Nolur Şu Kapitalizmin Sonunu Getirelim

Aslinda bu soyle bisey hani biri biseyi icad eder kullanir kullanir hem sıkılir hemde zararli oldugunu fark edince o seyde gozu kalan biri onu ister ya sizin soylesiklerinizden ben ulkeyi o durumda goruyorum
Aynen öyle. Yüksek lisansta ekonomiyle ilgili bir derste görmüştüm. Örneğin İngiltere falan sosyalizme doğru kayıyor ama Türkiye ekonomisi kapitalizmde henüz. Bunun tabii daha literatür kelimelerle anlatilmisi ama alanım ekonomi değil sadece bi ünitede gördük. Özü bu şekildeydi

Reactions: s u

Bende alt katimizdaki komsumuza inmistim bi akrabalari yemege gelmis
Gidinceye kadar evinin buyuklugunden yatak odalarinin oturma odamiz buyuklugunde oldugundan kac odada tuvalet okdugundan tutun kolundaki saate 4 yil once 2 bin lira verdigine ve daha bir suru seye kadar anlatti anlatti durdu sonra yemekten sonra caya yardim ediyorum

Misafirin pardon para icinde yuzdugunu ima eden musafirin getirdigi tatliyi acicam marketten nayat tulumba almis

Baskasi getirse bu kadar yadirgamazdim ama gel saatlerce varligindan soz et sonrada bununla gel ne yaman celiski

Birde cocugu telefondan video izkeyince wifi sifesi istemeside guzeldi

Bakkala yakin evinizde hayatimiz gaywt guzel bencede :)

Ama biraz tadilattan geceydi iyiydi :)

Memlekette fakir çok bence belli kesim paralı tv'de gördük millet pazara gitmiş ama birşey almadan evin yollunu tutmuş gidiyordu kızarak meyva sebze pahalı diyede söyleniyordu , ki bu lüx ise halen fakirlikte lideriz bence

Muahaha vay cimri abla tulumba paristen mı geldi yolda bayatlamis deseydin keşke . Bizim evde eski tadilat lazım da bir başlasak bayağı masraf çıkacak bir de içindeyken zor olur diyorlar hayırlısı kaldı öyle. Ama bakkal çok iyi. Telefonuma TL yukletiyorum onu bile yazdiriyorum ya çok iyi

Dedigik gibi elimden geldigi kafar o gayreti gostermeye calisiyirum ve ona dayanarak bu konuyu acrim

Haaa merak edecek olursanizda soyle soyleyeyim luzumsuz hicbirseyim yok dersem yeridir

Ha bunda maddi durumumun alakasi tokmudur vardir misal
Benim 1 ayakkabim var yazdan kisa ayni ayakkabiyi giywrim taki yirtilincaya kadar kac yildir bu durum boyledir

Param olursa degisen ne mi olur bide bi kıslik ayakkabi alirim

Ev aldığı için borç içinde ve her lafı borcumuz var paramı var olan bir yakınımız bayramda bize geldi ayakkabısının teki düşmüştü merdivende indim alıp düzelticem altındaki etiket dikkatimi çekti ne göreyim baya ünlü bir markanın 259 tl olan bir ayakkabısı eee hani paran yoktu Allah var borçları var diye arada eşim yardım ederdi bende var çocukları var derdim baktımki kadın ayağında ru.gan marka ayakkabı giyiyor verme dedim eşime ne oldu dedi dedim kadın 259 liralık ayakkabı giyiyor ya yani para yoktu o oldu birdaha eşim vermedi para falan neyin gösterisi bu

Bizim bakkalda hesap yok ama carsi uzakta bende bisdy lazim oldumu bakkala kosarim

Bi kere arkadasla geliyorduk gelirken bakkaldan biseyler aldim cantadan para cikaricam adam abla yoksa kalsin dedi arkadasin yaninda cok havalandim bakkali mahallede olmanin luxu gibi

Cunku kendi ha bire bence kaloriferli ev alin deyip duruyorduda sanki ev almak oyle kolay

Neyse bakkal abinin jrsti havam oldu

Ama hakkaten tatli bayatti ben bu sefil halimle bi yere giderken oyle bayat seyler almiyorum pastaneden alıyorum

Tmm pes ediyorum
Cok sevimli geldi aslinda tavriniz
Belli ki gercekten iyi bir yureginiz var ..
Ama maalesef dunya kotu ..
Insallah herkes sizin gibi bir gun duyarli olur
Iyi geceler ..

biz heralde ara nesiliz.bu kadar şaşırdık ne yapacağımızı.komik görünüyoruz bence.

hepimizde var bende yok demiyorum.mesela ayakkabımda nike logosu olunca kendimi daha iyi hissediyorum v.s.

Malesef doyumsuzlar çünkü etraftan görüyorlar.Biz çocukken etrafimizdaki insanlarda ayni bizim gibi olduğu icin ozenme durumumuz yoktu.
Şimdi ben çocuğuma telefola oynatmiyorum diye kinaniyorum.Çocuk herkesin annesi taplet aliyor diye kiziyor bana.Zamanin gelmedigini anlatmakta zorlaniyorum .
Etrafimizda 3 yasinda kendine ait tableti olan cocuklar var.

Tabi siz tanidiginizi daha iyi bilirsinizde bi yanlis anlasilma olmasin diye soylemek istedim

Benimde bi tanidigim var duruari cok iyi degil ama bazen marka kiyafetler ayakkabilar cantalar falan goruyordum meger kuzenin eskileriymis

Bende ilk gordugumde baya unlu pahalli bi marka ayakkabiyi gormustum etiketi yan tarafta okdugu icin fark etmistim

Tmm pes ediyorum
Cok sevimli geldi aslinda tavriniz
Belli ki gercekten iyi bir yureginiz var ..
Ama maalesef dunya kotu ..
Insallah herkes sizin gibi bir gun duyarli olur
Iyi geceler ..
Cok tesekkur ederim keske gordugunuz kadar iyi yurekli biri olsam ama insallah olurum

Insallah duyarli bi toplum oluruz:)
Sizede iyi geceler

Aynen bayat şey götürülür mu . Bakkal candır can

Isin kotu tarafi o ya maalesef o yoklukta en marka kiyafetleri giyme dersindeyiz

Bunu çok üzülerek yazıyorum ama malesef biz görgüsüz ve cahil bir milletiz ve son yıllarda bu eksiklikler özenilecek değerler gibi gösteriliyor.

Dikkat ettiyseniz ne kadar Avrupalı olmaya çalışsak da bir çok davranışımız Ortadoğulu. Tüketimi ve gösterişi çok seviyoruz. Son zamanlarda iş ilanlarına bakıyorum, hep satış üzerine ya da satış sonrası için müşteri hizmetleri ilanlarıyla dolu. Biz ne ürettikte neyi satıyoruz bu kadar? Keza evim bir alışveriş merkezinin karşısında, insanlar sabah 10 olduğunda mesai yapar gibi avmye koşuyor. Akşam 10 olduğunda da zorla, bir zahmet çıkıyorlar.

Cahillik konusuna gelince, şu stil yarışmasında bahar diye kendini aptal göstermeye çalışan bir kız var. Aptal taklidi yaptığı çok belli. Üşenmedim araştırdım. Kız fen lisesi mezunu, özel de olsa hukuk okuyor. Annesiyle birlikte yarışmaya gelmişler bir gün. Annesi eğitimciymiş ve kızını ve programı övüyordu. Keşke kız gerçekten aptal olsaydı dedim. Marka çantalar takıp popüler bir yasantim olacak diye insanlar kendini ne hallere düşürüyor. Anneler kapitalizmin yarattığı programlara biricik yavrularını nasıl hevesle gönderiyor!

Cümleleri toparlayamadım ama artık her gün kapitalizmin parçalarını görmekten çok yoruldum. Her gün bu konu hakkında konuşabilirim :)

Midemizin açlığını lüx kıyafet ile kapatIyoruZ YANİ SOkakta bedava yiyecek dağıtıldığında millet ondan görgüsüzce hücum ediyor insanlar aç ,aç
Isin kotu tarafi o ya maalesef o yoklukta en marka kiyafetleri giyme dersindeyiz

Midemizin açlığını lüx kıyafet ile kapatIyoruZ YANİ SOkakta bedava yiyecek dağıtıldığında millet ondan görgüsüzce hücum ediyor insanlar aç ,aç
Bende insanlarin ac oldugunu soyluyorum zaten hatta konudada belirttigim gibi copten yemek toplayan insanlar var ama haberimiz yok

Acikcasi soyle soyleyeyim bi duzensizlik var toplumda orta duzeyde olani cok az ya zwngini cok zengin ya cakori cok fakir uzuldugumuz konuda zenginin ksndini kapitalizm ruzgarina kaptirip fakiri gormeyisi

aslında eskilere göre şimdi çok çok iyi durumda türkiye.

eskiden köyde bir ceket olurmuş kimin şehirde falan işi olursa onu giyer gidermiş.

eskiden yiyecek ,tüp,şeker kuyrukları olurmuş ..

Fakirler, izledikleri dizilerle ve reklamlarla kendilerini zengin oldukları hayal dünyaları yaratıyorlar. Son model telefon alma çabaları da buna bir örnek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…