• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum atipik otizmmiş

ATipik otizm eşimin yeğeni tamamen iyileşti çok şükür. Şimdi başarılı bir öğrenci, hatta hocaları, annesi hafızlık yapmasını çok istediler, ama çocuk istemediği için devam etmedi.

4,5 yaşında teşhis kondu. 8-9 yaşına kadar devam etti maceraları. Annesi her şeyi bıraktı, yalnızca oğluyla ilgilendi. Ekranlar tamamen kapandı evde. Hemen kreşe başlatıldı.

Siz de haftada birkaç gün özel eğitim, gerisinde kreş yapabilirsiniz, çok faydası oluyor.

Ama farklıları kimse sevmez modunda olmayın hiçbir zaman. Herkes kim ki sevmeyecek. O herkes insana zor zamanında yardım ediyor mu? Derdini bile dinleyip rahatlatıyor mu? Ya ben çok sağlıklı olup, sıfır vicdan ve ikiyüzlülükte çok insan gördüm. O yüzden oğlunuza farklı olarak bakacak kişiler hiç umrunuzda bile olmasın.
O tedavi okadar uzun suruyormu?
Aslında benimde oğlanda gözle görülür birşey yok yani görseniz hayatta anlamazsınız.yavrum masallah çok zeki bir çocuk eline birşey verdiğimde teşekkür eder nebilim insanlarla yuzbyuze geldiğinde meraba der falan ekranları tamamen kestik insalalh hemen toparlanır 🙏

Moral oluyor bu örnekler bizlere. Onun eğitimi için gösterdiğim gayrette bana moral motivasyon oluyor.
Zaten oldukça zeki bir çocuk. Öğretmeni beş dakika etkinliğin başında tutamıyorum dese de biz yaklaşık bir saat hiç kopmadan ders yapabiliyoruz. Çok şükür eğitime açık. Herşeyi çok çabuk ezberliyor, sonrasında da ezberlediklerini muhakeme edebiliyor. Bizimle göz teması problemi ve iletişim sorunu hiç yaşamadı. Çok öyle hayattan kopuk, kendi iç dünyasında yaşayan bir çocuk gibi değil. Sadece yabancılara karşı kayıtsız. Dışardan çok anlaşılan bir durum yok zaten. Allah gösterdiğimiz gayretlerin karşılığını görmeyi bizlere nasip etsin inşallah
Amin, en kısa zamanda inşallah 🤲 bizim çocuk teşhis aldığında tamamen kopmuştu her şeyden. Dokunsan arkasına bakmıyordu, konuşmuyordu. Şimdi dersler iyi, arkadaşlarıyla iletişimi iyi, maşallah. Benim oğlumla filan da yeri geliyor beraber takılıyor, yeri geliyor, deli gibi kavga ediyorlar. ☺️ Her şeyi yaşıtlarıyla. Allah gayretlerinize fazlasıyla da karşılık versin inşallah.

Her şey annede bitiyor bu konuda. Görümcem her şeyi bırakmıştı bu dönemde, yalnızca çocukları ve özellikle bu oğlu. Bir de onlarda baba da dışarıdan seyirci gibi, hiç destek olmadı, hatta bu çocuk hasta kabullen, zorlama tarzı konuşuyordu. Görümcem sebat etti, çok da dua etti.

Siz de bu zor günleri atlatacaksınız inşallah. Kolay değil ama çaresiz bir dert değil Allah ın izniyle.

O tedavi okadar uzun suruyormu?
Aslında benimde oğlanda gözle görülür birşey yok yani görseniz hayatta anlamazsınız.yavrum masallah çok zeki bir çocuk eline birşey verdiğimde teşekkür eder nebilim insanlarla yuzbyuze geldiğinde meraba der falan ekranları tamamen kestik insalalh hemen toparlanır 🙏
Hızla toparlanır inşallah. Bizim oğlan hayattan kopmuştu bayağı bir. İnsanlarla iletişimi varsa, daha da hızlı yol alırsınız.

Görümcem bir kere başladı mı, ayların gelişimi bir kaç hafta içinde oluyor diyordu. Her çocuk farklı, her hikaye farklı. Onlarda sürdü biraz. Düzeldikten sonra da devamlı dikkat ettiler. İlkokul hocalarıyla da özel durumu hakkında konuşuldu. Mesela öğretmeni özellikle yumuşak huylu ve sevecen bir kadındı. Devlet okulunda özellikle rica ettiler.

Ben de kısa zamanda çok yol alacağınıza inanıyorum. Diyetine de dikkat etmeye çalışın. Hazır paket gıdalar her çocukta zaten dikkat ve enerjiyi etkiliyor, metabolizmaya zararlı ama bu çocuklarda özellikle dikkate yoğunlaşmak gerektiği için kullanmamak lazım.

Onun ihtiyacı olan her şey sizsiniz. Çok büyük paralar, imkanlar, oyuncaklar değil. Gayretinizle düzelecektir inşallah.

Hızla toparlanır inşallah. Bizim oğlan hayattan kopmuştu bayağı bir. İnsanlarla iletişimi varsa, daha da hızlı yol alırsınız.

Görümcem bir kere başladı mı, ayların gelişimi bir kaç hafta içinde oluyor diyordu. Her çocuk farklı, her hikaye farklı. Onlarda sürdü biraz. Düzeldikten sonra da devamlı dikkat ettiler. İlkokul hocalarıyla da özel durumu hakkında konuşuldu. Mesela öğretmeni özellikle yumuşak huylu ve sevecen bir kadındı. Devlet okulunda özellikle rica ettiler.

Ben de kısa zamanda çok yol alacağınıza inanıyorum. Diyetine de dikkat etmeye çalışın. Hazır paket gıdalar her çocukta zaten dikkat ve enerjiyi etkiliyor, metabolizmaya zararlı ama bu çocuklarda özellikle dikkate yoğunlaşmak gerektiği için kullanmamak lazım.

Onun ihtiyacı olan her şey sizsiniz. Çok büyük paralar, imkanlar, oyuncaklar değil. Gayretinizle düzelecektir inşallah.

İnşallah çok teşekkürler bilgilendirme icin 🥰

Benim oğlumda da vardı otizm belirtileri gerçi hiç bir doktordan otizm teşhisi almadık ama gelişim geriliği teşhisi kondu 2.5 yaşında.
Şimdi ilkokul 2.sınıfta dersleri iyi zekası normal.Gelişim geriliğini atlattık çok şükür

Şu anda dehb bir de hafif disleksi teşhisi kondu. ilaç kullanıyoruz.İlaç almadığı zamanlar maalesef okulda problem oluyor.Bir de dil gelişimi için terapi aldık,hala alıyoruz bazı harflerin telaffuzu da zorlanıyordu.şimdi sadece r sesi kaldı onu da bazen çıkarıyor bazen çıkaramıyor ama sınıfında da var bazı harfleri çıkaramayan çocuklar

Çok şükür bir çok engeli aştık hiç inanmazdım bu şekilde toparlayacağunı dediğim gibi sadece hiperaktivite var biraz uyumsuz arkadaşlarıyla onu da aşarsak hiç bir sorun kalmayacak.Sizinki de düzelir inşallah

Benim oğlumda da vardı otizm belirtileri gerçi hiç bir doktordan otizm teşhisi almadık ama gelişim geriliği teşhisi kondu 2.5 yaşında.
Şimdi ilkokul 2.sınıfta dersleri iyi zekası normal.Gelişim geriliğini atlattık çok şükür

Şu anda dehb bir de hafif disleksi teşhisi kondu. ilaç kullanıyoruz.İlaç almadığı zamanlar maalesef okulda problem oluyor.Bir de dil gelişimi için terapi aldık,hala alıyoruz bazı harflerin telaffuzu da zorlanıyordu.şimdi sadece r sesi kaldı onu da bazen çıkarıyor bazen çıkaramıyor ama sınıfında da var bazı harfleri çıkaramayan çocuklar

Çok şükür bir çok engeli aştık hiç inanmazdım bu şekilde toparlayacağunı dediğim gibi sadece hiperaktivite var biraz uyumsuz arkadaşlarıyla onu da aşarsak hiç bir sorun kalmayacak.Sizinki de düzelir inşallah
İnşallah benim çocukta hiperaktif doktor söyledi bizde şurup kullanıyoruz bunun için .birde bu çıktı iste atipik otizm ama eğitimle duzelebilir birşey.insallah bizde en kısa zamanda toplarız. Allah kimseyi çocuğuyla imtihan etmesin

benim yeğenimde aynı sorun tek çeşit yemek yiyor makarna patates başka yok dedeye çok düşkün kreşe gidiyo özel dra gidiyo

Herşeye kulağına tıka bütün sorulara ve verilen tanıya 🙏🏻 Biz atlattık ve kendini o kadar yıpratmaya değmeyeceğini göreceksin. a tipik otizm en hafif tanıdan kolay kurtulabilen otizm çeşidi. Ve o kdar hassas ki bu konu tanı verilirken yanlış değerlendirilebiliyor. bize de aynısı dendi. 1 yıl yaşam koçu ile Eğitim aldı vs çocuk kendi yaşıtlarını dahi geçti. çocuğun aslında otizm olmadığını uzun araştırmalar sonucu bi prof.den sonradan öğrendik.. istanbuldaysan ulaş bana
Benim de kızım 4 yaşında 1.5 yaşında bişeylerin ters gittiğini anlamıştım. 2 yaşından beri birçok eğitim kurumu denedin doktora gittim ama hiçbiri içime sinmedi. Atipik otizme yakın. Mesajınızı görünce belki bilgilendirirsiniz diye heyecanlandım açıkcası. İstanbulda yaşıyorum. Cevaplarsanız sevinirm.

Üzüntünü çok iyi anlıyorum sevgili karpuz. Bizim çocuklarımız sanırım yaşıt benim oğlumda 27 Kasım 2017 li biz durumu 2 yaşında farkettik ama 12 doktorda (4 ü prof.) tam bir teşhis koyamadı kimi atipik dedi kimi uyaran eksiği... Tanının çokta önemi yok aslında özel eğitim sevgi ilgi bol bol kalabalık ortamlar bol uyaran. Şuan benim oğlumu gören kimse anlayamıyor gayet normal bir çocuk... Şuan şoktasın üzgünsün ama geçecek ve ne yapman gerektiğine odaklanacaksın gelişimini gördükçe de rahatlayacaksın. Atipik otizm gerekli ilgi eğitim ve destekle düzelebilir demişti bize devamlı takipteki dok.umuz. Son yaptırdığımız denver testinde 2 Ay ileri bile geçmişiz ama hala iletişimde ufak tefek problemlerden dolayı özel eğitime devam ediyoruz.Rabbim tüm evlatlarımıza sağlık mutluluk versin.
Merhaba b2nim de oğlum atipik otizm daha konuşamadı özel eğitime gidiyoruz duyusal eksikliği var sizin oğlan kaç yaşında konuştu

Canim oglun adina cok sevindim gecenlerde kardesimin doktor bi arkadasi geldi ogluma bana hiperaktif gibi geldi dedi benim annem hemen aa evde boyle okulda ogretmeni cok memnun falan dedi cocuk da demekki bana oyle geldi dedi kapatti ama bnm aklima takildi ben yeni dogum yaptm simdi anneme doktora gotur diye taktim evet benim oglumda var biseyler ama hic kimse kabul etmiyo bana takintiliymisim gibi davraniyorlar cok yoruldum acabalardan biseylere gec kalmaktan korkuyorum

Benim de oğluma otizmi teğet geçmiş demişti bir psikolog, ama nasıl olduysa bir şekilde tedavi olmuş demişti. Ben oğlumla çok ilgiliydim ve çok kitap okuyorduk. Ve 2 yaşına kadar TV asla izlemedi, tableti hiç olmadi.Belki bu şekilde tedavi olmuş bilemiyorum. Ama otizmi tedavi eden şeylerden bir tanesi de sağlıklı beslenmesi, şekerli şeyler tüketmemesi. Bununla ilgili kitaplar var. Duzelebilecek şeyler canınızı hiç sıkmayın, size çok ihtiyacı var.

merhaba, benim oğlum da yeni 2. sınıfa geçti ve aynen sizin gibi hem dehb hem disleksi teşhisi kondu,konuşma geriliği için tedavi aldık aynen bu çocukta başka birşey mi var acaba diye hala çok sorguluyorum kendimi, ama otizme uymuyor,göz teması hep vardı vaktinde konuştu ama konuşma becerlileri çok geç gelişti. okuyoruz yazıyoruz çok geri değiliz aslında bariz bir hiperaktivitesi de yok ama ilaç bizde sıkıntı yaptı, yan etkisi çok oldu yazın bıraktık. çok iyi bir doktora götürdük ancak hoca çok yoğun ilgilenemiyor, çocuğun durumunu sürecini sürekli unutuyor bu durum da beni rahatsız ediyor, en son çocuğumuza hem dehb hem disleksi gibi dedi ama yaptığı wisc 4 testi sonuçlarına bakıyorum sözle kısım dışındaki kısımlar bariz sınır alt değere yakın, bu durum disleksiden de olabiliyormuş ama zeka problemi de olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. siz istanbulda mısınız doktorunuz kimdi acaba ? ilaca devam etmek istemiyorum açıkçası ama doktor kontrolünde de bu kararı vermek doğru farkındayım. özel eğitim de alıyoruz haftada 2 ders alıyor, ama algılamadaki zorluğu sosyal becerilerindeki sıkıntıları beni özellikle çok korkutuyor.

merhaba, benim oğlum da yeni 2. sınıfa geçti ve aynen sizin gibi hem dehb hem disleksi teşhisi kondu,konuşma geriliği için tedavi aldık aynen bu çocukta başka birşey mi var acaba diye hala çok sorguluyorum kendimi, ama otizme uymuyor,göz teması hep vardı vaktinde konuştu ama konuşma becerlileri çok geç gelişti. okuyoruz yazıyoruz çok geri değiliz aslında bariz bir hiperaktivitesi de yok ama ilaç bizde sıkıntı yaptı, yan etkisi çok oldu yazın bıraktık. çok iyi bir doktora götürdük ancak hoca çok yoğun ilgilenemiyor, çocuğun durumunu sürecini sürekli unutuyor bu durum da beni rahatsız ediyor, en son çocuğumuza hem dehb hem disleksi gibi dedi ama yaptığı wisc 4 testi sonuçlarına bakıyorum sözle kısım dışındaki kısımlar bariz sınır alt değere yakın, bu durum disleksiden de olabiliyormuş ama zeka problemi de olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. siz istanbulda mısınız doktorunuz kimdi acaba ? ilaca devam etmek istemiyorum açıkçası ama doktor kontrolünde de bu kararı vermek doğru farkındayım. özel eğitim de alıyoruz haftada 2 ders alıyor, ama algılamadaki zorluğu sosyal becerilerindeki sıkıntıları beni özellikle çok korkutuyor.
Meraba malesef istanbulda değildim bulundugum sehirde olsaydiniz size alaninda en iyi doktoru onerebilirdim.benim oğlumda o doktorun kontrolü altında onun sayesinde daha da gelismeler oldu çok şükür 🙏 haftada bir veya 2 haftada bir telefon görüşmesi oluyor bilgi alınıyor benden ogljm için ve doktoru ona göre haritayi çiziyor.disleksi hakkinda pek bi bilgim yok ama insallah değildir basit ve düzelebilir bi sorundur. Siz icinizi yinede ferah tutun.istanbulda da cok iyi doktorlar var arastirip goturebilirsiniz

Back