250yi de veremeyecek insanlar var bu toplumdaBence de alınmasın ama sonuçta bi organizasyon yapılmış, çoğunluk ok demiş, öğretmen kabul etmiş. Kimse miktara ses çıkarmamış. 5000 bence büyük para değil bu açıdan. 20 çocuk olsa sınıfta, çocuk başı 250 lira eder.
Ama o topluluktaki herkes kabul ettiğine göre demek ki aralarında 250 lira veremeyecek kimse yokmuş.250yi de veremeyecek insanlar var bu toplumda
öğretmene maddi hediye olayının tamamen kalkması lazım bence
sözüm size değil tabi genel konuşuyorum
çocukların yaratıcılıklarını kullanarak el emeği ile hazırlayacağı hediyeler daha çok mutlu eder bence
sonuçta parayla alınabilen bişeyi öğretmen kendine de alabilir
ama o çocukların belki 1 hafta uğraşıp yapabildikleri kadar kendilerince hediyeler yapması çok daha tatlı
okuma biliyorlarsa her çocuk öğretmenine olan duygularını yazdığı
minik kartlar yapabilir mesela
bunun gibi bir sürü yaratıcı hediye örnekleri olabilir hem çocuklar bişiler becermiş olur
hem de bu hediyelerin öğretmen için manevi değeri olur
Aslında çok haklısınız veli gruplarına hiç gerek yok..aksama kadar çoğu gereksiz mesajlar..sadece öğretmenin paylaşım yaptığı grup olsa yeterli benceBizim okulumuzda böyle şeyler yok. Veli grupları da yok. Herkes resmidir. Ama biz oğlumla güzel bir hediye yapacağız el emeği bir de çiçek. Çünkü öğretmenlerini çok seviyor oğlum, biz de çok seviyoruz. Hiç anlamam bu velilerin para toplayıp hediye alma aşkını. Dünyanın en saçma şeyi bence!
250 verilir de toplamda fazla para bence..ortalama emekli aylığının 7.500 TL olduğu ülkemizde hediye için çok fazla..Ama o topluluktaki herkes kabul ettiğine göre demek ki aralarında 250 lira veremeyecek kimse yokmuş.
Dediğim gibi ben kabul etmem, ama kabul edene de neden ediyorsun şöyle yap böyle yap demek haddim değil. Veli almak istiyor öğretmen kabul ediyorsa bize ne.
Ben okul öncesindeyim. Zaten o saydıklarınızı etkinlik olarak bolca yapıyoruz. Çocuklar kendileri de içlerinden geldikçe bişeyler yapıyorlar. Manevi değer, hatıra vs kısmına hiç girmeyeyim
Beş bin liralık hediye mi olur. Öğretmenin de kabul etmemesi gerekir o kadar pahalı bir hediyeyi.herkese merhabalar aslında üyeliğim vardı fakat kapatmıştım,soru sormak için yeniden hesap açtm,bir konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var,kızım ilkokul 3. sınıfa gidiyor,ben çok ilgili,çocuğuna fazlasıyla özen gösteren bir anneyim,derslerini birlikte yaparız,gezeriz vs. ama ben sınıftaki diğer velilerle görüşmek istemiyorum,bazen toplanıp çocuklarla beraber etkinlik fln yapıyorlar ama ben bu kadar aktif olamıyorum sonrada kendimi suçluyorum hatta bazen zorluyorum kendimi gitsemmi diye ama bi sürü kadın bi yerde oturup ne konuşacazki diyip vazgeçiyorum,şimdiki problemde içlerinden bir anne hediye için para topluyor ve isimleride paylaşıyor,göndermeyenleride siz göndermediniz diye gruptan yazıyor,beraber verelim hediyemizi,yemeğe gidelim,yok cafeye gidelim,öğretmende gelsin toplaşalım vs.yani her fırsatta toplanmak fln bunlar normalmi bu kadar gezelim,pikniğe gidelim,hediye seçtim 5000 nmiş onu alalım vs. gönderdik tmm ama bunlar normalmiki şahsen ben adapte olamıyorum,bu samimiyet her fırsatta görüşmek herkesin yaptığı bişeymi acaba.
Ortalama değil en düşük emekli aylığı 7500 lira. Alınan hediye pahalı değil, emekli aylıkları çok düşük.250 verilir de toplamda fazla para bence..ortalama emekli aylığının 7.500 TL olduğu ülkemizde hediye için çok fazla..
Normalde öğretmenin bu kadar pahalı bir hediyeyi kabul etmesi hem meslek ettiğine hem de 657 sayılı devlet memurluğu kanununa aykırı. Baştan pahalı hediye almayın diye uyarmalı ya da ona verdiklerinde kabul etmemeli. İçten gelen küçük bor şeyler alınır öğretmenler gününde ama 5 bin liraya hediye mi alınır rüşvet verir gibi.5 bin çok büyük para değil ki şu an. İyi bir ayakabı, mont falan bile o civarlarda. Grupça alındığı için de dandik bişey alınmaz.
Ederse öğretmende sıkıntı vardır kimse kusura bakmasın. Normal koşullarda kabul etmemesi gerekir.Kabul eder mi sizce öğretmen bu hediyeyi? Ben de öğretmenim, ben olsam etmezdim
öğretmenin devlet memuru olduğunu nereden biliyorsunuz?Normalde öğretmenin bu kadar pahalı bir hediyeyi kabul etmesi hem meslek ettiğine hem de 657 sayılı devlet memurluğu kanununa aykırı. Baştan pahalı hediye almayın diye uyarmalı ya da ona verdiklerinde kabul etmemeli. İçten gelen küçük bor şeyler alınır öğretmenler gününde ama 5 bin liraya hediye mi alınır rüşvet verir gibi.
Yok yaa kamu emeklisi dışında hemen herkes 7.500 alıyor..bir kısmı belki bin ,2 bin farkediyordur..Ortalama değil en düşük emekli aylığı 7500 lira. Alınan hediye pahalı değil, emekli aylıkları çok düşük.
Ben ozel okulda calisan bir sinif ogretmeniyim, velilerimin asla bir araya gelmesini istemiyorum acikcasi. Veliler ne zaman bir araya toplaşsa mutlaka bir dedikodu oluyor. Asla hediye de kabul etmiyorum. Calisan anneler var yani surekli aktif olmak zorunda degilsiniz cok haklisiniz. Ben sizi hakli buldum. Ne demek para gonderdin gondermedin. Zorunda degilsiniz, tabi kii kutlamak cok guzel bir sey ama ya durumunuz yoksa. Ben gecen sene aynisini yasadim bir velim hediye parasi vermemis cocuk herkesin icinde dedi ki falanin annesi para vermemis ogretmenim sizin hediyeniz icin. O kadar uzuldu ki ogrencim.herkese merhabalar aslında üyeliğim vardı fakat kapatmıştım,soru sormak için yeniden hesap açtm,bir konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var,kızım ilkokul 3. sınıfa gidiyor,ben çok ilgili,çocuğuna fazlasıyla özen gösteren bir anneyim,derslerini birlikte yaparız,gezeriz vs. ama ben sınıftaki diğer velilerle görüşmek istemiyorum,bazen toplanıp çocuklarla beraber etkinlik fln yapıyorlar ama ben bu kadar aktif olamıyorum sonrada kendimi suçluyorum hatta bazen zorluyorum kendimi gitsemmi diye ama bi sürü kadın bi yerde oturup ne konuşacazki diyip vazgeçiyorum,şimdiki problemde içlerinden bir anne hediye için para topluyor ve isimleride paylaşıyor,göndermeyenleride siz göndermediniz diye gruptan yazıyor,beraber verelim hediyemizi,yemeğe gidelim,yok cafeye gidelim,öğretmende gelsin toplaşalım vs.yani her fırsatta toplanmak fln bunlar normalmi bu kadar gezelim,pikniğe gidelim,hediye seçtim 5000 nmiş onu alalım vs. gönderdik tmm ama bunlar normalmiki şahsen ben adapte olamıyorum,bu samimiyet her fırsatta görüşmek herkesin yaptığı bişeymi acaba.
Özel okulda öğretmen olsa kişi başı 250 liradan değil daha yüksek meblağlardan hediye düşünürlerdi muhtemelen. Ki öğretmenin devlet memuru olmaması bu yapılan uygulamanın rüşvete fazlasıyla benzediği gerçeğini değiştirmez.öğretmenin devlet memuru olduğunu nereden biliyorsunuz?
Kesinlikle katiliyorum, bu whatsapp gruplari zaten dedikodu yuvasi.Hayır normal değil. Bir öğretmen olarak söylüyorum öğretmene bu kadar pahalı bir hediye almak etik değil ve ben sizin öğretmeninizin yerinde olsam hiçbir veli ile okul dışında görüşmek istemezdim bi salın artık bizi yaaaa
Yasak zaten, yönetmeliğe de aykırı.Özel okulda öğretmen olsa kişi başı 250 liradan değil daha yüksek meblağlardan hediye düşünürlerdi muhtemelen. Ki öğretmenin devlet memuru olmaması bu yapılan uygulamanın rüşvete fazlasıyla benzediği gerçeğini değiştirmez.
Off ya inanın ben de çok üzüldüm..o çocuk bunu hayatı boyunca hatırlayacakBen ozel okulda calisan bir sinif ogretmeniyim, velilerimin asla bir araya gelmesini istemiyorum acikcasi. Veliler ne zaman bir araya toplaşsa mutlaka bir dedikodu oluyor. Asla hediye de kabul etmiyorum. Calisan anneler var yani surekli aktif olmak zorunda degilsiniz cok haklisiniz. Ben sizi hakli buldum. Ne demek para gonderdin gondermedin. Zorunda degilsiniz, tabi kii kutlamak cok guzel bir sey ama ya durumunuz yoksa. Ben gecen sene aynisini yasadim bir velim hediye parasi vermemis cocuk herkesin icinde dedi ki falanin annesi para vermemis ogretmenim sizin hediyeniz icin. O kadar uzuldu ki ogrencim.
Bir de sosyal ortamı olmayan falan denmiş.
E sosyal ortam nasıl yapılıyor kuzum, böyle böyle değil miydi
İstemiyorsan katılma, küçümsemek ne oluyor.
Manevi değer, hatıra vs kısmına hiç girmeyeyim