öğretmenler günü hediyesi

Bi de sene boyunca onlarca çocuktan onlarca hediye resim falan geldiğini düşünün çocuklar tabi ki yapacaklar, verecekler. Ben çok mutlu oluyorum içlerinden gelerek bişeyler yaptıkları zaman ama üzgünüm manevi değeri ya da hatırası olmuyor.

Ben çiçek çikolata dışında bişey kabul etmiyorum. Ama kabul edene de almak isteyene de bişey söylemek haddim değil. Etik dışı olarak da görmüyorum çünkü zorlama yok. İsteyen alıyor, isteyen kabul ediyor. Öğretmen ve veli dışında kimseyi ilgilendirmediğini düşünüyorum.

Tamam siz uygun görmüyorsanız almazsınız. Bu kadar basit.

Uygun olmayan benim almamak değil öğretmenin yönetmeliği ve kanunu çiğneyerek alması hanımefendi.
Orasını da velisi, idarecisi düşünsün. Kanunu çiğniyorlarsa şikayet edilir, yasal işlem başlatılır. Sizi ilgilendiren bir durum var mı? Bence yok. Sizin çocuğunuzun öğretmeni hediye kabul ederse siz de bu durumdan rahatsız olduğunuza göre şikayet edersiniz.

Asla ama asla onaylamıyorum bende.
Özel okula gönderiyorum ve malum para olan velilerde olunca saçma sapan toplanmalar pahalı hediyeler....baştan konuştum okulda sürekli bir etkinlik,sürekli toplanma vs vs olcaksa kayıt ettirmeyeceğimi..sınıf grubu oluşturuldugundada başta tavrımı belli ettim..para kolay kazanılmıyor ve zaman kıymetli..

birisi de dürüstçe maddi değeri yüksek hediyelerin neden kabul edildiğini söyleyebilir mi o halde?
ben öğretmen olsam pahalı hediye gelse, neyin şovunu yapıyorlar, benim üzerimden gösteriş yapıyorlar olarak algılardım
çünkü ne münasebet?
öğretmeniniz çok karakterli, onurlu, gururlu bir öğretmenmiş
çokta iyi yapmış tepki göstererek
ille para dökmek istiyorsanız buyurun bağış yapın demiş vallahi hayran kaldım şuan
velilerin kendisini maddi şovlar yaparak ezmesine izin vermemiş
kastettiğiniz diğer hediyeler dünyanın en ponçik hediyesi olmayabilir ama
birilerinin para harcayarak ego tatmini sağladığı pahalı hediyelerden daha iyidir
masumdur en azından :)

İgrenc biir durum bu. Azıcık gorev bilinci olan öğretmen kabul etmez boyle hediyeleri. Çocukların kendilerinden gelecek ufak tefek minicik hediyeler dışında hediye kabul eden öğretmene de saygi duymuyorum. Bunlar dümdüz kendini sınıf annesi diye adlandiran kadinin veya onun benzeri yalakalarin ogretmene yani bir devlet memuruna rüşvet vermesinden baska bir sey degil. İsteyen linc edebilir. Ama bu dumduz rüşvet. Asla kabul etmiyorum öğretmene para toplayip da hediye alinmasini

Normal değil ama malesef bunu bilen yok denecek kadar aZ.

Benim şu an yaşadığım ülkede sabahları okullar için toplu taşıma otobüsleri kullanılıyor. Yani atıyorum sabah 7-.00 - 8.30 arası öğleden sonra 3.00 - 4.30 arası bazı hatlar sadece öğrenci taşıyor. Çocukların ücretsiz öğrenci kartları var, inip biniyorlar. Daha küçükler için okul servisleri var ve bunlarda da bindiğin ve gittiğin mesafe kadar ödüyorsun. Yani okul servis hesabına bir miktar para yatırıyorsun, çocuk her bindiğinde o hesaptan düşüyor. Binmezse para kalıyor hesapta. Önceden olmak şartıyla online girip o gün iptal edebiliyorsun servisi.

Kimse kusura bakmasın ama zengin memleketlerin böyle sorunları yok. Malı mülkü hayli hayli olanların çocuğu da markette reyon dizenin çocuğu da aynı okula gidiyor. Hiç bir öğretmene hediye veremezsin. Hediye alacağız diye kimse para toplamaya cesaret edemez, başı kanunla belaya girer çünkü. Kendilerine bir de sınıf annesi diye tabir uydurmuşlar canları ne istiyorsa onu yaptıkları yetmiyor parasını da velilere ödetiyorlar.

Millet zar zor geçiniyor ama öğretmene 5 bin TL lik hediye alınıyor, öğretmen de utanmadan kabul ediyor bunu. Şaka gibi, altın alan var yazıldı. Burada vergi dairesi o öğretmenin canına okur, hediye alınan altından fazla vergi cezası ödetir.

Hanımlar eğer ille de hediye diyorsanız, çocuklarınız el becerisiyle bir şey yapsın. Ne kadar öğretmen o zaman belli olur.

Toplanan veliler de kadın ayrı bir ırk değil çocuklarından güncel sosyal hayattan konuşuyorlar Öğretmen de katılıyor kahvaltılara sınıftan okuldan hatta özel olarak öğrenciniz hakkında bilgi verir bazen o da ailesinden bahseder çok keyifli ve verimli geçer
Çocuğunuzun görüştüğü yada rahatsız olduğu velileri görür ailesi hakkında az çok bilgi sahibi olursunuz
Sizin alt metinde dedikoducu topluluk olarak görseniz de çalışan anneler çoğunlukta .Her toplanan paraya yada toplantıya katılmak zorunda değilsiniz mazereti olanları vurmuyorlar. Ben bu kadar gönderebilirim deyin özelden sınıf annesine yada daha önce almıştım kusura bakmayın vs

Normali o ya da bu denilemez.Caniniz nasıl istiyorsa öyle yapın.Neye istiyorsaniz ona katilin.Genelde ortak hediye için istenen kişi başı tutar,bireysel alacağınız hediyeden çok daha az olur.Hem de ne alsam derdinden kurtulmuş olursunuz.
Evet bazı veliler çok aktif ama onlar da öyle seviyor.Velilerin neyi nasıl yapmak istediği kendilerini ilgilendirir.

Çalışıyorum oğlum daha minnak kreşe bile gitmiyor. Ama hafta sonu oyun grubunda annelerle sosyalleşeyim de iki şey öğrenirim diye can atıyorum valla.

Benim annem de çalışmıyordu ama sosyalleşmezdi kimsenin doğum gününe gitmiyorduk mesela üzülüyordum

Kardeşim var benden çok küçük. O okula başlayınca anne dedim sen beceremiyon bu işi ben gidicem o zaman üni okuyorum.

Veliler de benden 5-6 yaş büyük annem biraz yaşlı kalıyordu ortama zaten. Kardeşimi hiçbir doğumgününden gezmeden mahrum bırakmadım. Kardeşim mezun oldu gitti o üniversitede şimdi ama o velilerle kopmadık.

Ben farklı yerdeyim artık ama annem görüşüyor hala der senin sayende can arkadaşlarım oldu diye.

Veli niye durduk yere şikayetle dilekçeyle uğraşmak zorunda? Yani şikayet edilmezlerse kanunu çiğneme hakları mı oluyor? Öğretmen baştan kabul etmiyorum, alırsanız da iade ederim derse kimse altın, mont, ayakkabı parası toplayamaz. Karşılığında maaş alarak yapıyor işini, 20-25 tane çocuğun ailesinden toplanan paralarla alınan hediyeyi kabul etmekten kendisi utanmalı. Sonra şikayet eden velinin çocuğu dışlanıyor.

Benim yorumum size özel değil, şikayet şikayet diye yazanlara. Herkes hakkı kanunu neyse ona göre hareket ederse kimse elinde dilekçeyle milli eğitim müdürlüklerinin kapısına mecbur olmaz. Resim çiçek vs çok geliyor atıyoruz diyenler, atın tabii. Kimse onları ömür boyu duvarınıza asın diye vermiyor. Ben 14-16 yaşındaki çocuklarımın bana yapıp verdiklerini biriktirseydim çöp ev olurdu.

Lütfen kimse kendini bütçesini zorlamasın. Hediye verenler de vermeyenleri eziklemesin. Sınıfta-okulda ihtiyacı olan çocuklara öte beri alınacaksa fazla fazla veririm ama öğretmene ayakkabı mont alınmasını asla kabul etmem.

Siz ne güzel bir ablasınız hayran kaldım

Para toplamaya hiçbir zaman hayır demedim . İlkokul öğretmenlerinin öğretmenler gününde elleri kolları dolu olurken benim sinifimin öğretmeni mahcup kalsın istemedim..ama öyle bir öğretmene denk geldik ki tavrını baştan koydu..kesinlikle hediye kabul etmedi .bizim sınıf anneleri de hediye kabul etmiyor diye en iyi çiçeği en iyi pastayı yaptırdı hep.. ilkokulda böyledir genelde...o yüzden karşı cikmadim ama dger yazdıklarınıza katılıyorum. Ben misal çalışan bir anneydim hiçbir zaman kadınların neredeyse hergun bulusmalarina katılamadım. Zaten sevmem de...ama gördüm ki sırf çocuğum bu yüzden istediği gbi arkadaşlık kurmaya çok geç kaldı..misal bı arkadaşını seviyor o ve başka kişinin anneleri yakın diye benim evladım ister istemez dsarda kalıyor...toplasiyorlar bı yere gdyorlar ertesi gün sınıfta bunu konuşuyorlar. Benim evladım uzak kalıyor. Bu beni çok uzuyordu mesela...hergun hergun cafelerde toplanacak ne vardı bilmem..hiç isleri de yok bu annelerin ..demem o ki bizim soguklugumuzu evladımız cekebiliyor malesef

Siz ne güzel bir ablasınız hayran kaldım

Teşekkür ederim.
Annem 14 sene ara verince iki çocuk arasında. Bizimki okula başladığında benim oğlum gibiydi artık

bizim jenerasyon daha erken olgunlaşıyordu bir de sanki değil mi. Ben kardeşim doğduğunda anneme çok yardımcıydım. Ev işi yemek falan halledebiliyordum. Annem bana bırakıp markete kuaföre falan gidebiliyordu.
Kardeşimin iki tane annesi var yani. Kendisi bu konudan biraz muzdarip.
Ben de anneliği bırakıp abla olmaya çalışıyorum ama dengeyi tutturmakta zorlanıyorum bu sebeplerle

Niye gönderdiniz ki? İsminizi yazdıkları gruba "Benim kızımın almak istediği bir şey vardı öğretmenine, onu alacagiz kızım da mektup yazacak. O yüzden hediyeye katilamayacagim. Ama çok güzelmiş, eminim öğretmen sever" yazıp yollasaydin. Ben yakın olmadığım iş arkadaslarimin düğünü için altın toplamalarina bile katilmazdim. Bir ton para vericem kağıtta yalandan adım yazacak. Ne gerek var. "Prensip olarak kendi düğünüme çağırmayacagim yakınlıkta kimseye takı takmiyorum" derdim ustelik:) hiç de utanmazdim, niye utanayim ki? Millete sacana kadar kendime altın alırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…