Ogretmenin cocuguma bağırması

Lütfen çocuğunuzu fanustan çıkartın..

Öğretmeni, özellikle çocuğunuzu örselememişse, rencide etmemişse uyarısını yaparken sesini yükselebilir. Gerçekten Öğretmenlerin işi çok zor..

Bazı anne babalar okul öncesine gönderene kadar çocuklarına hiçbir şey öğretmiyorlar. Tablet, telefon, televizyon üçlüsünün içinde döndürüp duruyorlar.

Armut piş ağzıma düş resmen.. Ne makas tutmasını, ne ayakkabılarını giymesini biliyorlar.
geçen gün bir velim tarafından uyarıldım, terslendim ardından trip yedim. başka bir konu için mesajlarıma aramama cevap vermiyor🤣🤣
IMG_3901.jpeg
IMG_3902.jpeg

2 sene önce Zavallı kadının birini sıkıştırıp duruyordu serseriler. Güzelce konuşma, polis şu bu anlamadılar. Gönderdik 15-20 serseri birkaç gün teyzenin yanında akıllı akıllı durdular 🥰🥰 bir daha kadına bulaşan olmadı. Dünyanın düzeni bu. Eki Görüntüle 3493997

Benim esim sakindir, kucukken halasinin oglu cok uzermis ama hikayelerini anlatiyolar patlamadik kas kirilmadik yeri kalmamis koyun daglarina kacarmis bir gun kayinvalidemin gozu donmus indirmis donlarini almis bicagi bana bak ogluma dokunursan seni keserim iseyemezsin diye bir korkutmus cocuk esimden de kucuk. Su an esimi de annesini de bir sever sayar anlatamam :KK70: kayinvalidem de kibardir ama artik nasil gozu donduyse :KK70: bazen lazim katiliyorum 🙈
Neyse konu kaymasin laf lafi acar ben kactim :KK70:

Burda anormal insanlar olduğunu düşünüyorum. Her şeyi bir türlü geyiğe ya da ego tatminine çevirmek, kinlerini kusmak için burda yorum yazıyolar başka da bir amaçları yok. Baya saf kötüler yani, bunları direkt engelleyin ve yok sayın.

Öğretmen çocuğa bağıramaz. Söz konusu çocuk daha kreş çocuğu, 15 yaşındaki lise öğrencisi değil. Hele hele “siz kreşten alın evde bağırmadan bakın o zaman hahahaha, siz hiç bağırmıyo musunuz, aman çocuklarınız ne kıymetli” seviyesindeki cehalet fışkıran yorumlar maalesef her şeyi herkesten çok bilen halk zihniyetinin trajikomik bir yansıması.

Eğer öğretmen sizler gibi veya sıradan sokaktaki insan gibi çocuk eğitecek olsa yıllarca okuyup, pedagoji eğitimi alıp öğretmen olmasına gerek kalmazdı. Pedagoji eğitimi, çocuğun seviyesine inerek ve kişiliğine zarar vermeden, kaygı yaratmadan çocuğu eğitebilme yetkinliğini kazanmak demektir. Yani bağırıp çağırıp dövüp sövmek normal olsa zaten öğretmenlik eğitimine de gerek kalmazdı. Aksini iddia edenler pedagojide bağırmanın bilimsel yerini açıklasınlar lütfen merakla bekliyorum.

çok şükür rabbime artık bu konuları da okuyorummmm daha hamileyim ama bence öğretmenle konuşun olayın aslını öğrenin ama bu konudan bağımsız bi zahmet öğretmenlerde bağırmasınlar işine gelmeyen bıraksın atanamayan nice öğretmenlerimiz var onlara yer açılırr
Hanımefendi çocuklar disiplini ve düzeni çok sever hiç birden fazla bir çocuklar bir arada bulundunuz mu?
Çocuklar sınıf düzenini bozarken arkadaşına zarar verirken öğretmenlerin ne yapmasını önerirsiniz?
Eğitmekse önce veli evde kendi eğitsin çocuğunu

asla ne dediğimi anlamayan ve geri dönüt vermeyen bir öğrencim var bu yıl. kısaca anlatmaya çalışacağım.. kalemlerini koyacakları yerde fotoğrafları asılı ama o asla kalemini kaldırmıyor. gün içinde 248274628 defa söylememe rağmen.. en son koluna dokunup bak kalemin burada ve buraya kaldırmalısın dedim. akşam eve gidip öğretmenim kolumu sıktı tokat attı demiş. 1 saat annesine dil döktüm akşam saat 10’da.

aynı çocuk birkaç gün sonra tuvalete gitti gelmedi. fark edince gidip baktım küloduyla koridorda dolaşıyor burada ne işin var içeri geçip üstünü giy dedim o sıra geri sınıfa dönüp telefonumu aldım annesini arıyorum. şimdi diyecek ki oğluma dokundun üstünü giydirdin diye ben suçlu olacağım. haber verdim.. ben telefonda durumu izah ederken çocuk telefona bağırıyor anne öğretmen beni tuvalete kitledi bana ceza verdi 😳 sonuç, ben üstünü giydirdim kirlettiği tuvaleti temizledim sınıfa geçtim ve suçlu oldum… allah biz öğretmenleri böyle insanlardan korusun diyeceğim ama hiç umudum yok…

Burda anormal insanlar olduğunu düşünüyorum. Her şeyi bir türlü geyiğe ya da ego tatminine çevirmek, kinlerini kusmak için burda yorum yazıyolar başka da bir amaçları yok. Baya saf kötüler yani, bunları direkt engelleyin ve yok sayın.

Öğretmen çocuğa bağıramaz. Söz konusu çocuk daha kreş çocuğu, 15 yaşındaki lise öğrencisi değil. Hele hele “siz kreşten alın evde bağırmadan bakın o zaman hahahaha, siz hiç bağırmıyo musunuz, aman çocuklarınız ne kıymetli” seviyesindeki cehalet fışkıran yorumlar maalesef her şeyi herkesten çok bilen halk zihniyetinin trajikomik bir yansıması.

Eğer öğretmen sizler gibi veya sıradan sokaktaki insan gibi çocuk eğitecek olsa yıllarca okuyup, pedagoji eğitimi alıp öğretmen olmasına gerek kalmazdı. Pedagoji eğitimi, çocuğun seviyesine inerek ve kişiliğine zarar vermeden, kaygı yaratmadan çocuğu eğitebilme yetkinliğini kazanmak demektir. Yani bağırıp çağırıp dövüp sövmek normal olsa zaten öğretmenlik eğitimine de gerek kalmazdı. Aksini iddia edenler pedagojide bağırmanın bilimsel yerini açıklasınlar lütfen merakla bekliyorum.
Öğretmenlik mesleğinde eğitimin yanında öğretim programı da yer alır.Öğretmenler ailenin evde temel olarak vermesi gereken en basit eğitimleri bile pedagojik yaklaşım ile vermek zorunda ise öğretim müfredatında yer alan konuları nasıl yetiştirecek bu sefer de bizim öğretmen ders anlatmıyor olacak

Hanımefendi çocuklar disiplini ve düzeni çok sever hiç birden fazla bir çocuklar bir arada bulundunuz mu?
Çocuklar sınıf düzenini bozarken arkadaşına zarar verirken öğretmenlerin ne yapmasını önerirsiniz?
Eğitmekse önce veli evde kendi eğitsin çocuğunu
Düzeni bozarsa ya da dediğiniz gibi arkadaşına zarar veriyorsa ayırıp güzelce yaptığı şeyin yanlış olduğunu anlatıp acilen veliye bilgi vermeli, çocuğa bağırma hakkı yoktur, sabrı yoksa belirttiğim gibi başka iş koluna yönelebilir. Evet var mo başka öneri almak istediğiniz soru, yanıtlayayım.

Düzeni bozarsa ya da dediğiniz gibi arkadaşına zarar veriyorsa ayırıp güzelce yaptığı şeyin yanlış olduğunu anlatıp acilen veliye bilgi vermeli, çocuğa bağırma hakkı yoktur, sabrı yoksa belirttiğim gibi başka iş koluna yönelebilir. Evet var mo başka öneri almak istediğiniz soru, yanıtlayayım.
Hangi veliye?
İlkokuldan alıp orta okuldan mezun olupta velisini görmediğimiz çocuklar var hanımefendi.Aradığın zaman da telefonu kapatırlar
Uzaktan konuşmak o kadar kolay ki

Ukala ya bu veliler. Özel veya devlet öğretmeni uşakları zannediyorlar harbiden. Kaç tane çocukla ve o kadar evrak işi ile yine iyi bakıyorlar çocuklara. Gene de bi teşekkür edemiyorlar. Uslup tamamen rezalet
gerçekten çok haklısın evde bebeğimi uyutup okul işlerine bakıp uyumam gece 3 ü buluyor. okulda yazıcı yok. sonra okulda o çıktıları çoğaltmam bugün saat 4e kadar sürdü. temizlik görevlisi yok anasınıfı çok kirleniyor o yüzden sürekli bir elimde süpürge var. yani nelerle uğraşıyoruz yardımcı olacakları yerde böyle ters ters konuşanları görünce ilk şok oluyordum artık ben de tersliyorum 😕

Öğretmenlik mesleğinde eğitimin yanında öğretim programı da yer alır.Öğretmenler ailenin evde temel olarak vermesi gereken en basit eğitimleri bile pedagojik yaklaşım ile vermek zorunda ise öğretim müfredatında yer alan konuları nasıl yetiştirecek bu sefer de bizim öğretmen ders anlatmıyor olacak
Hanfendi bunu bana değil o zaman öğretmenlik programlarına pedagoji dersleri koyan üniversitelere söyleyeceksiniz. Gereksiz bir ders madem kaldırsın. Bu bir doktorun ben anatomi bilmiyorum, sadece kendi alanımın derslerini biliyorum demesi kadar saçma sapan bir şey kusura bakmayın.

gerçekten çok haklısın evde bebeğimi uyutup okul işlerine bakıp uyumam gece 3 ü buluyor. okulda yazıcı yok. sonra okulda o çıktıları çoğaltmam bugün saat 4e kadar sürdü. temizlik görevlisi yok anasınıfı çok kirleniyor o yüzden sürekli bir elimde süpürge var. yani nelerle uğraşıyoruz yardımcı olacakları yerde böyle ters ters konuşanları görünce ilk şok oluyordum artık ben de tersliyorum 😕
Lütfen rehberlik servisine yönlendirin diyenler oluyor ya yok yok arkadaşım yok işte diye bağırasım geliyor benim de

Valla 30 kişilik sınıfta aynı anda konuşan çocuk topluluğuna normal ses tonu ile sesini duyuran öğretmen varsa gelsin plaket vereceğim. Bağırmak derken uyarıyı da negatif algılıyorlar. Burada öğretmenin sınıfın içinde bağırmak( hakaret etmek olarak olması gerekiyor) konusunda neye göre haksız olduğunu tespit etmek lazım.
Ben ders anlatırken bağırıyorum ne oldu şimdi bağırmasam kimse duymaz. Neden çünkü evde biri konuşurken konuşmaması gerektiği konusunda aileleri eğitmeden yolluyor. Ben defalarca söylesem de çocuğun gerçek hayatında bunun yeri yok öğrenmiyor. Ne oldu bizim pedagoji yalan mı oldu yani ses tonu yükseldi diye.
Öğretmenin bağırarak hakaret edip kızdığını düşünmüyorum. Uyarmıştır. Yanlış davranış anında müdahele edilerek düzeltilir, doğrusu açıklanır bu kadar basit. Genelde de hatalı öğrenci bundan hoşlanmaz.

Hanfendi bunu bana değil o zaman öğretmenlik programlarına pedagoji dersleri koyan üniversitelere söyleyeceksiniz. Gereksiz bir ders madem kaldırsın. Bu bir doktorun ben anatomi bilmiyorum, sadece kendi alanımın derslerini biliyorum demesi kadar saçma sapan bir şey kusura bakmayın.
Tamam hemen iletişime geçiyorum üniversitelerle

Valla 30 kişilik sınıfta aynı anda konuşan çocuk topluluğuna normal ses tonu ile sesini duyuran öğretmen varsa gelsin plaket vereceğim. Bağırmak derken uyarıyı da negatif algılıyorlar. Burada öğretmenin sınıfın içinde bağırmak( hakaret etmek olarak olması gerekiyor) konusunda neye göre haksız olduğunu tespit etmek lazım.
Ben ders anlatırken bağırıyorum ne oldu şimdi bağırmasam kimse duymaz. Neden çünkü evde biri konuşurken konuşmaması gerektiği konusunda aileleri eğitmeden yolluyor. Ben defalarca söylesem de çocuğun gerçek hayatında bunun yeri yok öğrenmiyor. Ne oldu bizim pedagoji yalan mı oldu yani ses tonu yükseldi diye.
Öğretmenin bağırarak hakaret edip kızdığını düşünmüyorum. Uyarmıştır. Yanlış davranış anında müdahele edilerek düzeltilir, doğrusu açıklanır bu kadar basit. Genelde de hatalı öğrenci bundan hoşlanmaz.
çocuğunuzla şakalaşırken poposuna vurursanız o da sizle güler, ama ciddi bir durumda poposuna hafifçe de vursanız ağlar. Sizin örneğiniz buna benziyor. Sesiniz çıkmadığı için sınıfta bağırıyor olmanızla konunun bir alakası yok yani.

Hangi veliye?
İlkokuldan alıp orta okuldan mezun olupta velisini görmediğimiz çocuklar var hanımefendi.Aradığın zaman da telefonu kapatırlar
Uzaktan konuşmak o kadar kolay ki
Eee yani ??
Anası babası ilgilenmiyor diye sizde bağırma hakkını mı kendinizde buldunuz? Eğitimciye yakışmayan sözler. Bazı öğretmenler o eski günlerde ki gibi “eti sizin kemiği bizim “ kafasındaki veliyi istiyor çünkü o zaman keyfi yerindeydi istediği gibi davranıyordu şimdi telefonlar çıktı internet yaygınlaştı insanlar bilinçlendi. Dediğim gibi dayanamayan zor gelen gitsin niceleri var bekleyen

Valla hocam berbat bir nesil geldi ve geliyor tek sorumlusu anne babalar ve sınır bilmezlikleri, pazartesi bir veliyi aradım dedim ki bakın çocuğunuz şiddet eylemlerinde bulunuyor, arkadaşlarına zarar veriyor lütfen okula gelin konuşalım ( veli toplantısına gelmiyorlar) adam tm dedi gelmedi , bugün yine aradım telefonlarımı açmadı ( bilerek) , çocuklarını ne denli berbat yetiştirdiklerinin farkındalar lakin herşeyi biz öğretmenlerden bekliyorlar, en ufak sınır koyduğumuzda da kıyametler kopuyor , bulunduğum okulun velileri öğrencilerden daha sorunlu çocuklarına şaşırmıyorum bile ...
Tabii ki bu çocukların bu halde olmasının en büyük sebebi veliler sözde kendine güvenen, özgür çocuk yetiştiriyorlar ama sözde hocam. Çocuğun her istediğini yap o şekilde alıştır, çocuk buna alışınca ağlayarak istediğini yaptırmaya çalışıyor, kaybetmeyi kabullenemiyor, paylaşmayı bilmiyor, herkesi kendi emrinde sanıyor sonra sosyal ortamda bocalıyor ya şiddete başvuruyor ya dışlanıyor. Dediğiniz gibi ne kendileri ilgileniyor ne ilgilenilmesine izin veriyorlar. Allah öğretmenlerin ve bilinçli çocuk yetiştirmeye çalışanların yardımcısı olsun.

İyi günler arkadaşlar. Çocuğumu Yarım günlük özel kreşe verdim. İlk hafta zorladı sonra alıştı ama bu hafta tekrar baştan okula gitmek istemedi. Bugün okul çıkışı günün nasıl geçti diye sorduğumda. Hiç iyi geçmedi dedi neden diye sordum Öğretmenim bana bağırdı dedi. Bende neden bağırdı yaramazlık mi yaptın dedim. Arkadaşımın tokasini aldım. Bakmak istedim dedi. Bu konuyu arkadaşıma anlattım öğretmenle konuşsam mı diye. Arkadaşım olabilir bagirabilir kaç tane çocukla uğraşıyor. Yeri geliyor bizde bağırıyoruz dedi. Konuşmalı miyim öğretmenle siz ne düşünüyosunuz bu konuda
Konunuz neden begenilmemis anlamadim, cunku kreste bir ogretmen coxuga bagiramaz,bu cocuklar kucukler bagirmadan anlatarak olayi yonetmesi gerekirdi.Siz duzgun bir uslupla konusun ogretmeniyle.Bu arada ben de ogretmenim ve ogretmenin bagirmasini onaylamadim.

X