• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun hoşuma gitmeyen davranışları

Her istediğini almak
Altına araba çekmek
Muhtemelen erkek çocuk diye peşini bırakmak
Oturacağı evi çaba göstermesi gerekmeden vermek...
Dağınık diyorsunuz. Ama onu büyütürken hiçbir iş yaptırmadığınızı tahmin ediyorum. Nasıl dağınık olmasın ki.
Evlensin başkası uğraşsın diyorsunuz. O kız da bir ailenin özenerek büyüttüğü evladı. O niye çeksin?
Evlilik masrafları konusunda sizce haksız mı? Bu ortamda ümitsizliğe düşmesi normal maalesef...

Evlendirip başka kadının sorumluluğunu alacaksınız ve o masum kadının da başını yakacaksınız. Sizin düşünce yapınız baştan aşağı yanlış. Size oğlunuz olarak faydası olmayanın, elin kızına ne gibi bir faydası olabilir? Böyle bir durumda oğlunuzun her istediğini yapmayı bırakmakla başlayabilirsiniz. Siz hayır demeyi öğrenmedikçe hayırsız evladınızdan bir hayır göremezsiniz.

Arkadaşlar merhabalar benim 2 tane oğlum var biri 1997 diğeri 2002 doğumlu. Küçükten yana Allah'a şükür bir sorunum yok ama büyük çocuğum bana karşı oldum olası hep saygısız oldu. Herhangi bir şekilde konuştuğumda fikirlerimi beğenmiyor, bana bağırıyor, en ufak şeyde bile sesini yükseltiyor. Biz Kırıkkale'de oturuyoruz oğlum 2020'de askerliğini yaptı sonra Ankara'da dedesinden kalma küçücük bir yer var dükkanı eve çevirmişler biz de kalsın dedik hem kardeşlerim orada oturuyor hem malum kira fiyatları vs. dedik. Daha sonra adamakıllı bir yere taşınır diye düşündük ama hiç çıkası gelmiyor. Bir de şimdi kira masrafları epey arttı. Yan tarafta da benim kardeşim oturuyor kapıları yan yana. Oğlum evini hiç temiz bırakmıyor kardeşlerim de bunu hep görüyor öyle pis bırakınca da kardeşlerime rezil rüsva oluyorum. Mecbur ben temizliyorum benim ömrüm sürekli evladımın evini temizlemekle mi geçecek ya? Bir de bunun sevgilisi var üniversiteden tanıştığı. 2016'dan beri sevgili dile kolay 6 sene... Sevgilisi Kırşehirli oğlum bir nişan yapalım ailesiyle tanışalım diyoruz hiç oralı bile olmuyor. İçimden hep diyorum keşke evlense de başı bağlansa artık onun sorumluluğu bana kalmasa. Her seferinde bana kira masrafı evlenme masrafın düğün masrafından bahsediyor. Elalem artık benimle dalga geçmeye başladı bir evladını evlendiremedi diye.

Ona evlen evlen taşın diyoruz o da hiç bizi dinlemeyip başka başka şeyler yapıyor. Mesela küçüklüğünden beri arabalara tutkun gitmiş motor almış benzin masrafı ve trafik diyor ama bunun can güvenliği de var...2 ayrı iş yerinde çalışıyor. Ama bugüne kadar hiç parasından faydalanamadık. Bir gün de tatlı alıp gelse anne bunu sana aldım diyip yesek çok sevinirdim ama hiç böyle bir şey olmadı. Şimdi de torna cihazı satın alıp dükkan kiralamış iş yapacağım diyor. Hadi yapmasına bir şey demiyoruz ama bize biraz saygılı olmasını istiyoruz.

Kısacası oğlum hep bana karşı saygısız. Küçüklüğünden beri hep bana karşı bağırıp çağırıyor sesini yükseltiyor. Bir de öyle böyle değil 3 yaşındayken de 10 yaşındayken de 15 yaşındayken de şimdi de. Bazen düşünüyorum "Allah'ım ben ne günah işledim de oğlum böyle oldu diye". Bugüne kadar hiçbir şekilde kötü büyütmedik ne istediysek yaptı. Daha akıllı telefonlar meşhur değilken biz gittik o istedi diye telefon aldık. Gittik en kaliteli bilgisayarı ona aldık. Araba tutkunuydu babası hep onun dediği model araba aldık. Onun en büyük destekçisi olmama rağmen böyle davranışlar hiç hoşuma gitmiyor. Bir de 7 senedir antidepresan kullanıyor. Ben antidepresan kullanıp bırakmış biriyim zaten bunlara hep karşıyım. Bazı saçma sapan hareketleri var gördükçe diyorum acaba oğlum deli meli mi diye. Yazın sıcağında bot giymeler yaşlı montu giymeler 10 senelik eski montla kız arkadaşını karşılamaya gitmeler... Ama nedense iş yerinde veya başkalarının yanında veya babasının yanında dünyanın en sevecen en uysal adamı oluyor. İki yüzlülük var yani. Kısacası oğlum bana çok çektirdi. Ne yapmalıyım arkadaşlar?

Not : Oğlum içki ve esrar kullanmıyor.
Cocugunuza naparsiniz bilemem. Ama sorunlu.cocuklarinizi evlendirip elalemin gul.gibi cocuklarinin basini yakmayin. Evlat sorumlulugu atilabilen bisey degil.

Arkadaşlar merhabalar benim 2 tane oğlum var biri 1997 diğeri 2002 doğumlu. Küçükten yana Allah'a şükür bir sorunum yok ama büyük çocuğum bana karşı oldum olası hep saygısız oldu. Herhangi bir şekilde konuştuğumda fikirlerimi beğenmiyor, bana bağırıyor, en ufak şeyde bile sesini yükseltiyor. Biz Kırıkkale'de oturuyoruz oğlum 2020'de askerliğini yaptı sonra Ankara'da dedesinden kalma küçücük bir yer var dükkanı eve çevirmişler biz de kalsın dedik hem kardeşlerim orada oturuyor hem malum kira fiyatları vs. dedik. Daha sonra adamakıllı bir yere taşınır diye düşündük ama hiç çıkası gelmiyor. Bir de şimdi kira masrafları epey arttı. Yan tarafta da benim kardeşim oturuyor kapıları yan yana. Oğlum evini hiç temiz bırakmıyor kardeşlerim de bunu hep görüyor öyle pis bırakınca da kardeşlerime rezil rüsva oluyorum. Mecbur ben temizliyorum benim ömrüm sürekli evladımın evini temizlemekle mi geçecek ya? Bir de bunun sevgilisi var üniversiteden tanıştığı. 2016'dan beri sevgili dile kolay 6 sene... Sevgilisi Kırşehirli oğlum bir nişan yapalım ailesiyle tanışalım diyoruz hiç oralı bile olmuyor. İçimden hep diyorum keşke evlense de başı bağlansa artık onun sorumluluğu bana kalmasa. Her seferinde bana kira masrafı evlenme masrafın düğün masrafından bahsediyor. Elalem artık benimle dalga geçmeye başladı bir evladını evlendiremedi diye.

Ona evlen evlen taşın diyoruz o da hiç bizi dinlemeyip başka başka şeyler yapıyor. Mesela küçüklüğünden beri arabalara tutkun gitmiş motor almış benzin masrafı ve trafik diyor ama bunun can güvenliği de var...2 ayrı iş yerinde çalışıyor. Ama bugüne kadar hiç parasından faydalanamadık. Bir gün de tatlı alıp gelse anne bunu sana aldım diyip yesek çok sevinirdim ama hiç böyle bir şey olmadı. Şimdi de torna cihazı satın alıp dükkan kiralamış iş yapacağım diyor. Hadi yapmasına bir şey demiyoruz ama bize biraz saygılı olmasını istiyoruz.

Kısacası oğlum hep bana karşı saygısız. Küçüklüğünden beri hep bana karşı bağırıp çağırıyor sesini yükseltiyor. Bir de öyle böyle değil 3 yaşındayken de 10 yaşındayken de 15 yaşındayken de şimdi de. Bazen düşünüyorum "Allah'ım ben ne günah işledim de oğlum böyle oldu diye". Bugüne kadar hiçbir şekilde kötü büyütmedik ne istediysek yaptı. Daha akıllı telefonlar meşhur değilken biz gittik o istedi diye telefon aldık. Gittik en kaliteli bilgisayarı ona aldık. Araba tutkunuydu babası hep onun dediği model araba aldık. Onun en büyük destekçisi olmama rağmen böyle davranışlar hiç hoşuma gitmiyor. Bir de 7 senedir antidepresan kullanıyor. Ben antidepresan kullanıp bırakmış biriyim zaten bunlara hep karşıyım. Bazı saçma sapan hareketleri var gördükçe diyorum acaba oğlum deli meli mi diye. Yazın sıcağında bot giymeler yaşlı montu giymeler 10 senelik eski montla kız arkadaşını karşılamaya gitmeler... Ama nedense iş yerinde veya başkalarının yanında veya babasının yanında dünyanın en sevecen en uysal adamı oluyor. İki yüzlülük var yani. Kısacası oğlum bana çok çektirdi. Ne yapmalıyım arkadaşlar?

Şımartılmış ama buna rağmen iki işte çalışması kendi parasını kazanması ğüzel kötü bir alışkanlığıda yok .

Bu yaşlarda gençler asi ruhlu olabilirler çok üzerine gitmeyin evlen diye saçma bir baskı da yapmayın .

Adam edemediği oğlunu başkasına bela olsun ben de kurtulayım kafası hala var iğrenç ya .

Annemle oturup yarım saat kahve icseniz voltrani olusturursunuz bence :D o da erkek kardesimden cok sikayetci yıllardır. Benim kardeşim sizin oglunuzdan farklı olarak hiçbir iste dikis tutturamadi. Cani istedikce günlük islerde çalışıp harcligini cikariyor. Ama sorsaniz hep bi planlari var daha büyük bir şeyler bekliyor da ondan. Altında motoru var. Sigarasi, yetmedigi yerde harcligini annemden alıyor. O da anneme bagirir çagirir, baskalarina gayet efendidir. Ama sorunun kaynagi bizzat annem ve babam. Çünkü bu cocuk çok ilgisiz yetişti. 28 yaşına geldi cebinden harcligi eksik edilmedi ama hic bir sorumluluk verilmedi. Annem hep dert yanar uzulur, sorumluluk sahibi ol vs diye nutuk ceker ama zamanında vakit ayirip ilgilenip yetistirebilseydi her şeyin bambaşka olabilecegini hic kabul etmez. Biraz kendimize ozelestiri mi yapsak acaba???

ben de evlensin de kurtulayım gözüyle bakıyordum aslında en azından başında kadın olmuş olur sorumluluk benden çıkar diye
Oğlunuz, fikirlerinizi beğenmemekte çok haklı. Fikir dediğiniz şey cahillik ve canilik. Benden düşsün, sorumluluğunu el kızı alsın, onun başı yansın. Büyütemediğiniz çocuğunuzu o büyütsün öyle mi?

Anneye saygısızlık çok üzücü. Anne kendini sorgulayıp eleştirip çözemez ya bunu askerliğini yapıp gelmiş yetişkin bir adamdan söz ediyoruz. Olan olmuş. Adam olacak saygılı olacak s*ç*p üstüne yatmayacak evini temizleyecek.
Düzen tertip öğretilen çocuklar s*ç*p üstüne oturmuyor. Bunun cinsiyetle alakası yok. Cinsiyetle alakalı görüp aman oğlum paşam oğlum diye yetiştirmekle alakası var.

Maalesef baştan daha sert olmalıydınız, ve her istediğini kesinlikle yapmamalıydınız. Benim babaannem de ne yazık ki babamı bu şekilde büyütmüş. Dedem çok erken ölünce babam da evin en büyük erkeği olduğu için kendince reis benim kafasına girmiş. Ağzından küfür eksik olmaz, annesine öyle bir laflar eder bağırır ki babaannem de hiçbir şey demez, üzerinden zaman geçinde aman oğlum aslan oğlum diye sırtını sıvazlardı. Maalesef onun yetiştirdiği saygısız evlat ve her fırsatta sırtının sıvazlanmasının sonu annem bunca yıl neler çekti. Bu yüzden oğlunuz psikolojik bir destek almadan sorunlarını çözmeden lütfen evlenmesin lütfen.. Sizin de hatalı yönleriniz var ama oğlunuzun düzelmesi için de çaba sarf etmemişsiniz açıkçası.

Hikayeyi bir de oğlunuzdan dinlemek istedim açıkçası. Çocuk dükkandan bozma bir evde bir başına yaşıyor. iki işte çalışıyor. Hobilerine vakit ayırmaya çalışıyor. Bunları yaparken Antidepresan kullanıyor. Etrafa karşı sevecen bir çocuk. Ama size saygısız. Acaba siz çocuğunuzla doğru ilişki kuramamış olabilir misiniz? Antidepresan almak için psikiyatriste gidiyor olmalı. Siz de mi gitseniz aynı psikiyatriste?

Anti depresyon kullanmasına karşı olduğunuzu ,oğlunuzun deli olduğunu düşündüğünüzü söylüyorsunuz ya..deli olan sizsiniz.Çocuğunuz bunu farketmiş imkanları ölçüsünde sizden kaçmış.Siz de çevreniz de hiç sağlıklı değilsiniz yoksa 25 yaşındaki adam neden hala evlenmedi diye bu kadar tantana yapmazdınız.Hala oğlunuzun yakasına yapışmış durumdasınız tatlısını yemedik maaşını yemedik diye utanmadan yazıyorsunuz bir de buraya.Adam gitmiş o yaşında kendi başına birşeyler yapmaya çalışıyor..bunları da ana parası baba parası ile yapmadığı ortada..baba parası ile şımartılmış genç iki işte çalışıp üstüne ek iş mi yapmaya çalışır? Kendi evinize aldığınız arabayı bile onun için aldığınızı iddia edecek kadar dengeniz şaşmış bence tekrar doktorunuzla iletişime geçip uygun görürse tedavinize başlayın.

parasini yiyemedik ne ya? pardon da cocuk iki iste calisiyor gayet de sorumluluk sahibi, akillanmis da parasini size de yedirmiyor?! o cocugu dunyaya getiren sizsiniz tabii bakacaktiniz bu yasina kadar, yapmaniz gerekenleri bir lutuf olarak sunuyorsunuz. bi de ustune para, saygi bekliyorsunuz. cocugunuz sizinle iletisim kurdugu icin sukredin bence. EVLADİNİZ HAYRAT DEGİLDİR

Anti depresyon kullanmasına karşı olduğunuzu ,oğlunuzun deli olduğunu düşündüğünüzü söylüyorsunuz ya..deli olan sizsiniz.Çocuğunuz bunu farketmiş imkanları ölçüsünde sizden kaçmış.Siz de çevreniz de hiç sağlıklı değilsiniz yoksa 25 yaşındaki adam neden hala evlenmedi diye bu kadar tantana yapmazdınız.Hala oğlunuzun yakasına yapışmış durumdasınız tatlısını yemedik maaşını yemedik diye utanmadan yazıyorsunuz bir de buraya.Adam gitmiş o yaşında kendi başına birşeyler yapmaya çalışıyor..bunları da ana parası baba parası ile yapmadığı ortada..baba parası ile şımartılmış genç iki işte çalışıp üstüne ek iş mi yapmaya çalışır? Kendi evinize aldığınız arabayı bile onun için aldığınızı iddia edecek kadar dengeniz şaşmış bence tekrar doktorunuzla iletişime geçip uygun görürse tedavinize başlayın.
valla çok haklısın.en doğru yorum seninkisi olmuş.

Dünya üzerinde özellikle Türkiye'de kaç erkek tanıyorsunuz gerçekten kadındn bile iyi temizlik yapan 😊
Cinsiyetçilik yapak için söylemedim bunu; eşim ev de süpürür, cam da siler ve bunun normal olduğunu ikimiz de biliriz. Demek istediğim 25 yaşında yalnız yaşayan erkeklerin %90ının evi "öğrenci evi" tabirini kullandığımız dağınık evlerdir. Ancak biri ya da sevgili gelecekse toplarlar genelde evlerini. Bu durum da ne annesini, ne teyzesi/dayısı artık kimse onu ne de çevredeki herhangi birini ilgilendirir. Anlatmak istediğim buydu
Ben 2 kişi tanıyorum, dünyayı çevrenizden ibaret sanmayın.

Antidepresanı telefon depresyon diye düzeltmiş nasıl kızdıysam farketmemişim bile🤣
yaşadığı şehri görünce hiç şaşmadım yorumlarına.orayı bilirim çünkü yüzde 60 ı böyle düşünen insanlar.bana da evde kalmış demişlikleri olmuştu. :KK53: :KK45:

yaşadığı şehri görünce hiç şaşmadım yorumlarına.orayı bilirim çünkü yüzde 60 ı böyle düşünen insanlar.bana da evde kalmış demişlikleri olmuştu. :KK53: :KK45:
Söylemeyeyim dedim ama sen söyledin.🤣küçük yerlerin dar bakış açısı işte

Back