Gebeliğe Hazırlık Ocak 2022 gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Evet çok şükür ama Amh niye çıkmış bilemiyorum hastanenin referans değerleri 0.17-7.. Ydi benim Amh 0,85
Adetken alttan muayene ile yumurta sayımı yaptırın mutlaka.benimde ilk amh sonucum 0.90 di ama yumurta sayım ve FSH im guzeldi.sonra özel laboratuvar da tekrar verdim 1.30 cikdi.baska doktora gttim tüp bebek doktoruydu kendisi muayene etti senin sayın iyi amh ile uyumsuz görünen yumurtaların dedi.sonra ben zaman kaybetmeyeyim diye tüp e başlayacakken doğal hamile kaldım.fsh da absürt bir yükseklik yoksa görünen sayı çok daha önemli.birde OMEGA 3 ve kuenzim q10 takviyesi almanızı öneririm.

Hep bazı nedenlerden dolayı çocuk işini hep erteliyoruz ama bilmiyoruz ki istediğimiz zamanda olmayacağını ben hep 35te yapacağım diyordum şu an37 oldum halen yok böyle olacağını bilseydik daha önce başlardım şimdi ne zaman olacağı belli değil daha inşallah daha fazla uzamazda biran önce kavuşuruz.yoksa yaş ilerliyor menopoza girme riskimiz var.

Çok teşekkürler fsh im güzel çıktı şükür birde adet günümde gittim (ama sadece bir damla olmsti Dr adet değilsin dedi ama akşama oldum) Nyse Dr alttan usg ile bakıp yumurtalarin güzel dedi bu dediği ile sizin dediginz muane aynımı acaba. Birde kızım hemen olduğu için pek sorun yapmadım ama şuan aklıma takıldı

Aynen bana da muayene edeyim mi dedi, ben de adetliyim nasil olacakki, 3 ay once muayene oldum zaten dedim. Tamam muayene olmak istemiyor diye yaziyorum deyip basindan savdi. Halbuki regl iken muayene olmak gerekiyormus. Ben de h.sonu internetten ogrendim. Mecburen 1 ay daha uzamis oldu surec. Eylulde gittigim dr. ise hormon testine gerek yok dedi, halbuki ozel hastane, parasiyla yaptiracaksin zaten. Bilemiyorum demekki hayirli degil herhalde. Hep bir engel. Cocugum 3 yasindan 7 yasina kadar esim issizdi. Gelecek belirsizdi. Sonra ameliyat, sonra pandemi. Doktorlarin savsaklamasi. Demekki kainat bi msj vermeye calisiyor bana beynim yaniyor dusunmekten Oglum hic durmadan soruyor, karnima kulagini koyup dinliyor, biraz karnin sis gibi diyor. Yoksa kardesim mi geldi diyor

Takilmaniza gerek yok bence. Hersey eksiksiz yapilmis. Bir sorun yok. Sureci keyifli gecirmeye bakin

Canım ovülasyon testi kullandığım için eminim. Yumurtladığım günü değerlendirdikten hemen sonra göğüslerim şişti. Adet bitti 3.-4. gün yumurtlamayı pik gördüm. Sonra ki gün hassasiyet başladı. Adete 10 gün kala oldum.

Güzel demesi iyi birşey ama şu şekilde muhakkak baktır adetin söküldüğü günü bir kabul edip 2 veya 3.günü hem kan verip hormonlarına baktır hemde muayene ol aynı gün alttan.folikül sayımı yaptır doktora.sağda su kadar solda bu kadar diye sayı söylemeli ve ona göre yorum yapmalı.yaşınla da bağlantılı tabiki sayının normal çıkıp çıkmaması.ben 31 yaşındayım 10 11folikül vardı örneğin adetken görünen.yaşıma göre normalmiş ama amh ye göre uyumsuz demişdi doktor.fsh henüz yükselmemişse sorun çıkacağını sanmıyorum benimde 5 6 falandı fsh ım diğer hiç bir hormonda hsg vs bir sorun yokdu.doğumda yapmışssın zaten kafana takma ama ihmalde etme elinden geleni yap için rahat beklersin en azından.

çok doğru bende bilmiyordum bunları ve hep hormonlar normal çıkdığı için gönderiyolardı başlarından dene olur deyip.amh bakmadılar bile gerek duymamışlardı.sonra sonra ben kendim araştıra araştıra öğrendim bir tane doktor çıkdı karşıma dediki 3 sey önemli amh erkekde sperm testi ve rahim filmi bunlar yapılmadan sorun yok denemez denmemeli.sağolsun o doktor bakmışdı.sende muhakkak sonraki reglde adetin söküldüğü bünü 1 kabul edip 2 yada 3.gün git kontrolüne folikül sayımı yapsın doktor.hormon testine gerek yok diye bişeyde yok neye göre gerek yok hersey hormonlarla ve muayene ile anlaşılıyor.bazı doktorlar sadece başından insan savmaya çalışıyor.rabbim işini kolaylaştırsın inşallah.

Kızlar ben Bu 3. Ay denememdeyim yumurtalıklarım gayet iyi adetim düzeldi hormon testim temiz çıktı değerlerim iyi
Şimdi sizce rahim filmi için erken mi ve sperm testi için şuan erken bir süre mi
Rahim yıkama var Diyarbakır da bir merkezde hoca prof tüp bebek uzamanı rahim filmi değilde rahim yıkama yapıyormuş
Anestezi ile yapıyormuşum yapılacak işleme göre 6 ile 15 bin aradı fiyat dedi sizce erken mi bunlar için 29 yaşındayım 3 . Ay denemem . Eşimde doktor o da çok acele ediyorsun zaman ile olmazsa zaten yapacağız diyor

Selam Simge,
bence cok acele ediyorsun.
cok stres yapmissin. en onemli sey stresini yenmek .
herseyin ne kadar guzel duzenli ve temiz cikmis normalde zaten 1 sene deneyip eger basarili olunmazda islemler basliyor .
simdiden onca parayi vermeye ne gerrk var . neler neler alirsin yavruna

zor biliyorum ama stresini yenmeye odaklansan hic bir skintin kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…