• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum atipik otizmmiş

Çocuğum Aralık 1 de 4 basıyor canim
Ben 6 doktora götürdüm. Üçü yok dedi. Üçü var dedi. Cerrahpaşa var deyince çıkardım raporu. Hatta doktor hanım not almış. Anne inkar halinde diye. İnkar etsem ne faydası var. O zaman raporu çocuk düzeldiği zaman iptal edebileceğimizi bilmiyordum. Babasının tüm engellemelere rağmen aldım. Hayatında aldığın en doğru karar ne dersen kesinlikle bu derim. Acaba konuşacak mı diyordum. Sabah bana 'sen çok güzel bir annesin' dedi. Sabahtan beri sırıtarak geziyorum. Aşırı mutlu oldum

Çocuğunuz otizm olmayabilir çünkü henüz testleri sadece istemiş. Önce testler yapılacak sonra kesin tanı koyar şu an sadece tahmin etmiş. Kuzenime de otizm dediler önce, testler yapıldıktan sonra uyaran eksikliği dediler ve özel eğitime gidiyor şimdi.

Sonuç ne olursa olsun:
-ekranı tamamen hayatınızdan çıkaracaksınız
-çocuğu kar kış demeden dışarı çıkaracaksınız düzenli olarak mümkünse park gibi çocuklu yerlere
-her gün düzenli kitap okuyacak, sohbet edecek, yaşına uygun aktivite yapacaksınız
-özel eğitim alacaktır muhtemelen, düzenli devam edin.

Eğer bunları tam yaparsanız otizm ise bile baya yol kat edersiniz.

Çok fikrim yok sadece bana bir ara temizlikçi gelmişti
Kadın kendi anlattı bir buçuk yaşına kadar anlasilmadi herseyi normaldi dedi
Sadece eşimle çok büyük kavga ettik orada cocuk da vardı ondan sonra farklı belirtiler göstermeye başladığını söyledi.
Seslenince bakmamaya başladı söyledi.
Şimdi rapor almış doktor bu en hafifi demiş eğitimle gayet düzelir fiziksel bir sıkıntısı da yok demis
Genelde sosyal olarak sıkıntı yaşıyorlarmis daha çok.
O da eğitim ile düzeliyormus dedi.

Ben 6 doktora götürdüm. Üçü yok dedi. Üçü var dedi. Cerrahpaşa var deyince çıkardım raporu. Hatta doktor hanım not almış. Anne inkar halinde diye. İnkar etsem ne faydası var. O zaman raporu çocuk düzeldiği zaman iptal edebileceğimizi bilmiyordum. Babasının tüm engellemelere rağmen aldım. Hayatında aldığın en doğru karar ne dersen kesinlikle bu derim. Acaba konuşacak mı diyordum. Sabah bana 'sen çok güzel bir annesin' dedi. Sabahtan beri sırıtarak geziyorum. Aşırı mutlu oldum
Yaa çok şükür , onlar eden çok veli var maalesef , özel eğitim konusunda aileler bizimle de çok çatışıyor amacımız iyi olsunlar , inşallah çok daha güzel şeyler olacak 😍

Benim oğluma 20 aylıkken atipik otizm teşhisi konuldu. 4 ayım doktor aramak ve test yaptırmakla geçti. Babası duyar duymaz boşanmak istediğini söyledi. Ayrıldık. Annemle ben çok emek verdik. İki yaşında rehabilitasyona başladı. 3 Yaşında yarım gün kreşe başladı. Şu an 4 yaşında. % 50-60 düzeldi. Ben söylemesem etraftaki insanlar anlamıyor. Doktor bile hayır bu çocuk otizmli değil. Seslenince bakıyor dedi. İnşallah daha da düzelecek.

Önce sakin olun. Ağlayacaksanız şimdi ağlayın. Zira yolunuz çok uzun. Bir an önce rapor almaya bakın. Eğitim pahalı maalesef. Konuşmuyorsa acele etmeyin. Kreşle beraber dilde gelişiyor.önceliğiniz iyi bir rehabilitasyon merkezi bulmak olsun.
Karaktersiz herif. Şimdi görüyor mu çocuğunuzu? İletişimiz nasıl?

Karpuz sen çok güçlüsün biliyorsun dimi
Bi testleri yaptır eğitime başlat,bakalım nasıl ilerleyecek her atipik otizm da aynı ilerlemiyor....su an seni o kadar iyi anlıyorum ki 😔

Tanılar birbirine çok karışır.
Çoğu çocuğa otizm deniliyor ayrıca atipik otizm otizm belirtileri gösteren ama otizm olmayan demek-ti, şimdi bu tanılar kalktı, atipik otizm diye birşey yok.
Gerekli testleri yaptırın mutlaka, zaten rapor çıkartmıştınız, özel eğitim için bir rehabilitasyon merkezi bakın hemen öncelikle, eğitime vereceği dönüşü şimdiden tahmin etmek zor ama hiç beklemediğiniz şekilde çok iyi dönüş sağlayabilir, otizm dedikleri tanı bile olmayabilir.
Rapor çıkarma süreçleri, muayene süreçlerini çok iyi biliyorum, tanı için hepsi yetersiz, hele rapor süreci git çık imzala sistemi, o yüzden çok iyi bir doktora gitmediğiniz sürece tanı için çok üzülmeyin şuan.
Sadece önce eğitime, sonra gerekli testlere odaklanın.
Çok güzel yollar alacaksınız inş.
Rabbim iyi doktorlara ve iyi eğitimcilere denk getirsin, biran önce toparlasın yavrunuz inş.

Çocuğunuz küçük yaşlardan itibaren çok mu ekrana maruz kaldı acaba ? Son yıllarda çocuklarda ekrana bakmaktan kaynaklı otizm belirtileri çok sık görülüyor. Atipik otizm iyi bir eğitimle ve aile desteğiyle büyük oranda düzelecek bir durum üzmeyin kendinizi.

Karaktersiz herif. Şimdi görüyor mu çocuğunuzu? İletişimiz nasıl?
O başka şehirde yaşıyor. İki ayda bir gelir. Akrabalarını, arkadaşlarını görüntülü arar. Sosyal medya için fotoğraf çeker, bu kadar. Boşanma davamız devam ediyor. Özel çocuk olduğu için nafakayı 1500 istedik. Annesi daha çok kazanıyor, kreş parasını o versin dedi.

Yaa çok şükür , onlar eden çok veli var maalesef , özel eğitim konusunda aileler bizimle de çok çatışıyor amacımız iyi olsunlar , inşallah çok daha güzel şeyler olacak 😍
Biz rapor almaya gittiğimizde annem yanımızda oturan kadına sormuştu. Ne zaman fark ettiniz diye. Okula başlayınca öğretmeni söyledi demişti. Biz çok şaşırdık nasıl anlamamışlar diye. Şimdi durumun anne babanın fark etmemesi değil, çocuğun adı çıkmasın, geleceği yanmasın diye yok sayıldığını, kabullenilmediğini fark ediyorum.

Hemen egitimlerine yoğunlaşın. Yiğenimde atipik otizm ordan biliyorum. Otizim kesin tedavisi yok. Eğitimle durumu daha iyiye gidebilir. Şunu yaptik bunu yaptık çocuğumuz otizimden kurtuldu diyen varsa çocuğu otizim değil gelişim geriliğiymiş. Otizm denilmiş teşhis koyulurken. Doktor raporuyla rehberlik araştırma merkezine yani (RAM) oraya götürün özel eğitime yönlendirilsin. Kreşe mutlaka göndermeye çalışın otizimli denildiginde çoğu kreş almıyor. Bu sorunu çok yaşadık. İnsAllah toparlanır . Telefon tablet ,televizyon uzak tutun sürekli onunla konuşun. Eğitim eğitim eğitim

Atipik otizm en hafifi. Tabi ki siz üstünüze düşeni yapip normal seviyeye getireceksiniz. Ilk başta tv, tablet yani ekrani hayatınızdan çıkarın. Hiperaktivite olsa siz daha mi hafif sanıyorsunuz ona üzülmeyip buna üzüldünuz. Doğru adımlarla guzel şeyler olur merak etmeyin.

Benim oğluma 20 aylıkken atipik otizm teşhisi konuldu. 4 ayım doktor aramak ve test yaptırmakla geçti. Babası duyar duymaz boşanmak istediğini söyledi. Ayrıldık. Annemle ben çok emek verdik. İki yaşında rehabilitasyona başladı. 3 Yaşında yarım gün kreşe başladı. Şu an 4 yaşında. % 50-60 düzeldi. Ben söylemesem etraftaki insanlar anlamıyor. Doktor bile hayır bu çocuk otizmli değil. Seslenince bakıyor dedi. İnşallah daha da düzelecek.

Önce sakin olun. Ağlayacaksanız şimdi ağlayın. Zira yolunuz çok uzun. Bir an önce rapor almaya bakın. Eğitim pahalı maalesef. Konuşmuyorsa acele etmeyin. Kreşle beraber dilde gelişiyor.önceliğiniz iyi bir rehabilitasyon merkezi bulmak olsun.
yazıklar olsun o baba müsveddesine.umarım çocuğunuz hızla düzelir hayatta çok iyi yerlere gelir o baba da bu çocuğa muhtaç olur ama iş işten geçmiş olur

2 yaşında ağır otizm tanısı alan oğlum var . Şimdi 8 yaşında , kaynaştırma olarak devlet ilkokuluna gidiyor 2. Sınıfta. Tamamen düzelmedi ama kendini kurtaracak kadar düzeldi 6 yılda. Neler yaptığımı anlatmaya kalksam yüzlerce sayfa sürer çok çok kısa özet yazıyorum

1- tv tablet telefon yok
2- uyanık olduğu her an onunla ilgileneceksiniz , o uyurken pislikten ölmeyecek kadar temizlik vs
3- konuşma var mı bilmiyorum ama sürekli konuşacaksınız her şeyi anlatıp soracaksınız her an hatta WC de bile karşılıklı göz göze sohbet :))
4-paketli gıda aşırı şeker yok
Gaps diyeti vs çok zor ama araştırın ben yapamadım
5- spor , hareket eğitimi çok faydalı
6- oyun terapisi duygusal gelişim için faydalı
7- ergoterapi duyu bütünleme ihtiyacı olabilir onlarda faydalı
8- oyun grubu , başta anneli olarak çok faydalı
9-eeg, MR ben çektirmedim hiç
O makinaya girmezdi uyku ilacı verilip o makinada ölen çocuklar duydum o yüzden çektirmedim
10 - rapor alıp özel eğitim e başlayın haftada 2 bireysel 1 grup dersi devlet ödüyor ama çokkkk az 3 ders alabildiğiniz kadar kendiniz alın
11- çocuklarla biraraya getirin park bahçe nerde bulursanız
12- uyku sorunu varsa melatonin araştırınn
13- iyi bir çocuk psikiyatristi ile takip edin
14- alabildiğiniz tüm destekleri kabul edin uzun ve zor bir yol destek şart
15-kendiniz sürekli okuyun araştırın
16- Facebook’ta otizm kardeşliği vb gruplar var onlara üye olup fikir alabilirsiniz
17- kendiniz için de sizi rahatlatacak şeyler yapın bir hobi kitap okumak gibi siz iyi olmak zorundasınız ki ona iyi gelin .
18 - şok/inkar/öfke / karamsarlık vb hepsi normal zamanla geçecek

Back