Merhaba
Öncelikle yaşadığınız duygu durumuyla ilgili üzüldüm. Kabul ederseniz naçizane bazı tavsiyelerim olacak.
Yazdıklarınızdan anladığım, ilk çocuğunuz olmasınında verdiği endişeyle epey verici olmuşsunuz. Kendinizi yok sayma derecesinde Vererek büyütmüşsünüz. Maalesef büyük bir yanılgı bu.
Bu yanılgının ötesinde verdiklerinizin karşılığını bekliyorsunuz. Beklenti yiyor sizi kemiriyor. Ve kemirildiğiniz sürece oğlunuzu itiyorsunuz.
Sanıyorum tüm yaşamınızda herkese vericisiniz.
Yaşadığınız hayal kırıklıkları sonucunda saygı verme saygı duyma kısmını atlıyorsunuz.
Saygı duymadan vermeye devam ediyorsunuz oğlunuza.
Oğlunuz 25 yaşında. Ve anlamlı bir kararla evini ayırmış. Askerliğini yapmış. Bir ilişkisi var. O artık bir yetişkin.
Hala kontrol durumundasınız ve vermeye devam ediyorsunuz. Evinin temizliği vs. (siz bundan rahatsız olduğunuz veya ayıp olduğunu düşündüğünüz için. )
Neden?
Neden siz hala vermeye devam ederken o vermiyor.
Hiç düşündünüz mü?
Çünkü aynen onun yaptığı gibi seviyor ama saygı duymuyorsunuz.
Pasif kontrol deniyor buna.
Bu durumu tam tersine çevirmek isterseniz çok basit 2 kuralı uygulamanız yeterli.
VERMEYİ KES / BEKLENTİNİ KES
1- bir ay boyunca oğlunuza sevgi ve saygı dışında bir duygu bir davranış bir edim halinde olmayın. İletişim o kurarsa kurun. Verdiklerinizi düşünürken, size verdiklerine odaklanın. İçinizden veya sesli şikayet halinde olduğunuzu farkettiğinizde şöyle düşünün: O sizin mucizeniz. Siz onu büyütürken o da sizi büyüttü. Dünyanın en mucizevi duygularını tattırdı size. Siz verirken o da verdi.
Ve siz seçtiniz onu.
Bu aşamada zorlanırsanız, oğlunuzu tanıyan kişilerle konuşun. Onunla ilgili beğendikleri yönlerini anlatmalarını isteyin onlardan.
Evlat sahibi olmanın tümüyle seçim olduğunu, bu seçimin karşılıksız şartsız kayıtsız bir sevgi ve saygı barındırması gerektiğini hatırlayın. Bu hususiyetle biliyoruz ki cennet annelerin ayağının altındadır.
2- ilk görüşme anınızda tüm düşüncelerinizden arınarak ona uzaktan bakın. O sizin evladınız. Eşiniz, arkadaşınız, ebeveyniniz değil. Her surette gurur duyun. Saygı duyun. Hem onunla hem kendinizle. o bir kaç dakika size iyi gelecek. Sarılın. Hissedin. Karşılık beklemeden sevgi ve saygı duymanız sevgi ve saygı duyulacağınızın garantisidir inanın ki
Bir anlık farklı bakış
açısı tümüyle durumu değiştiriyor.