Caaanım öğretmenler gününden nefret ettirecek tipler. Hep bi göz önünde olma çabaları... Para veren /vermeyen kişileri gruptan yazmak da ayrı bi görgüsüzlük!herkese merhabalar aslında üyeliğim vardı fakat kapatmıştım,soru sormak için yeniden hesap açtm,bir konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var,kızım ilkokul 3. sınıfa gidiyor,ben çok ilgili,çocuğuna fazlasıyla özen gösteren bir anneyim,derslerini birlikte yaparız,gezeriz vs. ama ben sınıftaki diğer velilerle görüşmek istemiyorum,bazen toplanıp çocuklarla beraber etkinlik fln yapıyorlar ama ben bu kadar aktif olamıyorum sonrada kendimi suçluyorum hatta bazen zorluyorum kendimi gitsemmi diye ama bi sürü kadın bi yerde oturup ne konuşacazki diyip vazgeçiyorum,şimdiki problemde içlerinden bir anne hediye için para topluyor ve isimleride paylaşıyor,göndermeyenleride siz göndermediniz diye gruptan yazıyor,beraber verelim hediyemizi,yemeğe gidelim,yok cafeye gidelim,öğretmende gelsin toplaşalım vs.yani her fırsatta toplanmak fln bunlar normalmi bu kadar gezelim,pikniğe gidelim,hediye seçtim 5000 nmiş onu alalım vs. gönderdik tmm ama bunlar normalmiki şahsen ben adapte olamıyorum,bu samimiyet her fırsatta görüşmek herkesin yaptığı bişeymi acaba.
ne güzel söylemişsiniz,veliler hediye veriyor çocuklar ögretmenler gününden bi haber,oysaki kendileri kutlasa o maneviyatı yaşasalar,bir grup kurup o para verdi bu vermedi diye insanları mahçup etmenin ne alemi var,olan var olmayan var.Konu sahibi arkadaş ben de sizin gibiyim. O kadar çok etkinlik tiyatro sinema doğum günü partileri kahvaltı organizasyonları akşam fasillari yapiliyor ki. Hepsi de ciddi maddiyata dayanan şeyler aynı zamanda. Bu devirde anne baba olmak çok zormuş ben bunu anladım. 38 yaşındayım. Bizim cocuklugumuzda en çok doğum günü olayları olurdu. Ne kendimizi eksik hissettik ne de asosyal. Günümüz şartlarında velilerin çok fazla sinandigini düşünüyorum. Hafta içi tam gün okuldalar zaten sürekli sürekli hafta sonları da planlaninca katılmayan çocuklar için sıkıntı doğuruyor.
Hediye konusu kapanmaz bir yara adeta. Ne oldu bizim zamanimizdaki kutlamalara. Çok mu kötüydü. Özene bezene öğretmenimize resim cizerdir ya da şiir yazardık. Elimizde çiçekle bireysel kutlardik. Şimdiyse çocuklar bile vermiyor hediyeyi. Aynen denildiği gibi kına gecesi organizasyonu gibi yapılıp törenlerle takdim ediliyor bilmem nerden alınan pahalı cüzdan orkideler yüksek Mebla hediye çekleri altın kolyeler. Bu tarz hediyelere hiçbir zaman katılmadım katilmayacagim. Çok da uygunsuz buluyorum bu durumu. Keşke bu kadar yüksek maddi değerlendirme hediyeleri öğretmenler de kabul etmeseler. Kadına veriyorlar hediyeyi. Hocaaaam gelemeyen velilerimiz de görsün bir şöyle çekelim bu de buraya bakın hocam, cüzdanı tütün hocam. Cidden çok kötü bir durum. Ben eski usul çiçek resime devam
Bana saçma geliyor zaten bu tarz olaylar. Ayrıca bir kişi ( bu kişi de genelde yalaka sınıf annesi oluyor )zevkine göre gidip hediye beğenecek biz de para vermek zorunda mı kalacağız? Ben bireysel hediye almadan yanayım, etkinliklere dahil olmazdım.herkese merhabalar aslında üyeliğim vardı fakat kapatmıştım,soru sormak için yeniden hesap açtm,bir konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var,kızım ilkokul 3. sınıfa gidiyor,ben çok ilgili,çocuğuna fazlasıyla özen gösteren bir anneyim,derslerini birlikte yaparız,gezeriz vs. ama ben sınıftaki diğer velilerle görüşmek istemiyorum,bazen toplanıp çocuklarla beraber etkinlik fln yapıyorlar ama ben bu kadar aktif olamıyorum sonrada kendimi suçluyorum hatta bazen zorluyorum kendimi gitsemmi diye ama bi sürü kadın bi yerde oturup ne konuşacazki diyip vazgeçiyorum,şimdiki problemde içlerinden bir anne hediye için para topluyor ve isimleride paylaşıyor,göndermeyenleride siz göndermediniz diye gruptan yazıyor,beraber verelim hediyemizi,yemeğe gidelim,yok cafeye gidelim,öğretmende gelsin toplaşalım vs.yani her fırsatta toplanmak fln bunlar normalmi bu kadar gezelim,pikniğe gidelim,hediye seçtim 5000 nmiş onu alalım vs. gönderdik tmm ama bunlar normalmiki şahsen ben adapte olamıyorum,bu samimiyet her fırsatta görüşmek herkesin yaptığı bişeymi acaba.
Bende fikrimi yazdım zaten…o da sizin fikriniz tabi kimse kötü demedi,her insan farklıdır,fikir soruyorum herkes düşüncesini yazıyor,böylede sanki giden şöyle gitmeyen böyle gibi bir anlam çıkmasın
İşsizmi? Sınıfımızda hakim, avukat, doçent, öğretmen, yönetici, Dr vb kadınlar vardı. Ev hanımı hele işsiz hiç yoktu. Çocuğu ile ilgilenmek işsizlik yada hayatsız olmak ile alakalı değildir, karıştıryor olmalısınız.Offf işsiz, hayatsız annelerin icadı bu işler. Katılmayın bence de, hiç haz etmiyorum.
Saldırgan davrandığımı nereden çıkardınız yazıdan hiç anlamadım. Gayet dümdüz yazdım, bir yerlerde rahatsız hissetmişsiniz ki konu açmışsınız. Size mantıklı gelmiyorsa yapmazsınız bu kadar basit. İsteyen sosyalleşir, istemeyen sosyalleşmez. Kimsenin sizi darladığını düşünmüyorum bunun için. Siz niye eleştirdiniz ki başkalarının buluşmasını? Sizi niye rahatsı etti?saldırgan davranmanız hoş değil,velilerle görüşmemem size neden pasif göründü anlamadım,kendi çevrem arkadaşlarım var onlarla görüşüyorum,yani şimdi siz sınıf annesisiniz aynı şeyleri yapıyorsunuz diye hep birlikte sizemi hak verelim,mecburmuyuz desteklemeye,ben sıcak bakmıyorum,konuda açarım fikirde alırım,kötü bişeymiş gibi göstermedim ayrıca,çoğu insanda hak verdi bu duruma.
İstemiyorsanız katılmayın ama bunlar neden yadırganıyor anlamıyorum.
Sadece çalışanlar değil, çalışmıyorum ama ben "onlardan' değilim diye farklı bir havaya girenler de var.Çünkü çalışmayan anne etkinliği sanılıyor.
O sebeple böyle bir usul usul küçük görme hali oluyor.
Mesela akşam bahçeden çocuk alırken de asla konuşmayan veliler çalışan(?) Veliler oluyor.
Hepimiz de çalışıyoruz halbuki neyin modu ise bu, veli olmakla işi beraber götüremeyecek bir şey yok yani ortada
Kimse ben asosyalim, topluma giremiyorum, uyumsuzum demiyor da, onun yerine çalışıyorum kullanılıyor. Çalışmayı sindirmek/normalleştirmek eksik bizim toplumumuzda.
Bir de sosyal ortamı olmayan falan denmiş.Çünkü çalışmayan anne etkinliği sanılıyor.
O sebeple böyle bir usul usul küçük görme hali oluyor.
Mesela akşam bahçeden çocuk alırken de asla konuşmayan veliler çalışan(?) Veliler oluyor.
Hepimiz de çalışıyoruz halbuki neyin modu ise bu, veli olmakla işi beraber götüremeyecek bir şey yok yani ortada
Kimse ben asosyalim, topluma giremiyorum, uyumsuzum demiyor da, onun yerine çalışıyorum kullanılıyor. Çalışmayı sindirmek/normalleştirmek eksik bizim toplumumuzda.