- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
-
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
Diğer bebeklerden birinin annesi kemoterapi alıyormuş mecburmuş kadının bırakabiliceği yer yokmuş vicdan yoksunuymuşum .3. Kez soruyorum oteki 2 bebek kimin bebegi ?
Hadi biri mudurinki ogretmen korkuyor diger 2 si kimin ?
Son yazdıklarımı okurmusunuz .Müdürle konuşursanız ve sonrasında şikayetçi olursanız, ispatlama şansınız azalır. Çocuğunuzu devlet okuluna vermişsiniz, resmi bir kurum nasıl muhatap alınır önce buna yoğunlaşın, söz uçar yazı kalır. Veliler toplaşın ve dilekçelerinizi yazın. Sonrasında bunu okul müdürüne verin ve odadan hemen ayrılmayın. "Dilekçe takip no'mu istiyorum" deyin. İşleme aldığından emin olun. Böylece elinizde yazılı delil olur ve okul yönetimi dilekçenize cevap yazmak zorunda kalır. Bu yazışmalar sonrası da durum düzelmezse, kanıtlarla başvurursunuz il-ilçe milli eğitime.
Siz direk il milli egitime gidin orada yazili dilekce vermeye calisin ve cimere sikayet edin . Bunlar takip no falan vermez yirtar atar kagidi .kemoterapi alan kadina uzuldum acikcasi hadi ok ona belki goz yumulabilir tabii hikaye gercekten oyleyse ama otekileri bilemedim .ogretmende size destek vermeli .ama anladigim kadariyla o bisey diyemiyor yada demek istemiyor.Son yazdıklarımı okurmusunuz .
Sanırım böyle birşey yapsam beni döverler .
Son yazdıklarımı okurmusunuz .
Sanırım böyle birşey yapsam beni döverler .
Öğretmen konuşamıyor neden böyle anlayamadım en son gittim durumu anlattım uslupları çok kötüydü diye sizde muhattap olmayın farklı yöntemleri deneyin ozaman dedi dedide benim çoçuğum 4 sene daha bu okula gidecek neler bekliyor beni endişelendim .Siz direk il milli egitime gidin orada yazili dilekce vermeye calisin ve cimere sikayet edin . Bunlar takip no falan vermez yirtar atar kagidi .kemoterapi alan kadina uzuldum acikcasi hadi ok ona belki goz yumulabilir tabii hikaye gercekten oyleyse ama otekileri bilemedim .ogretmende size destek vermeli .ama anladigim kadariyla o bisey diyemiyor yada demek istemiyor.
Eger bebekler cok oroblem degilse hic ugrasmiyon ogretmen otursun baksin ,cocuklarada oyle gozkulak olur .siz calismiyorsa iz evde kendinizde egitici etkinlik yapabilirsiniz . Bilemedim bu noktada karar sizin .bebekler bakilmasada ultra premium bir egitim verilmiyordur .ogretmen kendi derdine yansin cocuklar. 2.5 3 yasinda 3 sene daha bakar artikÖğretmen konuşamıyor neden böyle anlayamadım en son gittim durumu anlattım uslupları çok kötüydü diye sizde muhattap olmayın farklı yöntemleri deneyin ozaman dedi dedide benim çoçuğum 4 sene daha bu okula gidecek neler bekliyor beni endişelendim .
Yapamaz, yasal değil. Once müdürle konuşun, kabul etmezse ilçe milli eğitimle yine cozulmezse cimere yazın.Merhabalarrr Arkadaşlar Fikir Almaya ihtiyac duyduğumda aklıma gelen ilk yerdeyim tabiyki sizlerleyim İyi Akşamlar
Şöyle küçük bir yerde yaşıyorum ..
oğlumu imkanlardan ötürü devlet okuluna yazdırdım ..
Devlet okulunda büyüdüm kesinlikle kötüleme amaçlı söylemiyorum öncelikle ama şuanın şartlarında imkanım olsa asla düşünmez özele verirdim Gel gelelim konuya ..
Okulun ilk haftası öğretmenimiz gelmedi olabilir dedim bu sırada küçük bir okul olduğu için gelip gidiyorum müdür yardımcısıyla sürekli iletişim halindeyim gel gelelim konuya
3 Gün okula gitti toplamda oğlum .
Neyse ben bu hafta oğlum kendini iyi hissedip hastalığı bittiği için salı günü okula başlattım anne sınıfımızda bebek var dedi aaa nasıl bebek derken biz şakalaştık konuştuk ettik çok ciddiye almadım ..
Neyse bugunde anne bebek biliyomusun çok ağlıyor ben kulağımı kapatıyorum dedi bir arkadaşımıda ısırdı biliyomusun dedi nasıl yani dedim oğlum bu şekilde tekrar etti ..
Müdürün çoçuğu oluyormuş bebek müdüründe bırakıcak yeri yokmuş anaokuluna bırakıyormuş sizce bu normalmi ? Banamı garip geldi ..
Çünkü sınıf 5 yaşın altında öğrenci asla kabul etmiyor .
20 kişilik sınıfımız var ve 1 tane öğretmenimiz var sadece ..
Öğretmene bugun musait olduğunuzda konuşabilirmiyiz lütfen diye mesaj attım cevap vermedi sizce böyle şey olabilirmi öğretmen bebekmi bakıcak diğer öğrencilerlemi ilgilenicek
Bana öğretmen içinde çok zor bir durum gibi geldi .
Ben ne yapabilirim aceba ?
Sizin çocuğunuz olsa bakmazlar.Belki geçici bırakmıştır.İyi araştırın derim.Merhabalarrr Arkadaşlar Fikir Almaya ihtiyac duyduğumda aklıma gelen ilk yerdeyim tabiyki sizlerleyim İyi Akşamlar
Şöyle küçük bir yerde yaşıyorum ..
oğlumu imkanlardan ötürü devlet okuluna yazdırdım ..
Devlet okulunda büyüdüm kesinlikle kötüleme amaçlı söylemiyorum öncelikle ama şuanın şartlarında imkanım olsa asla düşünmez özele verirdim Gel gelelim konuya ..
Okulun ilk haftası öğretmenimiz gelmedi olabilir dedim bu sırada küçük bir okul olduğu için gelip gidiyorum müdür yardımcısıyla sürekli iletişim halindeyim gel gelelim konuya
3 Gün okula gitti toplamda oğlum .
Neyse ben bu hafta oğlum kendini iyi hissedip hastalığı bittiği için salı günü okula başlattım anne sınıfımızda bebek var dedi aaa nasıl bebek derken biz şakalaştık konuştuk ettik çok ciddiye almadım ..
Neyse bugunde anne bebek biliyomusun çok ağlıyor ben kulağımı kapatıyorum dedi bir arkadaşımıda ısırdı biliyomusun dedi nasıl yani dedim oğlum bu şekilde tekrar etti ..
Müdürün çoçuğu oluyormuş bebek müdüründe bırakıcak yeri yokmuş anaokuluna bırakıyormuş sizce bu normalmi ? Banamı garip geldi ..
Çünkü sınıf 5 yaşın altında öğrenci asla kabul etmiyor .
20 kişilik sınıfımız var ve 1 tane öğretmenimiz var sadece ..
Öğretmene bugun musait olduğunuzda konuşabilirmiyiz lütfen diye mesaj attım cevap vermedi sizce böyle şey olabilirmi öğretmen bebekmi bakıcak diğer öğrencilerlemi ilgilenicek
Bana öğretmen içinde çok zor bir durum gibi geldi .
Ben ne yapabilirim aceba ?
Beni ilçe milli eğitime gidin orası o okulda personel olanlara ayrıcalık tanınabilir dedi diyorYapamaz, yasal değil. Once müdürle konuşun, kabul etmezse ilçe milli eğitimle yine cozulmezse cimere yazın.
Şahsen öğretmen olsam asla bu sorumluluğu almam nasıl iştir bu bakıcı bulsun herkes bebeğini ise götürsün ozamanOlayı bugun akşam 5den sonra öğrendim önce gidip öğretmenlede konuşmak istiyorum zevkle baktığını düşünmüyorum zaten öğretmeninde ..
Durum böyleyse tek bende değil diğer velilerle oturup konuşup toplu şekilde bir şikayette bulunulur gerekirse ..
Bana akıl ver sen olsan napardın dedi madem çoçuğuma bakacak kimse yok kreşede veremiyormuşsunuz benim önceliğim çoçuğumdur dedim napayım senelerce okudum mesleğimden istifamı edeyim diyor .Ben de kamu kurumundayım,çocuğuma bakıcı tuttum,ne demek bakıcıya verecek durumum yok!İstifa etsin kendi baksın madem çocuğuna.Lutfen önce kanıtlayin velilerle milli eğitime ve cimere şikayet edin,uzaklastirirlar bile okuldan...Size dayilanmasi korkutmak için.Bakin bakalım milli eğitim ne yapıyor.Cimerden şikayet gelince ne oluyor...Öğretmene de yazık.Bir şey diyemiyor,ama en büyük suç müdüre başta hayır demeyen ogretmende de.Ben isimde bana uymayan her şeye mobing yiyeceksin bile itiraz ediyorum,doğru olanı yapıyorum...Öğretmen pasifmis...
Bu suç orda çocuklara birşey olsa hepsini işten.atarlarÖğretmenle konuştum ..
Sizinde ilgilenmeniz çok büyük sorumluluk ben veli olarak çok rahatsız oluyorum dedim ..
Oda x hanım sadece müdürün değil 2 tanede depremzede ailenin 3 yaşlarında çoçukları var 15 gün bakmam için sınıfa gelen dedi ..
Nasıl yani ama bu sınıfa 5 yaş altı öğrencinin girmesi yasak diyince kayıtları yapılmadı dedi ..
Yani yasal değil öylemi dedim göz kırptı ..
Müdürün çoçuğunu bir şekilde sınıfta idare ediyorum yemek saatlerinde müdür gelip alıyor diğer çoçukların düzenini bozmamak için dedi ama diğer çoçuklarla bilemiyorum nasıl olucak dedi inanın duruma dahil olamıyorum dedi siz müdürle konuşurmusunuz dedi durumu ona anlatırmısınız rahatsızlığınızı dedi 1 saat diğer velileri kapıda topladım ve hepsine tek tek durumu anllatım 5 kişiyiz akşam 4de müdürle görüşücez yarında aynı çoçuklar sınıfa gelirse imza toplayıp cimere şikayettte bulunacağım
Çok saygısız nasıl bir usluptur mahalle ağzı var siz öğretmeni kafalayin hicbif zorunluluğu yok belim ağrıyor desin cocuklara zor yetisiyorum desin salakmidir nedirBana akıl ver sen olsan napardın dedi madem çoçuğuma bakacak kimse yok kreşede veremiyormuşsunuz benim önceliğim çoçuğumdur dedim napayım senelerce okudum mesleğimden istifamı edeyim diyor .
İlçe milli eğitime gidin onayı var diyor .
Sınıf kapısı açık olucak işi olduğunda çoçuğu bırakıcak edicek çoçuk oynucak işi yokken alıcak benle konuşurken bile çoçuk koridorda bir anaokuluna giriyordu bir müdürün odasına
size ne batıyor hanfendi küçüçük çoçuğun size ne zararı var diyor kime ne yapmış benim çoçuğum diyor çok çirkinleşti çok hiç yakıştıramadım bu davranışı bir müdüre ..
Müdür yardımcısınıda müdürü haklı buluyor ..
Benim 4 senem daha bu okulda geçiçek umarım zehir olmaz keşke isimsiz şikayette bulunsaydım .
1 tane sınıfta öğretmen var hangi biriyle uğraşsın diyorum derdi sizemi düştü diyor dün öğretmenin kucağında çoçuk diğer çoçukları sıraya sokmaya çalışıyor bana çok mantıklı gelmiyor ama kılıfına uydurmuşlar gibi bir yanım hiç bulaşma diyor ..
Tam saç yolmalik bir kadın onunla öyle anlaşılır yok öyle yagma özele ver falan biz vergi veriyoruz o çocuk o okula gidecek o gidip bakıcı tutacak terbiyesizMüdür ve müdür yardımcısıyla konuştum görüştüm ..
Uslup iğrençti ben sakinliğimi koruyup sadece izledim art niyetliymişim küçüçük 3 yaşındaki çoçuk gözüme batmış isterse bir tıkla hemen sınıfa kaydını gerçekleştirirmiş ..
Beğenmiyorsam çoçuğumu alır özel okula verirmişim ..
Onunla kötü düşmek istemezmişim .
Anladım hanfendi dedim ben müdürüm sen anlamıyormusun dedi bende yeni öğreniyorum mevkinizin benim için önemi yok isterse milli eğitim bakanının çoçuğu olsun çoçuğunuz dedim .
Kurallara uymak zorundasınız dedim .
Terbiyesizmişim haddimi bilmiyormuşum ..
İstersem defolup gidip milli eğitime kaykamaka şikayet edebilirmişim ona hiç birşey olmazmış .
Bırakacak yeri yokmuş açıkta kalmış çoçuğu napabilirmiş maddi imkanı yokmuş anlamıyormuymuşum ..
VE bebzeri birçok söylemle bir müdür olarak hiç hoş bir üslubunuz yok ben size iyi günler diliyorum dedim çıkıyorum odadan bağırıyor arkamdan derdi olan bana gelsin beğenmeyen alsın çoçuğunu özele versin diyee .
Üzüldüğüm asıl konu beni öğretmen doldurup doldurrup yollamış müdüre böyle birşey olabilirmi yani dedim öğretmenede soracakmış ..
Elim ayağım titriyor halaaaaa
Ah bana denk gelecek böylesi onu bir carparim nerden geldiğini anlayamaz lafların alışmış pisirik insanlara2,5 yaşında bir bebeği tek tıkla kayıt falan yapamaz. Kreş değil orası. Öğretmene de üzüldüm, size böyle konuşan müdür kim bilir onu nasıl baskı altına aldı da bebeğine bakıcılık yaptırıyor. Hiçbir mantıklı açıklaması yok, edebileceğiniz her yere şikayet edin. Ama diğer üyelerin dediği gibi görüntü almaya çalışın yoksa şahit bulamayabilirsiniz. Öğretmeniniz bile hayır öyle bir çocuk gelmiyor diyebilir.
Birde diyorumkiTam saç yolmalik bir kadın onunla öyle anlaşılır yok öyle yagma özele ver falan biz vergi veriyoruz o çocuk o okula gidecek o gidip bakıcı tutacak terbiyesiz