• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Apartmanında Oturmak İstemiyorum:(((((

Malesef o arkadasinda nisani bozuldu ,kv kp aglamis bayilmis hasta olmus ,nisanlisida ev burada aileminuzemem demis

Hay Allah'ım çok kötü ya çok üzüldüm :( İnanamıyorum gerçekten. Yahu evleneceğiz koca koca insanlar olmuşuz neden kendi kararlarımzı kendimiz veremiyoruz. Karı kocanın evlendikten sonra nerede oturacağı onun hayatının bütününü etkileyecek bunu anlamıyorlar. Aile apartmanındayım çok mutluyum diyenlerin sayısı o kadar az ki imreniyorum onlara. Biz de mi böyle olucak ya kayınvalide olunca :(

Hay Allah'ım çok kötü ya çok üzüldüm :KK43: İnanamıyorum gerçekten. Yahu evleneceğiz koca koca insanlar olmuşuz neden kendi kararlarımzı kendimiz veremiyoruz. Karı kocanın evlendikten sonra nerede oturacağı onun hayatının bütününü etkileyecek bunu anlamıyorlar. Aile apartmanındayım çok mutluyum diyenlerin sayısı o kadar az ki imreniyorum onlara. Biz de mi böyle olucak ya kayınvalide olunca :KK43:

Bunca sorun yasanmasinin tek sebebi ego ve empati yoksunlugu ,omru boyu hic bir seye hukmedememis insanlar ,gelinine damadina hukmederek egosunu onariyor ,kayinvalideden en cok cekenler gelinine eziyet ediyor ,
Akil sagligi olmayan ailede yetisen kiside dengeyi kuramiyor ,baska bir aciklamasi yok malesef

Sakın ama sakın, ama sakın gitmeyin.

Ben de aynı sizin gibiyim. Evin en küçüğüyüm ve sese hassasım. Çok kalabalığı sevmem, kalabalık cümbür cemaat gelen misafiri sevmem, az ama kaliteli vakitten hoşlanırım. Yalnız kalmayı da severim. Ve eşim de bana bu teklifle geldi ama kabul etmedim. Ve kafam rahat. Arada ailesinde kalıyoruz, inanın ki bu çileye iyi ki gelmemişim diyorum. Net boşanırdım, bir gece kaldığımda bile tahammül edemiyorum aynı binada hayal edemiyorum. Ki kayınvalidem beni seven iyi bir kadın, ama ben yalnız kalmayı severim yani.

En basitinden onlara gelen misafir size çıkacak. Başta yeni gelin filan diye pek gelmeseler de o kapı aşınacak. Ve bir erkek kolaya alışınca daha onu diğer ihtimale ikna edemezsiniz. O evden kavga dövüş çıkarsınız ancak.

Bence ne yapın edin kabul etmeyin. Ailenizi sokun araya gerekirse.

Sakın...simdi kabul ettirdin ettirdin sonrasi hikaye... Ha ben kimseye papuc birakmam eşimde arkamda olur dersen o ayri..

şu an zaten kendisine ait olan ev kirada o almıyor şu an kirayı. ben de aynı şeyi söylüyorum kirasını alırız biraz da biz veririz diyorum. 600 tl kira geliri var o evin.istediğimiz gibi bir ev tutacak olsak tüm masraflarıyla İstanbul şartlarında 2000 tl gidiyor. ikimizin toplam geliri 4000 tl yi buluyor yani çok ekstrem bir durum olmazsa inanıyorum ki geçiniriz. O gururundan madem biz onları reddedip evlerinde oturmadık beğendik kirasını da alamayız diyor o kadar sinir bozucu ki. Bu sefer ben kötü oluyorum ailesine karşı daha evlenmeden. İnanın az önce yine konuştuk yine tartıştık turizmden başka bir mesleği yok ülkenin durumu ortada bir şey olursa bir ay kirayı ödeyemezsek naparız diyor. gerçekten iki gün sonra istemeye gelicekler ve ben çok yıprandım :KK43:(((( ailemin de karşı olduğunu söylemiştim. istemeye geldiklerinde açık açık söyleseler aile büyükleri uygun olmaz mı? olmayacaksa da olmasın bu iş o kadar da kararlıyım.
Orayı beğenmedik kirasınıda alamayız degil olay. Beğenmedik oturmadık kirasınıda vermiyorlar demek bu bence
Benimde benzeri bişey başımda ordan tanıdık:)

Ben yasamadim ama çok sıkıntı sorun yaşayan, bunun için boşanma aşamasına geleni cok duydum. Anladim ki ayri kapi olması sadece lafta oluyor. Burada da öyle şeyler okudum ki ,okurken boguldum resmen. Hepsi de keske basta kabul etmeseydim, boyle olacagini bilemedim, kapimiz ayri sonucta diye düşündüm hata yaptim tarzi seyler söylediler. Beklenti de hat safhada oluyor. Cok net şekilde söyleyin siz de aileniz de. Şahsen benim için ayrilma sebebi çünkü en basitinden bunalacagimi çok iyi biliyorum evde de ozgurlugume duskunum

Çok uzundu okumadım oturma kardeş

Canim ,eşim bana da sormuştu nisanliyken kirayami çıkalım yoksa alt üst mu oturalım diye , bende o zaman anlamamistim nasıl insan olduklarını kendi evimiz varken kiraya para vermeyelim bosuna demistim demez olaydim .evlendigimiz ayda pişman oldum ne bir arada oturup yemek yiyebiliyorum onlarla nede evime kimseyi cagirabiliyorum hamile kalmasam ise girip kiraya cikacaktim .
yani sakin ama sakin alt üst oturma derim çok pişman olursun baştan konuşup anlaşın sonra geri dönüşü zor oluyor

32 yaşına gelmiş kendi fikrini ailesine soyleyemiyorsa bırakın gitsin Allah aşkına bekarken neden o evde oturmamış tabi rahat olamazdı ozaman evlenince nasıl olsa rahatlık biticek oyuzden ana kucağına dönme vakti kusura bakmayın ama bu işler böyle 22 yaşından beri yanlız yaşayan bir adam evlenince neden aile apartmanina taşınmak ister

Direk konuya girmek istiyorum kızlar... 22 yaşındayım ve bir kaç gün sonra sözüm, akabinde de aile arasında nişanım olacak. Müstakbel eşim 32 yaşında ve turizmci. Ailesinden 10 yıldır uzakta bekar hayatı yaşıyor işine yakın bir yerde yani ailesine çok bağlı biri olduğunu söyleyemem ama son zamanlarda evlenince nerede oturacağımıza dair aramızda bir tartışmadır sürüp gidiyor. Ben daha ilk tanıştığımız anlardan itibaren evlenirsek ailesiyle altlü üstü oturamayacağımı söylemiştim. Kendi evi var aile apartmanında ve sadece kaynana- kayınpeder değil yengeleri, abileri, ablalar yiğenler hepsi bir arada yaşıyor. Kızlar kaynanam ve kayınpederim oldukça yaşlı ve kendi hallerindeler ama ben gerçekten ve gerçekten bu kadar kalabalık bir ailede yaşayamam ama onu nasıl ikna edeceğim bilemiyorum. Onun orda oturmak istemesinin tek sebebi maddi gerekçeler. Ama ben bunu gerçekten umursamıyorum ikimizde çalışıyoruz evet işler eskisi gibi iyi değil turizmde ülke olarak zord dönemlerden geçiyoruz ama ben yapabileceğimize inanıyorum yine de. Şöyle ki ben öğrenciyim aynı zamanda, benim okulum laleli de onun işi sultanahmette. Kaynanamlar ise 2 saat uzaklıkta çok sapa ve benim muhit olarak hiç alışık olmadığım hiç sevemediğim bir yerde oturuyorlar. Onu ve ailesini kırmamaya çalışarak ikimizin maddi anlamda olmasa da manevi anlamda çok sıkıntı çekeceğimizi söylemeye çalışıyorum sorunlarımızı halletmiştik bir ara bu konu kapandı ailesine de zaten söyledik ama sözü en çok geçen büyük abisi gelin burda oturun demeye onu sıkıştırmaya başladı bu sorun da tekrar gündeme geldi. Onun da yapamayacağını biliyorum sadece maddi gerekçelerden istiyor. Ailem de karşı orda oturmama. Çok tanıma fırsatım olmadı onları çok iyi olabilirler ama kendimle ilgili bir gerçeği kabul etmem ve size de söylemem gerekiyor ki ben çocukluğumdan beri alışık değilim kalabalığa gürültüye. Hayatıma en ufak bir müdahaleyi kabul edemiyorum. Altlü üstlü olunsada, kapımız anahtarımız ayrı olsa da bilirsiniz hayatlar iç içe giriyor muhakkak ve ben bunu gerçekten kaldırabilecek bir yapıda değilim. Sadece okulun bitene kadar iki yıl yaşarız o kadar kira vermektense para biriktiririz çok şey yaparız diyor ama ben götürüsünün getirisinden daha fazla olacağına inanıyorum. Üstelik yeni gelin olucam. Kira da olsa yeni modern bir ev, özel bir hayat istiyorum. Bir de evleneceğim ama çok becerekli biri değilim o aileye girersem en küçük gelin ben olucam ve yengelerinin şimdiden büyük konuşma bende istemiyordum geldim sen de gelirsin sonunda buraya demesine katlanamıyorum gerçekten. Bazen aptallık mı ediyorum diyorum iki yıl dişimi sıkamazmıyım sonuçta para biriktiricez falan filan ama sonra hemen bunun böyle olmayacağını sürekli kavga gürültüyle sonuçlanacağını bildiğimi kabul ediyorum. Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız :KK43:((( Allah razı olsun.

hem okuyorsun eve maddi katkın yok hem para kazanan nişanlına kirada oturma seçeneği sunuyorsun.
bir kadın kendi hayatında söz sahibi olmak istiyorsa evlenmeden önce gelirini eline almalı. yok gelirin yoksa ya evlenmiceksin ya da maddi mevzuları eve gelir getiren kişiye bırakacaksın.
bu devirde senin talebin baya lüks kaçıyor. hem tek kişi çalışsın hem İstanbul gibi yerde kirada oturun neymiş sırf iç içe olmak istemediğin için.
o zaman kendi paranı kazan..

10 yıldır ailesinden ayrı yaşana adam evlenince niye aile apartmanında oturmak iser anlamıyorum. sen çalışıyormuşsun. ne kadar zorlanabilirsiniz ki maddi olarak. gerçektenanlam evremiyorum yani çok saçma. kesinlikle kabul etme derim.

hem okuyorsun eve maddi katkın yok hem para kazanan nişanlına kirada oturma seçeneği sunuyorsun.
bir kadın kendi hayatında söz sahibi olmak istiyorsa evlenmeden önce gelirini eline almalı. yok gelirin yoksa ya evlenmiceksin ya da maddi mevzuları eve gelir getiren kişiye bırakacaksın.
bu devirde senin talebin baya lüks kaçıyor. hem tek kişi çalışsın hem İstanbul gibi yerde kirada oturun neymiş sırf iç içe olmak istemediğin için.
o zaman kendi paranı kazan..

konu sahibi ikimiz de çalışıyoruz demiş.

kendini bu kadar iyi tanıdığına göre asla kararından geri adım atma. bekarken ailesine düşkün olmayıp evlendikten sonra ana kuzusuna dönüşen adamlara ifrit oluyorum. ikiniz de çalıştığınıza göre pekala kiraya çıkabilirsiniz. 32 yaşında adam büyük abi baskısına karşı bizim kararımız böyle diyemiyorsa o adamla evlenmeyi bir daha düşün derim.

Back