• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum atipik otizmmiş

Tanıyı duyan her aile tamda sizin gibi hissediyor. Sakin olun, ekrandan uzak tutun. Kaç yaş bilmiyorum ama rapır alıp özel eğitim kurumlarından yararlanın. Tamamen geçmeyecek ama güzel ve ilgili eğitimle hayat standardı yükselecektir.
Bunu da nereden çıkardınız, doğru ve yeterli eğitim ve ilgiyle tamamen bertaraf edilebilen bir durum bu

Endişenizi korkunuzu anlayabiliyorum çünkü 1 yıl önce bende kızım için bu tanıyı aldım ve ciğerimin nasıl yandığını anlatamam.burada otizm sayfalarında yorumlarımı mutlaka görürsünüz.ama üzülmek ağlamak çözüm değil bir an önce eğitime başlamalısınız.biz tam 2 yaşına bastığımızda aldık bu tanıyı ve eğitime başladık ve yoğun eğitim aldık ayda 30 saat.başladığımız noktadan çoook daha ilerideyiz şuan .bir çok stereotip hareketlerimiz vardı hepsi söndü.artık 3 kelimeli cümleler kurabiliyor ve seslendiğimizde bakıyor bizimle iletişimi çok iyi.sadece akran iletişiminde zayıfız.şuan 3 yaşında kreşe başlatacağım.bu uzun soluklu bi süreç.sizin oğlunuz 4 yaşına basmış bir an önce vakit kaybetmeden eğitime başlamanız ve çok yoğun ilgi göstermeniz gerekiyor döndürebilme şansınız var ama yaş büyüdükçe artık beyin oturmaya başladığı için ne kadar eğitim alsa da ilerleme çok yavaş oluyor.tavsiyem RAM raporuyla birlikte haftada 2 saat devletten,eğer durumunuz müsaitse haftada 3 saatte özelden ders aldırın ve evde bol tekrar yapın ve ilgilenin.sürekli uyaran verin.tv tablet telefondan asla görmemeli

hadibea biz Türkiyedeyiz sen Avrupada.doktora randevu alabilmek bile bir çile
Burdada öyle ama çocuklar herzaman öncelikli. Zaten sisteme girince onlar herseyi takip edip yönlendiriyorlar , biz degil onlar bizim peşimizden koşuyor misali… tek bir muayeneyle doktorun teşhis koyması da çok ilginç doğrusu 🤔

çok haklısınn.her laf her yerde her durumda pat diye söylenmez.
Çocuğunun eline çöp batan anneye bile kıyamıyorum, benim çocuğum hasta doğdu, evladının hastalığıyla sınanmak herkesin kaldırabileceği bir acı değil
İnşaallah biran önce toparlanır küçük delikanlı

Çok kötüyüm ben bunu nasıl anlamam.cocuk bu normal sandım hiperaktif ondan böyle davranıyor sandım 😢 çok mutsuzum ben hayatımda ilk kez böyle birşeyle karşılaşıyorum tek çocuk canı sıkılıyor oyuzden tepkileri bukadar fazla dedim .başka çocuklara baktım onlar sakindi heralde kardeşleri var yada kız çocuğu oyuzden uysal sandım 😢 doktorun aniden yüzüme atipik otizm diyince neye uğradığımi şaşırdım .şimdi ben size yazarken kolumu tutmuş başını yaslamış hicbirseyden haberi yok yavrumun.

Bir dolu test istedi genetik metebolizma kulak işitme egg emar .bu süreçten geçen çocuğu tamamen düzelen varmı
Sadece hiperaktiviteliktenmi bunu söyledi doktor yoksa izlemde varmı çok geçmiş olsun canim peki önemli bişey mi gecmezmi yani bilmediğimden soruyorum 😒

Doğru yeterli düzenli eğitim ve ilgiyle her türlü ekranın hayatından çıkarılmasıyla tamamen düzelen bir sorun bu
Gerçekten öylemi ben atipik otizme bikere bakmıştım geçici bı sorunmus diye görmüştüm .doktor otizm dediğinde atipikmi dedik yoksa başka birşey mi ne farkı var dedi bana .sonrada tanı ya atipik otizm yazdı ben sordum duzelirmi diye ekrandan uzakl kalırsa ve özel eğitim görürse düzelir dedi

Bilmiyorum ki arkadaşlar tamamen düzelme olmasada yüzde olarak gelişme oluyor diyorlar... Doktor sadece çocuğun otizm dedi testler istedi 🙁
Otizm baslangici birsey otizm olmasi icin illa tam belirti verip tam otizm olacagi anlamina gelmiyor baslangici olup hemen cocuk toparlanabiliyor ilgi sevgi egitim!!

Özel eğitim derken bunu kastediyorduk okul konusunda.

Senin dert ettiğin benim hayalim derdimi bilseydin derdine sükrederdin otizmin en hafifi Atipik gecebilir panik yapmayin terapilerle destek görür okulla sosyallesir toparlanir başlarda korkmaniz cok normal.
Rabbim sizede sabır versin beni korkutan doktor bir farkı yok dedi sonrada duzelirmi dedim eğitimle düzelir dedi.. bazı arkadaşlar tamamen düzelme olmaz yazmislar ondada kafan epey karıştı .kafamda birsuru soru var odaklanamiyorum bazı denileni anlamıyorum bile iki üç kez okuyorum. Testler daha yapılmadı arkadaşlar da diyor test yapılmadan tanı konmaz ozamn doktor niye direk otizm dedi bana hatta bana KBB ye git işitme testi al direk rapor cikaralim gelirken rapor için yanında para bulundur dedi

Gerçekten öylemi ben atipik otizme bikere bakmıştım geçici bı sorunmus diye görmüştüm .doktor otizm dediğinde atipikmi dedik yoksa başka birşey mi ne farkı var dedi bana .sonrada tanı ya atipik otizm yazdı ben sordum duzelirmi diye ekrandan uzakl kalırsa ve özel eğitim görürse düzelir dedi
Evet gerçekten teselli etmek için demiyorum
Şuan acilen yoğun bir eğitime girmezse sorun büyür belki çözümsüz bir hal alabilir ama sizin tv karşısına oturtup çocuğunuza eğitim aldırmayacağınızı sanmıyorum
Doktorun tavrına çok takılmayın, ben zatürre olmuşum doktor bana diyorki senin derdin öksürmek öksürmezsen iyileşirsin….böyle dangalaklar oluyor malesef

Back