aybuke07, eline, emeğine sağlık. Dışarıdan bakınca öyle kolay görünüyor ki öğretmenlik, kimse ne koşullarda çalıştığımızı bilmiyor. Bilmemeleri de normal. Bundan 15, 20 yıl önce daha kolaydı öğretmenlik. Bu zorunlu eğitim çıktı; eğitim de eğitim olmaktan çıktı, öğretmenliğin de tadı kaçtı. Öğrenciye ciddi anlamda hiçbir yaptırım uygulanmıyor. Derse girmiyor, öğretmen suçlu. Performansını/projesini yapmıyor, öğretmen suçlu. Sınava girmiyor, öğretmen suçlu. Çete kurarak diğer öğrencilere tahakküm ediyor, öğretmen suçlu. Öğretmene hakaret ediyor, öğretmen suçlu...
10 yıllık öğretmenim, bıktım gerçekten. Şu okul, bu okul fark etmiyor. Sorunsuz okul yok; çünkü bu eğitim sistemi sorunlu. Hoş, buna eğitim değil, öğütüm sistemi dense, daha doğru olur. Normal okullarda elli ayaklı engelli insanlar yetiştiriliyor. Tembel ruhlu, çalışmayı sevmeyen, günübirlik yaşayan, emek harcamadan kazanmaya çalışan, kendinden başka kimseyi düşünmeyen, saygısız, kaba tipler yetişiyor. Ben ilerisini çok daha kötü görüyorum; çünkü bu tipler daha okul sıralarında çete kurup haraç topluyorlar. Sokakta çocukların önüne geçiyorlar, okulda tahakküm ettikleri çocukları sıkıştırıyorlar. Herkes de bunu biliyor kimse sesini çıkarmıyor. Çıkaramaz da; çünkü çocukerkil dönemi yaşıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, çocukturlar. Ataerkilden çocukerkile evrildik! Ortasını bulamayız! Onun için ne desek boş. Sistem, öğrenci ne ama ne yaparsa yapsın güvence altına almış. Öğrenci de bunu gayet iyi biliyor; ne okulu, ne öğretmeni ne de dersi hiç iplemiyor. 8. sınıf öğrencisi takıla dura metin okuyor. Yazıla anlatımı berbat.
Adam akıllı bir disiplin yönetmeliği olmadığı ve uygulanmadığı sürece bu böyle devam eder.
Gece yarılarına kadar yok çalışma kağıdı hazırla, yok puanlama anahtarı hazırla, yok BEP planı hazırla.. Okulda dadılık, kalabalık kontrolörü, güvenlik görevlisi, ofisboy olarak çalış...
Okulda da bitmiyor iş...
Meraklısı varsa, buyursun öğretmenlik yapsın.