- 11 Aralık 2018
- 39.801
- 246.674
Bi de sene boyunca onlarca çocuktan onlarca hediye resim falan geldiğini düşünün çocuklar tabi ki yapacaklar, verecekler. Ben çok mutlu oluyorum içlerinden gelerek bişeyler yaptıkları zaman ama üzgünüm manevi değeri ya da hatırası olmuyor.Allah için biri çıksın ve dürüstçe söylesin bunu ya.
Öğretmenler gününde mesela çocuk resim yapmış vermiş, öğretmen bundan neden memnun olsun? Tamam sevinir de düşünüldüğü için sevinir. Sonra atar gider, hepimiz evden gizli gizli böyle tonlarca resim falan atmıyor muyuz?
Bana doğum günümde kızım resim yapsın, yapmasın demiyorum da babasını da alsın götürsün aldırtsın kendi için de hediye yani.
Nolur biri dürüstçe o hediyelerin o kadar da sevimli, ponçik, dünyanın en harika düşünülmüş şeyi olmadığını söylesin artık.
Bu arada kızımın öğretmeni de geçen sene güzel bir hediye aldık diye bu sene toplantıda fırça attı bize. Öğretmenler günü için bağış yapabileceğimiz kurumların listesini verdi. Ben rahatsız değilim öğretmene hediye almaktan ama kendi bilir açıkçası.
Ben çiçek çikolata dışında bişey kabul etmiyorum. Ama kabul edene de almak isteyene de bişey söylemek haddim değil. Etik dışı olarak da görmüyorum çünkü zorlama yok. İsteyen alıyor, isteyen kabul ediyor. Öğretmen ve veli dışında kimseyi ilgilendirmediğini düşünüyorum.