Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

burda ogretmen arkadaslar ve cok sevdigim dostlarimda ogretmen hata bu sayfalarda da var k bakmasin ogretmen icin diyorum o bir is ogrenciyle alakali hersey onun isinin bir parcasidir. .sinifta sadece iki yazi ogretmeklle olunmuyor ogretmenlik. ogretmenler daha iyi bilir neyin e oldugunu egitimin ne oldugunu psikolojik manevi ogrenim olrak asamalarda oldugunu bilir k bakmayin bunun icin para aliniyor
Biz Ali'nin karnı acıktı demek icin para almıyoruz. Onun icin bakıcılar var.

Whatsapp diye bir sey var. Biz normal insanlar olarak ölüm kalım meselesi olmadığı sürece oradan birbirimize haber verebiliyoruz. Siz sırf "isim var gelemeyeceğim" demek icin birirni 24 saat önceden arar misiniz ? Yoksa mesaj mi atarsiniz ? Bir sorunu varsa öğrenci rapor alır. Ertesi gün idareye teslim eder. Öğretmen cocuk okula gelmedi diye sınıfta mı bırakacak ?
Sanırım siz yanlış anladınız. Çocuğum bugün okula gelmiyor diye arayıp öğretmene haber vermek bana göre de saçma. Ben o konu için demedim. Telefonları direkt meşgule atıp mesajlara geri dönmemesi için konuştum. Ki bence bu çok saygısızca. Kim olursa olsun absürt bir saatte aramadığı sürece ve çok çok meşgul olmadığı sürece telefonu meşgule atması çok mantıksız bence. Mesajlara da cevap vermiyormuş. Diyelim ki siz velisiniz okula gelip öğretmenle görüşmek istiyorsunuz müsait mi diye sormak istiyorsunuz. Arıyorsunuz meşgule atıyor. Mesaj gönderiyorsunuz cevap vermiyor. Ee nasıl ulaşacaksınız peki? Ben bunu anlatmak istedim.

Sanırım siz yanlış anladınız. Çocuğum bugün okula gelmiyor diye arayıp öğretmene haber vermek bana göre de saçma. Ben o konu için demedim. Telefonları direkt meşgule atıp mesajlara geri dönmemesi için konuştum. Ki bence bu çok saygısızca. Kim olursa olsun absürt bir saatte aramadığı sürece ve çok çok meşgul olmadığı sürece telefonu meşgule atması çok mantıksız bence. Mesajlara da cevap vermiyormuş. Diyelim ki siz velisiniz okula gelip öğretmenle görüşmek istiyorsunuz müsait mi diye sormak istiyorsunuz. Arıyorsunuz meşgule atıyor. Mesaj gönderiyorsunuz cevap vermiyor. Ee nasıl ulaşacaksınız peki? Ben bunu anlatmak istedim.
Okula gidebilirsiniz. Çocuğu almaya gidince sorabilirsiniz. Günde her veli iki kere arasa 60 tane telefona nasıl cevap versin.

Niye açsın ki telefonu zaten en basta belirtmiş gerekli bir mesaj/ konu olursa ben size dönerim diye. Veli toplantısı diye bir şey var. Herkes geliyor orada konuşulup karara bağlanıyor. Çok çok özel bir durum varsa ancak cocugun psikolojisini etkileyecek(boşanma,akran zorbalığı vs..) öğretmene whatsapptan "Hocam müsaitseniz salı günü okuldan sonra Ali hakkında konuşabilir miyiz" dense zaten olur der.

Benim oğlumda bu sene 1. Sınıfa başladı. Bizim ogretmenin numarasini iki sinif annesi disinda hicbir veli bilmiyor. Sinif anneleri odevleri atiyor bize.
Öğretmen haklı bence, herkesle tek tek ilgilenmesi mümkün değil. Ben oğluma sordum ogretmenini seviyor musun diye ""Evet" dedi. E okuma yazmayı da çözdü. Bu yetiyor bana.
Neticede sizin görmek istediğiniz muameleyi görebilmek için insanlar avuç avuç para döküyorlar kolejlere. Öğretmen degistirseniz de devlet okulunda beklediğiniz ilgiyi bulamazsınız.

Bana birtek çocuk hasta olduğunda çocuktan veliyi aratması saçma geldi, diğerlerinde öğretmen haklı. Ben okula gitmediysem ödevimi ertesi gün arkadaşımdan alır tamamlardım. Bazı veliler de öğretmeni köle gibi görüyor maalesef. Fakat dediğim gibi 1. Sınıf çocuğuna da velini sen ara demek saçma.

Ayrıca ben de işyerimden aramaktan nefret ediyorum. Öğretmenlerin her veliye telefon numarasını vermek gibi bi sorumluluğu da yok bence. Hadi verdi diyelim, neden arıyorsunuz. Mesaj yazın, müsaitse döner. Müsait değilse olduğunda döner. İşine gelmiyorsa da dönmez. Devlet okulları hep böyle.

Benim ablamda öğretmen.
Telefonu hiç susmaz.. ki küçücük bi bebeği var. Veliler zırt pırt mesaj atıyor ya da arıyor. Ablam yine de kırmamak adına hepsine yetişmeye çalışıyor ama psikolojik olarak aşırı yıprandı. Çok üzülüyorum. Öğretmenlerin de bir hayatı var ailesi var, sorumlulukları var. Eve gidip yan gelip yatmıyorlar ki zırt pırt mesaj yazabilsinler. Her gün ödevleri tekrar tekrar yazıyor, velilerin sorularına tek tek cevap veriyor. Elbette önemli mevzularda velilerle iletişim halinde olmaları şart. Ama bu olay tamamen başka ve can sıkıcı. Bizzat ablamın ne kadar yıpranıp yorulduğunu gördüğüm için bunları yazabiliyorum. Kendi ailesine velilere ayırdığı kadar vakit ayıramıyor ne kadar üzücü bir şey bu.
Bir süre sonra o da yeter be diyecektir :))

Öğretmene sürekli herşey sorulmaz ama çocuktaki herhangi bir farklilikta da öğretmenin veliye haber vermesi gerekir, bu mesleğin de cilvesi budur, ona gore öğretmen olmalı herkes, vaktim yok diye çocukların durumunu veliye bildirme görevini üstünden atamaz, bunu çok nazikçe yapan öğretmenlerimiz de var, karakter meselesi.

Hiç bir şekilde bilgi vermeyen öğretmen bence değiştirilmesi haktır
Bende eğer hastalık düşme v.s gibi bir durum varsa öğretmen haber vermeli.Belki çocuk bugün okulda düştü ve kafasına ağır bir darbe aldı.Cocuk eve gidince bayıldı fenalaştı yada başka birşey oldu aile hastaneye getirdiğinde ne diyecek doktora ?okuldan geldi birden fenalaştı deyince doktor suya okuyup üfleyip hee tamam simdi buldum çocuk okulda düşmüş basını vurmuş travma geçiyor diye teşhis koyup, ona göre tedaviye başlar artık.

Tamam mesajlara cevap vermesin veya telefonları açmasın ama acil bir konu var diye mesaj atılıyorsa bir zahmet geri dönsün.belki çocuk okulda tuvalette veya bir köşede sıkıştırıldı ve bunu ailesine anlattı eve gelince!
Hangi veli hangi anne baba böyle bir durumda sabahı bekleyebilir birileriyle iletişime geçmek için?
Odevleride okula gelmeyen çocuklar için türkçe kitabı 25-30sayafalardir bilginize diye kendisi ortak mesaj grubuna atabilir.tek tek kimseye ödev vermesine gerek yok.tek bir mesajla halloluyor yani 6 tane gelemeyen çocuğa ulaştırmak.
Bütün meslek gruplarının veya özelde devlette çalışan herkesin karısı,koçası,çocuğu,ailesi,özel hayatı tabiki var ama bir fabrika işçisi bile evine gittikten sonra geriye aranabiliyor ve aranmalı gerekli durumlarda.
Eskiden telefon yoktu ama mahalleler kücuktu ve herkes kendi mahallesindeki okula gidiyordu öğretmen velileri tanırdı tek tek velilerde öğretmenleri.servise falan bilinmiyordu anne yada işten çıkınca baba çocuğu alıyordu okuldan öğretmeni görüp birşey varsa konulusuluyordu günlük.
Ayrıca hiç birisi yoksa öğretmen not yazıp zarfa koyar kapatır bunu anne ver derdi birşey söylemesi gerekiyorsa aileye.yada yarın annen okula gelsin mutlaka diye haber gönderiliyordu çocuktan.
Eskiden telefon mu vardı mesaj mi vardı sanki deyip işin içinden çıkılamamalı.

Herkes öğretmeni savunmuş. Haftada max 30 saat ders veriyor, dinlenmeye de çocuğuna da yeteri kadar vakti var. Bi zahmet günde taş çatlasa yazacağı 10 mesaj için küçük dağları ben yarattım edasından vazgeçsin. İnsanlar çocuklarına ters davranılmasından korkup tavır koyamadikca dozunu kaçırmış.
Zorunda değil görevi değil bidi bidi sini yapacak arkadaşlar zahmet etmesin. Evet, zorunda değil ama öğretmenlik yapmak da zorunda değil! Şu meselegi sırf rahat, yatarım diye seçmeseydi kimse de kötü bir öğretmene mecbur değil. Kaldı ki bu iticilik ve sevgisizlikle 6 yaşındaki kuzulara ne verebilir?
Kimse bu mesleği eve dönünce gerekli gereksiz veli sorularına cevap vereyim diye seçmiyor. Aslen ben bu mesleği seçerken de veliler dış kapının mandalı konumundaydı, büyük şehire gelmeden önce de toplantıdan toplantıya görür durumlarını konuşmak için çağırdıkça veya bir takım etkinlik hazırlıkları için muhattap olurdum ki bu 5 yıl öncesine dayanıyor çok uzak bir geçmiş değil. Öğrencilerim çok başarılı, memnuniyet eşiği düşük kolayca mutlu olabilen çocuklar olup ahlaklılardı da.

Ben mesela, asla hiç bir sabah kahvaltı yapamıyorum çocuğumla ilgilenmekten. Bugün okula gelemeyecek gibi zırvalıkları sabahın köründe konuşacak vaktim olsa da ona değil bir yudum çay içmeye harcarım ki bu da gayet insani bir şey.

Eskiden whatsappmi vardi allasen? Çocuk hasta ise, okulda sekreter yokmu? O aranmiyormu? Niye ögretmen aransin?

Ve çocuk sorumluluk ögrenmeyecekmi? Kendi ödevlerini kendisi idare etmeyi ögrenmeli. Kadini iş saatlerinden sonra rahatsiz etmeye hakkin yok. En fazla (önemli şeyler için) not koyabilirsin çocuğun çantasina.

Peryodik olarak zaten ebeveyn/ögretmen görüşmeler olmuyormu?

Bu velilere yaranılmaz. Çocuklara bağıran,sürekli (fazlaca) ödev veren,kitaptan işleyen,fotokopiler dağıtan ama velilere cevap veren öğretmenler daha çok seviliyor. Ama genç,idealist materyallerle çalışanlar cocugun kendi el emeğine değer verenler ama velilerle iletisim kurmak istemeyenler sevilmiyor.
Annem de sınıf öğretmeniydi. Ödev vermeyince "hocam bugün ödev vermediniz mi ?" diye ararlardı. Komsum ve aile dostlarımız sınıf öğretmenimdi bir gün bile ödevimi sormadım, rahatsız etmedim.

e cocugunuzun sınıfından hıcbır velıyle gorusmuyor musunuz velıye sorun odev ne dıye arkadas edının kendınıze
okula gıtmıyorsa zaten hastaysa rapor almanız gerek haber vermenıze gerek yok kı gıdemedıgı gun ıcınde sınıf arkadasından ıster zaten odevı bızler oyle yapmaz mıydık

yalnız ogretmende uslup sorunuda var sımdı konu sahıbının de hakkını yemeyelım hanı hıc ogretmen gormesek , gercekten cok guzel ogretmenler var ve o tam anlamıyla egıtımcılerın uslupları da su gıbı mest edıyor , mesela ben olsam velılere bunun ıcın ıcınızden bır kısıyı secıp gorevlendırırsenız veya cocugunuza odevlerı konusunda hakım olması gerektıgını ogretırsenız daha saglıklı olur ben mesaı sonrası ozel ders verıyorum yogunum donemeyıp sızı zor durumda bırakmam ıstemem en ıyısı velı arkadaslarla gorusun bundan sonra dıye whatsaap gruptan yazardım kendısının whatsaap grubu varsa ıcınde bulundugu cevaplamak ıcındır ama ozel hayatıda var dogru , gereksız soruların onune gecmek ıcın daha duzgun konusabılır koca ınsanlarla ıletısımı sıkıntı olan cocukları nasıl idare etsın .

bizde alinin karni acikti demedik atlamayin dusersiniz

Çocukla ilgili her şey dediniz.
Bakınız ''Her şey''

Doğru ifade etseydiniz o halde.

Ben atlamadım bu arada.
Dikkatli adımlarla geldim :KK51:

Bu konu nasıl hala kilit yemedi bu arada.
Öğretmen konuları genelde çirkinleşir, kapanırdı.
Gelişme var efendim. Tebrikler foruma..:KK14:

Ayrıca ben de işyerimden aramaktan nefret ediyorum. Öğretmenlerin her veliye telefon numarasını vermek gibi bi sorumluluğu da yok bence. Hadi verdi diyelim, neden arıyorsunuz. Mesaj yazın, müsaitse döner. Müsait değilse olduğunda döner. İşine gelmiyorsa da dönmez. Devlet okulları hep böyle.
Devlet okulları böyle evet.
Özeldekiler de ekmek parası kaygısı ile mecburen veliyle konuşuyor ama arkalarından küfür ediyorlar.

X