• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun hoşuma gitmeyen davranışları

Şu an yakın olmayan ama her gün vakit geçirdiğim komşu çocuklarını düşündüm, henüz ilkokula gidiyorlar bu saatte tüm apartman sokaktalar. ilkokul çağında 8 çocuk hala bisiklet kornası öttürüyor, canları sıkıldıkça ve camı kapadığımı gördükçe köpeğime sataşıyor. Bunu annesine söylediğimde ( 2 yıl önce ) gel paşam çocuk onlar diyordu çocuklardan iki kardeş - ikizler okumayı sökmeden 1. sınıf bitirdi
10 sene sonra fln oda böyle söylenmeye başlar, çocuğa da kızmıyorum tüm hayatları binanın önündeki asfalt.
Kendi rahatsızlığımı geçtim dilsiz konuşamayan sebebibi soramayan köpeğime salça oldukça çok kızıyorum 2 senede bunu bile anlatamadım kızdım olmadı güzel söyledim olmadı hediye aldım olmadı Bu çocuklar topluma nasıl adapte olacak çok merak ediyorum.
Satır aralarında çok rahatsız edici cümleleriniz var.
Biraz kendinizi eleştirmelisiniz.

Şaka gibi, calışıp kendi ayakları üstünde durması gereken adam kirasını ailesine ödetiyor, yaşadığı yeri temizlemekten aciz anne suçlu oldu. :KK70:

Kadın bir baklava alıp gelmedi dedi diye çocuğun parasına göz dikti oldu. Bir de baskıcı anneymiş, siz baskı görmemişsiniz, bu cocuktaki rahatlık kimde var? Bende yok mesela.

O da evlensin, bir düzeni olur diyor, evet belki de uğraşmaktan yorulmus olabilir. 6 yillik iliskisi olan kiz zaten taniyordur cocugu , kabul ediyorsa evlenir zaten.

Annenin bence tek hatasi fazla şımartmak, her dediğini yapıp artik kendi başınasın bizden bu kadar dememrk olmuş

Yani yaşadığımız çağda kafanızı bir kaldırıp çevrenize baksanız
Erkekten evini bal dök yapmasını bekleyemezsiniz

Yorumunuzdan anladigim kadariyla cevreye bakmak yetmiyor kafayi kaldirip dunyaya veya cevremizden biraz daha uzaklara bakmamiz gerekiyor sanirim.

Temizlik aliskanligi kazandirilmamiş kadin/erkek bu konuda sorunlu olabilir cinsiyetinden bagimsiz olarak.
Evini bal dök yapan erkekler de var, erkek diye temizlik beklenmemesi gerekmez. Zaten konu sahibi ev neden bal dök yala değil demiyor, normal bir temizlik bile yapmiyor anladigim kadariyla cocuk.

Aynı çocuktan hatta bir tık fazlasından teyzem de var kadın çok mutsuz hep ağlamaklı. Ya teyze diyorum neden tepki gostermiyorsunuz, gönlüne göre gidiyorsun, yemeğini herkesten ayrı yemek istiyor ayağına kadar götürüyorsun, küsüp günlerce yüzüne bakmıyor. Neymiş efendim anne olunca anlarmışım! Şu cümleden nefret ediyorummm. Tüp bebekle 4 yıl sonra bu evlada zor kavustum, ama öyle evladım olsa katlanamazdim saygısızlığa tahammülüm yok. Ne demek anneye bağırmak, değer vermemek, sürekli şımarık haller herşeyin en iyisine sahip olmak istemeler falan.
Benimde çevremde böyle bir aile var. Kız arabayı pert etti ailesine zehir etti yeni araba alınana kadar çığlık seslerini duyuyorduk ordan geçerken anneye zindan etti dünyayı. Bir dediğini iki etmemişler sorun bu zaten. Kadın dünya tatlısı bir kadın... Birazda jenerasyon farkı aileyi küçük görme fikirlerine tahammül edememe farklılıkları hoş görememe durumu var iki taraftanda bu tutum var ama büyük sorun işte.. Konu sahibininde hatalari var ama yetişkin bir birey olarak oğlunun saygı duyması gerekiyor anneye ve seviyeli davranması gerekiyor.

Yorumunuzdan anladigim kadariyla cevreye bakmak yetmiyor kafayi kaldirip dunyaya veya cevremizden biraz daha uzaklara bakmamiz gerekiyor sanirim.

Temizlik aliskanligi kazandirilmamiş kadin/erkek bu konuda sorunlu olabilir cinsiyetinden bagimsiz olarak.
Evini bal dök yapan erkekler de var, erkek diye temizlik beklenmemesi gerekmez. Zaten konu sahibi ev neden bal dök yala değil demiyor, normal bir temizlik bile yapmiyor anladigim kadariyla cocuk.

Dünya üzerinde özellikle Türkiye'de kaç erkek tanıyorsunuz gerçekten kadındn bile iyi temizlik yapan 😊
Cinsiyetçilik yapak için söylemedim bunu; eşim ev de süpürür, cam da siler ve bunun normal olduğunu ikimiz de biliriz. Demek istediğim 25 yaşında yalnız yaşayan erkeklerin %90ının evi "öğrenci evi" tabirini kullandığımız dağınık evlerdir. Ancak biri ya da sevgili gelecekse toplarlar genelde evlerini. Bu durum da ne annesini, ne teyzesi/dayısı artık kimse onu ne de çevredeki herhangi birini ilgilendirir. Anlatmak istediğim buydu

Şaka gibi, calışıp kendi ayakları üstünde durması gereken adam kirasını ailesine ödetiyor, yaşadığı yeri temizlemekten aciz anne suçlu oldu. :KK70:

Kadın bir baklava alıp gelmedi dedi diye çocuğun parasına göz dikti oldu. Bir de baskıcı anneymiş, siz baskı görmemişsiniz, bu cocuktaki rahatlık kimde var? Bende yok mesela.

O da evlensin, bir düzeni olur diyor, evet belki de uğraşmaktan yorulmus olabilir. 6 yillik iliskisi olan kiz zaten taniyordur cocugu , kabul ediyorsa evlenir zaten.

Annenin bence tek hatasi fazla şımartmak, her dediğini yapıp artik kendi başınasın bizden bu kadar dememrk olmuş
Size katılıyorum .. 22 yaşımda kendi evime geçtim. 14 yaşından bu güne ailemden bir kuruş almadım hatta onlara destek oldum ilerleyen yıllarda. Ki evde otursaydim "bana bakarlardi" kaba tabirle. Ama istemedim. Çalıştım hep çalıştım. Bu toplumda erkek daha şanslı, kadın olarak yaptım ben. Askerliğini yapmış arkadaş buhranlara giriyor psikolojisi bozuluyor.. Böyle seyleri görünce tahammül edemiyorum. Bizim psikolojimiz bozulmadı çalışıp sorumluluk alırken. Ne diyeyim..

Son düzenleme:
Valla kizma ama benim annem olsan ben de seninle anlasamazdim. Daha 97li çocuk, elalem "bir çocuğunu evlendiremedin" diyo diye çocuğa evlilik baskısı yapıyorsun. Benim annem elalemin ağzıyla benimle konuşsa, böyle saçma sapan cümlelerle evlen evlen dese ben de terslerdim.
Kaldı ki 91 doğumluyum, kimse de aileme ya da bana benzer imalarda bulunamiyor. Ne var 97'de.
Çocuğunuz herkese iyi size kötüyse sorun sizdedir. Bu kadar basit.
Her istediğini aldık, arabaları sever diye babası onun istediği araba modellerini alırdı.
Bu mu annelik babalık? Ne saçma. Ellerinizle doyumsuz,sorumsuz evlat yetistirmis, topluma salmışsiniz.
Kaldı ki madem maddi durumunuz bu kadar iyi neden çocuğunuzu bunca sene bir pedagoga,psikologa bilmemneye goturmediniz? "O zamanlar yoktu" demeyin çünkü o zamanlar vardi, annem ablamı götürmüştü oğlunuzdan çok daha eski tarihli doğmasina rağmen.
Madem onca sene sorun vardı, onca sene kafayı kuma gomene kadar telefonun uydurugunu alsaydiniz terapiye verseydiniz parayı.

Dünya üzerinde özellikle Türkiye'de kaç erkek tanıyorsunuz gerçekten kadındn bile iyi temizlik yapan 😊
Cinsiyetçilik yapak için söylemedim bunu; eşim ev de süpürür, cam da siler ve bunun normal olduğunu ikimiz de biliriz. Demek istediğim 25 yaşında yalnız yaşayan erkeklerin %90ının evi "öğrenci evi" tabirini kullandığımız dağınık evlerdir. Ancak biri ya da sevgili gelecekse toplarlar genelde evlerini. Bu durum da ne annesini, ne teyzesi/dayısı artık kimse onu ne de çevredeki herhangi birini ilgilendirir. Anlatmak istediğim buydu

Cidden butun kadinlar evlerini bal dök yala temizliyor mu saniyorsunuz? 😂 Benden iyi temizlik yapan erkekler gordum cevremde. Bekarken odami zor topluyordum ve istisna bir kadin değilim bu konuda. 😬 Mutfak temizlemekten nefret ederim detay giremem mesela, eşim girişirse benden detayli yapar, birakmaz oyle.

Bu cinsiyetle alakali değil. Yetiştirme veya karakter yapisiyla alakali tamamen kadini erkegi yok bunun ama toplum kadin detaycidir eli yatkindir, erkek yapamaz rollerini çoooktan dagitiyor bizde sorun o.

Evim şuan bile misafir agirlamak için bal dök yala değil. Toplanacak şeyler var
🙄

Hayretle okudum biraz .

Anne %100 hakli demiyorum ama eskiden ebeveynler bu kadar bilincli degildi, her istediği verilmiş çocuğa .

Ama aradan lafları seçip kötü annesin demek de biraz ağır oluyor. :işsiz:
Yok zaten annede hatalı her dediğini yapmak erken cozmemek gibi, ama naif geldi bana o yüzden üzüldüm yani. Hata ile kötülük ayrı babanın faktorleri neler onlarda mühim baba anneye nasıl davrandı vs..

Arkadaşlar merhabalar benim 2 tane oğlum var biri 1997 diğeri 2002 doğumlu. Küçükten yana Allah'a şükür bir sorunum yok ama büyük çocuğum bana karşı oldum olası hep saygısız oldu. Herhangi bir şekilde konuştuğumda fikirlerimi beğenmiyor, bana bağırıyor, en ufak şeyde bile sesini yükseltiyor. Biz Kırıkkale'de oturuyoruz oğlum 2020'de askerliğini yaptı sonra Ankara'da dedesinden kalma küçücük bir yer var dükkanı eve çevirmişler biz de kalsın dedik hem kardeşlerim orada oturuyor hem malum kira fiyatları vs. dedik. Daha sonra adamakıllı bir yere taşınır diye düşündük ama hiç çıkası gelmiyor. Bir de şimdi kira masrafları epey arttı. Yan tarafta da benim kardeşim oturuyor kapıları yan yana. Oğlum evini hiç temiz bırakmıyor kardeşlerim de bunu hep görüyor öyle pis bırakınca da kardeşlerime rezil rüsva oluyorum. Mecbur ben temizliyorum benim ömrüm sürekli evladımın evini temizlemekle mi geçecek ya? Bir de bunun sevgilisi var üniversiteden tanıştığı. 2016'dan beri sevgili dile kolay 6 sene... Sevgilisi Kırşehirli oğlum bir nişan yapalım ailesiyle tanışalım diyoruz hiç oralı bile olmuyor. İçimden hep diyorum keşke evlense de başı bağlansa artık onun sorumluluğu bana kalmasa. Her seferinde bana kira masrafı evlenme masrafın düğün masrafından bahsediyor. Elalem artık benimle dalga geçmeye başladı bir evladını evlendiremedi diye.

Ona evlen evlen taşın diyoruz o da hiç bizi dinlemeyip başka başka şeyler yapıyor. Mesela küçüklüğünden beri arabalara tutkun gitmiş motor almış benzin masrafı ve trafik diyor ama bunun can güvenliği de var...2 ayrı iş yerinde çalışıyor. Ama bugüne kadar hiç parasından faydalanamadık. Bir gün de tatlı alıp gelse anne bunu sana aldım diyip yesek çok sevinirdim ama hiç böyle bir şey olmadı. Şimdi de torna cihazı satın alıp dükkan kiralamış iş yapacağım diyor. Hadi yapmasına bir şey demiyoruz ama bize biraz saygılı olmasını istiyoruz.

Kısacası oğlum hep bana karşı saygısız. Küçüklüğünden beri hep bana karşı bağırıp çağırıyor sesini yükseltiyor. Bir de öyle böyle değil 3 yaşındayken de 10 yaşındayken de 15 yaşındayken de şimdi de. Bazen düşünüyorum "Allah'ım ben ne günah işledim de oğlum böyle oldu diye". Bugüne kadar hiçbir şekilde kötü büyütmedik ne istediysek yaptı. Daha akıllı telefonlar meşhur değilken biz gittik o istedi diye telefon aldık. Gittik en kaliteli bilgisayarı ona aldık. Araba tutkunuydu babası hep onun dediği model araba aldık. Onun en büyük destekçisi olmama rağmen böyle davranışlar hiç hoşuma gitmiyor. Bir de 7 senedir antidepresan kullanıyor. Ben antidepresan kullanıp bırakmış biriyim zaten bunlara hep karşıyım. Bazı saçma sapan hareketleri var gördükçe diyorum acaba oğlum deli meli mi diye. Yazın sıcağında bot giymeler yaşlı montu giymeler 10 senelik eski montla kız arkadaşını karşılamaya gitmeler... Ama nedense iş yerinde veya başkalarının yanında veya babasının yanında dünyanın en sevecen en uysal adamı oluyor. İki yüzlülük var yani. Kısacası oğlum bana çok çektirdi. Ne yapmalıyım arkadaşlar?

Not : Oğlum içki ve esrar kullanmıyor.
Çok yakından biliyorum bu olayı anlattığınız kişi birebir abim. Allah yardımcınız olsun zor. Bunun sebebi herşeyin en güzeli olsun ağzından çıkan herşeyi yaptığınız için böyle. Zamanında ağzına bir tane vursaydınız böyle olmazdı. Ben şiddete karşı bir insanım ama bu karakterde bir insanla ömrümü bitirdiğim için böylelerine bu yakışıyor ki benim abim de alkolde vardı cigarada. Tek erkekdi her dediğini yaparlardı araba isterdi araba alınırdı dükkan istedi dükkan alındı anneme hep saygısız hep nankördü sonu da hapis oldu içerde de kafamız rahatladı.

Arkadaşlar merhabalar benim 2 tane oğlum var biri 1997 diğeri 2002 doğumlu. Küçükten yana Allah'a şükür bir sorunum yok ama büyük çocuğum bana karşı oldum olası hep saygısız oldu. Herhangi bir şekilde konuştuğumda fikirlerimi beğenmiyor, bana bağırıyor, en ufak şeyde bile sesini yükseltiyor. Biz Kırıkkale'de oturuyoruz oğlum 2020'de askerliğini yaptı sonra Ankara'da dedesinden kalma küçücük bir yer var dükkanı eve çevirmişler biz de kalsın dedik hem kardeşlerim orada oturuyor hem malum kira fiyatları vs. dedik. Daha sonra adamakıllı bir yere taşınır diye düşündük ama hiç çıkası gelmiyor. Bir de şimdi kira masrafları epey arttı. Yan tarafta da benim kardeşim oturuyor kapıları yan yana. Oğlum evini hiç temiz bırakmıyor kardeşlerim de bunu hep görüyor öyle pis bırakınca da kardeşlerime rezil rüsva oluyorum. Mecbur ben temizliyorum benim ömrüm sürekli evladımın evini temizlemekle mi geçecek ya? Bir de bunun sevgilisi var üniversiteden tanıştığı. 2016'dan beri sevgili dile kolay 6 sene... Sevgilisi Kırşehirli oğlum bir nişan yapalım ailesiyle tanışalım diyoruz hiç oralı bile olmuyor. İçimden hep diyorum keşke evlense de başı bağlansa artık onun sorumluluğu bana kalmasa. Her seferinde bana kira masrafı evlenme masrafın düğün masrafından bahsediyor. Elalem artık benimle dalga geçmeye başladı bir evladını evlendiremedi diye.

Ona evlen evlen taşın diyoruz o da hiç bizi dinlemeyip başka başka şeyler yapıyor. Mesela küçüklüğünden beri arabalara tutkun gitmiş motor almış benzin masrafı ve trafik diyor ama bunun can güvenliği de var...2 ayrı iş yerinde çalışıyor. Ama bugüne kadar hiç parasından faydalanamadık. Bir gün de tatlı alıp gelse anne bunu sana aldım diyip yesek çok sevinirdim ama hiç böyle bir şey olmadı. Şimdi de torna cihazı satın alıp dükkan kiralamış iş yapacağım diyor. Hadi yapmasına bir şey demiyoruz ama bize biraz saygılı olmasını istiyoruz.

Kısacası oğlum hep bana karşı saygısız. Küçüklüğünden beri hep bana karşı bağırıp çağırıyor sesini yükseltiyor. Bir de öyle böyle değil 3 yaşındayken de 10 yaşındayken de 15 yaşındayken de şimdi de. Bazen düşünüyorum "Allah'ım ben ne günah işledim de oğlum böyle oldu diye". Bugüne kadar hiçbir şekilde kötü büyütmedik ne istediysek yaptı. Daha akıllı telefonlar meşhur değilken biz gittik o istedi diye telefon aldık. Gittik en kaliteli bilgisayarı ona aldık. Araba tutkunuydu babası hep onun dediği model araba aldık. Onun en büyük destekçisi olmama rağmen böyle davranışlar hiç hoşuma gitmiyor. Bir de 7 senedir antidepresan kullanıyor. Ben antidepresan kullanıp bırakmış biriyim zaten bunlara hep karşıyım. Bazı saçma sapan hareketleri var gördükçe diyorum acaba oğlum deli meli mi diye. Yazın sıcağında bot giymeler yaşlı montu giymeler 10 senelik eski montla kız arkadaşını karşılamaya gitmeler... Ama nedense iş yerinde veya başkalarının yanında veya babasının yanında dünyanın en sevecen en uysal adamı oluyor. İki yüzlülük var yani. Kısacası oğlum bana çok çektirdi. Ne yapmalıyım arkadaşlar?

Bazen bir şeyleri değiştiremezsiniz, çünkü karşı tarafın hamurunda yoktur. O yüzden kendinizi suçlamayın ve bence etrafında dönmeyi bırakın madem ayrı evde yaşıyor temizliğini de yapsın bir zahmet.

Her evlat annenin yetistigi ailenin eseridir. Önce dönüp kendimize bakacağız der gecerim

-Çocuğa her istediğini vermek, yapmak doğru bir davranış biçimi değil.
-Evlendikten sonra da muhtemelen aynı davranışları sergiler. Siz pasif bir duruş sergilediğinizden ötürü en sonunda patlamışsınız artık. El kızıyla, oğluyla vs uğraşmak daha zordur.
-Muhtemelen aşırı kontrolcü bir annesiniz. Bu da yanlış. Ve arayı bozmaktan başka bir getirisi olmaz.

Oğlumuza ağam paşam yapmışsıniz sürekli böyle olması normal. Benim kayınvalidemde sizin gibi eşim annesinden çekinmez bağırır çağırır kayınvalidemde susar birgün kayinvalideme dedim sen ona haddini bildirmesi gün sürece sana anne gibi davranmaz sizde bence bı çizgi çekin benmde erkek kardeşim var anneme asla öyle davranamaz sizin anlattıklarınızin birini yapsın bakalım annem ne yapıyor ona sıkar yani. Malesef oğlunuz size değer vermiyor küsmüşsunuz kizmissiniz umrunda değil nasılsa siz yine ona hersekilde verici olacaksınız ona alismissiniz size ters yapınca küçüklükten olacaktı tabi bunlar tavrınizi koyacaktıniz ozamanlar şuan yapabilecek bişey varsa umarım diğer arkadaşlar bilipte yol gosterir

Benim takildigim basi baglansada sorumlulugu bana kalmasa kismi. Sizin adam edemediginizi elin kizi mi adam edecek,kimsenin basini yakmayin. Yazın sıcağında bot giymesi ve 10 yıllık eski üstleri giymesi normal değil psikolojik sıkıntıları olduğu aşikar...Genelde ya ayni üstleri giyerler ya mevsimine göre giyinmezler vb. bir sıkıntı var ama tedaviye de ikna etmeniz zor

Sorumluluk bilinci gelişmemiş bir çocuğu sırf başımızdan atmak için bir başka anne babanın çocuğunu kurban secmeniz makul bir düşünce değil.

Aksine o evlenmek istese de sizin ona şuan için buna hazır olmadığını anlatmamız lazım.

Cidden butun kadinlar evlerini bal dök yala temizliyor mu saniyorsunuz? 😂 Benden iyi temizlik yapan erkekler gordum cevremde. Bekarken odami zor topluyordum ve istisna bir kadin değilim bu konuda. 😬 Mutfak temizlemekten nefret ederim detay giremem mesela, eşim girişirse benden detayli yapar, birakmaz oyle.

Bu cinsiyetle alakali değil. Yetiştirme veya karakter yapisiyla alakali tamamen kadini erkegi yok bunun ama toplum kadin detaycidir eli yatkindir, erkek yapamaz rollerini çoooktan dagitiyor bizde sorun o.

Evim şuan bile misafir agirlamak için bal dök yala değil. Toplanacak şeyler var
🙄

Yani işi biraz genellemeye vurdum aslında. Ana fikir belli. Yoksa benim de evim asla bal dök yala değil çünkü o kadar titiz bir insan değilim. 1 saat sonra kirlenecek şey için kendimi hırpalamam. Genel temizliğimi yapar geçerim. Ama yine tekrar ediyorum bundan kime ne?? Yani benim evim çöp ev bile olsa bu kimi neden ilgilendirir? Hele ki o evde yaşamayan biri neden bundan utanıp mahçup olur?

Çocuğun ev temizliğini aksatması dışında nasıl bir sorun var ben göremedim. Sorumsuz bir çocuk olsa zaten iki işte birden çalışıyor olmaz. çocuğunuz diye sizin istediğiniz hayatı yaşamak zorunda değil. Çocuk çalışıp kendine motor almış onu sorun yapıyorsunuz, kendi işini kurmak için girişimde bulunmuş yine sizin için sorun. Ev kiraları ciddi yükseldi, çok gereği yoksa neden çıkarmaya çalışıyorsunuz çocuğu evinden? çocuk antidepresan kullanıyormuş, kafasına göre alıp kullanmıyordur herhalde, doktor gerek görmese yazmazdı, onu bile bırak diyorum bırakmıyor diyorsunuz. Eski şeyler giymesi, yazın kabanla dolaşması, evin temizliğine çok dikkat etmemesi depresyonda olduğu için olabilir. Bu hayat şartlarında evlenmek istemiyor olmasını bile sorun yapıyorsunuz, çünkü el alem bir oğlunu evlendiremedi dermiş, ne desem bilemedim. Ben kendi ayakları üzerinde durmak için mücadele eden, ama depresyona girmiş bir genç görüyorum anlattıklarınızdan. Çocuğunuzun bu şekilde dayatmalarla kafasının etini yer, saygı göstermezseniz size saygı duymasını da bekleyemezsiniz. Kendine yetiyor mu acaba iki işte çalışan çocukta kalkıp size baklava getirsin.

Back