Ogretmenin cocuguma bağırması

İnanın hiç gergin değilim sizin gibi akıl öğretmek isteyenlerle bunca yıllık meslek hayatımda okadar çok karşılaştım ki ama ben sizin çocuğunuzu en fazla 4 yıl görürüm ne yaparsanız yapın ömür boyu sizin çocuğunuz
Siz birkaç kez uyarılan öğrenci tekrar ederse bağırılabileceğini savunan birisiniz çokta bir şey beklemiyorum zaten devam edin az bile yapıyorsunuz basın tokadı (!)

Bağırmak diyince böyle avaz avaz felan mı anlıyorsunuz?
Çocuğa elli kez arkadaşına vurma dediğimde elli birinci kez vurursa kusura bakmayın ama ay ama canım neden vuruyorsun arkadaşına diyemem hani canı acıyan da bir çocuk ya
Off amma uzattın. Öğretmenlik dersi verip daha “falan” kelimesini felan diye yazıyosun, pes. Eğitim sisteminin ve öğrencilerin haline şaşırmamak gerek. Yolunu da bulmuşsunuz siz dört dörtlüksünüz hep karşınızdaki veliler manyak, öğrenciler problemli ve ilgisiz. Sanki sizin dışınızdaki her meslek grubu mesleğini dört dörtlük şartlar altında icra ediyor ülkede, tek mağdur sizlersiniz. Atanana kadar kendini paralayıp sonrasında işinizden ve öğrencilerinizden nefret ediyosunuz. Keşke bi sistem gelse de sizin gibileri elese, başka ülkede ana dilini dört dörtlük okuyup yazamayan biri de okulun kapısından geçemez bize burda bi de had bildirmeye kalkıyor bu da bizim kaderimiz işte.

Forum’da öğretmen şunu yapamaz öğretmen bunu yapamaz öğretmen sabırlı olmak zorundadır öğretmen taş olsa Çatlamaz öğretmen ilim irfan öğretir bu nedenle 100 kez değil 1000 kez de olsa güzellikle söylemek zorundadır cinsindeki cümlelere bir öğretmen olarak katılmıyorum.
Öğretmenler bir kere mesleği gereği hayatı boyunca öğrencidir aslında. Sürekli öğrenmeye açık olmak zorundadır. Bu yüzden belki de kendilerini en çok güncelleyen ve geliştiren , hatta geliştirmesi gereken meslek gruplarının başında gelir.
Ancak unutuyoruz ki öğretmen de bir insandır. Her insan gibi hata yapmaya hakkı vardır. Psikolojik sıkıntıları olan biri haricinde hiçbir öğretmen öğrencilerine bile isteye zarar vermez vermeyi düşünemez. Yeri gelir öğrencisini çocuğun kendi anne babasından daha çok düşünür.
Bu nedenle öğretmenlik mesleğini kutsallaştırma bahanesiyle putlaştırılmasını ve sanki bir ilahmış gibi hata yapılamazmış gibi kabul edilmesini gerçekçi bulmuyorum.
Bu yüzden tüm velilerden karşılıklı anlayış ve iletişim bekliyoruz. Ve çocuklarınızı bizlere emanet ediyorsanız aynı şekilde iyi niyet imize güvenmesini bekliyoruz.
Kısa bir kamu spotu gibi oldu ama Forum‘da bu tür tartışmaların dinmesini diliyorum🙏🏻

siz gelen müşteriyi 50 defa uyarır 51 e bağırmazsınızhahahahahaha en pedagojik sizsiziniz tamam🤣🤣
şimdi ne diyeceğinizi biliyorum ama onlar çocuk değillll 🤣🤣 lütfen cevap vermeden seri beğenmedim yapın
Bankacı diyince tabi sen giriş veya üst kattaki arkadaşlardan ibaret sanıyorsun ama müşteriyle görüşmüyorum keyif içinde çalışıyorum hahahah öğretmen arkadaşımızda 30 tane öğrenciyle bir arada olup sakin kalacak işi buu hshska

geçen gün bir velim tarafından uyarıldım, terslendim ardından trip yedim. başka bir konu için mesajlarıma aramama cevap vermiyor🤣🤣
Eki Görüntüle 3494000 Eki Görüntüle 3494002
Öncelikle, hasta çocuğun okulda ne işi var? Sonra kış sonuna kadar sınıftaki çocuklar hastalıktan kurtulamıyor..

Çok haklısınız hocam.. Çok benzerlerini yaşıyoruz.. Sorumluluk duygusunu çocuğa yaşatmak istemeyen veli profili..

Yalnız ben velinin ne istediğini anladım. Fakat ifade şekli ve son mesajdaki üslubu olmamış..

Açıkçası 16 yıllık meslek hayatımda fazlasıyla empatik oldum. Beklentilerimi nerdeyse sıfırladım. Olmayınca olmuyor.

O yüzden çocukları kendi evladımmış gibi düşünüp üzerlerini giyinmeden hatta çoğuna giyinmelerine yardım ederek uğurluyorum. Sınıf sıcak oluyor eve giderken Hastalanmalarını istemiyorum. Bu konuda üslup dışında veliye hak verdim.
Bunun dışında neler nelerle uğraşıyoruz.

Ayrıca burdaki Bankacı ablamızın Bankadaki müşterisinin, ikinci bir soru sormaları izin vermediğine tripli hareketler yaptığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam🤔

Off amma uzattın. Öğretmenlik dersi verip daha “falan” kelimesini felan diye yazıyosun, pes. Eğitim sisteminin ve öğrencilerin haline şaşırmamak gerek. Yolunu da bulmuşsunuz siz dört dörtlüksünüz hep karşınızdaki veliler manyak, öğrenciler problemli ve ilgisiz. Sanki sizin dışınızdaki her meslek grubu mesleğini dört dörtlük şartlar altında icra ediyor ülkede, tek mağdur sizlersiniz. Atanana kadar kendini paralayıp sonrasında işinizden ve öğrencilerinizden nefret ediyosunuz. Keşke bi sistem gelse de sizin gibileri elese, başka ülkede ana dilini dört dörtlük okuyup yazamayan biri de okulun kapısından geçemez bize burda bi de had bildirmeye kalkıyor bu da bizim kaderimiz işte.
Hanfendi?

Ebeveynlerin evde eğitip ahlak veremediği çocukları okulda başka çocuğun kişisel alanına saldırınca sosyal düzeni bozup uyarılınca anında akıllarına çocuğunun psikolojisi gelen veli tipinden yıldı meb camiası, bunu böyle yapanlar utansın
İnan ki bugün resmen yıldım, o kadar sorunlu ki aileler , geçmiş yıllara göre okullarda şiddet eğilimi o kadar arttı ki anlatamam , çocuklarda ilginç şekilde bir saldırganlık ve bencillik var , aileden iyi bir eğitim almadıkları için sonuç bu şekilde ...

Bankacı diyince tabi sen giriş veya üst kattaki arkadaşlardan ibaret sanıyorsun ama müşteriyle görüşmüyorum keyif içinde çalışıyorum hahahah öğretmen arkadaşımızda 30 tane öğrenciyle bir arada olup sakin kalacak işi buu hshska
genel merkezde kredi onaylayan biri için fazla cüretkar cevaplar değil mi bunlar ?

asla ne dediğimi anlamayan ve geri dönüt vermeyen bir öğrencim var bu yıl. kısaca anlatmaya çalışacağım.. kalemlerini koyacakları yerde fotoğrafları asılı ama o asla kalemini kaldırmıyor. gün içinde 248274628 defa söylememe rağmen.. en son koluna dokunup bak kalemin burada ve buraya kaldırmalısın dedim. akşam eve gidip öğretmenim kolumu sıktı tokat attı demiş. 1 saat annesine dil döktüm akşam saat 10’da.

aynı çocuk birkaç gün sonra tuvalete gitti gelmedi. fark edince gidip baktım küloduyla koridorda dolaşıyor burada ne işin var içeri geçip üstünü giy dedim o sıra geri sınıfa dönüp telefonumu aldım annesini arıyorum. şimdi diyecek ki oğluma dokundun üstünü giydirdin diye ben suçlu olacağım. haber verdim.. ben telefonda durumu izah ederken çocuk telefona bağırıyor anne öğretmen beni tuvalete kitledi bana ceza verdi 😳 sonuç, ben üstünü giydirdim kirlettiği tuvaleti temizledim sınıfa geçtim ve suçlu oldum… allah biz öğretmenleri böyle insanlardan korusun diyeceğim ama hiç umudum yok…
Allah yardımcınız olsun hocam , Allahtan branş öğretmeniyim, bu ne böyle korku filmi gibi 😬🙄

Ben bankacıyım.
Veli umursamaz da olsa öğretmen 50 kere uyarsın öğrenci 51.kez yapınca yine de öğretmen bağıramaz, bu etik değil. Ben buna dayanamıyorum diyorsanız başka meslek grubuna geçiş yapabilirsiniz. Sizin benim mesajıma bile tahammülünüz yok bence siz biraz dinlenin
Yahu 50 kişilik sınıfta kendi sesimi duyamıyorum sen ne diyorsun arkadaşım, görende sanacak 20 kişilik sınıfta Finlandiya eğitim sisteminde ders anlatıyoruz, gel gör sınıfları ne halde , temizlikçi yok , birsürü eksik cabası, aileler ilgisiz imkansızlıklar içinde ders anlatıyoruz , öğrenciyi döv, hırpala anlayışım asla yok, çok dikkatli ve özverili bir insanımdır lakin durumlar bildiğiniz gibi değil...

genel merkez mi hshdhsjaj yok sokakta kart satıyorum 😂😂😂
Hayatım sırf tek bir bankaya aylık ödemem 200 bin. Totalde ayda 800 bin kredi ödüyorum. Daha bugün 2 yeni çek defteri geldi ki bilirsin almak zordur üstelik bankalardan birisi vakıf birisi iş bank devlet bankaları. Ben sizin şube de değil bölge müdürlerinizin eşimin şirketine sizinle çalışmak isteriz, şu kadar düşük faizli ticari kredimiz var önceliğimiz sizin gibi hatırlı müşterilerimiz, şubelerinizin pos cihazını bizim bankaya geçirin diye günlerce yemeğe çıkarmak istediklerini bilen kişiyim. Sence senin ne olduğunu bilemeyecek birisi miyim ? Senin haddine mi emek harcayan mesai arkadaşlarını onlardan değilim diye küçümsemek.
Sen milleti böyle ezmeye kalkarsan ben de çıkar evet seni biliyorum sen ya genel merkezde kredi onaylayan bankacısın ya da bizim gibi hatırlı cirosu yüksek limited değil anonim şirketi olan ticari müşterilere özel görevlendirilen bankacılardan birisin ve yine görevin bizi ikna etmek sempatiktik ( 🥰🥰🥰) yaparak. O yüzden gişedeki arkadaşların çok daha kutsal bir iş yapıyor bizlerin nazını çekmek zorunda kalmıyor. Bak sırf bir bankaya ödediğim aylık kredi ve yanında 2 ayrı devlet bankasının eşime verdiği çek defteri. Yok öyle öğretmen aşağılamak, bankada görev yapan arkadaş küçümsemek. Arkadaşlar görgüsüzlük için özür dilerim ama hakedene hak ettiğini vermek gerekir

Son düzenleme:
İnanın hiç gergin değilim sizin gibi akıl öğretmek isteyenlerle bunca yıllık meslek hayatımda okadar çok karşılaştım ki ama ben sizin çocuğunuzu en fazla 4 yıl görürüm ne yaparsanız yapın ömür boyu sizin çocuğunuz
Sanıyor ki o öğrenciler bizim başımıza kalacak 😅 Tek üzüldüğüm toplumun bozulması, kuralsız sınırsız bir neslin türemesi, bizlik bisey yok ...

Yahu 50 kişilik sınıfta kendi sesimi duyamıyorum sen ne diyorsun arkadaşım, görende sanacak 20 kişilik sınıfta Finlandiya eğitim sisteminde ders anlatıyoruz, gel gör sınıfları ne halde , temizlikçi yok , birsürü eksik cabası, aileler ilgisiz imkansızlıklar içinde ders anlatıyoruz , öğrenciyi döv, hırpala anlayışım asla yok, çok dikkatli ve özverili bir insanımdır lakin durumlar bildiğiniz gibi değil...
Uğraşmayın anlamıyorlar yavrum yerine otur dediğim çocuk ısrarla yerine oturmazken ses tonunu bir tık yükseltip lütfen yerine geç artık dediğinde oturuyor ama bu bağırma oluyor
Sınıfta çığlık atıyoruz zannediyorlar galiba

Bu yüzden bu meslek çok kutsal eminim çok kötü şeyler vardır işiniz gerçekten zor ama yine de bağırmayı hakkıymış gibi görmemeli kimse. Sokakta kendi öz evladına bağıran anneye bile tepki veren bir halkız.

Hayatım sırf tek bir bankaya aylık ödemem 200 bin. Totalde ayda 800 bin kredi ödüyorum. Daha bugün 2 yeni çek defteri geldi ki bilirsin almak zordur üstelik bankalardan birisi vakıf birisi iş bank devlet bankaları. Ben sizin şube de değil bölge müdürlerinizin eşimin şirketine sizinle çalışmak isteriz, şu kadar düşük faizli ticari kredimiz var önceliğimiz sizin gibi hatırlı müşterilerimiz, şubelerinizin pos cihazını bizim bankaya geçirin diye günlerce yemeğe çıkarmak istediklerini bilen kişiyim. Sence senin ne olduğunu bilemeyecek birisi miyim ? Senin haddine mi emek harcayan mesai arkadaşlarını onlardan değilim diye küçümsemek.
Sen milleti böyle ezmeye kalkarsan ben de çıkar evet seni biliyorum sen ya genel merkezde kredi onaylayan bankacısın ya da bizim gibi hatırlı cirosu yüksek limited değil anonim şirketi olan ticari müşterilere özel görevlendirilen bankacılardan birisin ve yine görevin bizi ikna etmek sempatiktik ( 🥰🥰🥰) yaparak. O yüzden gişedeki arkadaşların çok daha kutsal bir iş yapıyor bizlerin nazını çekmek zorunda kalmıyor. Bak sırf bir bankaya ödediğim aylık kredi ve yanında 2 ayrı devlet bankasının eşime verdiği çek defteri. Yok öyle öğretmen aşağılamak, bankada görev yapan arkadaş küçümsemek. Arkadaşlar görgüsüzlük için özür dilerim ama hakedene hak ettiğini vermek gerekir
Bunlardan biri de benim finansçım, adam gece gündüz beni yatırım yapmaya ikna etmeye çalışıyor, tüm paramı çekip başka bankaya geçtim diye tripli bi de 😅 sürekli arıyor yeni yatırım teşvikleri sunuyor , dil döküyor , teli açmıyorum ertesi gün yine arıyor, bilmesek var ya😅 , bu arada öğretmeni küçümseyenin aklı kıttır, öğretmen herşeydir, bir hakimi yetiştiren de bir bankacıyı yetiştiren de yine emektar öğretmenlerimizdir, işini hakkı ile yapan öğretmenlerimize selam olsun 🥰

Bu yüzden bu meslek çok kutsal eminim çok kötü şeyler vardır işiniz gerçekten zor ama yine de bağırmayı hakkıymış gibi görmemeli kimse. Sokakta kendi öz evladına bağıran anneye bile tepki veren bir halkız.
Şiddetin her türlüsüne karşıyım lakin ikaz ederek ses yükseltmek , tonlama yapmak kötü bisey değildir...

Bugün oğlumun okul müdürüyle çok ciddi bir konuşma yaptım. Tabiri caizse içinden geçtim kurumun.

O yüzden size de tavsiyem gidin konuşun. Ama skin gidin. Önce olayı anlayın teyit edin.

Sen keyif içinde çalışırken stres yaşıyorsun (kesinlikle) ama işini yapıyorsun. Öğretmen de stres yaşıyor ve aynı şekilde profesyonelce çalışıyor. Kör kuyulardan sesini duyuramıyormuş gibi, katlanmak zorundaymış gibi konuşmak da neyin nesi…

X