• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla sorunum (Lütfen fikir verin)

böyle durumlarda zıt gitmek her zaman işi zorlaştırır bence .. imkanı olsa zaten yapar .. ama siz ilk basta yok öyle istemem böyle olsun , şöyle istemem öyle olsun diye diretirseniz bence işler sarpa sarar .. elinde imkanı olsa zaten yapar . imkanı olmadıgını bile bile de isterseniz bişeyleri her dediğinize tamam diyecekler tabi . ama ya yapmazsa ... o zaman daha kötü olacak durum .. söz verdinizde yapmadınız diyeceksin .. ki durum öylede olmuş zaten .. ilk basta kabul ettilerde simdi neden döndüler diyosun .. bana kalırsa herkes elinde olanla idare etmesini bilmeli.. zorlamanın bi manası yok .. yok illa oturmam diyosan ayrılmaktan baska da care yok ozaman.. ama iki taraf içinde gözü yüksekte olan birisi olarak akıllarda kalırsın benden söylemesi ...

Oturma şeker zorlayan yok...............
Yarın öbürgün senin yaptığını çocuğunda sana yapacak.Ozaman anlarsın.....................

olaya ne taraftan bakılıyor anlamıyorum........
durumlar sıfır mı?
değil
iyi kötü 3 kat maşallah (Allah daha da versin olmayana da versin)çıkılmış...
e her genç kız ister yeni aldığı eşyalarını tertemiz güzel evde kullanmayı....
arkadaş da biraz o görüşünden feragat edip 2. kata taşınır bi süre...
bırak kayınvaldien 3. kata çıksın...
yıllardır kadının içinde ukde kalmasın...zor bir duygu bu yaşlılığında o da rahat etmek istiyor artık...
ama gelinim beni istemiyor da neymiş....
hangi gelin ya da damat ayrı yaşamak istiyor diye anne babasını istemiyor ya da siliyor anlamına geliyor???
mümkün mü bu???
zaten baksanıza beyfendi hemen bir lafa ben de sitemem seni istemeyeni deyip çıkıyor işin içinden...

Allah aşkına ne yapacak çocuğumuz bize eşimle ayrı ede oturcaz sizle birlikte oturmicaz mı diyecek?
desin bunu neresi abes...
beni atmış dışlamış mı olacak böylece....

Yalnış konuşuyorsun.Herkesin senin gibi annesi babası hayatta değil....................
Ayrıca büyük konuşmayın.Allahtan ne geleceği belli olmaz.Olumlu olun.
Gençlere örnek olmalıyız bence................................................

bencede ev üstüne ev olmaz ama bir göz olsun sizin olsun..

nişanlınıza üzüldüm çünkü erkekler çok kalıyo arada..

bence aile büyükleri çözsün olayı..

ama rutubet varsa var para yoksa yapılacak bişey yok beraber oturmak istemiyosanız katlanacaksınız..

hiçbirine katılmıyor...
Allahın hiçbir kulu bana annemden yakın olamaz...hiç kimse olamaz...hiçkimseyi de annemin babamın yerine koyamam...severim, saygı duyarım, hata yapmamak kırmamak için elimden geleni yaparım, ama herkes yerinde...hiçkimseyi annemin babamın yerine koyamam...onlar da beni kızlarının yerine koyamazlar...yapamayacağım şeyi başkasından da beklemem ben...bence kimse beklemesin...

düşüncene saygı duyuyorum.. hersey karsılıklı dediğin gibi ama ben öyle düşünüyorum .. tabiki annenin babanın yerini hiç kimse ama hiç kimse dolduramaz..

Valla eşiniz size değer vermiyorsa,hor görüyorsa eviniz şatoda olsa,altın kaplama da
olsa beraberliğinizin hiç bir anlamı kalmaz.Allahtan her ne şekilde olursa olsun
sizin için hayırlı olanı isteyin..........................

Yalnış konuşuyorsun.Herkesin senin gibi annesi babası hayatta değil....................

üzmek istemem yanlış anlamayın...
ama hayatta olmasalar da kimseyi koymam yerlerine...
hatıraları yeter bana...

bu sözü bana mı yoksa konu sahibine mi söyledin bilmiyuorum...
ama benim babam hayatta değil...
ve tek çocuğum senin gibi canım...
ama bunun örneklikle ilgisi yok....
bu sonuna kadar saçma bir durum..........
ha eğer imkanları şuanda yoksa....
1-2 sene daha beklenecek ozaman......

Evet senin annen baban yaşıyor diye büyük konuşuyorsun..............................
Daha gençsin ama tecrübeye ihtiyacın var.........................

Valla eşiniz size değer vermiyorsa,hor görüyorsa eviniz şatoda olsa,altın kaplama da
olsa beraberliğinizin hiç bir anlamı kalmaz..

yani deveye yokuş aşağımı yokuş yukarı mı diye sormuşlar yok mu bunun düzü demiş...

göönül isterki hem ev ayrı olsun hem aralar güzel olsun...

anlamadığım herkes ileri biz geri...

eskiden çok olurdu beraber oturma olayı sonra bitmişti yine moda oldu ilginç valla...

Oturma şeker zorlayan yok...............
Yarın öbürgün senin yaptığını çocuğunda sana yapacak.Ozaman anlarsın.....................
Gecelikle gezecekse gelin damat ta paraya kıyacak,geline ev kiralayacak
okadar..........................................

arzuca merak ettiğimden soruyorum sen kayınvalidenlemi oturuyosun..
biz kayınvalideler öcü oturmayın demiyoruzki..
benim için kayınvalidenin annemden farkı olmaz.. çünkü sevdigim adamı büyüttü bu güne getirdi .. saygıda asla kusur etmem..
işte buyüzden beraber oturmam bi hatam olurda aramızda sorun olur.. cahiliz saygısızlıgımız olur.. aramız zamanla kötü olur.. diye.....
ayrı otururum yüz göz olmayız.. sayarım severim..
giderim işlerine elimden geldigince yardımda ederim..
ama evimdeki huzuruda düşünürüm...
örnekleri var be..
zamanla iyimi olmuş kötümü...
ne olmuş sadece aradaki saygı gitmiş... yüz göz olunmuşş...
sen buyur otur arzuca oturma kötü diyen yokki herkez fikrini diyor..
evet ben evde gecelik giymek istiyorum... oyüzdende oturmam diyorum :icecream:

arkadaşlar olayı duygusal boyuta taşımanın anlamı yok bence...kayınvalide kötüdür öcüdür demedim...ayrıca kayınvalidemle ne kadar yi anlaştığım da bilinir...severim onu o da beni...hiç bir sorun da yaşamadık çok şükür...ama bu gerçekleri engellemez...evlenmek, bir aile olmak iki kişilik...açlığı da, keyfi de aşkı da göz yaşını da bir arada yaşayabilmek...
yeni evli bir kadın, yahu cilve yapacam kocama, bornozla çıkacak banyodan, evimin içinde minicik eteklerele gezecem...ya da hayır, adam sinirimi tepeme çıkardı sonuna kadar tartışacağım, küseceğim konuşmayacağım belki...belki tavır yapacağım...kocama şık bir sofra hazırlayıp keyifle yemek yiyeceğim belki...belki onunla duşa gireceğim...bişrsürü şey yazabilirim...
peki bunların hangisini evde kayınvalidem kayınpederim varken yapabilirim söyler misiniz...
içime ata ata sonunda çatlarım heralde...
dedim ya bu kadar duygusallığa siz kayınvalide olmayacak mısınız gibi sözlere gerek yok...bu iş mantık işi...
benim mantığım kabul etmiyor, etmez...he ben kayınvalide olunca, oğlumun karısına ev tutacak, ona bir hayat verecek gücü yoksa otursun oturduğu yerde, kimsenin kızına sıkıntı çektirmeye hakkım yoktur benim...

aynen bacım ...

ben de aynen bunu söyledim...
gücü yoksa da evlenmeyecek...

altına imzamı atıyorum... :içelim:

kayınvalidenle aynı evde oturmak istememeni anlayabiliyorum bunu baştan dürüstçe söylemiş olmanıda takdir ediyorum

madem nişanlın ve ailesi iyi insanlar bu durumda birinci katta oturmaya razı olsan iyi olur

sonuçta bu devirde herşeyin dört dörtlük olması çok zor allah ileride sana çok daha iyi evler nasip edecektir şunuda söyleyim ev ve eşya biryere kadar önemli
asıl önemlisi bir evlilikte huzur ve anlaşma nişanlınla mutlu olacağına eminsen gerisini hiç önemseme

hiçbirine katılmıyor...
Allahın hiçbir kulu bana annemden yakın olamaz...hiç kimse olamaz...hiçkimseyi de annemin babamın yerine koyamam...severim, saygı duyarım, hata yapmamak kırmamak için elimden geleni yaparım, ama herkes yerinde...hiçkimseyi annemin babamın yerine koyamam...onlar da beni kızlarının yerine koyamazlar...yapamayacağım şeyi başkasından da beklemem ben...bence kimse beklemesin...

yaa betty söliceklerimi sölüyon sen benimm yaaa-tatlicadiarzu- bizde şey derler ağzımdan aldınn ben sölicektim manasındaakaydirigubbakcemile5

cnm aklını başına al bence bu kadar saf düşünme isteyen yapar
evinde peynir ekmek ye ama
bence birlikte bişilere kalkışma
nişanlının yaptığı saygısızlıkk
bunları iyi düşün evlindikten sonra hepsi yalan olur

vallahi arkadaşlar böyle yazıncada kayınvalidemizle
aramızda sorun var die yaftalamayınn
benim aram süpper 8 aylık evliyim daha
evimde uzak bayaa
ama bişi var ya dokunuyor bişey yapsalar
benim yaptığımda onlara dokunur kızı
gibi olamam
ben hasta olsamm annemin içi yanar ama
vicdanlı biriyse kayınvalide iyi ihtimalle sadece üzülür

bırakalım polyannacılığı madem bu kadar
pozitif düşünen gelinler vardı
yüzyıllardır süregelen kalıplaşmış kaynana-gelin
ilişkisi nee...???

parçman yorumun için tşk ediyorum.sana katılıyorum huzur olmadan hiçbişeyin anlamı yok.ama ben onlara herşeyi en başında söyledim onlarda kabul etti şimdi niye tatsızlık çıkarıyolar.bide şimdi ben kabul edersem kayınvalidem zaten hep kendi isteklerinin olmasını istiyo bu da olursa bu sefer her konuda taviz vermem gerekicek.lütfen hepiniz dua edin hakkımızda hayırlısı olsun.diğer yorum yazan arkadaşlarım sizlerede çok tşk ederim ama lütfen tartışmayın benim yüzümden kimsenin canının sıkılmasını istemiyorum

ben de aynen bunu söyledim...
gücü yoksa da evlenmeyecek...

buna kesinlikle katılmadığımı söylemeden geçemeyeceğim hayatta özellikle evlilikte herşeyi maddiyata bağlamaktan daha büyük bir yanılgı düşünemiyorum adam çok zengindir ama gönlü fakirdir ve onunla hiçbir zaman mutlu olamazsın ama biri vardırki parasal zenginliği olmasada gönlü kalbi öyle zengindirki seni dünyanın en mutlu insanı yapar

birde olaya kayınvalide gözüyle bakalım
onca yıl istediği eve yeni gelin oturmak istiyor diye vazgeçsin
ne de olsa rutubet onları etkilemez
beni yanlış anlamayın ama başınızı sokacak bir eviniz olacak ama siz daha aileye girmeden kat tartışmasına girmişiniz
ama şunuda ekleyeyim bakım yaptırıp oturma konusunda haklısınız bunda ısrarcı olun

kayınvalidenle asla bir arada oturma yani aynı evin içinde olmayın. yeterki evin ayrı olsun ama isterse rutubetli ev olsun hiç farketmez. birbirinize saygınız sevginiz bitmesinn sonuçta onlarda anne baba. istediğin zaman kısacık şortunla uzan yat istediğin zaman geç kalk istediğin zaman bornozunla gez ha kendi evinde olursan bunları yaparsın. ne kadar iyi olursa olsun ne kadar iyi anlaşırsan anlaş bir oturursan sadece geceden geceye eşinle karı koca olursun ki onada ne kadar zaman bulup sorununu mutluluğunu paylaşabilirsin orası muamma.

şunuda ekleyeyim barçman arkadaşa aynen katılıyorum herşey maddiyat demek değil önce huzur genç insanlar el ele verip birşeyler yapabilir

Back