öğretmenler günü hediyesi

öyle valla bende şaşırıyorum

Öğretmen mecbur kalmaz, zor durumda kalmaz. Çok tecrübesizse ilk sene bir ihtimal tufaya düşer ikinci sene istemiyorsa uyarısını yapar, kabul etmeyeceğini söyler olur biter.
henüz çok genç ilk öğrencileri bizimkiler, zamanla belki sınırını çizer

Para toplayıp işine yarayacak değerli bir şey almak daha mantıklı geliyor bana.
Çalışmıyorsanız arada sırada gidebilirsiniz.
3 taneye gitmeyin birine gidin.
Çocuğunuzun arkadaşlarının anneleriyle samimi olmak zarar getirmez. İhtiyacınız da olabilir o insanlara.
Normalde arkadaşlarınızla ne konuşuyorsunuz?

Ben de size katılıyorum. Kizimin her sinif etkinliğe katılamıyorum ben de öğretmenim saatlerim uymuyor ve kızımın ne kadar etkilendiğini görebiliyorum. Hatta katilamadigim bir etkinlikte bahcede veliler cocuklar ogretmenler vakit gecirirken kizim sinifa kapatmis kendisini o kadar cok üzülmüştüm ki. Kizim benim de o sinifin bir parcasi olmami istiyor sadece bu sekilde arkadaslariyla daha guzel iliskiler kuracagini dusunuyor. Veli bulusmalari da biraz veli profili ile de ilgili olabilir. Bizim veli bulusmalarimizda gayet kaliteli vakit geçiriyoruz. Ogretmene alınacak hediyeye de birlikte karar veriliyor. Sinif annesi bir öneri sunuyor sizlerin farkli fikirleri varsa onları da değerlendirelim diyor ve ortak bir noktada bulusabiliyoruz. Öyle bir durumda siz de fikrinizi söyleyebilirsiniz bence.

Yıllardır hediye işini biz de böyle yapıyoruz,kolay da oluyor ama çocuklarımız öğretmenler gününde bireysel olarak çiçeğini verip kutlamayı da unuttular..

Bence de alınmasın ama sonuçta bi organizasyon yapılmış, çoğunluk ok demiş, öğretmen kabul etmiş. Kimse miktara ses çıkarmamış. 5000 bence büyük para değil bu açıdan. 20 çocuk olsa sınıfta, çocuk başı 250 lira eder.

Çocukların okul dışında sınıf arkadaşlarıyla sosyalleşmesi önemli bence ama konu sahibi gibi veliler de görmüyor değilim. Veli profili de çok önemli değil bana göre. Yani sonuçta orda veliler sosyalleşsin diye değil çocuklar sosyalleşsin diye bir ortam hazırlanıyor. Havadan sudan muhabbet edilir dönülür. Bu kadar soyutlanmanın çok manrıklı olduğunu düşünmüyorum.

Şahsen bende fazla samimiyetten hoşlanmam ama çocuğum isterse elbette giderim sonuçta özelimizi paylasmayacagiz konuşmalar cocuklar ve dersler üzerine olur zaten
Cocuklar bu gibi aktivitelere bayılıyorlar bizim sınıfın böyle aktiviteleri yok ama kizimi arkadaşıyla vs sinema yada geziye götürdüğüm de çok mutlu oluyor peki çocuğunuz katılmak istemiyor mu bu etkinliklere

Biz 3 hafta önce bir bilim merkezine götürdük mesela çocukları.
Geçtiğimiz hafta filme gitmek istediler,kendileri seçti, mısırlarini falan alıp grupça izlediler. Filmden çıkışları, birbirlerine anlatislari çok güzeldi. Ailece geçirilen nakit ayrı, arkadaşlarıyla geçirdikleri ayrı. Çok yoğun çalışanları ayrı tutuyorum ama 1-2 ayda, hafta sonu birkaç saat çocuklar icin biraraya gelemeyecek kadar ne yaşıyor bu insanlar? Kendince küçük görmeden başka bir şey değil bu. Çocuğun keyif alması, ona bir şeyler katması falan önemli değil, ben 'o ortamlara" girmem kafasi.

Son düzenleme:
Ben sınıf annesiyim. Öğretmenler günü için kişi başı 100 lira topluyoruz. Herkese de tek tek sordum. İstemeyen katılmaz. Hiç umrumda da olmaz biri katıldı mı katılmadı mı. Ayrıca ben de çalışıyorum ve 6 aylık bebeğim de var. Hafta sonları 4-5 kişilik grubumuz var çocuklarımız iyi anlaştığı için toplanıyoruz bazen. Niye bunlar çok kötü şeylermiş gibi anlattınız hiç anlayamadım ben. Anlayabildiğim kişiler var, hiç elektriğimin uyuşmadığı insanlar da var. Koloni gibi takılmak zorunda değilsiniz. Ortamlarda pasif kalıp burada konu açmak çok saçma.

Bizim sınıfta rehber öğretmenine hediye alalım diyen de çıktı mesela. Kabul edilmedi çoğu veli tarafından. Kabul etmiyorum demek yeterli.

kızım daha çok kuzenleriyle,kurstan arkadaşlarıyla görüşmek istiyor ama dediğim gibi zaten sürekli birlikteler arkadaşlarıyla,velilerle sürekli bir etkinlik vs fikrine ben çok ısınamadım

saldırgan davranmanız hoş değil,velilerle görüşmemem size neden pasif göründü anlamadım,kendi çevrem arkadaşlarım var onlarla görüşüyorum,yani şimdi siz sınıf annesisiniz aynı şeyleri yapıyorsunuz diye hep birlikte sizemi hak verelim,mecburmuyuz desteklemeye,ben sıcak bakmıyorum,konuda açarım fikirde alırım,kötü bişeymiş gibi göstermedim ayrıca,çoğu insanda hak verdi bu duruma.

Bizde çok görüşürdük ilkokulda, her ay toplandırdık hemen hemen
Çocukların akşama kadar kimlerin çocukları ile vakit geçiriyor, aileler özellikle annelerin kimler olduğunu bilmek nesi kötü?
Çocukar eğleniyordu, biz anneler olarak yemek yiyip sohbet ediyorduk. Hediye içinde sene başında sınıf annesi bir meblağ toplardı, yıl boyu ordan öğretmene çiçek, hediye vs halledilirdi.
Gayet güzel bence

Tek başıma hediye seçmeyi beceremediğim için böyle grupça alınsın açıkcası işime geliyor.
Doğum günü davetlerine katılıyorum oğlum istiyor çünkü ama doğum günü dışı yok şurda oturuyoruz yok toplanıyoruz falan onlara gitmiyorum.

o da sizin fikriniz tabi kimse kötü demedi,her insan farklıdır,fikir soruyorum herkes düşüncesini yazıyor,böylede sanki giden şöyle gitmeyen böyle gibi bir anlam çıkmasın

Kızlarımın okul arkadaşlarının velileriyle arkadaş değilim, samimiyetim yok ama etkinliklere ve ortak hediyelere katılırım. Zaten tek başıma hediye almaktan daha rahat bana göre, çalışıyorum bir de ona kafa yoramam. Ne konuşacağız ne gerek var yazmışsınız da günlük hayatta herkese sır mı veriyorsunuz, boş muhabbet bilmiyor musunuz…

Son düzenleme:
İstemiyorsanız katılmayın
Ama dışlanmaya gerek yok sosyalleşmeye çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…