öğretmenler günü hediyesi

Konu sahibi arkadaş ben de sizin gibiyim. O kadar çok etkinlik tiyatro sinema doğum günü partileri kahvaltı organizasyonları akşam fasillari yapiliyor ki. Hepsi de ciddi maddiyata dayanan şeyler aynı zamanda. Bu devirde anne baba olmak çok zormuş ben bunu anladım. 38 yaşındayım. Bizim cocuklugumuzda en çok doğum günü olayları olurdu. Ne kendimizi eksik hissettik ne de asosyal. Günümüz şartlarında velilerin çok fazla sinandigini düşünüyorum. Hafta içi tam gün okuldalar zaten sürekli sürekli hafta sonları da planlaninca katılmayan çocuklar için sıkıntı doğuruyor.

Hediye konusu kapanmaz bir yara adeta. Ne oldu bizim zamanimizdaki kutlamalara. Çok mu kötüydü. Özene bezene öğretmenimize resim cizerdir ya da şiir yazardık. Elimizde çiçekle bireysel kutlardik. Şimdiyse çocuklar bile vermiyor hediyeyi. Aynen denildiği gibi kına gecesi organizasyonu gibi yapılıp törenlerle takdim ediliyor bilmem nerden alınan pahalı cüzdan orkideler yüksek Mebla hediye çekleri altın kolyeler. Bu tarz hediyelere hiçbir zaman katılmadım katilmayacagim. Çok da uygunsuz buluyorum bu durumu. Keşke bu kadar yüksek maddi değerlendirme hediyeleri öğretmenler de kabul etmeseler. Kadına veriyorlar hediyeyi. Hocaaaam gelemeyen velilerimiz de görsün bir şöyle çekelim bu de buraya bakın hocam, cüzdanı tütün hocam. Cidden çok kötü bir durum. Ben eski usul çiçek resime devam

Veli organizasyonu iyidir bence. Çocukların okul dışında da görüşmesini ben seviyorum. Normalde okulda alakasız çocuklar çok güzel dostluklar kuruyor.
Hediye kendi bileceğiniz iş, ama herkes katılıyorsa bence çıkıntılığın alemi yok.

herkese merhabalar aslında üyeliğim vardı fakat kapatmıştım,soru sormak için yeniden hesap açtm,bir konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var,kızım ilkokul 3. sınıfa gidiyor,ben çok ilgili,çocuğuna fazlasıyla özen gösteren bir anneyim,derslerini birlikte yaparız,gezeriz vs. ama ben sınıftaki diğer velilerle görüşmek istemiyorum,bazen toplanıp çocuklarla beraber etkinlik fln yapıyorlar ama ben bu kadar aktif olamıyorum sonrada kendimi suçluyorum hatta bazen zorluyorum kendimi gitsemmi diye ama bi sürü kadın bi yerde oturup ne konuşacazki diyip vazgeçiyorum,şimdiki problemde içlerinden bir anne hediye için para topluyor ve isimleride paylaşıyor,göndermeyenleride siz göndermediniz diye gruptan yazıyor,beraber verelim hediyemizi,yemeğe gidelim,yok cafeye gidelim,öğretmende gelsin toplaşalım vs.yani her fırsatta toplanmak fln bunlar normalmi bu kadar gezelim,pikniğe gidelim,hediye seçtim 5000 nmiş onu alalım vs. gönderdik tmm ama bunlar normalmiki şahsen ben adapte olamıyorum,bu samimiyet her fırsatta görüşmek herkesin yaptığı bişeymi acaba.
Caaanım öğretmenler gününden nefret ettirecek tipler. Hep bi göz önünde olma çabaları... Para veren /vermeyen kişileri gruptan yazmak da ayrı bi görgüsüzlük!

Olan var olmayan var, dileyen gönlünce bi hediye alır verir. Bunu takı törenine çevirdiler iyice!

Ben bunlara kısır günü anneleri diyorum. Bizim sınıf velileri de öyle, fırsat bulsalar her hafta sonu buluşacaklar. Ben sadece bir defa katıldım. Zaten çalışıyorum ve çok sıkıcı geliyor bana muhabbetleri.
Işin ilginç yanı bu kısır günü anneleri 29 Ekim sonrası tatil oldu diye bunalıma girdiler. Bir isyanlar, bir şikayetler...
Çalışıyor olsa çocuğu bırakacak yer bulamadı diyeceğim de evdeyken çocuk yanında olsa, bir gün keyif yapıp geç uyansa ne olur yani.
1.sınıf çocuklarına zorla etüt açtırmalarina değinmeyeceğim bile. Etüde katılmayan tek öğrenci benim kızımdı. 1. Sınıfta ne etüdü bu dedim, bir de beni yadirgadilar. 😀
Bazı annelerin okulu, çocuktan kurtulma ve keyif yapma malzemesi olarak gördüğünü düşünüyorum.

Konu sahibi arkadaş ben de sizin gibiyim. O kadar çok etkinlik tiyatro sinema doğum günü partileri kahvaltı organizasyonları akşam fasillari yapiliyor ki. Hepsi de ciddi maddiyata dayanan şeyler aynı zamanda. Bu devirde anne baba olmak çok zormuş ben bunu anladım. 38 yaşındayım. Bizim cocuklugumuzda en çok doğum günü olayları olurdu. Ne kendimizi eksik hissettik ne de asosyal. Günümüz şartlarında velilerin çok fazla sinandigini düşünüyorum. Hafta içi tam gün okuldalar zaten sürekli sürekli hafta sonları da planlaninca katılmayan çocuklar için sıkıntı doğuruyor.

Hediye konusu kapanmaz bir yara adeta. Ne oldu bizim zamanimizdaki kutlamalara. Çok mu kötüydü. Özene bezene öğretmenimize resim cizerdir ya da şiir yazardık. Elimizde çiçekle bireysel kutlardik. Şimdiyse çocuklar bile vermiyor hediyeyi. Aynen denildiği gibi kına gecesi organizasyonu gibi yapılıp törenlerle takdim ediliyor bilmem nerden alınan pahalı cüzdan orkideler yüksek Mebla hediye çekleri altın kolyeler. Bu tarz hediyelere hiçbir zaman katılmadım katilmayacagim. Çok da uygunsuz buluyorum bu durumu. Keşke bu kadar yüksek maddi değerlendirme hediyeleri öğretmenler de kabul etmeseler. Kadına veriyorlar hediyeyi. Hocaaaam gelemeyen velilerimiz de görsün bir şöyle çekelim bu de buraya bakın hocam, cüzdanı tütün hocam. Cidden çok kötü bir durum. Ben eski usul çiçek resime devam
ne güzel söylemişsiniz,veliler hediye veriyor çocuklar ögretmenler gününden bi haber,oysaki kendileri kutlasa o maneviyatı yaşasalar,bir grup kurup o para verdi bu vermedi diye insanları mahçup etmenin ne alemi var,olan var olmayan var.

Bizim okulumuzda böyle şeyler yok. Veli grupları da yok. Herkes resmidir. Ama biz oğlumla güzel bir hediye yapacağız el emeği bir de çiçek. Çünkü öğretmenlerini çok seviyor oğlum, biz de çok seviyoruz. Hiç anlamam bu velilerin para toplayıp hediye alma aşkını. Dünyanın en saçma şeyi bence!

Yani etkinlik olursa katılıyorum ben de çünkü çocuğum mutlu oluyor, çoğu zaman kenarda sessiz takılıyorum açıkcası frekans yakalamak zor oluyor. Genelde ama okul, çocuklar vs oluyor konular. O tarz konulara katılıyor insan.

Hediye konusunda okul yasak koymuştu geçen sene. Yalnızca çiçeğe izin vardı. Geçen sene böyleydi bakalım bu sene okul değiştik nasıl olacak. Ama veli grubumuz yok. Hocanın sadece kendi mesaj yolladığı grup var. Toplanıp hediye alınması iyi güzel de çocuklar o işten ne anlayacak.

herkese merhabalar aslında üyeliğim vardı fakat kapatmıştım,soru sormak için yeniden hesap açtm,bir konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var,kızım ilkokul 3. sınıfa gidiyor,ben çok ilgili,çocuğuna fazlasıyla özen gösteren bir anneyim,derslerini birlikte yaparız,gezeriz vs. ama ben sınıftaki diğer velilerle görüşmek istemiyorum,bazen toplanıp çocuklarla beraber etkinlik fln yapıyorlar ama ben bu kadar aktif olamıyorum sonrada kendimi suçluyorum hatta bazen zorluyorum kendimi gitsemmi diye ama bi sürü kadın bi yerde oturup ne konuşacazki diyip vazgeçiyorum,şimdiki problemde içlerinden bir anne hediye için para topluyor ve isimleride paylaşıyor,göndermeyenleride siz göndermediniz diye gruptan yazıyor,beraber verelim hediyemizi,yemeğe gidelim,yok cafeye gidelim,öğretmende gelsin toplaşalım vs.yani her fırsatta toplanmak fln bunlar normalmi bu kadar gezelim,pikniğe gidelim,hediye seçtim 5000 nmiş onu alalım vs. gönderdik tmm ama bunlar normalmiki şahsen ben adapte olamıyorum,bu samimiyet her fırsatta görüşmek herkesin yaptığı bişeymi acaba.
Bana saçma geliyor zaten bu tarz olaylar. Ayrıca bir kişi ( bu kişi de genelde yalaka sınıf annesi oluyor )zevkine göre gidip hediye beğenecek biz de para vermek zorunda mı kalacağız? Ben bireysel hediye almadan yanayım, etkinliklere dahil olmazdım.

Okula giden 2 Kızım var veli grubumuz yok, öğretmenler gününde her veli bireysel hediye alıyor mesela geçen sene çiçek aldım öğretmenler günü için bu sene de tema vakfına öğretmenlerin adına fidan bağışında bulunmayı düşünüyorum.

Geçen sene büyük kızımın sınıfına yeni bir öğrenci geldi sağolsun annesi sürekli bir organizasyon peşinde ama kimsenin ona ayıracak vakti yok sadece çocuğunun doğum gününe katıldık o kadar.

Abartı bir şey olmadıkça topluluğa uyumaktan yanayım.
100 lira toplandı bizde, neden katılmayayım ki, her şeye muhalefet olmaya ne gerek var.
Toplu buluşmalara da mümkün oldukça gittim, zaten çok az oldu, okul dışında da görüşsün istedim arkadaşlarıyla.
Muhabbet konusu zaten çıkıyor, velileri az çok tanımak da iyi bir şey.
İstemiyorsanız katılmayın ama bunlar neden yadırganıyor anlamıyorum.

Bizim veli grubuda oyle ortak hediye alalim dedik 200 gondericez onada okeyim zaten kahvalti yapilacakmis gitmeyi dusunmuyorum toplanti gezi bilmemne katilmiyorum cok diyalog kurmuyorum sacma geliyo surekli ogretmeni ovup hayran hayran pesinde geziyolar ama karismiyorum istediklerini yapabilirler oglum zaten sinifta mutlu etkinliklere katilmasak bisey olmaz

Offf işsiz, hayatsız annelerin icadı bu işler. Katılmayın bence de, hiç haz etmiyorum.
İşsizmi? Sınıfımızda hakim, avukat, doçent, öğretmen, yönetici, Dr vb kadınlar vardı. Ev hanımı hele işsiz hiç yoktu. Çocuğu ile ilgilenmek işsizlik yada hayatsız olmak ile alakalı değildir, karıştıryor olmalısınız.

saldırgan davranmanız hoş değil,velilerle görüşmemem size neden pasif göründü anlamadım,kendi çevrem arkadaşlarım var onlarla görüşüyorum,yani şimdi siz sınıf annesisiniz aynı şeyleri yapıyorsunuz diye hep birlikte sizemi hak verelim,mecburmuyuz desteklemeye,ben sıcak bakmıyorum,konuda açarım fikirde alırım,kötü bişeymiş gibi göstermedim ayrıca,çoğu insanda hak verdi bu duruma.
Saldırgan davrandığımı nereden çıkardınız yazıdan hiç anlamadım. Gayet dümdüz yazdım, bir yerlerde rahatsız hissetmişsiniz ki konu açmışsınız. Size mantıklı gelmiyorsa yapmazsınız bu kadar basit. İsteyen sosyalleşir, istemeyen sosyalleşmez. Kimsenin sizi darladığını düşünmüyorum bunun için. Siz niye eleştirdiniz ki başkalarının buluşmasını? Sizi niye rahatsı etti?

İstemiyorsanız katılmayın ama bunlar neden yadırganıyor anlamıyorum.

Çünkü çalışmayan anne etkinliği sanılıyor.
O sebeple böyle bir usul usul küçük görme hali oluyor.
Mesela akşam bahçeden çocuk alırken de asla konuşmayan veliler çalışan(?) Veliler oluyor.
Hepimiz de çalışıyoruz halbuki neyin modu ise bu, veli olmakla işi beraber götüremeyecek bir şey yok yani ortada :KK70:
Kimse ben asosyalim, topluma giremiyorum, uyumsuzum demiyor da, onun yerine çalışıyorum kullanılıyor. Çalışmayı sindirmek/normalleştirmek eksik bizim toplumumuzda.

Ben de öğretmenim pahalı herhangi bir şey almam. Ama çocuklar kendisi bileklik vs bardak vb. Ufak tefekse çok bir şey demiyorum ama büyük bir şeyi almam. İçinizden ne geliyorsa onu yapın.

Mesela akşam bahçeden çocuk alırken de asla konuşmayan veliler çalışan(?) Veliler oluyor.
Hepimiz de çalışıyoruz halbuki neyin modu ise bu, veli olmakla işi beraber götüremeyecek bir şey yok yani ortada :KK70:
Kimse ben asosyalim, topluma giremiyorum, uyumsuzum demiyor da, onun yerine çalışıyorum kullanılıyor. Çalışmayı sindirmek/normalleştirmek eksik bizim toplumumuzda.
Sadece çalışanlar değil, çalışmıyorum ama ben "onlardan' değilim diye farklı bir havaya girenler de var. 🫠

Bir de sosyal ortamı olmayan falan denmiş.
E sosyal ortam nasıl yapılıyor kuzum, böyle böyle değil miydi 😄
İstemiyorsan katılma, küçümsemek ne oluyor.

X