Ocak 2015 Tüp bebek yaptıracaklar !!

Merhaba arkadaslar topigimz hayirli olsun bebis getirsin bizlere..bende dun ikinci asilamamin negatif sonucunu aldim maalesef.. ocakta tup bebek dusunuyorum birsey sorcam ozelde iki kere asilama denedim rapor cikarabiliyomuyum bu durumda tup bebek ilaclar icin?bide oncesinden birsey yapmak gerekiyomu acaba???

iki iğneli aşılama yaptırdıysan rapor için başvuru yap canım liste verecekler ona göre evrakları toplayıp verirsin hastaneye

iki iğneli aşılama yaptırdıysan rapor için başvuru yap canım liste verecekler ona göre evrakları toplayıp verirsin hastaneye
Bide ben asilama ilaclarini falanda 3 kere raporla aldim bu tup bebegi etkiliyomu?bide calisiyorum calistigim yerde tup bebek yokta acaba vmbaska sehre gitmek icin sevkmi ediyolar rapormu veriyolar bi bilgin vamri

Bide ben asilama ilaclarini falanda 3 kere raporla aldim bu tup bebegi etkiliyomu?bide calisiyorum calistigim yerde tup bebek yokta acaba vmbaska sehre gitmek icin sevkmi ediyolar rapormu veriyolar bi bilgin vamri
Canım benim aşılma raporu ile tüp bebek raporu çok farklı o yüzden tüp bebek raporu çıkarırsan 3 tüp bebek deneme hakkın doğar rapor alırsan istediğin yerde yaptır tüp bebeği canım ister özel ister devlet sevk etmezler istediğin zaman kullan raporu canım... iş yerinden izin için soruyorsan onu bilmem canım izin alırsın

Ya supermiss yaa en azindan 3 defa ilaclari uyguna alabilcez tesk ederim.

Ya supermiss yaa en azindan 3 defa ilaclari uyguna alabilcez tesk ederim.
Hem ilaç hem eğer ssk ile anlaşmalı hastane olursa hastanede de indirim oluyor canım... benim hastane de özel hastane bide... raporsuz tüp bebek 3500 ilaçlar 1500 toplam 5000 tl tutuyordu rapor sayesinde hastane masrafı 1500 e ilaçlar 700 e düştü canım :) ama maalesef tutmadı şimdi ikinci deneme hakkımı deneyeceğim... bende rapor çıkarmak için şartlar uygun ise hemen çıkar

Kızlar bizde konuştuk telefonda bugün doktorumun ekibinden bir hemşireyle. Sağolsun çok güzel anlattı, moral verdi bana. Haftasonu beni uyutarak içeriye kemarayla bakacaklarmış sanırım bunun bir adı var söyledi ama ben unuttum. Adetten 1 hafta sonra bakılıyormuş acaba hsg gibi birşey mi? Bunu sgk karşılıyormuş. Adet olur olmazda başlıyoruz ocak sonunda güzel haberini alırız inşallah dedi. Çok mutlu ve heyecanlıyım. İlk denemem olucak inşallah sağlıkla tutunur bebişim.

hayırlısı olur ınsallah canım hakkımızda alalım hepımız guzel haberler amınnn ecmainn

ekliyorum canımcım..

tüp bebek raporu azcık eziyetli ama çıkınca rahat edersin c anm

Kızlar ben perşembe sabahı saat 08:30'ta laparoskopi oluyorum aranızda olan var mı? Adetten bir hafta sonra falan çekiyorlarmış sanırım.

LAPOROSKOPİ NİCİN OLUYOR?

LAPAROSKOPİ
İnfertilite ile ilgili tüm yapısal özelliklerin değerlendirilmesi amacıyla bazı yöntemler kullanıyoruz. Bunlar ultrason, histerosalpingografi (HSG, ilaçlı film) ve histeroskopi ile birlikte en sık kullanılan tanı ve tedavi yöntemlerinden birisi olan laparoskopi’dir.

Laporoskopi direkt görerek iç organların değerlendirilmesini sağladığı için radyolojik tetkiklerden Histerosalpingografi (HSG) ve ultrasonografiye göre daha kesin ve net bilgi vericidir.

Bu nedenle; laparoskopi kadın üreme organlarından rahim, yumurtalık ve tüplerle, pelvis ve karın içi organların değerlendirilmesi için uygulanan, infertilite tanı ve tedavisinde altın standart olan bir yöntemdir.

Laparaskopi tanısal amaçlı (Diagnostik Laparoskopi) olarak; tüplerin açık olup olmadığına, yumurtalığın genel görünümüne ve yapışıklık olup olmadığına, tüp-yumurtalık ilişkisine, rahmin genel görünümüne incelenmesi şeklinde olabileceği gibi tedavi amaçlı da (Operatif Laporoskopi) da uygulanabilir.

Tanısal Laporoskopi Nasıl Yapılır?
Halk arasında "kansız ameliyat" olarak da bilinen bu yöntem, hasta genel anestezi altında (uyumuş) iken göbek çukurundan 1cm’lik kesi yapılarak buradan özel optik bir cihaz ve kamera sistemi ile karın içi ve pelvisin normalden birkaç misli büyütülerek görüntülenmesini içerir.

İşlem için önce göbekten CO2 gazı ile batın yeterince şişirilir sonra 10 mm çapında "trokar" olarak isimlendirilen bir boru göbekten karın içine yerleştirilir. "Laparoskop" denilen ve bir kamera - monitör sistemine bağlı optik alet buradan karın içine sokulur. Bu şekilde karın boşluğundaki tüm organlar görüntülenir.

Bu yöntem sayesinde rahim ağzından verilen "metilen mavisi" denilen mavi renkli bir sıvı ile fallop tüplerinin açık veya kapalı olup olmadığı da anlaşılabilir.

Diyagnostik laparoskopi sonrası hastanede kalma süresi oldukça kısa olup genelde yarım gün yeterlidir. (Sabah yapılıp akşam taburcu edilebilir)

Bende bu bilgilere ulaştım canım hsg'den daha kesin sonuç verdiği için yapılıyor sanırım.

hımmm anladım canım.vallahi bende bilmediğim için...cahillik işte :) sağol canımcım uğraşıp bilgilendirdin

Estafurullah canım ben zaten çok araştırmacı bir kişilik olduğum için hemen okumuştum girip ama anlatamayacağımı düşündüğüm için copy paste yaptım hemen.

kızlar merhaba bu testler hakkında bılgı olan veya yptıran varmı... folık asıt cıkan sonus 25.20 referans agırlıgı 3.1 _ 19.9 b12 vitamını cıkan sonuç 220 referans agırlıgı 126.5_505 lupus antkoagulan(dogrulama testı ile) cıkan sonuc 1.21 referans agırlıgı 1.2 negatıf 1.2_1.5 zayıf pozıtıf 1.5-2 pozıtıf. pırotein c aktıvitesi (pılazma) cıkan sonuc 113 % referans agırlıgı 61.2 -162.9 pırotein s aktıvitesi (pılazma) cıkan sonuc 123% referans agırlıgı 56.7-147.2 kadın. kızlar bılgı olan varsa yorumlarmı testlerın hepsı ı cıkmadıgı ıcın doktora gosteremyorum ddıger bana yapılan tesler kıromozon analızı+ tırombofolı panalı esımıde kıromozon analızı yapıldı ama bır ay sonra cıkıcak bu test sonucları sizce sonucları beklemelımıyız yoksa baslamamızda bı sakınca varmı

valla ben yaptırmadım canım böyle bir test..doktora göstermemişmiydin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…