O çocuk senin hırsın yüzünden düştü

evet 3. Bebek kaybım , eşimle bu süreçte çok bozuğuz , ailesi yüzünden , genel anlaşamamalarımzı yüzünden , annesi gelmişti bize benle hiç muhattap olmadan , daha önce bundan rahatsız olduğumu kadına söyledim , ve kadın yine Benimle hiç muhattap olmadan geldi kaldı bizde , ben de pek muhattap olmadım ama içten içe kendimi yedim çünkü çok iğrenö şeyler yaşadım o kadın yüzünden , eşim de tabi tuzu biberi olmultı , kadını görünce resmen herşey başa sarıyor bende , bu kadın geldi kaldı ertesi gün işe gittiğimde eşim beni aradı ve anasına neden uzakmışım bla bla bok bile yemek zorunda imişim eşim evliliğim için !!!! Ben hanileiym iki kayıp ve bir tüp olayı var ve elimiz kolumuz bomboş , eşim derdimin ne olduğunu sormadan beni anlayıp dinlemeden bana bağırış çıkıştı, anası bi kaç gün kaldı ve gitti ama ben eşimi affedemiyorum , bebeği kaybettik bi kaç hafta sonra , karnımdan hergün sulandırıcı iğne yapıyordum , önceki gebeliklerim ve tüp bebek ,, eşim ne kadar zor şeylerden geçtiğimi gördüğü halde , Allah’ın mücizesi ile gebe kaldığımı bildiği halde bana bok bile yiyeceksin demesi!! Hemen o gün iş çıkışı geldi aldı beni falan filan ama ben biliyorum ki ailesine annesine koyacağım bi tepki karşısında hemen eşimş bulacağım karşımda , bu olayı ve önceki binlerce aile si yüzünden benimle ettiği kavgaları affedemiyorum , üstüne bebek gelişmedi , kürtaj oldum çok zorlu idi Bı defa , hastanede bi kere bile başımı okşayıp teselli etmedi , o hemen normale dönmemi bekliyor ama ben affetmedim , uzattım annesi gittikten sonra , kürtaj da da o benimle ilgilenmedi, surat beş karış , yan odada bebekler ağlarken ben bir kere daha kayıp acısı yaşadım , rabbim hayırlısını biliyor elbet ... hastaneden çıktık bir hafta durmadan ağladım , çok zordu hem fiziksel hem ruhsal , eşim bi kaç gün sonra yine normal e döndü iyi davranıyor kendince ama ben atlatamıylrum , en son bana dediği : zaten o çokcuk da senin hırsın yüzünden düştü !!! Anneşsngeldiğinde sinir olmam, bana ettiği lafları affetmemenin ve bu süreçte sürekli tartışma lar yaşamamız hepsi benim yüzümden gibi , aile si her pisliği yapar ben affetmeyip uzatınca ki kimse affet demez zaten bi süte sonra normal davranılmakta çalışırlar , ben yok sayacakmışım her şeyi , şimdi de ben eşimin senşn yüzünden düştü demesini affedemiyorum affedeceği mi de sanmıyorum , zaten hep ayrı yattığımız konum vardıniyice soğudum çok sinirliyim üzgünüm , evden gitsin istiyorum ya da ben çünkü konuşarak anlaşamıyoruz , özür dilemiyor ben de affedemiyorum , konuyu kapatıp önümüze bakalım derdinde ama artık ben bunu yapamıyorum , nasıl aşarım nasıl yapacam ben , çok kötüyüm
Ah be kuzum başın sağolsun ahirette sana şefaatçi olacak o bebelerin inşAllah benimde 6 yıl olmamıştı iyi bilirim o duyguyu yalnız bunda da vardır bir hayır rabbim belki evliliğini gözden gecirmeni istiyordur.
Bütün suç eşin olacak o adamda asıl boku o yesin afedersin çok sinirlendim mikrop annesinin ne işi var sizde sevmedigin istemedigin halde stres yaşayacağını bilmeliydi hemde hamilesin.
Rabbim annesini de esini de bildigi gibi yapsın anacı erkeklerden nefret ediyorum.
Sen üzülme sakin kuzum olur mu

arada kalmak kolay olmasa gerek..iyice dusunun zaten ha deyince bosanan ailelerden dolayi boşanan bosanana...malesef..bosanma olacaksa da cocuksuz olmali onlar cok zarar goruyor cunku...biraz ayri kalin kafa dinleyin ilerde yeniden evlenince annesini babasini atacak mi ya da cok mu romantik olacak ..esiniz sizi dovuyor mu icki mi iciyor maddi olarak evine mi bakmiyor bunlari dusunun..
Evet haklisiniz para getirmesi, bizi dövmemesi ve içki içmemesi biz kadınlar için ödül olmalı ve kadın sevilmeden, hakarete uğrayarak, adam tarafından şefkat bile duyulmadığı bir evliliğe devam etmeli. Ne önemi var ki insan üzülmüş kırılmis canı gitmiş o yine de kocasını düşünüp arada bırakmamalı.
Çünkü bir evlilik sen kendinden vazgecsen de yürümeli.
Yaptığınız empatiden dolayı tebrik ederim.

Bebek için yaşınız geçmeden bu arkadaştan ayrılıp yeni biri ile hayatınıza devam etmeyi dusunmez misiniz? Belki hayırlı olan budur.

Bende hamileyim dört ayı tamamen kabus gibiydi çok zorlu geçiyor sürünüyorum resmen bide kızım var o da küçük saçma sapan bahanelerle bana küstü eşimin tarafı ama eve gelip bana fırça atacak kadar da haklı görüyorlar kendilerini allah bilşyor en ufak ard niyetim kötü düşüncem de yoktu defalarca kalbimi paramparça etmelerine rağmen hamileyim zor geçiyor kızım var bide onlar çıktı başıma eşimde biliyor suçsuzum ama onların yanında sanırsınız ben suçluyum değişik davranmalar falan en son ki olayda boğazıma kadar çıktı iş yeter lan hepinizle tek tek uğraşacam mı diye isyan ettim kendi kendime sonra çok üstüme geldiler stresten kanamam falan oldu baktım zarar bana eşime dedim şimdi ne halt ediyosan et karını çocuğunu suçlu olmadığımı bildiğin halde koruyamıyorsan ezdiriyorsan kendi adamlığından şüpe et ha olurda bu bebeğe bişey olursa fesat fitne ne olur nasıl olur o zaman görüşürüz bu sülalede tek bi kişi bile birbibrinin yüzüne bakmaz sana başka bişeyde söylemiyorum dedim gerçekten de canımdan bezmiştim ya allah var herşeyi unutayım diyorum iki ayda bi canımı yakıyorlar bişeyler bulup çok da işe yaradı ondan sonra güllük gülistanlık değil tabiki ama ben o konularda çok rahatladım şükür bebeğimde sağlıklı bazen adam akıllı bi rest çekmek gerekiyor boşanalım ayrılalım her seferinde dile getirmek çözüm olmuyor bazen boşanmak da kurtuluş gibi geliyo bazılarına anlayacağı dilden konuşmak lazım

Düşünürüm , keza yaşım 35 :KK43:
kızmazsanız affiniza sığınarak bisey diyecegim. Ben de 30 yaşındayım ve boşanıyorum çocuk sahibi olmayı her kadın gibi istiyorum özellikle yigenimi görünce.
Boşanmadan önce çok düşündüm çocuk olayını sonra çocuk yapmak bu evliliğe bencillik olacak. Çünkü onu değil kendimi düşünerek sırf annelik duygularımı tatmin etmek icin yapacaktım.
Ama şunun farkına net vardım rabbimin verdikleri de vermedikleri benim iyiliğim için.
Demek ki olması gerekiyor bunların hayat tecrübesi için.
Üzülmeyin öfkenlenmeyin en çok size zarar. Bir de takmayın. Bir kadın anne olmasa da dünyadaki her cocuk sevdikten sonra yine onun çocuğudur.
Dilerim doğru zamanda istediğiniz şeye kavuşursunuz...

kızmazsanız affiniza sığınarak bisey diyecegim. Ben de 30 yaşındayım ve boşanıyorum çocuk sahibi olmayı her kadın gibi istiyorum özellikle yigenimi görünce.
Boşanmadan önce çok düşündüm çocuk olayını sonra çocuk yapmak bu evliliğe bencillik olacak. Çünkü onu değil kendimi düşünerek sırf annelik duygularımı tatmin etmek icin yapacaktım.
Ama şunun farkına net vardım rabbimin verdikleri de vermedikleri benim iyiliğim için.
Demek ki olması gerekiyor bunların hayat tecrübesi için.
Üzülmeyin öfkenlenmeyin en çok size zarar. Bir de takmayın. Bir kadın anne olmasa da dünyadaki her cocuk sevdikten sonra yine onun çocuğudur.
Dilerim doğru zamanda istediğiniz şeye kavuşursunuz...
İlla çocuk demiyorum şuan , ilk iki yıl da istememiştim sorunlar ayyuktaydı... zaten bu mesele kolay kapanmayacak , anne olabilmeyi çok isterdim orası ayrı

Allah yardımcın olsun bence ayrılın sana destek olmak isterim kosten değil ama bu adamı baba yapma sana yazık başkası yapsın sen değil bisan sende yoluna bak oda yoluna baksın aşk bitmiş sevgi saygı bitmiş evlilik olmaz böyle

Düşünürüm , keza yaşım 35 :KK43:
Vakit dar. Anne olmak için illa bir erkeğe ihtiyacınız yok. Sonuçta zaten sorunlu bir adam anne çocuk ilişkinizi bozacak. Üstüne anası danası iyicene geçimsiz mutsüz bir aile yerine bence bugün çevrenizdeki erkeklere bakın. Millet topa tutacak beni ama kimse kusura bakmasın. Yaş geçiyor, sizde deli gibi bebek istiyorsunuz. Kocanizda bunun rahatlığı var. Hiç bir yere gidemezsin diye düşünüyor. Bakın bakalım zamanında size ilgi duymuş kim var, eski sevgili vs. Eğer bunlardan sizinde ilgi duyabileceğiniz biri varsa hemen tekmeyi basın. Yoksa yine tekmeyi basın bence. Yurt dışı sperm bankası olayını bir düşünün.

Eşinizden ayrılmak istemiyorsanız bu işi sevgiyle çözün. Geçmişte ne yaşadıysanız yaşadınız artık affedin.İçten ama..Her durum ve duygu bizler için.Bazen sabrı öğrenmek sevmeyi öğrenmek için hayat karşımıza belli durumlar çıkarır.Yaşamınız gerekiyormuş yaşamışsınız arkadasındaki nedeni görmeyi çalışın. Yeni bi başlangıç yapın.Eşiniz kötü konuşmuş ne yazık ki belli ki süregelen aile sorunları onu da daraltıyor.Derin bi nefes alın gülümseyin bunu aşacağım diyin.İletişim kurun sorununuz olan herkesle. Emin olun karşınızdaki de şaşırır size göre şekillenmeye başlar. Sabır ve sevgide istikrarlı olun. Belki çocuk meselesinde bile bir yaşam amacınız var.Bazen konulara ters açıdan bakmak çok işe yarıyor. Dediklerimi pembe gözlük olarak görmeyin bazen hayat bu kadar ‘basit’ olabiliyor :KK66:

Eşinizden ayrılmak istemiyorsanız bu işi sevgiyle çözün. Geçmişte ne yaşadıysanız yaşadınız artık affedin.İçten ama..Her durum ve duygu bizler için.Bazen sabrı öğrenmek sevmeyi öğrenmek için hayat karşımıza belli durumlar çıkarır.Yaşamınız gerekiyormuş yaşamışsınız arkadasındaki nedeni görmeyi çalışın. Yeni bi başlangıç yapın.Eşiniz kötü konuşmuş ne yazık ki belli ki süregelen aile sorunları onu da daraltıyor.Derin bi nefes alın gülümseyin bunu aşacağım diyin.İletişim kurun sorununuz olan herkesle. Emin olun karşınızdaki de şaşırır size göre şekillenmeye başlar. Sabır ve sevgide istikrarlı olun. Belki çocuk meselesinde bile bir yaşam amacınız var.Bazen konulara ters açıdan bakmak çok işe yarıyor. Dediklerimi pembe gözlük olarak görmeyin bazen hayat bu kadar ‘basit’ olabiliyor :KK66:
Keşke o kadar ‘basit’ olsaydı ...

Hayatım bazı şeyler olmuyosa Allah bildiği için olmuyo diyr düşünüyorum. Umarım herşey gönlünce olur

çok yakın bir arkadaşım da çalkantılı olan evliliğine bebek diye tutturdu. önce olmadı bir süre, sonra doktora gitti kist varmış. tedavi oldu, hamile kaldı. çocuk 1 yaşına gelmeden boşandı. İyi mi oldu şimdi?
ne kadar zor..
bu kadar zorluk içinde niye hala çocuk derdine düşüyorsunuz?

evet 3. Bebek kaybım , eşimle bu süreçte çok bozuğuz , ailesi yüzünden , genel anlaşamamalarımzı yüzünden , annesi gelmişti bize benle hiç muhattap olmadan , daha önce bundan rahatsız olduğumu kadına söyledim , ve kadın yine Benimle hiç muhattap olmadan geldi kaldı bizde , ben de pek muhattap olmadım ama içten içe kendimi yedim çünkü çok iğrenö şeyler yaşadım o kadın yüzünden , eşim de tabi tuzu biberi olmultı , kadını görünce resmen herşey başa sarıyor bende , bu kadın geldi kaldı ertesi gün işe gittiğimde eşim beni aradı ve anasına neden uzakmışım bla bla bok bile yemek zorunda imişim eşim evliliğim için !!!! Ben hanileiym iki kayıp ve bir tüp olayı var ve elimiz kolumuz bomboş , eşim derdimin ne olduğunu sormadan beni anlayıp dinlemeden bana bağırış çıkıştı, anası bi kaç gün kaldı ve gitti ama ben eşimi affedemiyorum , bebeği kaybettik bi kaç hafta sonra , karnımdan hergün sulandırıcı iğne yapıyordum , önceki gebeliklerim ve tüp bebek ,, eşim ne kadar zor şeylerden geçtiğimi gördüğü halde , Allah’ın mücizesi ile gebe kaldığımı bildiği halde bana bok bile yiyeceksin demesi!! Hemen o gün iş çıkışı geldi aldı beni falan filan ama ben biliyorum ki ailesine annesine koyacağım bi tepki karşısında hemen eşimş bulacağım karşımda , bu olayı ve önceki binlerce aile si yüzünden benimle ettiği kavgaları affedemiyorum , üstüne bebek gelişmedi , kürtaj oldum çok zorlu idi Bı defa , hastanede bi kere bile başımı okşayıp teselli etmedi , o hemen normale dönmemi bekliyor ama ben affetmedim , uzattım annesi gittikten sonra , kürtaj da da o benimle ilgilenmedi, surat beş karış , yan odada bebekler ağlarken ben bir kere daha kayıp acısı yaşadım , rabbim hayırlısını biliyor elbet ... hastaneden çıktık bir hafta durmadan ağladım , çok zordu hem fiziksel hem ruhsal , eşim bi kaç gün sonra yine normal e döndü iyi davranıyor kendince ama ben atlatamıylrum , en son bana dediği : zaten o çokcuk da senin hırsın yüzünden düştü !!! Anneşsngeldiğinde sinir olmam, bana ettiği lafları affetmemenin ve bu süreçte sürekli tartışma lar yaşamamız hepsi benim yüzümden gibi , aile si her pisliği yapar ben affetmeyip uzatınca ki kimse affet demez zaten bi süte sonra normal davranılmakta çalışırlar , ben yok sayacakmışım her şeyi , şimdi de ben eşimin senşn yüzünden düştü demesini affedemiyorum affedeceği mi de sanmıyorum , zaten hep ayrı yattığımız konum vardıniyice soğudum çok sinirliyim üzgünüm , evden gitsin istiyorum ya da ben çünkü konuşarak anlaşamıyoruz , özür dilemiyor ben de affedemiyorum , konuyu kapatıp önümüze bakalım derdinde ama artık ben bunu yapamıyorum , nasıl aşarım nasıl yapacam ben , çok kötüyüm
Geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun. Kimsenin size azap içinde bir hayat yaşatmasına izin vermeyin.

Bir arkadaşıma da eşi "annem s.çsa oturup b.kunu yiyeceksin" demişti... yaşım geçiyor diye telaşı tuttu tedavilerle o heriften çocuk yaptı şimdi anası hergun başlarında ve adam eve bir tek uyumaya geliyor hergun başka başka sorunlar. Yani gerek var mı canim? Evladin olduğunda ağzının tadıyla büyütemeyeceksin hep kavga hep bir sıkıntı içinde olacak çocukta.

Keşke o kadar ‘basit’ olsaydı ...
Zaten orda basit olmadığını vurgulamak istemiştim.Zor gelir hep affetmek, olumlu olmak, kendimizden yola çıkarak değişmek değiştirmek uzun yoldur. Emek, sabır ister.Ben hayatımı bu yolla yeniden kurmuş biriyim o yüzden size de önerdim.Neyse o halde size kendi yolunuzda bol şans diliyorum umarım üstesinden gelir burada güzel haberlerinizi de verirsiniz biz de mutlu oluruz sizin adınıza.

Zaten orda basit olmadığını vurgulamak istemiştim.Zor gelir hep affetmek, olumlu olmak, kendimizden yola çıkarak değişmek değiştirmek uzun yoldur. Emek, sabır ister.Ben hayatımı bu yolla yeniden kurmuş biriyim o yüzden size de önerdim.Neyse o halde size kendi yolunuzda bol şans diliyorum umarım üstesinden gelir burada güzel haberlerinizi de verirsiniz biz de mutlu oluruz sizin adınıza.
Nasıl yaptığını bira anlatabilir misin peki ? İstersen özelden ... merak ettim Zira benim içim öfke dolu

Bir arkadaşıma da eşi "annem s.çsa oturup b.kunu yiyeceksin" demişti... yaşım geçiyor diye telaşı tuttu tedavilerle o heriften çocuk yaptı şimdi anası hergun başlarında ve adam eve bir tek uyumaya geliyor hergun başka başka sorunlar. Yani gerek var mı canim? Evladin olduğunda ağzının tadıyla büyütemeyeceksin hep kavga hep bir sıkıntı içinde olacak çocukta.
Evet bu yazdıklarını da düşünüyorum , şuan ille çocuk demiyorum , zira çok üzgün ve kırgınım , yanında bi r de içimi kemiren öfkem var , aynı çatı altında durmak zulümmgibiydi , bugün evden gitmesini ya da kendimin gideceğini söyledim , gitmiş ... nerde bilmiyorum , bu işin içinden doğru kararla doğru şekilde çıkmak istiyorum

X