Bir öğretmenin açtığı bir konuya yorum yapmak neden bu kadar tepki topladı hala çözebilmiş değilim...
Konu başlığı belli, altında bir sürü madde, onun altına çok kolay değil mi gibi imalı bir cümle...
yineliyorum evet kolay....
yineliyorum, öğretmen, görevi öğrendiği dersi öğretmek!! olan, bu iş için okuyan, bu iş karşılığında maaşını alan kişi...
Lütfen, çok rica ediyorum kimse karşımıza geçip de biz eğitiyoruz, yetiştiriyoruz filan demesin...beni öğretmenlerim eğitmedi, ailem eğitti ve çevremdeki herkesi de...
benim mühendislik okumam gibi öğretmenlik okuyan, bana devlette çalışacaksan bu sınavı geçeceksin dedikleri gibi onlara da denilen, doğru düzgün çalışıp bir sınavı geçemeyenlerin çok enteresan bir biçimde feveran kopardığı bir meslek grubu...
öğretmen olmayan sözleşmeliler de sizin şartlarınızda çalışıyor sizin gibi meydanlara çıkan var mı, onlar da çocuklarından eşlerinden ayrı, sizin gibi habire şikayet eden var mı?
benim 8,30-17,30 full mesai karşılığında yılda 20 gün için lütfen demek zorunda kaldığım ortamda 2,5 ay tatil yapıp, 12 ay maaş alan, maaşalrımız yetmiyor diye sızlanan,
bana dışarıya proje çizmek yasakken şakır şakır vergiye tabi olmaksızın özel ders veren meslek grubu...
hakikaten zor işiniz, gerçekten hakkınız yeniyor, gerçekten şartlarınız zor...bence de...