Öğretmenler günü için hediye fikirleri

Bence kesinlikle alınmamalı… Zaten aklı başında, idealist, kuralları olan öğretmenlerde asla kabul etmiyor…

Bizde anneler grubunda kavga çıktı.
Şok oldum, bu kadar beklemiyordum.
Konu öğretmene kadar taşındı.

Birde madem hediye alınacak bari adam gibi miktar para da toplayın. Ve bu insanların maddi durumları iyi sorun olucak ya da toplu hediye alacak bir mecburiyetleri yok. İsteyen ben kendim alıyorum diyebilecek insanlar.
Ve inanın minik bir miktar ve organizasyon için olmayacak şeyler yaşandı.

Sanılıyor ki biz en mükemmeli en bilmemnesiyiz. Öğretmenler neler görüyor neler.

Öğretmen bana cocugumun zeki olduğunu neler yaptığını dikkatini çeken detayları kenara çekerek anlattı. Öğretmenin söylemesinin beni çok onurlandırdığını belirttim. Döndük evimize geldik. Diğerlerine bakıyorum ya gerçekten son 20 senede seviyenin nasıl düştüğünü annelerin davranışlarından görülüyor.

Öğretmenlerin hediyeden ziyade bilinçli, görgülü, her konuda aman ben bilirim demeyen, gereksiz dakikalarca hergün konuşup zaman kaybı yaşatmayan, çocuklarına kuralları ve saygıyı öğreten veliler en büyük hediye diye düşünüyorum.

Canim benim tek bisey alinmaz ama kisi sayisi artincada paranin dusmesi mübah. 250tl bazi evlerde verilemeyecek bir para hala üzgünüm. Sizin dusunceniz guzelmis bi cicek bi cikolaa max 1500tl tutsa 15kisi 100₺ enazindan daha uygun olurmuş.

Ben bu öğretmenlere hediye işinin Türkiyede bukadar abartılmasını hiç doğru bulmuyorum.
(Sizin için söylemiyorum)
En fazla hoşluk olsun diye kupa- kalem- veya ufak şeyler olabilir.
erkek arkadasimin son gününde veda partisi duzenlemisler herkes hediyeler vermis. o hediyeleri koydugu kutuyu beraber actik. kimi cocuk marketten poset cay almis kalp ve ismini yazmis, biri bildiğin şaşal su almis plastik marka yazili kismi cikartip resim cizmis yapıştırmış, birileri evden bir seyler getirmis koymus, biri kalem vermis kalem belli ki eşantiyon,bir otelin adi yazıyor biri küçük nutella kutusu koymus (pankekle yedik) hemen hemen hepsi resim cizmis (zaten yazi yazmayacak yastalar) yanina da 1 euro etmeyecek hediyeler koymus ya marketten ya evden buldugu.
ben sahsen bayildim. öğrenci hediyesi dedigin boyle zahmetsiz masrafsiz olur. ama sonra bizi düşündüm. ben bile 90lar çocuğuyum, o zaman bile ogretmenime şaşal su veremezdim utanirdim.
bazi aileler o kadar (gereksizce) üstüne düşüyor ki hediyelerin digerlerini mahcup etmekten baska bir seye yaramiyor. sanki ogretmenler günü degil de "kimin kocasi bos islere cok para verecek kadar karisina deger veriyor" yarışı

Gözümden mi kaçtı acaba o 10 bin liralık çanta isteyen öğretmen mesajı alıntılar mısınız? Ben görmemişim onu.

Mrb öğretmenimiz hediye vs istemedi . 7yıldir okula giden çocuğum var hediye vs isteyen öğretmenimiz hiç olmadı. Tamamen işgüzar 4 5 velinin diğer velileri de mecbur bırakması.. Yani öğretmenin ne suçu var. Hatta yaşananlardan dolayı bence mağdur

Son düzenleme:
Mesajınız alıntılanamıyor ama yazayım yorumda öğretmenin 10bin liralık hediye istediğine dair bir harf bile yok. 3-5 işgüzar velinin kendi aralarında olan hırslarını öğretmeninmiş gibi anlamışsınız yanlışlıkla.

Ay evet bende bundan bahsediyorum.
Bak bunlar çok tatlı hediyeler.
Ama diğerleri sizin dediğiniz kategoriye giriyor maalesef.

Ay evet bende bundan bahsediyorum.
Bak bunlar çok tatlı hediyeler.
Ama diğerleri sizin dediğiniz kategoriye giriyor maalesef.
Yani cocuk hediyesi dedigin en fazla cocugun kendi parasıni biriktirip alacagi kadar olmali,
8 bınlık termos, colombıa mont, tencere seti falan demisler yukarida.
ozel okulsa yine bir nebze de devlet okuluysa ayip ya. kari koca, öğretmenin bir maasi kadar kazanamayan kac aile vardir. ya da sadece esin calistigi, onun da öğretmen maasinin yarisini anca kazandigi. kendi cocuguna mont alirken kara kara dusunen ailelere mi dusecek ogretmene colombia mont almak
ne kadar sacma
bir de herkes meslegini yapiyor. hemsireler gününde kim hemsiresine hediye aliyor, avukatlar gününde kim avukatına heidye aliyor da ogretmenler günü böyle bir sektor olmus hic anlamadim.
ben de erkek arkadasima cicek yollayayim hosluk olur diye bakındım, dikko dikko seyler 800-1000 lira.
yazık gunah cidden. daha yeni kasim indiriminden airfrier aldim ustune az daha para koyup gomleginin cebine not koyarim, evde de bir saksi cicegi veririm olur biter. millet iyi bonkör cocugunun öğretmeni icin ne masraflar yapıyor

Öğretmen istemiş demedim kabul etmemeliydi dedim.

Devlet okulu. Hatta termosu baska sınıf almıs suan, pişti olmasın canta mı alsak dıyorlardı. Katılamadım gecen yıl vermedim ama oglum verenlerın adı okundu dıyınce bu yıl verıcem galıba. Sacma otesı bır duurm. Buyuk oglumun ogretmenı sadece 1.sınıf ta hediye kabul ederım oda cocuklar heves ediyor bırdaha almayın gerı yollarım. Hedıye de sımdıkınin parasıyla 100 lırayı gecmesın gıbı bır sınır koymustu. 6 yıl once 15 lira falandı galıba..

yapma ya, cocugunla ozen bezen cok tatli popup not hazirla. eminim ogretmeninin de hosuna gider, sarilir tesekkur eder.
adi yalandan okunacak diye niye colugunun cocugunun rizkini veresin ki ayda 50 bin lira kazanan ogretmene
ne sacma
"senin hediyen daha güzel, çünkü kendin emek verdin" diye gazlarsin yaparken, bir sey olmaz:)

Geçen sene eva ya kucuk stıckerlar yapıstırdı. Kagıtlar kestı kıtaplardan kalplee falan yapıstırdı. Mektup yazdı ogrendıgı kelımeler kadar bu sene de konuşayım bakalım... Veliler abarttı kı bunu yapanlarda ogretmn olan velıler

Ben ilkokula giderken öğretmenimize sarılıp öperdik. En fazla bir çiçek alırdık. Onu bile hatırlamıyorum çok fazla. Alinsa bile kişi başı şimdiki 5 lirayı geçmeyecek bir şey alırdık anca.. yukarıdaki yorumları okuyunca sok oldum. Bir insan görevini yapıyor diye niye hediye alıyoruz onu da anlayamıyorum. Her meslek grubuna özel gününde hediye alalım o zaman...

Kimse durun siz ne yapıyorsunuz demiyor mu ya, aşırı sinir oldum ben o velilere..

Konu sahibine ithafen; eğer özellikle bir şey almak istiyorsanız öğretmeniniz adına bir vakfa veya derneğe (eğitim ile ilgili olabilir, daha anlamlı olur) bağış yapın bence. En makul hediye bu diye düşünüyorum. Bağış demisken öyle ütopik rakamlar yok. Bağış gönüllülük esasına göre olan bir şeydir vakıflarda. Minimum bir değer olur onun üstünde istediğiniz kadar yapabilirsiniz. O minimum rakam da uçuk bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…