Öğretmenlerimize Sorular...

canım 5.sınıf önemlidir. temel atılır.
ama çocuğu sıkmamak lazım.ilkönce al karşına konuş böyle durumlarda veli - öğretmen işbirliği gerekli. öğretmenide onunla konuşsun ben öğrencilerimle birebir konuşuyorum herzaman işe yaradı.

canım ya bence dersaneye hiç gerek yok derslerden dahafazla soğuya bilir gerçi bu bi ihtimal ama soğursa tekrar zor toparlarsın.birde kızına sor bakalım isterse gönder sakın zorlama

ya bende hayatım boyunca ailem tarafından hep dersanelere gönderildim. ama bunu hiç bi zaman istemedim o yüzdende hiç bi verim almadım desemyalan olmaz ailemin paraları gitti sadece. ha dersaneye gitmedim diyede öğrenim hayatım bitmedi başarılı bi şekilde hiç sene kaybetmeden okudum. bence çocuklarınızı zorlamayın. önlerine seçenekler sunun ve bu seçenekler hakkında konuşun onlar karar versinler lütfen. evde çocuklarıyla ilgilenemeyen anneler içinde şunu önerebilirm öğretmenlik bölümünde okuyan öğrencilerden yardım alabilirsiniz bence. hem çocuklarınızla teke tek ilgilenirler hemde parasal açıdan gayet uygun.

Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim biz kızımla karar verdik dersaneye gitmiyor şu anda.Okul kitaplarından hariç destek vermek için sedefin kitaplarını aldık şimdilik gayet iyi gidiyor.Haftanın 4 günü spora gidip rahatlıyor.Bilemediği konularda ben destek oluıyorum.Bazende benimde yetemediğim yerler oluyor onun içinde eğitim cd leri almaya karar verdik anlamadığı konuları tekrar tekrar izleyerek öğrenebilsin diye.
Sonuç:şimdilik ikimizde mutluyuz;destek veren herkese tekrar teşekkür ederiz
.

kızım ilköğretim 5. sınıf bu yıl okul kursundan alıp dersaneye verdim. gayet güzel ve başarılı bir dersane bana göre. Dersanede durumu nun gayet iyi olduğunu ve yapılan sınavlar sonucuda başarısının geyet güzel olduğunu en azından ilk defa dersaneye giden biri için tatminkar olduğunu düşünüyorum ve bu konuda dersane öğretmenlerimizde benimle hem fikirler. Ama gelin görünki sınıf öğretmeni kesinlikle kızımdan memnun değil ve başarılı bulmadığını ifade ediyor ne yapacağımı şaşırdım vallahi

slm. Sizin sorununuz klasik bir veli sorunu. Probleminizi şöyle cevaplayabilirim. Okuldaki öğretmenlerine inanın. Desane sadece maddi kaygılar taşır ve size asla kızınızın durumunu kötü demez Bu nedenle veli şöyle düşünür okuldaki öğretmenler ne bilir!!!!! size tavsiyem okul konusunda öğretmenleriyle diyaloğa girin bir önce...

slm. Sizin sorununuz klasik bir veli sorunu. Probleminizi şöyle cevaplayabilirim. Okuldaki öğretmenlerine inanın. Desane sadece maddi kaygılar taşır ve size asla kızınızın durumunu kötü demez Bu nedenle veli şöyle düşünür okuldaki öğretmenler ne bilir!!!!! size tavsiyem okul konusunda öğretmenleriyle diyaloğa girin bir önce...

bir eğitimci olarak tabi ki siz daha iyi bilirsiniz ama ben söylediklerinize pek katılmıyorum... en azından her dershane için bunu söyleyemeyiz... ilkokul 4. sınıftan beri kesintisiz dershaneye gittim... üstelik annemin fazla mesai ücretleriyle ingilizce dersleri aldım... ortaokul ve lise yıllarım okul birincilikleriyle geçti... üniversiteyi kazandım... farklı sebeplerden dolayı dondurmak zorunda kaldım... ve inanın bütün bunları okuldaki öğretmenlerimden çok dershanenin ilgisine borçluyum... elbette öğretmenlerim çok iyiydi ama 50 kişilik bir sınıfta gereken özeni göstermeleri mümkün deildi... ayrıca dershanede kimsenin kızınızın durumu kötü ya da iyi demesine gerek yok... her haftasonu yapılan deneme sınavı sonuçları eve gönderilir; durumu iyi mi kötü mü bizzat görürsünüz...

ya şey ben bişi soocam ama örtmenlere:ya ben fef öğrencisiyim şu pedagojik formasyon kalktımı? kalkacakmı? kalkarsa biz fef liler başka nasıl örtmen olabiliriz?

sevgili deniz yosunu yaşam o kadar kısa ki kızın gelecekte arkasına baktığında gülerek hatırlayabileceği güzel anılar hatırlamasını sağlarsan ona en büyük hediyeyi verirsin çünkü okumak öğrencinin kendisinin gerçekten istemesi ile olur eğer kendisini zorluyorsa dersane okuldan ve hayattan soğutabilir genedde sen bilirsin

eğitimci arkadaşlar oğlumun performans ödevi var konusu televizyonun zararları münazara şeklinde yapılacak ve sunum şeklinde bi yazı lazım aslında nasıl bi şey yapılması gerektiğini de bilmiyorum teknik açıdan yani yardım edebilecek varmı

arkadaşlar ben çok büyük bir sorun yaşıyorum oğlum 12 yaşında bide 5 yaşında bir kızım var. kızımla kreşe başladığında 2 aykadar güç bir dönem geçirdik . şimdi ise tahtaya vuruyorum. Ama oğlum ne yaparsam yapayım nasıl davranırsam davranayım işe yaramıyor.maalesef sınıftaki sıra arkadaşından dolayı ona ulaşamıyorum. Sorunun temelini tabiki sıra arkadaşı oluşturmuyo fakat bence tetikliyo. sınıf öğretmeniyle konuştum oda benimle hemfikir ama kendini kurtarmak için şuan yerlerini değiştiremiyorum diyor. değiştirse bile diğer veliler tepki gösteriyorlarmış. yani anlayacağınız faturası bizimkine kesilmiş.oğluma ulaşmaya çalıştığımda ise sırf ders çalışmamak için yanımdan ayrılmayı bile göze alıyo. napacağımı şaşırdım.aslında çok zeki bir çocuk ilk sınavları 90 dı ikinciler ise 30-40 . şimdi çok ciddi bir tepki gösterdik. oda geliyo odasına giriyo ve çıkmıyo daha nekadar dayanacak bilmiyorum. ben daha ne kadar danayacağım onuda bilmiyorum.

mrba sevgili ögretmenlerimiz
bi sorum olacak
benim oglum 3 sınıfa gidiyor ögretmeni göstermedigi ödevi eve veriyor
kendiniz deneyerek ögrenin diyormuş ki benim oglum yapamıyor
ve bize danışıyor bende yapabilmek ve araştırmak için büssürü kitap aldım matematik türkce vs
bizde veli olrak gösteriyoz evde sonrdada ögretmeni ögretiyormuş bu sizce normalmi yapamayınca ne yapayım bennnnnnnnnnn
bilgi verrirsenin sevinirim ögretmeni degişmeyi bile düşündüm saga sola soruyom kimse de böyle bi r şey yapmıyormuş fikrinizi bekliyorum şimdiden tşkr

not+ ders notları hepsi 5 bitek matematik 4

arkadaşından dolayı ona ulaşamıyorum. Sorunun temelini tabiki sıra arkadaşı oluşturmuyo fakat bence tetikliyo. sınıf öğretmeniyle konuştum oda benimle hemfikir ama kendini kurtarmak için şuan yerlerini değiştiremiyorum diyor. değiştirse bile diğer veliler tepki gösteriyorlarmış
Arkadaşım çocuğunun arkadaşı mı problemli,peki neden diğer velilerle görüşüp çocuğun başka sınıfa alınmasını sağlamıyorsunuz?Ya da çocuğun velisi ile konuşsanız...Bence sorunu çözersiniz.Yoksa sizin çocuğunuz zarar görecek...Sevgiyle kalın...

sevgili denizyosunu çocuğunla evde günlük çalışma saatleri oluşturup dersi sevdirirsen başarısının arttığını görürsün,yalnız tavsiyem ara sıra deneme sınavlarına girdirip eksik yönlerini telafi etmendir.hoşçakal

bi sorum olacak
ve bize danışıyor bende yapabilmek ve araştırmak için büssürü kitap aldım matematik türkce vs
bizde veli olrak gösteriyoz evde sonrdada ögretmeni ögretiyormuş bu sizce normalmi yapamayınca ne yapayım bennnnnnnnnnn
bilgi verrirsenin sevinirim ögretmeni degişmeyi bile düşündüm saga sola soruyom kimse de böyle bi r şey yapmıyormuş fikrinizi bekliyorum şimdiden tşkr

Bu nasıl bir yöntemdir hemde ilkokul 3. sınıfa giden bir çocuğa:kızgın: Oğlunuzun yapamaması gayet doğal.Tamam eğitim sisteminin şu anda baz aldığı öğrencinin kendi keşfedip kendisinin sonuca,bilgiye ulaşmasıda bu kadarı olmaz bence.Oğlunuzun öğretmeninin uyguladığı şey her neyse böyle bir metod yok cidden faydası yok.Heleki temel bilgilerin yerleştiği ilköğretim 1. kademede.

bi sorum olacak

Bu öğretim yöntemini hiç duymadım ilköğretim birinci kademedeki bir öğrenciden bilmediği bir konuyu öğrenip te gelmesini beklemek çok mantıksız hele ki ev ödevi vermek bu konuyu öğretmeniyle görüşün sonuç alamazsanız okul müdürüyle görüşün bence önemli bir konu çocuğunuzun temel bilgileri öğrendiği bir dönem ihmal etmeyin...

sınıf mevcudu 30 un üstünde olan okullarda egitimin verimsiz oldugunu düşünüyorum ben diyarbakır da görev yapıyorum sınıflar en az 50 kişilik 1. sınıflar 70 e kadar dayanıyo bu kadar cok mevcudu olan bir sınıftan ne kadar verim beklenebilirki

X