Nişanlımla sorunum (Lütfen fikir verin)

haklısın.çok şükür şuana kadar ni saygısızlığım olmadı inşallah bundan sonrada olmaz.ewet bende bunu söylemek istiyorum insan eşinin ailesiyle ne kadar iyi olursa eşiylede o kadar iyi oluyor.ama beraber oturursak sorunlar olunca ben eşimlede sorun yaşamak istemiyorum

oturmayın...ailesiyle birlikte oturmayın...gerekirse 1. katta oturun ama o eve gelin girmeyin...
girmeyin ki evliliğinizin keyfini çıkarın, ev üstüne ev olmaz...
hem siz neden daha nişanlıyken bu kadar stresi yaşıyorsunuz ki...yerinizde olsam nişanı da evliliği de bir daha düşünürdüm...kayınvalidenizi tanımam, ne kadar iyidir bilemem ama bence %50dir ihtimal...ve o %50için ben riske girmem...ben flört edip evlenmiş olmama rağmen ilk yıl çok zordu çok...zaten zor olan evliliğin ilk günlerinde kayınvalidemle oturuyor olsaydım ne halde olurdum şimdi bilemiyorum...yerinizde olsam asla kabul etmem onlarla oturmayı...yok mu maddi gücü, beklesin biraz daha nişanlınız, maddiyatı düzeltince evlenirsiniz...

bende aynen öyle diyorum.... aynı evde oturacagına gir rutubette otur tek başına daha iyidir ..
ki şuda var yememiz bi olacak diyorsun.. buda zaten aynı evde oturmak sayılır.. berbaet bi durum .. keşke bunları bilerek nişan kararı alsaydın

haklısınız ev ev üstüne olmuyo.insanlar evlenince eşiyle yaşamaya alışırken bile bir sürü zorlukla karşılaşıyo.bu durumda sadece eşimle değil ailesiylede yaşamaya çalışıcam o yüzden bu zorluğu düşünemiyorum bile.bende diyorum biraz daha bekleriz ama o beklemek istemiyo ailelerimizde o kadar beklememizi istemez diyo.

Siz hiç kayınvalide oimayacaksınız galiba arkadaşlar................................
sanki düşmanmışsınız gibi.
Ayrıda oturulabilir ama çok itici anlatımınız...............................

yememiz bir olucak ewet bende istemeyerek kabul ettim ama sonuçta bu geçici bi durum onu çok fazla sorun etmiyorum.benim için evimizin ayrı olması önemli

beticimm sana katılıyorum edacım sanada
bencede kesinlikle birlikte yaşama
yeme içmedebirlikte olmasın
herşeyin başındasın
vıcık vıcık olmuyor bu iki tarafın ilişkisi cnm
yaa mutlaka bişi çıkıyor (tabi istisnalar vardır)
elbette sev say elinden geleni yap
ama mesafeyi iyi koru
iyi düşün bencede

neden bu kadar kötü görüyorsunuz birlikte oturmayı anlamış değilim.
negüzel bir büyük olacak önünüzde . yol gösteren ...
siz onu anne gibi severseniz oda sizi evladından daha fazla sever inanın ..
kiraya çıkmaya gücümüz yok diyosun , aynı evde yasamayı istemiyosun .. evlenmeye karar verdiniz madem ikisinden biri mutlaka olacak .. kiraya çıkamıyosanız birlikte oturun .. hiç bişey kaybetmezsiniz .. saygıda kusur etmeyip kendi anne babanızın yerine koyarsanız daha da fazla kazanırsınız bence .. yeri gelecek kendi annenizden bile yakın olacaklar size .. bence iyi düşünün. birlikte oturmanın hiç bir zararını görmezsiniz bence ..

anlamadığım nokta : başta onlar istemiş birlikte oturmayı ama siz kabul etmeyince tamam demişler size..

ne değişti acaba? parmağınıza takılan bir yüzükten mi aldılar bu kuvvetide aynı ev demeye başladılar..

araya aileni sok.. ailen desinki: bizim kızımız size baştan söylemişti.. şimdi niye böyle davranıyorsunuz diye..

yada nişanlınla güzel bir şekilde konuş: **belki ben evde geceliğimle salına salına gezmek istiyorum , akşam sen eve gelince karşılıklı oturup başbaşa vakit geçrmek istiyorum, en güzel dönemlermizi annenlein yanında birbirimizden uzak kalarak sadece yatak odasında özgür olarak mi geçireceğiz **diye bir konuşma yapabilirsin..

orta katı tadilat ettirsinler, düğünde takılan takılarımı veririm diye şart koy..

Valla erkek evine bağlı değise,sana değer vermiyorsa şatoda oturup
eşinle altın kafestede beraber yaşasan bir anlamı yok................................

arzucan kayınvalide olucaz ama tutupta oğlumuza gelnimi beni istemiyor ki demeyeceğiz değil mi???
birazcık kadınlık duygusuyla davransaydı kayınvalidesi oğluna bu lafı etmezdi...
bu kız genç yeni gelin oalcak evde gecelikle de gezecek eşiyle sarmaş dolşa da olacak....
herşeyin bir adabı var....
ben melek bile olsa kayınvalide ile gelinlerin bi arada oturmasına karşıyım...
bazı durmlardsa kaynvalide damat da bu durumun içine dahil....
keyifsiz can sıkıntılı gününüz olur melek olan kayınvalidenizin lafı ok olur batar....
annemiz de bile bunu yaşamıyor muyuz?
bazen abuk subuk nedenlerden tattışmıyor muyuz?
annemiz çeker umursamaz ya da çabuk unutur. ya kayınvalide?
ne de olsa el... kocamın annesi bile olsa el....
benim annem de eşim için öyle... çok iyi anlaşırlar ama el işte... annesinin dediği batmaz ama annem bir laf söylese belki söylemez ama içerler değil mi??

eskiden mikanlar kısıtlıymış kadınların söz hakkı yokmuş ama şimdi sesimizi çıkarma hakkımz var...
neden başkaları yaşadı diye bizler de yaşamak zorunda kalalım ki?

ki güzelim nişanlının annesine seni istemyen kızı ben de istemem demesi sonra da bunu telefonda yüzüne söylemesi de hiç hoş değil...
10 düşün 1 söyle demişler...
boğazda kaç boğum var, nişanlınınki düz anlaşılan...
kayınvaliden de azıcık kendi kızlarını düşünsün onların böyle bir durumu olsa ne der acaba?

arzuca ben çok karşıyım bu duruma evet ...
Büyük konuşmak istemiyorum ama asla oturmam nişanlıyım böyle bir durum olsa ayrılırım hiç düşünmeden...
çünkü ben evleniyorum...
onun ailesini severim.. sama herzaman arada bir resmiyet olmalıki saygı yitirilmesin..
kendi evde annemizle bile tarşısında ağzımızdan istemedigimiz kelimeler çıkabiliyo.. bunları kayınvalideye bir küçük bi hata yapsan annen değilki hoş karşılasın..
zamanla gıcıklaşmalar..
çok görmeler başlar eminim...
saygı gider...
sonra en önemlisi eşini zor durumda bırakacagın durumlar olur..
annesi ve sizin aranızda kalır...
iki tarafı idare etmeye kadar uzanır bu konu..
ne gerek var...fisfisfis
ayrı otur saygıda kusur etme.. sürekki ziyaret et.. ama yüz göz olma...
sonra evleniyosun ya.. eski çağdamı yaşıyoruz ki eşinle yatmadan yatmaya görüş seviş..
insan isterki evde uzansın tv karşısında ayaklarını uzatıp tv izlesin arada eşine bi öpücük kondursun.. naz yapsın ne bilim... rahat olunurmu kayınvalide kayınpeder yanında..
hayırr....
diger bir yönü.. büyük evi bu sürekli misafirler... ziyaretler... iyi gelinsin otur anca millete hizmet et... kötükedihüso
yeni gelin olcan ... bilmiyorum benim aklıma bunlar geliyo...
bu kötülük yada art niyetli düşüncelerim değil...
aksine eşinin ailesiyle çok daha güzel iletişim halinde olmak için gerekli olan..
ne demişler çok muhabbet tez ayrılık getirir... :CüvCüv:

beste arkadaşım işte bende buna kızıyorum.acaba diyorum bu şekilde düşünüpte mi ayrı olmasını kabul etiiler.hani nasıl olsa nişanlandı nasıl olsa kabul eder diye mi.o zaman resmen beni enayi yerine koymuş oluyolar.ewet aileme söylicem konuşsunlar yoksa başka türlü çözülmeyecek bu konu

Oturma şeker zorlayan yok...............
Yarın öbürgün senin yaptığını çocuğunda sana yapacak.Ozaman anlarsın.....................

arkadaşlar olayı duygusal boyuta taşımanın anlamı yok bence...kayınvalide kötüdür öcüdür demedim...ayrıca kayınvalidemle ne kadar yi anlaştığım da bilinir...severim onu o da beni...hiç bir sorun da yaşamadık çok şükür...ama bu gerçekleri engellemez...evlenmek, bir aile olmak iki kişilik...açlığı da, keyfi de aşkı da göz yaşını da bir arada yaşayabilmek...
yeni evli bir kadın, yahu cilve yapacam kocama, bornozla çıkacak banyodan, evimin içinde minicik eteklerele gezecem...ya da hayır, adam sinirimi tepeme çıkardı sonuna kadar tartışacağım, küseceğim konuşmayacağım belki...belki tavır yapacağım...kocama şık bir sofra hazırlayıp keyifle yemek yiyeceğim belki...belki onunla duşa gireceğim...bişrsürü şey yazabilirim...
peki bunların hangisini evde kayınvalidem kayınpederim varken yapabilirim söyler misiniz...
içime ata ata sonunda çatlarım heralde...
dedim ya bu kadar duygusallığa siz kayınvalide olmayacak mısınız gibi sözlere gerek yok...bu iş mantık işi...
benim mantığım kabul etmiyor, etmez...he ben kayınvalide olunca, oğlumun karısına ev tutacak, ona bir hayat verecek gücü yoksa otursun oturduğu yerde, kimsenin kızına sıkıntı çektirmeye hakkım yoktur benim...

millet vazgweçin şu o da senin bir anen olsun muhabbetinden...
kayınvalidemle ayrı şehirlerde oturuyoruz iş nedeniyle ama gelse başımın tacı... geçen geldi görümcem şehir dışında yaşamak zorunda işi için çok üzülmüş ağlıyordu... ben sardım sarmalım...
gel benim de annem uzakta senin de kzın gel birbirimizin derdine ortak olalım dedim...
evlatlarının koşamadığı yerde imkanım varsa ben koşarım...
ama vıcık vıcık olup aynı yerde dip dibe olmaya gerek yok....
saygı sevgi çerçevesinde olsun oalcak herşey....
ha sağlık sorunu varsa yalnız yaşamamsı gerekiyorsa evinimin baş köşewsi ona herzaman açıktır...
ama vazgeçelim bu çağda bu düşüncelerden...
3. katı yapmaya para var ama tadileta yok ölye mi? güldürmeyin beni....

kız alıyorlar ya... aldıkalrı için gelen kız da dediklerini yapamaya mecbur......

fatunuz 3.katı şuanda seçim olduğu için fırsatı değerlendiriyolar çünkü daha sonra yapmalarına imkan olmayacak ellerindeki parada oraya gidiyo anlıyacağın

hiçbirine katılmıyor...
Allahın hiçbir kulu bana annemden yakın olamaz...hiç kimse olamaz...hiçkimseyi de annemin babamın yerine koyamam...severim, saygı duyarım, hata yapmamak kırmamak için elimden geleni yaparım, ama herkes yerinde...hiçkimseyi annemin babamın yerine koyamam...onlar da beni kızlarının yerine koyamazlar...yapamayacağım şeyi başkasından da beklemem ben...bence kimse beklemesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…