• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum atipik otizmmiş

Yeğenimde atipik otizmli sizi çok iyi anlıyorum. Lütfen kendinizi bırakmayın ve hemen Ram dan rapor alıp özel eğitim almaya başlayın ve kaç yaşında oğlunuz bilmiyorum ama kaynaştırma öğrencisi olarak kreşe başlayın. Sosyal hayattan kaçırmayın. Benim yeğenimin iki kardeşi var kendinden küçük sürekli onlarla mecburen sosyaldi yani. Abimler öğrenince hemen tv yi evden attılar ve yaklaşık 3 sene eve tv almadılar. Tablet ve telefondan da uzak tutun. Eğitimi asla aksatmayın size çok iş düşüyor. Yeğenim şimdi özel alt sınıfta okuma yazma öğreniyor ve yüzme kursuna gidiyor annesinden Allah razı olsun çok emek veriyor. Sizde adana daydınız değil mi başkent hastahanesi de İlknur hanım var imkanınız varsa oraya götürün. Allah yardımcınız olsn korkmayın sıkı sarılın meleğinize.

yazıklar olsun o baba müsveddesine.umarım çocuğunuz hızla düzelir hayatta çok iyi yerlere gelir o baba da bu çocuğa muhtaç olur ama iş işten geçmiş olur
Annenle senin yüzünden, bakamadınız çocuğa diye bize psikolojik şiddet uyguladılar ablaları ve eşim. Şimdi çocuk düzelince zaten bir şeyi yoktu dedi. Çocuk umrumda değil. O baba oldu erkekliği ispatlandı ya arada görse bile yeterli buluyor. Güzel temennileriz için teşekkür ederim.

Annenle senin yüzünden, bakamadınız çocuğa diye bize psikolojik şiddet uyguladılar ablaları ve eşim. Şimdi çocuk düzelince zaten bir şeyi yoktu dedi. Çocuk umrumda değil. O baba oldu erkekliği ispatlandı ya arada görse bile yeterli buluyor. Güzel temennileriz için teşekkür ederim.
bu coğrafyanın kaderi bu.çocuğun cinsiyetinden tutun hastalığına engeline güzel çirkin olmasına zekasına kadar anne suçlanır hep.anne sevgisi yeter evladınıza.benim için öpün miniği.iyi akşamlar

Bu işte, bazı adamların ısrar kıyamet çocuk isteme sebebi. Çocuk = erkeklik göstergesi. Artık 5 dk da da boşalsa, haribo yılan jelibonu gibi ç.kü de olsa dert değil, o erkek, bilmesek deee gitmesek deee görmesek deee... Ay iyi değilim şu ara. :D

E ablaları baksaymış, siz uğraşırken nerdelermiş? Şimdi çocuk iyileşti, geri de dönmek ister paşamın canı. Koşa koşa kocalık babalık yapmaya gelir, beğenmediği karısı ve kaynanası her işi görürken totoyu devirdi yattı.

Çok kötüyüm ben bunu nasıl anlamam.cocuk bu normal sandım hiperaktif ondan böyle davranıyor sandım 😢 çok mutsuzum ben hayatımda ilk kez böyle birşeyle karşılaşıyorum tek çocuk canı sıkılıyor oyuzden tepkileri bukadar fazla dedim .başka çocuklara baktım onlar sakindi heralde kardeşleri var yada kız çocuğu oyuzden uysal sandım 😢 doktorun aniden yüzüme atipik otizm diyince neye uğradığımi şaşırdım .şimdi ben size yazarken kolumu tutmuş başını yaslamış hicbirseyden haberi yok yavrumun.

Bir dolu test istedi genetik metebolizma kulak işitme egg emar .bu süreçten geçen çocuğu tamamen düzelen varmı
Benzer yollardan geçmiş bir anne olarak üzülme diyemem, ilk duyduğumda hastane üstüme yıkıldı sanmıştım... Atipik en hafif türü, kötünün iyisi. Lütfen tüm ekranları kapat ve en kısa sürede iyi bir özel eğitim kurumu bulmaya çalış. Sonrası bol bol sabır ve emek. Dilerim oğlun en kısa sürede toparlar 🤲

Ben norolojiye gittim balcaliya. Mr için Mayıs'a gün verdi özelde parayla çektirdim diğer test sonuçlarını bekliyorum
Canım bende balcaliya gidiyorum .bu testler içinde 182 aradım direk nöroloji fişi kesemiyormusuz çocuk olduğu için önce çocuk hastalıklarıni kestim sonra onların yönlendirmesiyle noroliye gidicem.

Karpuz sen neden kendini suçluyorsun kuzum? Pedagog musun nasıl anlayabilirdin? Aksine elinden geleni de yaptın çocuğun için buradaki konularından biliyoruz. Kendine eziyet etme lütfen, bu şekilde evladına da faydan dokunmaz.

Çocuğunuz otizm olmayabilir çünkü henüz testleri sadece istemiş. Önce testler yapılacak sonra kesin tanı koyar şu an sadece tahmin etmiş. Kuzenime de otizm dediler önce, testler yapıldıktan sonra uyaran eksikliği dediler ve özel eğitime gidiyor şimdi.

Sonuç ne olursa olsun:
-ekranı tamamen hayatınızdan çıkaracaksınız
-çocuğu kar kış demeden dışarı çıkaracaksınız düzenli olarak mümkünse park gibi çocuklu yerlere
-her gün düzenli kitap okuyacak, sohbet edecek, yaşına uygun aktivite yapacaksınız
-özel eğitim alacaktır muhtemelen, düzenli devam edin.

Eğer bunları tam yaparsanız otizm ise bile baya yol kat edersiniz.

İnşallah değildir ama doktor bana önce KBB ye git işitme testi yaptır hemen rapor cikaralim dedi. O testler çıkmadan neden rapor çıkarıyor ozmaan ben hiçbirsey anlamadım 🙁bide direk çocuğun otizm dedi supeleniyorum falan demedi

Karpuz maskeyi önce kendine sonra çocuğuna. Destek almaya devam et ve ilaçlarına başla. Çocuğun için de ekranı kesinlikle bırak ilk 1-2 hafta zor olabilir ama asla pes etme. Ve bol bol uyaran. Parklar, arkadaslar, kitaplar.
Öyle yapicam TV kablosunu kopardım Tv'de asla yok artik

Karpuz sen neden kendini suçluyorsun kuzum? Pedagog musun nasıl anlayabilirdin? Aksine elinden geleni de yaptın çocuğun için buradaki konularından biliyoruz. Kendine eziyet etme lütfen, bu şekilde evladına da faydan dokunmaz.

Çocuğum sonuçta nasıl bir gariplik olduğunu anlamam ndiye kendime kızıyorum 😢

Köpek de baba oluyor. Erkek mi olmuş o vatandaş?

Yok...ama ilk teşhis oydu biliyorsun anlatmıştım,sonradan hiperaktivite teşhisi konuldu şu an epey ilerleme var sadece dikkat konusunda sıkıntısı var hala ama eskiye göre yine iyi

Babası da diyorki bak göreceksin bu çocuk otizm değil hiperaktif doktor sadece supelendi daha testler yapılmadı sakin ol diyor bana .. doktor neden test sonucunu görmeden otizm dedi bana anlamiyorum :(

Babası da diyorki bak göreceksin bu çocuk otizm değil hiperaktif doktor sadece supelendi daha testler yapılmadı sakin ol diyor bana .. doktor neden test sonucunu görmeden otizm dedi bana anlamiyorum :KK43:
Dedim ya davranış bozukluğundan dolayı çok karıştırılıyor o yüzden şimdiden panikleme hemen bir dur bakalım...

Pat diye nasıl bu teşhisi koydu doktorunuz ? Bence doktorunuzu değiştirin. Bize iki senelik psikolog , pedagog ve logoped incelemesinden sonra teşhisi koydular. Hala 6-7 yaşına kadar yanılma paylarının olduğunuda altını çizerek söylediler hatta.

İnsallah basit bir şeydir doktor direk otizm diyince gerçekten neye uğradığimi şaşırdım :KK43:
atipik otizm ilgiyle tedaviyle düzeliyor normal insanlar gibi olabiliyorlar iş hayatları oluyor evleniyorlar.aslında aramızda çok var karpuz.ama doktora gitmediklerinden kendileri de aileleri de bilmiyor.kızımın sınıfında da var.ailesi kabul etmiyor ki .çocuk disipline gitmeye doyamadı yıllardır.doktor teşhiste koymuş anne kabul etmiyor ki.sen o annelerden değilsin akıllısın oğlunun iyiliğini isteyen bir annesin.o yüzden yaşı da küçük olduğundan düzelir senin oğlun

Pat diye nasıl bu teşhisi koydu doktorunuz ? Bence doktorunuzu değiştirin. Bize iki senelik psikolog , pedagog ve logoped incelemesinden sonra teşhisi koydular. Hala 6-7 yaşına kadar yanılma paylarının olduğunuda altını çizerek söylediler hatta.
hadibea biz Türkiyedeyiz sen Avrupada.doktora randevu alabilmek bile bir çile

Back