Nolur Şu Kapitalizmin Sonunu Getirelim

Asgari ücretle 3 çocuk doğurmak aptalca sonrada acız diye duygu sömürüsü yapıyorlar

Telefon, anahtar neden masada durmasın? Mesaj bekledıgımde veya sık sık telefonla ugrasıyorsam bende masaya koyarım zırt pırt cebımden onu çıkartmaya ugrasamam. Çanta taşımıyorum yanımda ayrıca. Anahtarı cebınde tutmak otururken rahatsız edıyor. Bu kadarda abartmayın sizde. Ben kımsenın masasının ustundekı gozlugunun markasına, anahtarın hangi araca aıt olabılecegıne dıkkat etmedim bu zamana kadar. Elalemın masasını bu kadar inceliyorsanız sorun bırazda sizde

Aynı dusuncedeyım telım gıttıgımde masada olur hıcte aman millet görsün dıye dusunmedım
Param varsa tabıkı ıyı yaşıycam
Canımız cıkana kadar çalışıyoruz
Ihtıyac sahıplerıne yardım edıyoruz

Bu duruma iki farklı yönden yaklaşmak mümkün. Evet, ben de telefonumu masaya koyarım çünkü artık herkes gibi bakmadan durmak mümkün değil. Erkekler çanta taşımadığı için araba anahtarı ve gözlük gibi şeyleri koymaları normal. Ama bir çok kişi de bunu bir gösteriş vesilesi olarak görüyor. Hatta instagramda falan saçma başlıklarla bu tarz fotolar görebilirsiniz. Hatta bir de en pahallisindan sigara da eklenirse fotoğraf bütünlük kazanıyor

Bunun acısını kardeşim liseye başladığında çektik çok şükür geciniyoduk ama işte zar zor geciniyoduk babam yine de üstümüze başımıza dikkat ederdi çok sık alamazdik ama aldığımızı temiz giyer uzun süre giyerdik kardeşim liseye geçti arkadaslari dışladi oysa ki dislanacak hicbirseyi yok yalan yok o dislayan simarik p*çleri odunla kemikleri kırılana kadar dövmek istedim ama işte olmuyo dalga bile gectiler kızla o da kabuguna cekildi en arka siraya gecmis yavrum desrlerinden bile sogumus bize de anlatmiyo öyle arkadaşlar bozuntularindan rabbim herkesin evladını korusun bu sefer kardesim evimiz yaşantımızi bizleri sorgulamaya başladı tam ergenlik çağında zaten sorunlu bir dönem psikiyatra goturduk rehberlik hocasiyla surekli konustu zor atlatmistik şimdi çok şükür gerçek arkadaşlıklar edindi kendine geldi ve deli gibi ders çalışıp LYS ye hazırlanıyor rabbim bütün evlatlarimiz in emeklerini boşa cikarmasin Velhasıl kelam önce anneler başlamalı bu işin eğitimine çocuklara giymeyle orda burda kahve içip latte moka bilmem ne içip gezmeyle adam olunmayacagini insanı bu gereksiz şeylerle tartmayacağını anneler ogretecek

Çok haklısın. . Ama bı şekilde birçok insan geçim sağlıyor. . Ekonomi canlanıyor. . Ben kendimce dikkat ediyorum ama dediğiniz gibi bu eğlenceler bir çok kişiye ekmek kapısı. .

Okula gidiyor hem laptop hem iki kardeşim kendi tabletleri hemde android telefonu var tanığının çocuklarının

Telefonum son model pahalı bır telefon değil, sıgaramda normal herkesın ıctıgı sıgara ıste kaldı ki pahalı bıle olsaydı kime ne? Anahtarıda ıncelemesın napayım herseyı cebıme tıkıp oturmak zorunda degılm. O zaman kimse pahalı arac almasın, yola cıkmasın. Gücü yeten alır, alıyor diye nerden bılıyorsun hiç yardım yapmadıgını? Herkes stress ıcınde çalışıp kazanıyor, kolay para nerede? O kişininde hakkı değil mi kendine motivasyon saglamak? Yemek yiyip, nefes alarak yasamak için yaşamak mı lazım? Başta guzel noktalara değinmiş diyordum ama bu kadarıda abartı artık.

Benim eleştirim size değil ki. Ben bunu gösteriş olarak yapanlar için yazdım. Alındıysanız bilemem.

Yok canım değil eşi çok.iyi niyetlidir saklamaz kadına da sordum güzelmiş nereden aldın diye forumdan ru..an mağazasından aldım dedi ki zaten giyilmis bellidir en azindan aşınır tabanı bu ayakkabı gıcır gıcırdı

Benim eleştirim size değil ki. Ben bunu gösteriş olarak yapanlar için yazdım. Alındıysanız bilemem.

Bende size yönelik yazmadım zaten. Konu sahıbının tutumunu eleştirdim daha çok ama alıntı yapınca sıze tepki vermişim gibi olmuş, cevap verdıgınız ıcın sohbet tarzında sızıde alıntılayarak yazdım.

Şuanki yaşadığımız dünyanın düzeni bu ise ve bütün sektörler bizlere bilinçdışı olarak o ürünlere, o hizmete ihtiyacımız var'mış' gibi gösterip, çeşitli içeriklerle sahte mutluluk satıyorsa yapılacak bir şey var mı acaba?
Kapitalizm bir gün kendini yiyecektir ama şuan değil.
Çünkü dünyada üretim mevcut, üretimin ortadan kalkıp tüketimin tavan olduğu zamanda çökecektir bu düzen.
Aksi düşünülemez.
Yani sizin, benim ya da birkaçımızın 'kanmayalım bu yalanlara' dememizle, kaç milyarlık nüfusun yaşam döngüsünü değiştiremeyiz.
Kendiniz yaşam felsefesi olarak benimseyebilirsiniz ama sevgililer gününde kırmızı gül hediye edilen genç bir kızın gözlerindeki mutluluğa bakıp 'bunu adı kapitalizm kanma canım ya' diye ona idrak ettiremezsiniz.
En başta dediğim gibi, mesele ürün değil 'sahte mutluluk'tur.

Son düzenleme:
Sizin sahip olduğunuz şeyler günümüzde ihtiyaç olarak görülen şeyler. Hiç bir şey almadan ve gezmeden yaşamaktan bahsetmiyoruz, gereksiz yere yapılan tüketime eleştiri yapıyoruz. Gençlerin marka giymedikleri için dislanmalari, orta halli olduğu halde zengin gibi yaşamak için olmayan paraları harcayarak borç batağına düşmeleri ve kaçınılmaz mutsuzluk gibi bitmeyen bir liste hakkında tartışıyoruz.

Ben biraz özgüven eksikliğine bağlıyorum bunu. Bazıları hiç sorgulamadan kabulleniyorlar bu tür şeyleri ve diğer bir grup da ben altta mı kalayım diye borç harç yetişmeye çalışıyorlar.

Bebeğimde öyle anı vs dağıtmadım, dağıtmam da. Doğumgünü de aile içi yapacağız. Borç yapıp d.günü yapan arkadaşım var oğluna. Ne saçma. Sadece sosyal medyaya foto atmak amacı bile güden insanlar var.

Evimde ihtiyaç dışı eşyam yok. Telefonum öyle milyarlık değil. Abartılı giysim, takım yok. Hiç de eksikliğini hissetmedim.

Bir mutfak sarı bezine 10 liraya yakın para vermem. En ucuzunu alırım. Sarı bezin markası mı olurmuş? Seçen arkadaşlarım var. Onun yerine biraz daha duyarlı olsak?

Hayır nasıl yerleşiyor bu fikirler ben anlamıyorum. 1 yaşında hiçbirşey anlamayan ve hatırlamayacak çocuklara "temalı" doğumgünü nedir ya hu??

Asıl bomba doğumdan sonra

Başlı başına düğün bile fuzuli bence. Millet 2 saat göbek atacak diye milyarlar saçmak.

Medya böyle bir algı oluşturuyor. Herkes gereksiz harcamalarını kıssa zenginler nasıl daha zengin olabilir? Keza reklamlar da insan psikolojisini kullanıyor. Mesela "siz buna değersiniz" gibi sloganlar kullanılıyor. Tüketici de "doğru söylüyor. Amaaan bir daha mı geleceğiz bu dünyaya" diyor ve sonuç ortada.

Bana en itici ve yapay gelen slogan. Size özel, size değer vs.

Malesef öyle...

Tebrik ederim sizi boyle dusuncelere sahip oldugunuz icin
Kucukken ailemin durumu iyi degildi ilkokulda ogretmenler gununde ogretmenime evde babama alinmis ama daha giymedigi yeni coraplarindan birini paketleyip hediye olarak goturdum
Hediye goturmesek olmuyordu hoca herkesten hediye beklerdi...
Paketleri acinca corap cikti siniftaki herkes gulmeye basladi ogretmen de "cocuklar ne var corap iste ayagimi sicacik tutar" demisti o gun ne cok uzulmustum ne cok aglamistim
Hayatim boyunca hic marka delisi olmadim simdi mecburiyetten bir mülakat icin takim ayakkabi vs almak zorunda kaldim halen verdigim paraya icim acir boş seyler cunku bunlar.
Ailem bizi boyle yetistirdi her birimize basimizi sokacagimiz bir ev biraktilar benim icin bunlar ev esyasindan da kiyafetten de onemli. 23 yasinda sayilirim ve bir evim var bankada param var. Esim iyi para kazaniyor turkiye standartlarina gore durumumuz iyi. Evlenirken sadece beyaz esyalarimizi yeni aldik onun disindaki esyalarimiz hep ogrencilik esyalarimiz. Esime ne alsam giyer hic yok demez.Ama yediklerimizin en iyisini almaya calisiyoruz organik beslenmeye gayret ediyoruz. Bu yonden kisamam. Saglik her seyden onemli
Bana danisanlar olursa hep gittigim bu yolu gostermeye calisiyorum. Bir yakinimiz var otobuse binmeyip yuruyordu emekli bir ogretmen. Binmedigi otobusun paralarini biriktirip üniversite okuyan genclere veriyordu .Eskiden universitedeki ogrencilere acirdim. Artik acimiyorum. Bircoguna bugun para versen solugu avmde magazalarda alirlar. Dunya nereye gidiyor artik aklim almiyor. Insanlarda hep bir luks meraki... allah sonumuzu iyi etsin.

TV izlemiyoz ama internetten de çıkmıyoz :)
Kapitalizm ı iliklerimize kadar yaşıyoruz maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…