bu soruyu anlayamıyorum. Normal insanlar bu şekil toplantılarda sohbet muhabbet eder. Hatta bazen kafasına çok uyan insanlar bulup arkadaş olur. Sevmiyorum deseniz amenna ama ne konuşacaz ki demeniz saçma geldiama bi sürü kadın bi yerde oturup ne konuşacazki diyip vazgeçiyorum
Konu sahibi size yazılan gayet normal bir yoruma saldırgan deyipsaldırgan davranmanız hoş değil,velilerle görüşmemem size neden pasif göründü anlamadım,kendi çevrem arkadaşlarım var onlarla görüşüyorum,yani şimdi siz sınıf annesisiniz aynı şeyleri yapıyorsunuz diye hep birlikte sizemi hak verelim,mecburmuyuz desteklemeye,ben sıcak bakmıyorum,konuda açarım fikirde alırım,kötü bişeymiş gibi göstermedim ayrıca,çoğu insanda hak verdi bu duruma.
Boyle bir yorumu beğenmeniz oldukça çelişkili hiç normal değil işsiz hayatsiz ne demek ayrıca ne kadar saygısızca yazılmış bir yorum insanlar istediğini yapabilirler ister kendileri ister cocuklari için görüşmek isteyebilirler bu onları işsiz hayatsiz yapmazOfff işsiz, hayatsız annelerin icadı bu işler. Katılmayın bence de, hiç haz etmiyorum.
Zaten kanunen hediye verilmesi de kabul edilmesi de suç. Ülke acayip bir yere döndüğü için herkes kafasına göre takılıyor. Yalnız hediye kabul edildiği ispatlanır ve mahkemeye gidilirse hiç iyi şeyler olmaz . Kimse uğraşmayıp bu cümbüşe karışmak istemediği için yasa kanun unutuldu.Öğretmenler niye hediye kabul ediyor? Ben yıllardır dışarıda yaşıyorum, 2 çocuğum var ve hiç bir ülkede hiç bir öğretmene hediye alındığına şahit olmadım. Rüşvet sayılır, soruşturma geçirirler. Kendi çocukluğumdan hatırlıyorum, ben de dahil bir çok çocuğun ailesi ezilip büzülürdü böyle paralar toplandığı zaman. Kimse alınmasın ama ben bunu etik bulmuyorum ve hem para toplayanın hem de öğretmenin kanunen uyarılması gerekir. Asla para vermez, çocuğumun sınıftaki durumunu da daha dikkatli takip ederdim. Buradaki öğretmenler kusura bakmayın ama lütfen etik davranın ve böyle para toplayan velilere hediye kabul etmediğinizi söyleyin.
Öğretmenler gününde hediye olayına tamamen karşıyım. Neden işini yapıp para kazanan birine hediye alınır ki? Ben asla kabul etmiyorum. Ayrıca 5000 tllik bir hediyeyi almaya utanırım. Utanç verici bence öğretmen adına.
Aynı şekilde doğum yaptırdıktan sonra doktora hediye alınmasına da karşıyım zaten dünya kadar ödeme yapmışım birde Allah rızası için yapıyormuş gibi ayrıca hediyeyle teşekkür etmeye gerek yok bence.
Tamamen öğretmen ve doktor ile ekstra bağ kuruluyor falan ama bence tamamen gereksiz.
Bu algı çok zavallıca gerçekten. Ben çocuğumun bulunduğu ortamı bilmek isterim. Sınıf annesiyim ama öğretmenle dialoğum minimum. Sene başından beri bir kere görüştük o da kitap parası toplamak için. Okula gönderip başka hiçbir şey yapmayan veliler ilgisiz olduklarının farkında bile değiller diyelim biz de o zaman. Ön yargıysa bu da ön yargı.İşsizmi? Sınıfımızda hakim, avukat, doçent, öğretmen, yönetici, Dr vb kadınlar vardı. Ev hanımı hele işsiz hiç yoktu. Çocuğu ile ilgilenmek işsizlik yada hayatsız olmak ile alakalı değildir, karıştıryor olmalısınız.
Haklısınız, ben de sizin gibi düşünüyorumBu algı çok zavallıca gerçekten. Ben çocuğumun bulunduğu ortamı bilmek isterim. Sınıf annesiyim ama öğretmenle dialoğum minimum. Sene başından beri bir kere görüştük o da kitap parası toplamak için. Okula gönderip başka hiçbir şey yapmayan veliler ilgisiz olduklarının farkında bile değiller diyelim biz de o zaman. Ön yargıysa bu da ön yargı.
Bir kere velilerle iletişim halinde olmak çok önemli. Benim oğlumun anlatmadığını xin kızı anlatıyor. Sınıftaki durumlardan daha detaylı haberimiz oluyor. Şahsen ben çocuğumu okula bırakayım gerisi önemli değil, değil benim için.
Öğretmene hediye olayını abartmaya karşıyım. kişi başı 100 lira topluyoruz, hediye çeki ve çiçek alacağız. İsim falan da yazmayacağım kimin ne verdiği önemli değil çünkü. maksat öğretmene bir güzellik yapmak. Ben bir veli olarak 100 liraya gidip kupa bardak alacağıma, gidip saçma sapan isimlik alacağıma öğretmenin işine yarar bir şeye para vermeyi tercih ederim ama dediğim gibi isteyen istediğini yapar, bu konuda zorlama olmaz.
Biri de işsiz, ev hanımı sanmış. okulda görüştüğüm veliler içinde çalışmayan kimse yok. çok ön yargılı bakış açıları gerçekten.
Aileler böyle yapmazsa çocuklar eskisi gibi sosyalleşemiyorlar ki. sokak kültürü zaten bitti. evde tablete, telefona, sosyal medyaya sıkışıp kalıyorlar. Ailesini bildiğim, küçüklükten beri arkadaşlık yaptığı çocukların görüşmesi, sosyalleşmesi hem güvenli hem de gerekli. Devlet okulu olduğu için de hepimiz aynı mahalledeyiz zaten. bu yıla kadar hiçbirini tanımıyordum mesela. komşuluk kültürü de bittiği için iyice asosyal bir toplum olduk.Haklısınız, ben de sizin gibi düşünüyorum
Büyük kızımın kreş döneminde tanıştığımız ve çok iyi anlaştığımız bir ekibimiz var 6 kişiyiz, 10 senedir devam eden bir arkadaşlık. Çocuklarda kopmadılar bu nedenle onlarda görüşmeye devam ediyor. Hepsi liseli oldular, biz buluşunca onlarda birlikte sinema, bowling gibi programlar yapiyorlar bazen. Benim çok hoşuma gidiyor bu durum. Ha bu arada hiç birimiz işsiz değiliz, haftasonları yada hafta içi akşamları ayarlıyoruz çünkü özlüyoruz. Onun dışında herkesin kendi hayatı kendi arkadaşları var.
Burada biri hırsızlık yaptığını anlatsa onu çaldığı malın sahibi ilgilendirir beni ilgilendirmez diyerek geçecek misin? Kanunu çiğniyorsa tabii ki bizi ilgilendirir hanımefendi. Bir öğretmen olarak kanunun çiğnenmesi seni ne ilgilendirir yaklaşımınız şok edici gerçekten. Muhtemelen konudaki kişiyle meslektaş olduğunuz için doğru perspektiften yaklaşamıyorsunuz.Orasını da velisi, idarecisi düşünsün. Kanunu çiğniyorlarsa şikayet edilir, yasal işlem başlatılır. Sizi ilgilendiren bir durum var mı? Bence yok. Sizin çocuğunuzun öğretmeni hediye kabul ederse siz de bu durumdan rahatsız olduğunuza göre şikayet edersiniz.
Ben gayet doğru bir perspektiften yaklaşıyorum da siz at gözlüklerinizi çıkartamıyorsunuz. Hayır hırsızlığa şahitsem gider şikayet ederim. Sonrası polisi savcıyı diğer ilgili kişileri ilgilendirir. Hırsıza ben cezasını verecek değilim. Size de önerim bu yönde oldu, birinin kanuna aykırı davrandığını, suç işlediğini düşünüyorsanız şikayet edersiniz. Bu kadar basit. Konuda söylenecek bişey kalmadı. Ben de sıkıldım zaten.Burada biri hırsızlık yaptığını anlatsa onu çaldığı malın sahibi ilgilendirir beni ilgilendirmez diyerek geçecek misin? Kanunu çiğniyorsa tabii ki bizi ilgilendirir hanımefendi. Bir öğretmen olarak kanunun çiğnenmesi seni ne ilgilendirir yaklaşımınız şok edici gerçekten. Muhtemelen konudaki kişiyle meslektaş olduğunuz için doğru perspektiften yaklaşamıyorsunuz.
devlet okulunda ama dediğiniz gibi ozelde olsa etik değil,zaten takıldığım nokta parası flnda değildi mecbur birakan sınıf annesi vs. hoşuma gitmedi,ne gerek varsa bütün bu kına gecesi havasına anlamak guç
ama bu ne kadar kötü bişey ya,neden bu kadar cahil,kötü bu insanlar anlayamıyorumgecen sene kizim anasinifinda iken 3 lu bir grup ile istedikleri samimiyeti kurmadigim icin cocuklari kizimla oynamiyorlardi
yani bu kişinin kendini bilmesi,ben tanımadığım devamıda gelmicek bir ortamda rahat edemem o benim kişisel düşüncem,her insanın yapısı farklıdır,hediyeyide çok dert etmemiştim ama mecbur bırakılmak durumuna içerledim,isim vs yazılması hoş gelmedi banaHediye konusunda haklısınız. Yeni bir ortam istemiyor olmanızı da anlarım fakat
bu soruyu anlayamıyorum. Normal insanlar bu şekil toplantılarda sohbet muhabbet eder. Hatta bazen kafasına çok uyan insanlar bulup arkadaş olur. Sevmiyorum deseniz amenna ama ne konuşacaz ki demeniz saçma geldi
Aslında konu sosyalleşelim eve kapanmayalım da değilHaklısınız, ben de sizin gibi düşünüyorum
Büyük kızımın kreş döneminde tanıştığımız ve çok iyi anlaştığımız bir ekibimiz var 6 kişiyiz, 10 senedir devam eden bir arkadaşlık. Çocuklarda kopmadılar bu nedenle onlarda görüşmeye devam ediyor. Hepsi liseli oldular, biz buluşunca onlarda birlikte sinema, bowling gibi programlar yapiyorlar bazen. Benim çok hoşuma gidiyor bu durum. Ha bu arada hiç birimiz işsiz değiliz, haftasonları yada hafta içi akşamları ayarlıyoruz çünkü özlüyoruz. Onun dışında herkesin kendi hayatı kendi arkadaşları var.