuz ki benim burda diğer mesleklerin yaptığı haksızlıkları yazmamam onların haksızlık yapmadığı anlamına gelmez...konuyu saptırmayın öğretmen hanım.

Ben böyle birşeyi bi öğretmenden duydum,başka bi meslekte olan bi kişi de böyle bi tutum sergileseydi ve ben bunu görseydim onu da yazardım...ayrıca burda bütün mesleklerin tavır ve davranışlarını masaya yatıramam öyle değilmi???siz de çok iyi biliyorsunuz ki benim burda diğer mesleklerin yaptığı haksızlıkları yazmamam onların haksızlık yapmadığı anlamına gelmez...konuyu saptırmayın öğretmen hanım.

peki.

Ben genel bir yargıdan bahsettim piyanist.Burda konuşulanlarla sınırlandırmıyorum.Çevreden genelde öğretmenlere çamur atanlar çoğunlukta bu yüzden haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

Affınıza sığınarak ve bu topicde fazlaca öğretmen olduğunu düşünerek ayrıca konuyla hiç alakası olmayan bi soru sormak istiyorum.. lütfen yanlış anlaşılmasın rica ediyorum. cevap vermeyebilirsinizde tabiki.. sadece kişisel gözlemim bu. fakat gözlemim yanlışsa ve bana öyle denk geldiyse de en azından bu önyargımı kırabilirim sizin sayenizde.. sorumu saçma bulmayın diye bu önkonuşmayı yaptıktan ve önlem cümlelerimi kurduktan sonra geçiyorum sadede:))

benim etrafımda bir çok öğretmen var.. akrabalarım, onların arkadaşları, benim arkadaşlarım ve yine onları çevresi v.s... ve eğer 100 kişiyi tanıyosam bunlarda 70 i ya boşanmış, ya boşanma aşamasında yada ikinci evliliğini yapmış kişiler... öğretmenlik mesleğinin çok stresli olmasındanmı yoksa entellektüel anlamda kendilerini geliştirip bir süre sonra birlikte olduğu kişinin kendisine yetmemesindenmi acaba? tabi bunların hiç birde olmayabilir.. belki benim çevremdedir anormallik:)

Affınıza sığınarak ve bu topicde fazlaca öğretmen olduğunu düşünerek ayrıca konuyla hiç alakası olmayan bi soru sormak istiyorum.. lütfen yanlış anlaşılmasın rica ediyorum. cevap vermeyebilirsinizde tabiki.. sadece kişisel gözlemim bu. fakat gözlemim yanlışsa ve bana öyle denk geldiyse de en azından bu önyargımı kırabilirim sizin sayenizde.. sorumu saçma bulmayın diye bu önkonuşmayı yaptıktan ve önlem cümlelerimi kurduktan sonra geçiyorum sadede:))

benim etrafımda bir çok öğretmen var.. akrabalarım, onların arkadaşları, benim arkadaşlarım ve yine onları çevresi v.s... ve eğer 100 kişiyi tanıyosam bunlarda 70 i ya boşanmış, ya boşanma aşamasında yada ikinci evliliğini yapmış kişiler... öğretmenlik mesleğinin çok stresli olmasındanmı yoksa entellektüel anlamda kendilerini geliştirip bir süre sonra birlikte olduğu kişinin kendisine yetmemesindenmi acaba? tabi bunların hiç birde olmayabilir.. belki benim çevremdedir anormallik:)

size denk gelmiş bence.Benim çevremde rastlamadım ben

yaz tatili suçludur kesin. :bbo:

fiyonk eskişehirde nerede öğretmensin,bende eskişehirdeyim.merkezdeyim,ingilizce öğretmeniyim.

sana denk gelmiştir maevescim,benim hiç boşanmış öğretmen arkadaşım olmadı ve boşananı da görmedim

Bir öğretmenin açtığı bir konuya yorum yapmak neden bu kadar tepki topladı hala çözebilmiş değilim...
Konu başlığı belli, altında bir sürü madde, onun altına çok kolay değil mi gibi imalı bir cümle...
yineliyorum evet kolay....
yineliyorum, öğretmen, görevi öğrendiği dersi öğretmek!! olan, bu iş için okuyan, bu iş karşılığında maaşını alan kişi...
Lütfen, çok rica ediyorum kimse karşımıza geçip de biz eğitiyoruz, yetiştiriyoruz filan demesin...beni öğretmenlerim eğitmedi, ailem eğitti ve çevremdeki herkesi de...
benim mühendislik okumam gibi öğretmenlik okuyan, bana devlette çalışacaksan bu sınavı geçeceksin dedikleri gibi onlara da denilen, doğru düzgün çalışıp bir sınavı geçemeyenlerin çok enteresan bir biçimde feveran kopardığı bir meslek grubu...
öğretmen olmayan sözleşmeliler de sizin şartlarınızda çalışıyor sizin gibi meydanlara çıkan var mı, onlar da çocuklarından eşlerinden ayrı, sizin gibi habire şikayet eden var mı?
benim 8,30-17,30 full mesai karşılığında yılda 20 gün için lütfen demek zorunda kaldığım ortamda 2,5 ay tatil yapıp, 12 ay maaş alan, maaşalrımız yetmiyor diye sızlanan,
bana dışarıya proje çizmek yasakken şakır şakır vergiye tabi olmaksızın özel ders veren meslek grubu...
hakikaten zor işiniz, gerçekten hakkınız yeniyor, gerçekten şartlarınız zor...bence de...

sayfalarca okudum,o kadar çok şey yazılmış ki hangi birine cevap yazayım bilemedim
beni çok rahatsız eden iki kişinin üslubu oldu,limonağacı ve piyanistt.Ne olursa olsun,haklı bile olsan her şeyden önce kendini doğru ifade etmektir önemli olan,kalp kırmak en kolayı.Ben de bir-iki kelime söyleyip ortamı gerebilirim değil mi?Bu mudur olması gereken?

Öğretmenlik mesleğinden yakınmamızın nedeni değer görmememiz.Çoluk çocuğun maskarası oluyoruz kimin umrunda.Diğer meslek gruplarında bu denli insanla iç içe değilsin.Bir bankacı arkadaşımla konuşuyorduk geçenlerde,kendine diklenen bir insan olduğunda orda yetki sahibi insanın onu dışarı attırdığını,öyle olayların yaşanmadığını anlattı.Ya bizde hergün,her saat bize diklenen,bizi umursamayan insanlarla,gençlerleyiz.Öğrenci gider seni bir de müdüre şikayet eder,müdür seni koruyacağına çocuğun lafıyla hareket edip bir de seni suçlar.Tamam çalışma şartları ,tatiller olabilir ama inanın insanın kafası rahat olmayınca hepsi boş.Ben hala eve geldiğimde ertesi gün anlatacağım konuya hazırlanırım,branşım gereği bilimsel gelişmeleri takip eder,onları aktarırım.Üniversiteye yönelik sorular hazırlarım..vs...

Maddelerden bazıları abartılı,evet.Bir arkadaşım yazmış,öğrencilerin doğum günün hanginiz kutluyor diye.Doğrudur,maddeler de o da var ama Allah aşkınıza böyle bir şey mümkün mü,yüzlerce öğrencinin hangi birinin doğum günü hatırlanır,hangi birine ev ziyaretine gidilir.Branş öğretmenleri için imkansız gibi bir şey.
Dikkatimi en çok çeken de bir çoğunun öğretmenlerini sevmemiş olması,hiç mi iyiye denk gelmediniz.Şimdi bir polis haksız yere birini dövse,tüm polisleri mi suçlayalım.Genelleme yapmak çok kolay.Kabul ederim,öğretmenlik vasfını taşımayan çok öğretmen var ama herkes değil..

bir doktora bakalım.. ağabeyimi örnek vereyim size. 6 sene tıp 6 sene ihtisas,12 sene. sadece eğitim hayatı.
asistanken,gün aşırı nöbet. çalışıyorsun ertesi gün dinlenme yok... nöbet tutuyorsun,eresi gün yine çalışıyorsun. nöbetinin ertesi günü.
ve bu senelerce devam ediyor...
hafta sonu aradığımda,hastanede. bulurum genelde.
neden ameliyat ettiği hastaların başında. hafta sonusuda yok... şu anda doçent ama yine böyle bir tempo.
evde devamlı okumak. neden.
tıp her zaman aynı kalmıyor. yeni makaleleler,yeni teknikler, tıp dergileri...evdede ders çalışmaya ölene kadar devam..
hastaların biri yan baktın diye,sana saldırmazsa iyi bir gün diyebiliriz..
devamlı riskli,gergin bir hayat. ölümle mücadele veren insanlar,ve onları kurtarmaya çalışırken yaşanan ruh halleri,kolay mı.
değil.
her mesleğin zorlukları olabilir ama öğretmenler en zor işi yapıyor gibi bir yansıtmayı kabul etmem mümkün değil.

X