Kızımın sorunu

Merhaba herkese
Durum güncellemesi yapıp yorum almak istiyorum.Kızım 2 seans psikoloğa gidiyor.Psikolog gerekli gördüğünde psikiyatra yönlendirme yapıyormuş ancak şuan gerek yok benimle devam edicek dedi.Yanlız ben birşey sormak istiyorum
İlk seansına kızımı eşim götürdü grip olduğum için ben gidemedim.2 seansa geçen hafta eşimle ikimiz götürdük,psikolog bizi çağırıp yönlendirme yapmadı
kızımla konuştu ve kızıma resim çizdirmiş yani bu durum normal mi?bilmediğim için soruyorum.Ben bizi dinleyip yönlendirme yapar şunları yapın şunları yapmayın diye söyler diye düşünüyordum.Bilemedim
acaba psikoloğa götürmekle zaman kaybı mı oluyor,direk çocuk ve ergen psikiyarına mı götürseydik?
Birde okulu değişti,çok şükür sakinledi
Mahkemeside sonuçlandı aile şikayetini geri aldı,kızım baya bir korktu iyi oldu bir açıdan ders oldu
ama psikolog psikiyatr konusunda kafam karıştı
güncellemeyi ilk yorum yaptığın yere yaz istersen öyle daha iyi olur herkes görür

sabırlı olur musun çocuk da sakinlemiş dur bakalım

bazı psikologlar önce çocukla görüşüp anne babayı sonra alıyor sanırım sizinle hiç mi görüşmedi
özel psikolog dimi bide?
inşallah beğenmedim vs diyip psikoloğu da kesmezsiniz

bunun doğrusu tam tersidir. öncelikle bir hekimle görüşürüsünüz. o size rota çizer ve uygun görürse psikologa yönlendirir. bu işte koca bir yanlışlık var.
yoooo
nerede duysam önce psikolog (kızımda da öyle yapıldı) o yeterli gelmiyorsa sonra psikiyatri

konu sahibi zaten evhamlı şimdi kafası karışacak :)

güncellemeyi ilk yorum yaptığın yere yaz istersen öyle daha iyi olur herkes görür

sabırlı olur musun çocuk da sakinlemiş dur bakalım

bazı psikologlar önce çocukla görüşüp anne babayı sonra alıyor sanırım sizinle hiç mi görüşmedi
özel psikolog dimi bide?
inşallah beğenmedim vs diyip psikoloğu da kesmezsiniz
yok hayır asla kesmeyi düşünmüyorum ancak faydası olmasını istiyorum
özel psikolog işten çıktıktan sonra götürüyoruz
ben ilk seansa grip olduğum için gidemedim eşim götürdü onu dinlemiş,ben 2. seansa gittim geçen hafta bizimle görüşmedi hiç sadece kızımla görüştü ama ben bizi yönlendirir diye düşündüm,şöyle yapın şöyle yaklaşın gibi
doğru bir yöntem mi uygulanıyor onu bilemedim

yok hayır asla kesmeyi düşünmüyorum ancak faydası olmasını istiyorum
özel psikolog işten çıktıktan sonra götürüyoruz
ben ilk seansa grip olduğum için gidemedim eşim götürdü onu dinlemiş,ben 2. seansa gittim geçen hafta bizimle görüşmedi hiç sadece kızımla görüştü ama ben bizi yönlendirir diye düşündüm,şöyle yapın şöyle yaklaşın gibi
doğru bir yöntem mi uygulanıyor onu bilemedim
ilk hafta eşinizle görüşmüş ben hiç görüşmemiş sandım
benim kızım 18 yaşına girene yani reşit olana kadar doktor (psikiyatri) kızımın yanında 2 3 dk da olsa beni babasını aldı
18 olduğu gibi almadı ikimizi de
diğer seansta bir kapısını çalıp nasıl gidiyor bana bir tavsiyeniz var mı gibi sorun

ama bize bu şekilde söyledi rehber öğretmen
zaten psikologta aynı şeyi söyledi.Psikaytr ile aynı ofiste çalışıyorlar.Ben gerekli gördüğümde yönlendiriyorum psikyatra dedi ama benim içimde şüphe var doğrusu hangisi diye

ne rehber öğretmenin ne de psikologun teşhis koyma yetki ve kabiliyeti yoktur. dolayısıyla neye dayanarak gerek gördüklerinde psikiyatra yönlendirecekler bilemiyorum. ama mevzuat gereği tam aksi iken psikolog tavsiye etmek korkunç bir cehalet ya da daha kötüsü artniyet göstergesi. dehb, psikolojik bir vaka değildir; nörolojik gelişim ile alakalıdır. dolayısıyla psikiyatr ile ilerlemek zorundasınız.

yoooo
nerede duysam önce psikolog (kızımda da öyle yapıldı) o yeterli gelmiyorsa sonra psikiyatri

konu sahibi zaten evhamlı şimdi kafası karışacak :)

hani gösteriniz nerede duyduğunuzu. buradaki psikiyatr hanım dahi sürekli üstüne basa basa söylüyor böyle olması gerektiğini.

ne rehber öğretmenin ne de psikologun teşhis koyma yetki ve kabiliyeti yoktur. dolayısıyla neye dayanarak gerek gördüklerinde psikiyatra yönlendirecekler bilemiyorum. ama mevzuat gereği tam aksi iken psikolog tavsiye etmek korkunç bir cehalet ya da daha kötüsü artniyet göstergesi. dehb, psikolojik bir vaka değildir; nörolojik gelişim ile alakalıdır. dolayısıyla psikiyatr ile ilerlemek zorundasınız.

bu açıklama da neden öyle olması gerektiğini size de açıklar.

ilk hafta eşinizle görüşmüş ben hiç görüşmemiş sandım
benim kızım 18 yaşına girene yani reşit olana kadar doktor (psikiyatri) kızımın yanında 2 3 dk da olsa beni babasını aldı
18 olduğu gibi almadı ikimizi de
diğer seansta bir kapısını çalıp nasıl gidiyor bana bir tavsiyeniz var mı gibi sorun
siz ilk olarak psikoloğa mı götürdünüz psikyatra mı
evet salı günü görüşmemiz var sormak istiyorum
resim çizdirerek bu durum geçer mi bilemedim

siz psikolog musunuz?
psikolog iseniz size birkaç sorum olucak

siz psikolog musunuz?
psikolog iseniz size birkaç sorum olucak

ben psikolog değilim ve lütfen burada da psikolog olduğunu söyleyen herkese danışmayın. çok farklı ekol ve bakışaçılarından insanlar mevcut. onların vereceği tavsiyeler kafanızı karıştırabilir ve çocuğunuza iyi gelmeyebilir. güvendiğiniz danışmanınıza iletin sorularınızı.

ben psikolog değilim ve lütfen burada da psikolog olduğunu söyleyen herkese danışmayın. çok farklı ekol ve bakışaçılarından insanlar mevcut. onların vereceği tavsiyeler kafanızı karıştırabilir ve çocuğunuza iyi gelmeyebilir. güvendiğiniz danışmanınıza iletin sorularınızı.
ama doğru bir değil mi
önce psikolog sonra psikiyatr mı yoksa tam tersi mi
yeni bir sayfa açtık kızımız için ve ne gerekiyorsa yapıyoruz ancak yanlış birşeyde yapmak istemiyoruz

hani gösteriniz nerede duyduğunuzu. buradaki psikiyatr hanım dahi sürekli üstüne basa basa söylüyor böyle olması gerektiğini.

bu açıklama da neden öyle olması gerektiğini size de açıklar.
çocuğun dehb tanısı zaten var
başka sorunları da var çocuğun uzun yıllardır onun için de destek alıyorlar
dehb için ilaç psikiyatri terapi de psikolog verir

siz ilk olarak psikoloğa mı götürdünüz psikyatra mı
evet salı günü görüşmemiz var sormak istiyorum
resim çizdirerek bu durum geçer mi bilemedim
psikolg
uzun süre gitti sonra psikolog benimle değil psikiuatri ile devam etmeli dedi
iyiki de dedi.. kızımın depresyon okb ve anksiyete teşhislerini koydu doktor
tedavisi sürüyor 3 yıldır hala da içiyor ilaç yavaş yavaş kesecek doktor

psikolg
uzun süre gitti sonra psikolog benimle değil psikiuatri ile devam etmeli dedi
iyiki de dedi.. kızımın depresyon okb ve anksiyete teşhislerini koydu doktor
tedavisi sürüyor 3 yıldır hala da içiyor ilaç yavaş yavaş kesecek doktor
acaba psikoloğa götürmekle zaman mı kaybediyoruz?
ilk etapta gözlemleyip daha sonra psikiyatra yönlendiriyor anladığım kadarıyla
psikoloğa giderken durumu daha çok ilerlerse diye korkuyorum

çocuğun dehb tanısı zaten var
başka sorunları da var çocuğun uzun yıllardır onun için de destek alıyorlar
dehb için ilaç psikiyatri terapi de psikolog verir

evet ama psikolog sürecine nihai olarak karar verecek olan psikiyatrdır. neticede nörolojik bir vakadır dehb ve psikiyatr ile yürütülen tedavinin -ki şu anda almıyor- gidişatına göre psikiyatr uygun görebilir ama uygun olmadığını da söyleyebilir. iyi bir psikiyatr ile süreci sürdürüyorlarsa ve psikolog ile çalışması gerektiği yönünde kanaati varsa psikolog ya da ekol tavsiyesinde bulunabilir.

ama doğru bir değil mi
önce psikolog sonra psikiyatr mı yoksa tam tersi mi
yeni bir sayfa açtık kızımız için ve ne gerekiyorsa yapıyoruz ancak yanlış birşeyde yapmak istemiyoruz

hayır doğru değil. yukarıda hanımefendiye de açıkladım nasıl bir süreç olduğunu. siz nörolojik bir vakayı terapi ile tedavi edeceğinizi düşünüyorsunuz şu anda ve açıkçası çocuğunuzun rahatsızlığı hakkında pek de bilgi sahibi olmadığınız yönünde ciddi endişelerim var.

evet ama psikolog sürecine nihai olarak karar verecek olan psikiyatrdır. neticede nörolojik bir vakadır dehb ve psikiyatr ile yürütülen tedavinin -ki şu anda almıyor- gidişatına göre psikiyatr uygun görebilir ama uygun olmadığını da söyleyebilir. iyi bir psikiyatr ile süreci sürdürüyorlarsa ve psikolog ile çalışması gerektiği yönünde kanaati varsa psikolog ya da ekol tavsiyesinde bulunabilir.
ben bildiğim ve heryerden gördüğümü yazdım
artık en doğrusuna konu sahibi karar verecek

ben bildiğim ve heryerden gördüğümü yazdım
artık en doğrusuna konu sahibi karar verecek

ülkede maalesef psikolog meslek etiğinin b.ku çıkmış durumda ve şu anda ortada terapi dendiğinde her açıdan korkunç bir kirlilik var. genel kanının bu yöne kayması normal. yerden mantar türer gibi türemiş psikologlar da para kazanmak için bir algı oluşturmuş belli ki.

hayır doğru değil. yukarıda hanımefendiye de açıkladım nasıl bir süreç olduğunu. siz nörolojik bir vakayı terapi ile tedavi edeceğinizi düşünüyorsunuz şu anda ve açıkçası çocuğunuzun rahatsızlığı hakkında pek de bilgi sahibi olmadığınız yönünde ciddi endişelerim var.
neden bilgi sahibi olmayalım ki
rehber öğretmenin yönlendirmesi ile psikoloğa götürdük ve psikologta aynı şeyleri söyledi.şuan süreci takip ediyor ve bizde durumu gözlemliyoruz
uygun gördüğünde psikiyatra yönlendiricem diyede söyledi

Dehb'li yegenime tanisini psikiyatr koydu, ardindan bir sure kendisiyle devam edip ek sikintilari da oldugu icin (2 yasindan beri doktor kontrolunde ilerliyorlar hatta daha erken bile olabilir, cunku ufak tefek takintilari vardi) ergoterapi, ozel egitim vb desteklerde aldi, yani oncelik psikiyatrist olmali, dehb teyzesi olarak yaziyorum bunu.

Kendi kizimi da gelisim surecinde yasadigi bazi sorunlar icin oncelikli olarak psikiyatriste goturdum, hala daha gidiyoruz ve doktor gerekli gorurse ilac destegi verecek, ya da terapi icin psikoloğa yonlendirecek.

Siz once niye psikologa gittiniz bende bunu anlamadim acikcasi.

Back
X