Yalan değil ki arkadaşım?İzin süreleri sizde,çalışma saatlerini kendiniz ayarlarsınız müdür muavinleriyle anlaşıp..Hangi sektörde vardır bu?
Görümcem mimar ist.da ilk 5 şirketten birinde proje müdürü.Nasıl çalıştığını biliyoruz.Mukayese etmek imkansız onu.. Bu olay her okulda gerçekleşmiyor malesef geçen yıl saat 7 buçukta derse gidiyodum 2 saat derse girip sonra eve tekrar geliyodum 12 de tekrar gidiyodum 2 saat derse girip yine boş dersim oluyodu ve 6 da bitiyodu dersim.Sabahçı öğlenci olan okullarda dengesizlik olabiliyo.Bunu şikayet etmek için de yazmıyorum sadece karşıdan göründüğü kadar kolay değil herşey.Biraz da bazılarının bakış açısını değiştirebilirsem sevinirim
Arkadaşlar amacım kimseyi kırmak değil..
Benim babam 28 yılın sonunda en yüksek sicille emekli oldu.Köy okullarında çalıştı sonra uanları yükseldikçe Anadolu Liselerinde ve puanlama olarak sıralaması en yüksek olan okullarda çalıştı.İzmir ŞEmikler Lisesinin puanını bilmeyen yoktur bir öğretme olarak tahmin ediyorum.2000de Samsuna döndüğümüzde oradan tayinini aldırıp döndü babam..
Köy okullarında çalışan öğretmenlerde zamanla eğitim kalitesi yüksek şehir içinde olan okula tayinlerini aldırabiliyorlar.
Benim eltimde öğretmen 10 senelik bir köy okulunda.Ne kadar zor olsada çocuklara kğaıt kalem defter götürmek,onların ailelerinden göremediklerini vermeye çalışmak zor evet ama saat 2de işim bittiğinde herşeyi unutuyorum diyor..Türkiyenin bir gerçeği orası diyor..
Mesleğinizi iyi yaparsınız ama izin günleriniz oldukça fazladırki bu sizin tüm yorgunluğunuzu alır.
Bende bir öğretmen kızıyım hemde yıllarını vermiş bir eğitmenin kızıyım.Benim 60 yaşındaki babam bunu kabul ediyorda yeni nesil hocalarımız niye kabul etmiyor anlayamıyorum.
Ben eve geldiğimde gerçekten unutamıyorum herşeyi hatta öğrencilerimin yapması gerektiği halde yapmadığı derse hazırlık kısmını evde kendim yapıyorumki öğrencilere daha da faydalı olabileyim diye
Ama bütün bunlara rağmen bazılarının(burdaki herkesi kasdetmiyorum çevreden de çok duyuyoruz) öğretmenler yatıyor demesi gerçekten üzüyor. Yine de bütün bunlara rağmen iyiki öğretmen olmuşum diyorum
Her meslekte yatan var ama onlar niye bu kadar dillendirilmiyor orası da tartışılır.
Polisler rüşvet yer, doktorlar organ çalar, mühendisler çürük ev yapar. Bunlar batmaz da öğretmenlerin 2 aylık tatili rahatsız eder milletimizi