Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

bir de bunun üst boyutu, sürekli çocuğunun takdir edilmesini isteyen veliler oluyor. bizzat kuzenim öğretmene gidip "benim çocuğum sürekli takdir edilmezse morali bozuluyor, psikolojisi bozuluyor" dedi.
öğretmen de gayet "hanımefendi sağlıklı bir birey olması için eleştirilmeyi de öğrenmesi gerek" demiş. başka bir cevap dahi vermemiş.
çok bozulmuştu ama haketmişti bence..
20-30 yıl sonramızı, bu çocukların yetişkin olup hayata karıştıkları zamanları çok merak ediyorum. Aileler küçük bencil canavarlar yaratıyorlar :KK57:

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
burda ogretmen arkadaslar ve cok sevdigim dostlarimda ogretmen hata bu sayfalarda da var k bakmasin ogretmen icin diyorum o bir is ogrenciyle alakali hersey onun isinin bir parcasidir. .sinifta sadece iki yazi ogretmeklle olunmuyor ogretmenlik. ogretmenler daha iyi bilir neyin e oldugunu egitimin ne oldugunu psikolojik manevi ogrenim olrak asamalarda oldugunu bilir k bakmayin bunun icin para aliniyor

20-30 yıl sonramızı, bu çocukların yetişkin olup hayata karıştıkları zamanları çok merak ediyorum. Aileler küçük bencil canavarlar yaratıyorlar :KK57:

çocuğunu izlemek ayrı onun yapması gerekenleri yapmak ayrı. ağaç yaşken eğilir. 1. sınıf da olsa çocuk gidemediği gün ödevini arkadaşından kendisi istemeyi öğrenecek.
isterse yarım yamalak öğrensin, yeter ki ben ödevimi takip etmeliyim fikri aşılansın çocuğa..
zaten kritik durumlarda veli de öğretmen de sürece dahil oluyor. çocuk savaşmayı öğrenmeli.
benim yerime annem veya babam bu işi hallediyor bilgisi yerleşmemeli bilinçaltına.

elbette mükemmel yapmayacak herşeyi, adı üzerinde çocuk ama sorumluluk sahibi olmayı ve toplum içerisinde kendini ifade etmeyi öğrenecek.

öğretmen bence sonuna kadar haklı orası kreş değil ki orada bile bir durum olduğunda okul yönetimi haber verir aileye, öğretmen şahsı numarasını size vermek zorunda da değil bence, ödevi varsa kendisi takip edecek arkadaşları aracılığıyla yada okula gidemediği günlerde alacak raporunu oturup dinlenecek sonra kaldığı yerden devam edecek ...herşeye cevap vermeye kalksa kadın kendine zaman ayıramaz o maaşını mesai saatleri için alıyor sonrası kendi şahsi zamanı..

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
Direk aramanız konusunda öğretmen haklı. Yani önce mesaj atarsınız müsait olduğu an da öğretmen size döner. Ama öğretmen de geri dönüş yapmama konusunda, ve diğer tüm konularda haksız. Öğrenci hastaysa veliyi kendisi aramalı. Ödevin sayfasını gruba yollamak zor değil. tek tek herkese ayrı atacakmış gibi gidin okuldan alın dememeli.
Bence öğretmeni değiştirin.

Benim babam 1. Sınıf öğrentmeni şuan o kadar çok yoruluyor ki...
Yok sınıfa etkınlık yapılacak yok sınıf süslenecek ayşe neden e harfini yazamadı...
Siz eve gelince popolarını yayıp yatıyorlar mı zannediyorsunuz...

o yazıcı kaç saat çalışıyor yok işte alıştırma falan çıkarılıyor falan...
Ben de babamdan ilgi bekliyorum...
Psikolojisi mahvoldu ya veli terörü sayesinde...

ben de birinci sınıf oldum öğretmenimi arayıp ödev istemedim..
Yada okula gelmeyecek vander diye haber vermediler...
Zaten anlıyorlar okula gelmediğinde...

Ki benim babamın bu telefon olayı yuzunden başına gelmeyen kalmadı annemle boşanma noktasına geldiler.....

okula gidin görüşecekseniz telefon ne ya anlayamadım ben

burda ogretmen arkadaslar ve cok sevdigim dostlarimda ogretmen hata bu sayfalarda da var k bakmasin ogretmen icin diyorum o bir is ogrenciyle alakali hersey onun isinin bir parcasidir. .sinifta sadece iki yazi ogretmeklle olunmuyor ogretmenlik. ogretmenler daha iyi bilir neyin e oldugunu egitimin ne oldugunu psikolojik manevi ogrenim olrak asamalarda oldugunu bilir k bakmayin bunun icin para aliniyor
Okulda ders anlatıldığı için para alınıyor hanımefendi. Bakıcılık yapılması için değil; onların ücreti ayrı oluyor. Biliyorsunuz diye düşünüyorum. Kızıma bakıcı arıyoruz şu an işe başlayacağım için bir süre sonra. Ücretler 1.000-1.500-2000 arası değişiyor. Umarım anlatabilmişimdir. Kimse kimsenin özel bakıcısı değil. Özel bakıcı olanlar zaten emeklerinin karşılığını alıyor.

Belki de telefonla konuşma fobisi vardır, hatta sosyal fobisi. Velilerle iletişime geçmeyi sevmiyordur o yüzden.

Okulda ders anlatıldığı için para alınıyor hanımefendi. Bakıcılık yapılması için değil; onların ücreti ayrı oluyor. Biliyorsunuz diye düşünüyorum. Kızıma bakıcı arıyoruz şu an işe başlayacağım için bir süre sonra. Ücretler 1.000-1.500-2000 arası değişiyor. Umarım anlatabilmişimdir. Kimse kimsenin özel bakıcısı değil. Özel bakıcı olanlar zaten emeklerinin karşılığını alıyor.
sen benim yazdigimi bakiciliga nasil yorumladin anlamadim bir ogretmene cocuguyla ilgili bilgi vermesi en normal bise ders anlatmak dsinda bu tur seylerdede bilgi verebilir zaman degisti onceden ogretmenleranne baba gibi olurdu hata bunun icin sarkilar bile vardir simdikiler bir degisik k bakma olagan bise bakicilkk cokkk ayri bisey

sen benim yazdigimi bakiciliga nasil yorumladin anlamadim bir ogretmene cocuguyla ilgili bilgi vermesi en normal bise ders anlatmak dsinda bu tur seylerdede bilgi verebilir zaman degisti onceden ogretmenleranne baba gibi olurdu hata bunun icin sarkilar bile vardir simdikiler bir degisik k bakma olagan bise bakicilkk cokkk ayri bisey
Okulda olan durumları tabii ki haber veriyorlar ama okul dışındaki sorumluluk anne ve babaya aittir. Öğretmen anne baba gibi olabilir ama bu bir tercihtir, zorunluluk değildir. Öğretmen mesai saati dışındaki telefonlara isterse cevap verir. Aksi durumda suçlanması abes olur. Eli çok hafif hemşireler var ama nöbetçi değilse onlardan bir şey talep edebilir misiniz? Hayır. Çok adil savcılar var. Nöbetçi olmadığı zaman gidin deyin bakalım benimle ilgilenin diye nasıl cevap aldığınızı da buraya yazın ama olur mu? Aynı şey öğretmenler için de geçerli. Ders bitti mi görevde biter o kadar. Gerisi öğretmenin insiyatifi bu kadar net bu konu.

Okulda olan durumları tabii ki haber veriyorlar ama okul dışındaki sorumluluk anne ve babaya aittir. Öğretmen anne baba gibi olabilir ama bu bir tercihtir, zorunluluk değildir. Öğretmen mesai saati dışındaki telefonlara isterse cevap verir. Aksi durumda suçlanması abes olur. Eli çok hafif hemşireler var ama nöbetçi değilse onlardan bir şey talep edebilir misiniz? Hayır. Çok adil savcılar var. Nöbetçi olmadığı zaman gidin deyin bakalım benimle ilgilenin diye nasıl cevap aldığınızı da buraya yazın ama olur mu? Aynı şey öğretmenler için de geçerli. Ders bitti mi görevde biter o kadar. Gerisi öğretmenin insiyatifi bu kadar net bu konu.
elbette oyle fakat ben bunu sizin anladiginiz gibi ifade etmedim cocuk okul hayati boyunca annesi babasindan cok ogretmenini goruyor

Bir de ben şunu anlamadım. Telefonları meşgule atıyor. Peki veliler önemli bir durum olduğunda nasıl ulaşacaklar? Mesajlara da cevap vermiyormuş. Diyelim ki velinin biri haber verecek hocam yarın müsaitseniz sizinle görüşmek istiyorum diye. Telefonları açmıyor. Mesajlara cevap vermiyor. Nasıl ulaşılacak anlamadım. Ben ilkokuldayken benim öğretmenim başta söylemişti. İstediğiniz zaman arayabilirsiniz ama fuzuli durumlarda aramazsanız bir de akşam ondan sonra aramazsanız sevinirim diye. Zaten bizim veliler de asla gereksiz yere ve uygunsuz saaatlerde aramazlardı. Buna benzer bir açıklama yapabilirdi öğretmen. Çok mu zor anlamadım.

Benim ablamda öğretmen.
Telefonu hiç susmaz.. ki küçücük bi bebeği var. Veliler zırt pırt mesaj atıyor ya da arıyor. Ablam yine de kırmamak adına hepsine yetişmeye çalışıyor ama psikolojik olarak aşırı yıprandı. Çok üzülüyorum. Öğretmenlerin de bir hayatı var ailesi var, sorumlulukları var. Eve gidip yan gelip yatmıyorlar ki zırt pırt mesaj yazabilsinler. Her gün ödevleri tekrar tekrar yazıyor, velilerin sorularına tek tek cevap veriyor. Elbette önemli mevzularda velilerle iletişim halinde olmaları şart. Ama bu olay tamamen başka ve can sıkıcı. Bizzat ablamın ne kadar yıpranıp yorulduğunu gördüğüm için bunları yazabiliyorum. Kendi ailesine velilere ayırdığı kadar vakit ayıramıyor ne kadar üzücü bir şey bu.

Bir de şöyle bir şey var veliler de kendi aralarında rekabet içinde sizinle çok iletişim içinde olsa bu sefer diğer veliler benim başım kel mi diyecek....
Okul yonetimine kadar gidiyor böyle şeyler...

elbette mesafeyi koruyacak

zaten ne yazık ki olaylar çoğu zaman velilerin birbiriyle yarışı yüzünden çığırından çıkmıyor mu ? arada da en çok çocuklar etkileniyor aslında.
bu konu özelinde demiyorum illa ki, yazınızı görünce dayanamadım..

başka velilerin her mesajına, aramasına dönemese bizim çocuğumuz önemsenmiyor diyecekler. bir veliyle biraz fazla ilgilense eskaza kayırıyor diyecekler.

bunları engellemek için mesafe en güzeli..

Valla ben bunca şeker annenin arasında çocuk yetiştirme işini beceremicek gibiyim okuduklarımdan korktum açıkçası😶

Çocuğuma Eymen Sudenaz Alya vb değil Ömer ismini vericem düz Ömer yani😂

Piremses küçük pirens falan olmicak çocuk parkında başka çocuklarla oyuncağını da paylaşıcak güzel güzel oynamayı da bilecek. Dünyada sadece kendisinin olmadığını öğreticem empati yapıcak. Okulda arkadaşlık da kuracak kavga edecek kazık da yiyecek öyle ya da böyle iletişim kurmayı kendisi yapacak

Öğretmenini 865335 kez aramayı falan da düşünmüyorum🙈

Tuttuğunu koparmayı da bilecek para varsa hemen üstüne zıplicak ama yardıma muhtaçlara her zaman el uzatacak

Valla beni de çocuğumu da parçalar bu piremses anneleri birleşip okuldan atarlar😂😂😂
Seviyorum ben seni tatlı cherry:)) oğlanlardan birinin adı da ömer:))

Öğretmen haklı. Mesai saatleri dışında öğretmeni aramamalısınız, görgü açısından. Sizin gibi Otuz veli arasa, kadın perişan olur.

Ecrinnur sabah bir kere öksürdü, şimdi nasıl diye gün içinde öğretmeni arayamazsınız. Çok merak ediyorsanız okula gidip bakarsınız.

Bir de ben şunu anlamadım. Telefonları meşgule atıyor. Peki veliler önemli bir durum olduğunda nasıl ulaşacaklar? Mesajlara da cevap vermiyormuş. Diyelim ki velinin biri haber verecek hocam yarın müsaitseniz sizinle görüşmek istiyorum diye. Telefonları açmıyor. Mesajlara cevap vermiyor. Nasıl ulaşılacak anlamadım. Ben ilkokuldayken benim öğretmenim başta söylemişti. İstediğiniz zaman arayabilirsiniz ama fuzuli durumlarda aramazsanız bir de akşam ondan sonra aramazsanız sevinirim diye. Zaten bizim veliler de asla gereksiz yere ve uygunsuz saaatlerde aramazlardı. Buna benzer bir açıklama yapabilirdi öğretmen. Çok mu zor anlamadım.
Whatsapp diye bir sey var. Biz normal insanlar olarak ölüm kalım meselesi olmadığı sürece oradan birbirimize haber verebiliyoruz. Siz sırf "isim var gelemeyeceğim" demek icin birirni 24 saat önceden arar misiniz ? Yoksa mesaj mi atarsiniz ? Bir sorunu varsa öğrenci rapor alır. Ertesi gün idareye teslim eder. Öğretmen cocuk okula gelmedi diye sınıfta mı bırakacak ?

Benim ablamda öğretmen.
Telefonu hiç susmaz.. ki küçücük bi bebeği var. Veliler zırt pırt mesaj atıyor ya da arıyor. Ablam yine de kırmamak adına hepsine yetişmeye çalışıyor ama psikolojik olarak aşırı yıprandı. Çok üzülüyorum. Öğretmenlerin de bir hayatı var ailesi var, sorumlulukları var. Eve gidip yan gelip yatmıyorlar ki zırt pırt mesaj yazabilsinler. Her gün ödevleri tekrar tekrar yazıyor, velilerin sorularına tek tek cevap veriyor. Elbette önemli mevzularda velilerle iletişim halinde olmaları şart. Ama bu olay tamamen başka ve can sıkıcı. Bizzat ablamın ne kadar yıpranıp yorulduğunu gördüğüm için bunları yazabiliyorum. Kendi ailesine velilere ayırdığı kadar vakit ayıramıyor ne kadar üzücü bir şey bu.
Ödevini yazamayan beyinsiz çocuk, zaten o ödevi yapmasın, ertesi gün azarını işitsin, bedelini ödesin.

X