- 19 Aralık 2016
- 3.736
- 10.124
- 128
- 32
- Konu Sahibi Olakimefta
-
Aynen öyle. Yüksek lisansta ekonomiyle ilgili bir derste görmüştüm. Örneğin İngiltere falan sosyalizme doğru kayıyor ama Türkiye ekonomisi kapitalizmde henüz. Bunun tabii daha literatür kelimelerle anlatilmisi ama alanım ekonomi değil sadece bi ünitede gördük. Özü bu şekildeydiAslinda bu soyle bisey hani biri biseyi icad eder kullanir kullanir hem sıkılir hemde zararli oldugunu fark edince o seyde gozu kalan biri onu ister ya sizin soylesiklerinizden ben ulkeyi o durumda goruyorum
Vaay demek istedim süper çıkarımlar yapmışsınız. Ufacık o evler ateş pahası bir de avmye yakın modası çıktı. Geçen senelerde bir arkadaş evinden bahsetti. Büyükşehirlerden birinde yaşıyor. Evi avmyle yan yana imiş. Türkiye'de tek diyor giyinme odasından bahsediyor falan. Ben de dedim Türkiye'de tek mı olur en az bin tane vardır öyle ev. Belki daha çoktur tabii aklım o kadarına yetti. Sonradan görmelik yani bu. Ne oluyorsa öyle avmye yakın evde oturunca. Bizim evde bakkala yakın. Her gün ne alsak yazdiriyoruz maaş günü ödüyoruz. Süt geliyor köyden bakkala annem onla ev yoğurdu yapıyor mis gibi. AVM sağlayacak mı bunu bakalım. Sonradan görme insanlar çok çiğ oluyor hakikaten ya aklıma geldi sinir oldum yine :)
Muahaha vay cimriBende alt katimizdaki komsumuza inmistim bi akrabalari yemege gelmis
Gidinceye kadar evinin buyuklugunden yatak odalarinin oturma odamiz buyuklugunde oldugundan kac odada tuvalet okdugundan tutun kolundaki saate 4 yil once 2 bin lira verdigine ve daha bir suru seye kadar anlatti anlatti durdu sonra yemekten sonra caya yardim ediyorum
Misafirin pardon para icinde yuzdugunu ima eden musafirin getirdigi tatliyi acicam marketten nayat tulumba almis
Baskasi getirse bu kadar yadirgamazdim ama gel saatlerce varligindan soz et sonrada bununla gel ne yaman celiski
Birde cocugu telefondan video izkeyince wifi sifesi istemeside guzeldi
Bakkala yakin evinizde hayatimiz gaywt guzel bencede :)
Ama biraz tadilattan geceydi iyiydi :)
Dedigik gibi elimden geldigi kafar o gayreti gostermeye calisiyirum ve ona dayanarak bu konuyu acrimBen sizi sorguladim zaten bunlarin hangisini yapiyorsunuz diye
Mesela hic markali bir canta ,ayakkabiniz yok mu ?
Evinizde lcd ,tablet,laptop yok mu ?
Bulasik mak.mikrodalga,epilasyon aleti ?
Kac nevresim takimi ?
Kac tabak canak ?
Kac taki tuku ?
Begendiginiz bir seyi alirken haz mi duyuyorsunuz
Yoksa tuh yaaaa bak disarda ac cocuk var
Dur ben bunun parasini ona vereyim mi ? Diyorsunuz ..
Ben mesela demiyorum
Dilencilere de para vermem .
Ama yapmadigim bi seyi de haydi arkadaslar kapitalizmi bitirelim diye algi olusturmam ..
Ev aldığı için borç içinde ve her lafı borcumuz var paramı var olan bir yakınımız bayramda bize geldi ayakkabısının teki düşmüştü merdivende indim alıp düzelticem altındaki etiket dikkatimi çekti ne göreyim baya ünlü bir markanın 259 tl olan bir ayakkabısı eee hani paran yoktu Allah var borçları var diye arada eşim yardım ederdi bende var çocukları var derdim baktımki kadın ayağında ru.gan marka ayakkabı giyiyor verme dedim eşime ne oldu dedi dedim kadın 259 liralık ayakkabı giyiyor ya yani para yoktu o oldu birdaha eşim vermedi para falan neyin gösterisi buBende alt katimizdaki komsumuza inmistim bi akrabalari yemege gelmis
Gidinceye kadar evinin buyuklugunden yatak odalarinin oturma odamiz buyuklugunde oldugundan kac odada tuvalet okdugundan tutun kolundaki saate 4 yil once 2 bin lira verdigine ve daha bir suru seye kadar anlatti anlatti durdu sonra yemekten sonra caya yardim ediyorum
Misafirin pardon para icinde yuzdugunu ima eden musafirin getirdigi tatliyi acicam marketten nayat tulumba almis
Baskasi getirse bu kadar yadirgamazdim ama gel saatlerce varligindan soz et sonrada bununla gel ne yaman celiski
Birde cocugu telefondan video izkeyince wifi sifesi istemeside guzeldi
Bakkala yakin evinizde hayatimiz gaywt guzel bencede :)
Ama biraz tadilattan geceydi iyiydi :)
Bizim bakkalda hesap yok ama carsi uzakta bende bisdy lazim oldumu bakkala kosarimMuahaha vay cimriabla tulumba paristen mı geldi yolda bayatlamis deseydin keşke . Bizim evde eski tadilat lazım da bir başlasak bayağı masraf çıkacak bir de içindeyken zor olur diyorlar hayırlısı kaldı öyle. Ama bakkal çok iyi. Telefonuma TL yukletiyorum onu bile yazdiriyorum ya çok iyi
Dedigik gibi elimden geldigi kafar o gayreti gostermeye calisiyirum ve ona dayanarak bu konuyu acrim
Haaa merak edecek olursanizda soyle soyleyeyim luzumsuz hicbirseyim yok dersem yeridir
Ha bunda maddi durumumun alakasi tokmudur vardir misal
Benim 1 ayakkabim var yazdan kisa ayni ayakkabiyi giywrim taki yirtilincaya kadar kac yildir bu durum boyledir
Param olursa degisen ne mi olur bide bi kıslik ayakkabi alirim
Malesef doyumsuzlar çünkü etraftan görüyorlar.Biz çocukken etrafimizdaki insanlarda ayni bizim gibi olduğu icin ozenme durumumuz yoktu.Bizler hep sizin oğlunuz gibi büyüdük hala ayniyiz ne mutlu böyle yapabilene hiç eksik değilim aksine fazlaca bu yaşta herşeyi gördüğümü düşünüyorum tek bir kıyafetle okula giderdik bir ayakkabı almak için bayramı beklerdik o da ne kıymetli olurdu bizim için odamda saklardım bayrama kadar okuldan takdir aldığımda babacım atari almıştı bana ilk defa karne hediyesi ne kıymetliydi benim için kiyamamistim oynamaya ama mutluyduk vallahi yaa şimdiki nesilde çok doyumsuZ herşeyleri tam olacak 7 yaşındaki çocuğun android telefonu var tableti var ben telefonu elime lise son sınıfta aldım ama şimdiki çocuklardan daha tamdım bana göre
Ev aldığı için borç içinde ve her lafı borcumuz var paramı var olan bir yakınımız bayramda bize geldi ayakkabısının teki düşmüştü merdivende indim alıp düzelticem altındaki etiket dikkatimi çekti ne göreyim baya ünlü bir markanın 259 tl olan bir ayakkabısı eee hani paran yoktu Allah var borçları var diye arada eşim yardım ederdi bende var çocukları var derdim baktımki kadın ayağında ru.gan marka ayakkabı giyiyor verme dedim eşime ne oldu dedi dedim kadın 259 liralık ayakkabı giyiyor ya yani para yoktu o oldu birdaha eşim vermedi para falan neyin gösterisi bu
Cok tesekkur ederim keske gordugunuz kadar iyi yurekli biri olsam ama insallah olurumTmm pes ediyorum
Cok sevimli geldi aslinda tavriniz
Belli ki gercekten iyi bir yureginiz var ..
Ama maalesef dunya kotu ..
Insallah herkes sizin gibi bir gun duyarli olur
Iyi geceler ..
Aynen bayat şey götürülür mu . Bakkal candır canBizim bakkalda hesap yok ama carsi uzakta bende bisdy lazim oldumu bakkala kosarim
Bi kere arkadasla geliyorduk gelirken bakkaldan biseyler aldim cantadan para cikaricam adam abla yoksa kalsin dedi arkadasin yaninda cok havalandimbakkali mahallede olmanin luxu gibi
Cunku kendi ha bire bence kaloriferli ev alin deyip duruyorduda sanki ev almak oyle kolay
Neyse bakkal abinin jrsti havam oldu
Ama hakkaten tatli bayatti ben bu sefil halimle bi yere giderken oyle bayat seyler almiyorum pastaneden alıyorum
Isin kotu tarafi o ya maalesef o yoklukta en marka kiyafetleri giyme dersindeyizMemlekette fakir çok bence belli kesim paralı tv'de gördük millet pazara gitmiş ama birşey almadan evin yollunu tutmuş gidiyordu kızarak meyva sebze pahalı diyede söyleniyordu , ki bu lüx ise halen fakirlikte lideriz bence
Isin kotu tarafi o ya maalesef o yoklukta en marka kiyafetleri giyme dersindeyiz
Isin kotu tarafi o ya maalesef o yoklukta en marka kiyafetleri giyme dersindeyiz
Bende insanlarin ac oldugunu soyluyorum zaten hatta konudada belirttigim gibi copten yemek toplayan insanlar var ama haberimiz yokMidemizin açlığını lüx kıyafet ile kapatIyoruZ YANİ SOkakta bedava yiyecek dağıtıldığında millet ondan görgüsüzce hücum ediyor insanlar aç ,aç
Fakirler, izledikleri dizilerle ve reklamlarla kendilerini zengin oldukları hayal dünyaları yaratıyorlar. Son model telefon alma çabaları da buna bir örnek.Bende insanlarin ac oldugunu soyluyorum zaten hatta konudada belirttigim gibi copten yemek toplayan insanlar var ama haberimiz yok
Acikcasi soyle soyleyeyim bi duzensizlik var toplumda orta duzeyde olani cok az ya zwngini cok zengin ya cakori cok fakir uzuldugumuz konuda zenginin ksndini kapitalizm ruzgarina kaptirip fakiri gormeyisi
Merhaba degerli hanimlar paylasacagim dert belki beni uzuyor ama bence toplumun derdi olmali diye dusunuyorum tabi herkes ayni dusuncede olmayabilir onlarin dusuncelerinede saygi duyuyorum
Arkadaslar son zamanlarda cevrede tv de sosyal medya mecralarinda gordugum kadariyla bi kapitalizm ruzgarı var ve herkesi savuruyor gibi geliyor
Ustumuzden basimizdan tutunda yasayis bicimimize kadar sardi
Cevremde o kadar insan var ki durumlarinin iyi olmadigini duyuyoruz ama bir giydiklerini bir daha giyinmiyorlar gecen bi arkadasim baska bir arkadasini anlatti bi ayakkabiyi yada kiyafeti cok begenince diger renklerinide aliyormus hatta anlattigina gore o arkadasiyla bi magazada spor bi ceket gormus cok begenmis ama kendine uygun bedeni bulamayinca alamayip cok uzulmus eve gidince arkadasimi aramis o ceketten aynisi evde varmis ve unutmus bilmiyormus
Yetiskinleri gectim cocuklar bile bu furyaya takilmis durumda ogretmen bi tanidigim var koy okulunda ve kiz ogrenciler farkli giyinebilmek icin herkes birbirinin kiyafetini giyiniyormus
Hatta hatirliyorum bi arkadasim anlatmisti cocukken durumlari cok iyi degilmis ogrenciligi doneminde yeni bi kıyafet giyince arkadasi aaa kiyafetini degistirmissin hayirli olsun diye kinayeli konusup gulmus arkadasim anlattigi zaman o gun nasil uzulduysem ne zaman aklima gelse ayni sekilde uzuluyorum
Kendimden ornek vermiyorum ama kisaca kapitalizmim uzdugu insanlardan hatta kırıp doktugu inaanlardan biride benim diyeyim
Bi ogretmen arkadasim vardi yasadigimiz ilcenin geneli orta duzeyde oyle cok kotu durumda fakirler yok diye biliyorduk ogretmen arkadasimda ogretmenlik yaptigi mahalledeki insanlarin coplerden yiyecek cikarip yediklerini soylemisti ve ben bunu duydugumda cok sasirmistim
Ve birde yasayisa etki ettigi var ki sosyal medya sayesinde insanlara kendi hayatinin vasat oldugunudusunmeye sebep olan yasayislar herkesin evi sanki cok pahalli mobilyalarla dekorlarla dolu ceyizlere sirf ele gune ayip olmasin yada benimki baskasininkinden kotu olmasin diye alinan en pahalli ywmek catal bicak takimlari zuccaciye urunleri vs
Hele birde son zamanlarda cıkan cocuklar icin satafatli dogum gunlerinden tutunda dogumdan once yapilan baby şavır yazilisi her ne ise ardindan dis bugdayi sonra soz de nosanda dugunde hatira diye dagitilan dunyanin parasi dokulen ani susleri
Bu ani sualerini bi yandan evde is yapan kadinlara destek oldugu icin begeniyorum ama bir yandanda verilen bircok inaan tarafindan copu boyladigi icin uzuluyorum
Yani bu liste uzadikca uzar arkadaslar evet birkac saatlik zevk ve belki hosunuza gidiyor ama emin olun artik insanlar bunu yapma zoruulugu hissediyor hele su var ki hic unutamiyorum
Bi arkadas bi internet sayfasinda gormus artik cenazelerdede tabi bu sekilde eglenceye suse vs dokulmesede cikolatalar pastalar borekler ikram ediliyormus arkadasim birinin yazdigi yorumda adamin birinin babasi oldugunde sirf bu saydigim seylere giden cenaze masraflari yuzunden borc aldigini yazmis
Bunun sonu hic gelmeyecek gunden gune çığ gibi onu tutulamaz bi hal alacak bugun baskasinin cocuguna yaptigini ben cocuguma yapmadigim ixin benim cocugum yarin benim yaptigimi komsum cocuguma yapamadigi icin komsumun cocugu uzulecek
Arkadaslar biz cocugumuza cesit cesit kiyafetler alirken koylerde hala ayaginda yirtik ayakkabi ustunde mont olmayan cocuklar var cocuklarimizin kiyafetleri dolaplari tasiracagina ihtiyac sahibi cocuklarida giydirelim
Yada bi ayakkabinij bilmem kac rengini alacagimiza yada ayni modelin bi tık farklisina bilmem ne kadar para verecegimize ihtiyaci olan bi ogrenciye destek saglamak gelecegini kazanmasina yarsimci olmak daha guzel degilmidir
Bizim 10-15 cantamiz olacagina okula giden cantasi yirtik bir cocugun cantasini yenilemek daha guzel olmaz mi
Benim burda saydiklarim binde bir dahi degil ama lutfen nolur aekadaslar magazalarda cilginlar gibi alisveris yaparken cantaniza bi tsort yada bi ayakkabı ne bileyim belki bi tokada ihtiyaci oldugunu dusundugunuz biri icin atalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?