öğretmenler günü hediyesi

Hediye konusunda haklısınız. Yeni bir ortam istemiyor olmanızı da anlarım fakat
ama bi sürü kadın bi yerde oturup ne konuşacazki diyip vazgeçiyorum
bu soruyu anlayamıyorum. Normal insanlar bu şekil toplantılarda sohbet muhabbet eder. Hatta bazen kafasına çok uyan insanlar bulup arkadaş olur. Sevmiyorum deseniz amenna ama ne konuşacaz ki demeniz saçma geldi

Veli gruplarının iç içe olmasını ben de nahoş buluyorum etkileşimleri fazlalaştıkça sürtüşmeleri artıyor.
Hiç gitmiyorsanız arada görünün, hiç gitmemek de iyi bir intiba değil.

İyi verilen mesafe, o kadar saygı getirir.

Konu sahibi size yazılan gayet normal bir yoruma saldırgan deyip
Offf işsiz, hayatsız annelerin icadı bu işler. Katılmayın bence de, hiç haz etmiyorum.
Boyle bir yorumu beğenmeniz oldukça çelişkili hiç normal değil işsiz hayatsiz ne demek ayrıca ne kadar saygısızca yazılmış bir yorum insanlar istediğini yapabilirler ister kendileri ister cocuklari için görüşmek isteyebilirler bu onları işsiz hayatsiz yapmaz
Bende insanlara karşı mesafemi bilen biriyim fazla samimiyet bana göre de değil herkesin yapısı farklı

5 bin çokmuş. sınıf kaç kişilik?
onun dışında ben toplu hediye olayına ayıla bayıla katılıyorum tek başıma hediye derdine mi düşücem öğretmen ne sever ne bileyim.
diğer mevzu için diğer velilerle iki satır muhabbet edebilecek düzeyde ilişki kurulması taraftarıyım. ben kiminle görüşürüsem çocuğum onun çocuğuyla samimi olur çünkü.

Öğretmenler gününde hediye olayına tamamen karşıyım. Neden işini yapıp para kazanan birine hediye alınır ki? Ben asla kabul etmiyorum. Ayrıca 5000 tllik bir hediyeyi almaya utanırım. Utanç verici bence öğretmen adına.
Aynı şekilde doğum yaptırdıktan sonra doktora hediye alınmasına da karşıyım zaten dünya kadar ödeme yapmışım birde Allah rızası için yapıyormuş gibi ayrıca hediyeyle teşekkür etmeye gerek yok bence.
Tamamen öğretmen ve doktor ile ekstra bağ kuruluyor falan ama bence tamamen gereksiz.

Zaten kanunen hediye verilmesi de kabul edilmesi de suç. Ülke acayip bir yere döndüğü için herkes kafasına göre takılıyor. Yalnız hediye kabul edildiği ispatlanır ve mahkemeye gidilirse hiç iyi şeyler olmaz . Kimse uğraşmayıp bu cümbüşe karışmak istemediği için yasa kanun unutuldu.

Kaç veliyseniz hiç mi içlerinde kafanıza yatkın kimse yok? Hiç mi dışarı çıkmıyorsunuz? Yani herkes herkesle görüşmek zorunda değil,sevmek zorunda değil ama böyle geri duran tipler de kendi çocuklarına zarar veriyor haberiniz olsun.

Hediye de çok kişisel bir konu. İsteyen katılır istemeyen katılmaz. Kendiniz ayrı da alsanız olur. Bir çiçek,bir çikolata bile insanı mutlu eder yani. Üzerinde bu kadar düşünmeyin. Size hediye gelse ne tepki verirseniz ona göre davranın.

5 bin liralık bi meblağ hediye için bana çok yüksek geldi. Bir öğretmen olarak böyle bir hediyenin alınmasını istemezdim ve kabul etmezdim.
Sınıfınızdaki herkesin şartlarını bilemiyorum ama imkanı olmayıp sırf çocuğu kendini kötü hissetmesin diye şartlarını zorlayarak bu hediyeye katılmaya çalışacak veliler olabilir.
Onun dışında katılmak istemediğiniz şeyleri açıkca ifade ederseniz sizi bir daha davet etmezler.

İşini yapıp para kazanması ile ne ilgisi var pek anlayamadım ben. Doğumumu yaptıran doktoruma daha sonra çiçek gönderdik biz çünkü beni çok rahatlattı, bana çok iyi geldi enerjisi. Hala da arada uğruyorum yanına, görüşüyorum.

Çocuğumun öğretmenini de çok seviyorum, çok ilgili özverili bir öğretmen. Çocuğuma çok güzel katkıları var. Öğretmenin maaşını devlet ödüyor zaten ama hediyeleşmek farklı birşey. Ben sevdiğim kişilere hediye almayı severim. Bu kişilerle manevi bağ kurmanın kime ne zararı var anlayamadım

Bu algı çok zavallıca gerçekten. Ben çocuğumun bulunduğu ortamı bilmek isterim. Sınıf annesiyim ama öğretmenle dialoğum minimum. Sene başından beri bir kere görüştük o da kitap parası toplamak için. Okula gönderip başka hiçbir şey yapmayan veliler ilgisiz olduklarının farkında bile değiller diyelim biz de o zaman. Ön yargıysa bu da ön yargı.

Bir kere velilerle iletişim halinde olmak çok önemli. Benim oğlumun anlatmadığını xin kızı anlatıyor. Sınıftaki durumlardan daha detaylı haberimiz oluyor. Şahsen ben çocuğumu okula bırakayım gerisi önemli değil, değil benim için.

Öğretmene hediye olayını abartmaya karşıyım. kişi başı 100 lira topluyoruz, hediye çeki ve çiçek alacağız. İsim falan da yazmayacağım kimin ne verdiği önemli değil çünkü. maksat öğretmene bir güzellik yapmak. Ben bir veli olarak 100 liraya gidip kupa bardak alacağıma, gidip saçma sapan isimlik alacağıma öğretmenin işine yarar bir şeye para vermeyi tercih ederim ama dediğim gibi isteyen istediğini yapar, bu konuda zorlama olmaz.

Biri de işsiz, ev hanımı sanmış. okulda görüştüğüm veliler içinde çalışmayan kimse yok. çok ön yargılı bakış açıları gerçekten.

Haklısınız, ben de sizin gibi düşünüyorum
Büyük kızımın kreş döneminde tanıştığımız ve çok iyi anlaştığımız bir ekibimiz var 6 kişiyiz, 10 senedir devam eden bir arkadaşlık. Çocuklarda kopmadılar bu nedenle onlarda görüşmeye devam ediyor. Hepsi liseli oldular, biz buluşunca onlarda birlikte sinema, bowling gibi programlar yapiyorlar bazen. Benim çok hoşuma gidiyor bu durum. Ha bu arada hiç birimiz işsiz değiliz, haftasonları yada hafta içi akşamları ayarlıyoruz çünkü özlüyoruz. Onun dışında herkesin kendi hayatı kendi arkadaşları var.

Aileler böyle yapmazsa çocuklar eskisi gibi sosyalleşemiyorlar ki. sokak kültürü zaten bitti. evde tablete, telefona, sosyal medyaya sıkışıp kalıyorlar. Ailesini bildiğim, küçüklükten beri arkadaşlık yaptığı çocukların görüşmesi, sosyalleşmesi hem güvenli hem de gerekli. Devlet okulu olduğu için de hepimiz aynı mahalledeyiz zaten. bu yıla kadar hiçbirini tanımıyordum mesela. komşuluk kültürü de bittiği için iyice asosyal bir toplum olduk.

Burada biri hırsızlık yaptığını anlatsa onu çaldığı malın sahibi ilgilendirir beni ilgilendirmez diyerek geçecek misin? Kanunu çiğniyorsa tabii ki bizi ilgilendirir hanımefendi. Bir öğretmen olarak kanunun çiğnenmesi seni ne ilgilendirir yaklaşımınız şok edici gerçekten. Muhtemelen konudaki kişiyle meslektaş olduğunuz için doğru perspektiften yaklaşamıyorsunuz.

biz farklı bi hediye düşündük diyip sıyrılın işin içinden hoşunuza gitmiyorsa gitmeyin onların boş vakti çok demekki

Ben gayet doğru bir perspektiften yaklaşıyorum da siz at gözlüklerinizi çıkartamıyorsunuz. Hayır hırsızlığa şahitsem gider şikayet ederim. Sonrası polisi savcıyı diğer ilgili kişileri ilgilendirir. Hırsıza ben cezasını verecek değilim. Size de önerim bu yönde oldu, birinin kanuna aykırı davrandığını, suç işlediğini düşünüyorsanız şikayet edersiniz. Bu kadar basit. Konuda söylenecek bişey kalmadı. Ben de sıkıldım zaten.

Son düzenleme:
devlet okulunda ama dediğiniz gibi ozelde olsa etik değil,zaten takıldığım nokta parası flnda değildi mecbur birakan sınıf annesi vs. hoşuma gitmedi,ne gerek varsa bütün bu kına gecesi havasına anlamak guç

yani bu kişinin kendini bilmesi,ben tanımadığım devamıda gelmicek bir ortamda rahat edemem o benim kişisel düşüncem,her insanın yapısı farklıdır,hediyeyide çok dert etmemiştim ama mecbur bırakılmak durumuna içerledim,isim vs yazılması hoş gelmedi bana

Aslında konu sosyalleşelim eve kapanmayalım da değil
Sevdiğim, sohbetinden keyif aldığım insanlar ile birlkte olmayı seviyorum
Zaman zaman günede çevirdik genelde dışarda buluşuyoruz ama bazılarımız ev yaptırdı veya aldı hediyemizi alıp ev görmeye de gittik kimin cenazesi oldu yasada gittik. Dediğim gibi 6 kişiyiz, ozamanki sınıfın tamamıyla irtibat halinde değiliz.
Küçük kızımında sınıfından görüştüğüm iki anne var. Onlarla okadar samimi değilim mesela ama arada buluşup yemeğe gidiyoruz çocuklarda bir araya gelip vakit geçiriyorlar. Konuşcak birşey hep buluyoruz aman onlarla ne konuşcam kafasını anlamiyorum. Burda ne konuşuyoruz? Sanki hangimiz birbirimizi tanıyoruz? Kadınların biraraya gelip konuşcak konu bulmaması mümkün değil. Hiç bişeyden konu açılmasa o an biri ay bu arada çok kilo aldım diyete başlicam diyor yada biri diğerine nekadar zayfılamışsın nasıl verdin diye soruyor derken konu konuyu açiyor. Sanki kendileri evde arkdaşları ile kek, poğaça be çay eşliğinde atomu parçalıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…