• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun hoşuma gitmeyen davranışları

o şehirde öğretmen kadın bana evde kalmış dedi yahuu ötesi var mı?o yüzden zerre şaşırmadım fikirlere.
Ayol 25 yaşında üniversiteyi yeni bitirmiş ,henüz kendini tanımaya başlayan kendine yatırım yapan çocuk evlenmedi diye dalga geçen zihniyet seni beni çiğ çiğ yer🙃

konu sahibinin yorumları beni benden aldı
hayata çocuğa evliliğe falan bakış açısı öyle ki ,belkide çocuk buna katlanamıyordur

çocuğumun başında bir kadın olur çeker çevirir evlensede kurtulsam diyen kadının yapacağı kaynanalığı,evdeki hareketleri,yaşam tarzı az çok birşeyleri anlatıyor.

Düzen tertip öğretilen çocuklar s*ç*p üstüne oturmuyor. Bunun cinsiyetle alakası yok. Cinsiyetle alakalı görüp aman oğlum paşam oğlum diye yetiştirmekle alakası var.
Ben olayın oğlunun rehaveti kısmına takıldım. 15 yaşında değil ki ailesi öğretmemis kendisi öğrenebilir. Benim iki abim var bu konu çok tanıdık geldi bana.Surekli sorumluluğu aileye yıkmak.. Saygısızlık yapması ve kalp kırması gerekmiyor yeterli eğitimi ve görgüyü almadı diye. Ülkenin ücra köylerinde hiç bir bilgiye erişimi olmayan annelerin çocukları yeri geliyor profosör oluyor doktor oluyor napiyor gelip anneye, anne neler neler öğretmeliymissin bana ama yapmamissin deyip kalbini mi kırıyor.. Bunun sorgulanması için çok geç. Artık kendi sorumluluğunu alması gerektiğini düşünüyorum.

Dünya üzerinde özellikle Türkiye'de kaç erkek tanıyorsunuz gerçekten kadındn bile iyi temizlik yapan 😊
Cinsiyetçilik yapak için söylemedim bunu; eşim ev de süpürür, cam da siler ve bunun normal olduğunu ikimiz de biliriz. Demek istediğim 25 yaşında yalnız yaşayan erkeklerin %90ının evi "öğrenci evi" tabirini kullandığımız dağınık evlerdir. Ancak biri ya da sevgili gelecekse toplarlar genelde evlerini. Bu durum da ne annesini, ne teyzesi/dayısı artık kimse onu ne de çevredeki herhangi birini ilgilendirir. Anlatmak istediğim buydu
Benim partnerim benden daha iyi temizlik yapıyor. Arkadaşlarınin çoğuda öyle. Yardımcı geliyor ara ara kadından sonra tekrar temizliyor bazen beğenmiyor. Tamamen eğitim ve alışkanlıkla ilgili. Annesi çocukken sofrayı kurduruyor toplatiyor evi supurtuyormus iki erkek kardeşe. Şu an ikiside yetişkin ve temizlik alışkanlıkları var. Annelerinin eseri ama bu alışkanlık kazandırmış. Öğrenci evlerinde de durum aynıymış. Bayram temizliği yapıyorlarmış baya baya. Çocukluktan geliyor bu kesinlikle.

Benim partnerim benden daha iyi temizlik yapıyor. Arkadaşlarınin çoğuda öyle. Yardımcı geliyor ara ara kadından sonra tekrar temizliyor bazen beğenmiyor. Tamamen eğitim ve alışkanlıkla ilgili. Annesi çocukken sofrayı kurduruyor toplatiyor evi supurtuyormus iki erkek kardeşe. Şu an ikiside yetişkin ve temizlik alışkanlıkları var. Annelerinin eseri ama bu alışkanlık kazandırmış. Öğrenci evlerinde de durum aynıymış. Bayram temizliği yapıyorlarmış baya baya. Çocukluktan geliyor bu kesinlikle.

Çocukluktan gelen bir durum olduğunun ben de bilincindeyim. Dediğim şey doğuştandır değil zaten. Kaç aile oğullarını böyle yetiştiriyor ki? Kaldı ki aile öğretse bile bunu uygulamayanını da gördüm o apayrı bir konu.
Anlatmak istediğim sadece genelleme üzerinden bir örnek...

Çocuk bu yani. Her zaman diyorum çocuktan beklentiye girmeyin. Süpriz yumurta. Para yedirmedi diyorsunuz böyle bir zorunluluğu yok. Sizin de hala onun evini temizlemek zorunda olmadığınız gibi. Bence kız da akıllıysa çocukla evlenmez son anda ayrılır başkasını bulur. Oğlunuza yüz vermeyin

Oglunuz daha 25 yaşında . Evlen baskısı fazla değil mi ? İki işte birden çalışıyormuş. Kendi kendine para biriktirip yeni iş için alet bile almış. Sizin paranızı yemiyor kendini idare ediyormuş ne güzel.

Herşeye bu kadar çok konusuyor ve karisiyorsaniz oğlunuz bikmis olabilir. Üzgünüm sizden o havayı aldım

Ya ben anlayamadim, cocukta bir sorun var ama ne ? Birde neden sadece sana karsi boyle? Eger agresif gecimsiz olsa herkese oyle olmaz mi😐🙄

Evlendirme fikri yanlis cunku istemiyirsa istemiyordur. Belli zaman sonra olmadi bagini koparacaksin. Evladin ne yapsan olmaz ama saygisizlik yapmasin..

Gercekten Allah kimseyi evladiyla sinamasin

işin ilginci saygısızlığı sadece bana karşı babasının yanında kardeşinin yanında mum gibi başkalarının yanında mesela şirketteyken iş arkadaşlarının yanında dünyanın en sevecen adamı oluyor anlayacağınız 2 yüzlü
Öncelikle oğlunuz daha 20 yaşında bir ergen! Ne evliliği?

Belli ki sizde çok küçük evlenmişsiniz çok bilinçsizsiniz. Oğlunuza düşman gibi davranırsanız, sadece ihtiyaçlarını karşılayıp salt sevgiyi göstermezseniz ondan sevgi de beklemeyin saygı da çünkü o daha çocuk ve yaptıkları sizin eseriniz.

Saygı saygı diye tutturmuşsunuz acaba siz zamanında ne kadar saygı duydunuz?
Bir evlat kolay büyümüyor. Keşke her şey yedirme içirmeyle, Arabayla, parayla pulla bitseydi..

Çocuğunuzun sizinle güzel anıları var mı? Birlikte oyun oynadınız mı, birlikte oyuncak yaptınız mı, ona kitap okudunuz mu, birlikte tatile , yemeğe çıktınız mı( anne oğul şeklinde)
Küçükken korkup ağladığında onu rahatlatacak sevgi sözcükleri kurdunuz mu ? Bence bir çoğuna hayır diyeceksiniz.

Çünkü evladınızdan kurtulmak istiyorsunuz bu kabul edilebilr değil.

Öncelikle oğlunuz daha 20 yaşında bir ergen! Ne evliliği?

Belli ki sizde çok küçük evlenmişsiniz çok bilinçsizsiniz. Oğlunuza düşman gibi davranırsanız, sadece ihtiyaçlarını karşılayıp salt sevgiyi göstermezseniz ondan sevgi de beklemeyin saygı da çünkü o daha çocuk ve yaptıkları sizin eseriniz.

Saygı saygı diye tutturmuşsunuz acaba siz zamanında ne kadar saygı duydunuz?
Bir evlat kolay büyümüyor. Keşke her şey yedirme içirmeyle, Arabayla, parayla pulla bitseydi..

Çocuğunuzun sizinle güzel anıları var mı? Birlikte oyun oynadınız mı, birlikte oyuncak yaptınız mı, ona kitap okudunuz mu, birlikte tatile , yemeğe çıktınız mı( anne oğul şeklinde)
Küçükken korkup ağladığında onu rahatlatacak sevgi sözcükleri kurdunuz mu ? Bence bir çoğuna hayır diyeceksiniz.

Çünkü evladınızdan kurtulmak istiyorsunuz bu kabul edilebilr değil.
25 yaşındaymış.

Sıkıntı burda😉
Ya allahaskina inandiniz mi bu kadının ne istese yaptık dediğine....çocuk daha yirmi yaşında, o doğduğunda akıllı telefon yaygındı zaten, alt tarafı bı telefon almışlar, babasi araba alırken de fikrini sormuşlar. Bunları bile matah bişey gibi burda abartarak anlatan ve çalışıyür, bize para vermiyür , evlenmiyür, evde galdı diyen kadının lafına bakıp da çok şimartmissin demeyin lütfen. Bu çocuk şımarık filan değil, annesi aşırı toksik ve kötü bir kadın.

Son düzenleme:
Back