- 5 Mart 2007
- 306
- 1
-
- Konu Sahibi denizyosunu
Benim kızım 3.sınıfta zeki bir çocuk ama tembel zoraki ders çalışıyor.Sınıfımız 48 kişi ve öğretmenden yeterli verim alamıyoruz.Ben dersleriyle yakından ilgileniyor ve destek oluyorum.Ama çalıştığım için ve 1.5 yaşında bir bebeğim daha olduğu için bende gerektiği kadar yardımcı olamıyorum.
Şimdi sınıfımızda birçok velinin çocuğunu 4.sınıf için dersaneye yazdırdığını öğrendim.Açıkçası bu konuda kafam çok karıştı ve önerilerinizi bekliyorum.
o yaştaki bir çocuğun(daha oyun çocuğu) aşırı dersle ilgilenmekten bunalmasından ve iyice okuldan soğumasından korkuyorum.Göndermezsemde arkadaşlarından iyice geri kalabilir endişesi yaşıyorum.
Öğretmeniyle konuştum bu konuyu o da aslında gerek olmadığını söyledi ve paranız çoksa gönderin dedi.
Benim için dersane ücreti büyük külfet olacak ama eğer çocuğuma faydası olacaksa yemem içmem arttırıp gönderirim.
Siz eğitimciler bu konuda ne düşünüyorsunuz yardımlarınıza ihtiyacım var.Teşekkürler
eğitimci arkadaşlar benimde bir sıkıntım var bana yardımcı olurmusunuz Oğlum 7. sınıfa geçti sadece türkçesi 3 öbür dersleri 4 5 arası her sene çok ilgiliydim bu kış babam rahatsızlandı günlerce hastanede kaldım düzelmedi zaten kaybettim neyse hiç ilgilenemedim bana bu karneyi getirdi sizlere sorum bu yıl dershaneye mutlaka göndermem gerekiyormu çünki maddi konuda 4 5 ay sıkıntıdayız moralim çok bozuk yarı yıldan sonra göndersem nasıl olur çok hıslı bir çocuk değil kendini tam derse vermiyor ama bilgisayara oyunlara gelince süper şimdidem hepinize çok teşekkür ederim sizler benim için çok özelsiniz çünki siz ÖĞRETMENSİNİZ
slm canım bence şu bilgisayar oyununu hayattından cıkartmalısın eğr durum zorsa yarı yıldan snra gndermende bi sakınca olmaz ama sen cocuğa sıkı bi calışma planı hazırla fazla sıkmamak kaydı ile zaten cocuk planlı calışmalıyı öğrenirse başarılı olmayı öğrenir
eğitimci arkadaşlar benimde bir sıkıntım var bana yardımcı olurmusunuz Oğlum 7. sınıfa geçti sadece türkçesi 3 öbür dersleri 4 5 arası her sene çok ilgiliydim bu kış babam rahatsızlandı günlerce hastanede kaldım düzelmedi zaten kaybettim neyse hiç ilgilenemedim bana bu karneyi getirdi sizlere sorum bu yıl dershaneye mutlaka göndermem gerekiyormu çünki maddi konuda 4 5 ay sıkıntıdayız moralim çok bozuk yarı yıldan sonra göndersem nasıl olur çok hıslı bir çocuk değil kendini tam derse vermiyor ama bilgisayara oyunlara gelince süper şimdidem hepinize çok teşekkür ederim sizler benim için çok özelsiniz çünki siz ÖĞRETMENSİNİZ
içimi çok ferahlattın arkadaşım birde biz kadınların arasında şu var benim çocuğum şu dersaneye gidiyor sen göndermiyormusun ben özel ders aldırıyorum sen aldırmıyormusun falan filan bizmaddi durumu çok iyi insanlar değilizözel kurslara gönderemiyorum bu sefer çok üzülüyorum bu arada bu eğitim sistemini kınıyorum bizim öğretmenimizin o dershanedeki hocadan ne farkı var neden dershanelere gitmek zorunluluğu oluşuyor fakirin çocuğu okumasınmı neden sınıflarda ayrılsınlar neyse bende MECBUREN dershaneye yarıyıldan sonra göndereceğim .sevgili bennu beyzam o yazdıkların inşaallah oğlum içinde geçerli olur ben birincilik falan istemiyorum sadece ve sadece sevdiği işi yaparak hayatını kazansın hepinize teşekkür ederim
evt bizim miletimiz de böle şeler var şunu düşünün genelde okul birincileri fazla maddi durumu iyi olmayan ailelerin cocukları oluyo neden onlar okuyobiliyolarda zengin aile coculları okuma yolunda olmuyo genelde bnce insanın içinde olmalı böle dersane falan içinde ıolmayan cocuk için fasafüso şelr
arkadaşlar pardon söylemeyi unutmuşum oğlum okul birincisi.naniknanikarkadaşlar 11 yaşında bir oğlum var bu yıl 5. sınıfa gidecek.zeki ve haylaz olan cinsinden ders çalışmıyor, ödevlerini kaytarıyor, yapsa bile çoğu zaman sızlanarak yapıyor hatta ağlayarak.öğretmeni zeka testlerinin yapılmasını istiyor,onun özel bir çocuk olduğunu ve özel bir eğitim alması gerektiğini söylüyor.psikoloğa da danıştım fazla üstüne gitmememi söyledi ama ben söylemezsem hiç çalışmıyor korkuyorum temelinde aksaklıklar olacak diye yine okul açılacak, yine stres.dershaneye yollamayı düşünüyorum bu yıl ama daha çok sıkılır diye endişeleniyorum. ankara da nereden yardım alabilirim bilgisi olan varsa benimle paylaşır mı lütfen