Dediğim gibi her aile olimpiyatçı olsun diye yollamıyor, ha profesyonellik için esas o yaşlarda eğitmek gerekiyor. Hani baktın çocuk yetenekli, annesine sorarsın çocuğunuz çok yetenekli biraz daha disiplinli bir çalışmayla milli sporcu olabilir isterseniz diye, çocukta o vücut yapısını ya da kabiliyeti görmemişsen de çocuğu spordan temelli soğutmazsın. Tamamen psikolojik şiddet bunun adı. Gerekli yerlere şikayette bulunup daha yumuşak bir spor olan baleye yazdırabilirsiniz, sanat açlığı da bastırılmış olur. Bir de çocuğunuzun fikrini mutlaka sorun böyle şeylerde, eğer hevesi varsa soğumasın, yoksa da siz başka alanlar bulun.4 yaş jimnastiği öğrenmekten ziyade sporu sevdirme yaşıdır bence.
baktın çocuk hevesli, pes etmiyor, öğreniyor. ondan sonra jimnastik disiplinini uygularsın ama şiddete ve baskıya başvurmadan.
biraz daha bekleyecektim ama kızımın fotoğrafını ben sosyal medyada asla paylaşmazken, benden habersiz paylaşmaları sinir etti.Aynen bunu yapamaz kreşlerde dahi kamera yasak
az önce bimere şikayet ettim kızımın fotoğrafı da paylaşılmış benden habersiz.Tamam iste bakanlığa sikayet et boyle pislik karaktersiz insanlar öğretmenlik yapamasin
kızım yüzmeyi çok istiyor da bakalım hoca nasıl?Dediğim gibi her aile olimpiyatçı olsun diye yollamıyor, ha profesyonellik için esas o yaşlarda eğitmek gerekiyor. Hani baktın çocuk yetenekli, annesine sorarsın çocuğunuz çok yetenekli biraz daha disiplinli bir çalışmayla milli sporcu olabilir isterseniz diye, çocukta o vücut yapısını ya da kabiliyeti görmemişsen de çocuğu spordan temelli soğutmazsın. Tamamen psikolojik şiddet bunun adı. Gerekli yerlere şikayette bulunup daha yumuşak bir spor olan baleye yazdırabilirsiniz, sanat açlığı da bastırılmış olur. Bir de çocuğunuzun fikrini mutlaka sorun böyle şeylerde, eğer hevesi varsa soğumasın, yoksa da siz başka alanlar bulun.
Sizden habersiz paylaşılması da suç bildiğim kadarıyla... Hocasıyla konuşun önce, eğer gözünüz hafiften tuttuysa özellikle belirtin sert bir eğitime gerek yok eğlensin sağlıklı şekilde spor yapsın istiyorum diye. İnşallah çocuk psikolojisinden anlayan birine denk gelir.biraz daha bekleyecektim ama kızımın fotoğrafını ben sosyal medyada asla paylaşmazken, benden habersiz paylaşmaları sinir etti.
az önce bimere şikayet ettim kızımın fotoğrafı da paylaşılmış benden habersiz.
kızım yüzmeyi çok istiyor da bakalım hoca nasıl?
işte hoca öyle biri değil.Sizden habersiz paylaşılması da suç bildiğim kadarıyla... Hocasıyla konuşun önce, eğer gözünüz hafiften tuttuysa özellikle belirtin sert bir eğitime gerek yok eğlensin sağlıklı şekilde spor yapsın istiyorum diye. İnşallah çocuk psikolojisinden anlayan birine denk gelir.
bir de hoca bizden habersiz kızların antrenman fotoğrafını twitter da yayınlamış.
en azından usulen sor değil mi?
zaten kızım ağlayarak çıktı bugün salondan.disiplin baska bir sey siddet baska. bu resmen psikoljik ve fiziksel siddet. cocuk spor yapck diye psikolojisini bozmasna iizn vermeyin o hoca gecinenin.
şikayet ettim. bakalım inşallah işe yarar.Yasak diye biliyorum sırf bu sebep bile şikayeti gerektirir. Kaldı ki 4 yaşındaki yavrunun hevesini kırmış..
kızımın güveni kırıldı.Boyle densiz egitici sifati tasiyan sahislar yuzunden cocuklar etkinlikten spordan soguyor.
Kesinlikle sikayet edin.
istemiyorsa sakin zorlamayin. bu senin kararin kizim tamam diyin. ama okuldan spordan vs sogumasina izin vermeyin. baska bi imkan varsa yaz okulu spor salonu yuzme vs. yonlendirin.zaten kızım ağlayarak çıktı bugün salondan.
gitmek istemiyor, ben de istemiyorum.
ben de iyi bir eğitimci denk gelir diye umdum ama kötü çıktı.Yok artık ya. Böyle eğitim olmazki.
Benim kızımda bale istedi,şu an jimnastik var yaz olduğu için,bale eylülde başlayacak bu sebeple jimnastik deneme dersine girdik 1 saat. Bende izledim. Erkekti eğitmen,hikaye anlatarak yaptırdı hareketleri. Mesela bir yılan varmış nehirde yüzmüş,yılan nasıl yüzer deyip hareketi gösteriyordu,sonrasinda sırayla yaptırıyordu hareketi. Sonraki harekette başka bir hikaye anlatarak devam ettirdi 1 saat bu şekilde. Arada sıkıldıklarını dikkatlerinin dağıldığını anladığı an hadi oyun oynayalım biraz deyip tramboline aldı,orada zıplattı sırayla. Hatta ben çenemi tutamayıp yapamadığı bir harekete kızım dinlemiyorsun olmadı dedim,adam döndü bana biz olmadı demiyoruz,oldu deyiverdi
Bende önümüzdeki ay 1 ay jimnastik sonra baleye göndereceğim. Ve kesinlikle o tarz bir yaklaşım olsaydı göndermezdim. Eğlenerek öğrenecek yaştalar henüz. (5 olacak eylülde benim kızım) Baskıyla kaba davranışlarla olmaz. Göndermeyin derim oraya,spordan soğutacaklar çocuğu.
yok zorlamam, kıyamam ki.istemiyorsa sakin zorlamayin. bu senin kararin kizim tamam diyin. ama okuldan spordan vs sogumasina izin vermeyin. baska bi imkan varsa yaz okulu spor salonu yuzme vs. yonlendirin.
Kıyamam ya nasıl üzülmüştür...işte hoca öyle biri değil.
gelen 20 kişiden 15 ini geri çevirdi, çocuk yapamıyor. seneye gelsin dedi hepsine. üstelik sadece 1 saatlik antrenman sonunda söyledi bunları.
velileri dikkate alan yok.
Amin inşallahben de iyi bir eğitimci denk gelir diye umdum ama kötü çıktı.
inşallah bundan sonra iyileri denk gelir evlatlarımıza.
yok zorlamam, kıyamam ki.
diğer branşlar için alt yaş sınırı 5.
sadece jimnastik 3. o yüzden jimnastiğe yazdırmıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?