• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana akıl verin lütfen yoksa bu adamı öldürcem...

Bunun sebepleri "ogluma ev islerinde elini surdurmedim, mutfaga sokmadim" diye boburlenen anneler. Bekarken alismamis demek ki yardim etmeye. Evlenince de kadin yeaaaaaaa yapar yeaaaaa diye bekler oluyorlar. Bence siz de sundugunuz her seyi azaltin.. ya degerinizi bilir ya da mecbur kalip bi is in ucundan tutar. Belki soylenip durur ama oyle de soyleniyor boyle de soyleniyor
Valla canım o eşle ilgili birazda ya benim eşimde bekarken asla yardım etmez suyunu bile ayağına isteyen biriymiş parasını asla annesine vermezmiş biz nisanlandigimiz günden beri bize geldiği zaman hep sonra kurmaya kaldırmaya yardım ederdi annesi oğlum biz varız sen yapma derdi yinede yapardı evlendik bu arada çalışmıyorum evdeyim öğlen yemeğe gelir yardım eder akşam eve gelir sofrayı kurar ocak başı ona aittir çok güzel yemek karıştırır ona göre stres atiyomus pazar günleri kahvaltı ondan sorulur geçen hafta ben elimi sürmeden hazırladı herşeyi bi yere yetişmemiz gerekiyorsa ütüyü kendi yapar ben de hazırlanirim gerçi ütüyü çok beceremiyo ama sonuçta uğraşıyo ama ev işi yapmaz söylemesi ayıp birazda pasaklidir çıkardığı pijama bile yerde kalır ama o kadarını da yapmasın bana buda yeter annesi arada söylenir bekarken hiç bişey yapmıyordu şimdi nasil yapiyo bilmiyorum diye

Evlilik de oyle pek matah birsey degil zaten. Sadece aksamlari birine sarilip sicak sicak yatmak guzel. :KK53: Başkaca bir esprisi yok.
Aynen benimde en sevdiğim yani bu gerçekten yanında huzuru bulduğun insanla sarılıp uyumak çok önemli yazık kocacığım bugün sabah gitmek istemiyorummmmm ya biz bugün böyle sarılıp yatsak ya diye diye ise gitti:-)

geçen cumartesi eşinin yaptığını, benim abim yapsa yengem en az 3 gün abime küser. kendini odalara kapatır beni sevmiyor diye salya sümük ağlar konuşmaz. böyle mi olmak lazım acaba bazı erkeklere? sen de bundan sonra her şeyi yapma. hep yapmışsın alışmış adam. ütü yemek temizlik vs. bir erkeğin yapamayacağı şeyler değil muhakkak yapacağı işler vardır.senin de hafta sonu uyumaya dinlenmeye hakkın yok mu ? ayrıca eşine, ben işlere yetişemiyorum sen de yardım etmiyorsun haftada bir temizlikçi gelsin ütü vs. de yapar de. ne diyecek bakalım. mesela sabah 9 gibi kalksanız ikiniz birlikte işlere girişseniz 12 ye biter sonra mis gibi kahvaltı yaparsınız dışarı çıkarsınız vs. bunları da söyle yani.

Aynen benimde en sevdiğim yani bu gerçekten yanında huzuru bulduğun insanla sarılıp uyumak çok önemli yazık kocacığım bugün sabah gitmek istemiyorummmmm ya biz bugün böyle sarılıp yatsak ya diye diye ise gitti:-)
Kadinlar nedense seviyor bunu. Bunlar hep icgudu :KK53:

Uzuldum halinize ama tamamen alisma meselesi. Benim esim de yillarca ailesinden ayri tek basina yasamis. O yuzden tum ev islerine hakim. Ama cok sevmiyor ben de ona hakkindan gelebilecegi ve onu cok bunaltmayacak seyler veriyorum. Utumuz ve camasirimiz onda mesela, kopegin haftasonu bakimi da onda, bahce islerine o bakar, ben coo sebze pisirmeyi sevmiyorum diye sebze yemeklerini o yapar ama temizlik sevmez onu da ben yapiyorum. Is bolumu yaptik yani.Ama ilk gundern beridir oyle. Taviz vermedim hic. Yani ben kotu hissediyorsam evi b.k goturse umrumda olmaz. Pislikten olmeyiz ya beklesin bi hafta daha derim. Hele hele haftasonu kahvalti hazirladigima dua etsin. Kaldi ki 5 e kadar uyuyacak. Ya yikarim ben o evi ya da cocugumu alir disari cikarim duvarlari kemirsin.
Siz bence bu adama tam tepki koymadikca daha cokk cekersinjz. Dirdir etmeyin belli ki anlamiyor. Siz de hakkindan gelbilecegi isleri ona verin. Sen yapmazsan ben de yapmiyorum deyin ve o is kalsin yani yapana kadar ki bunlar onla ilgili olsun. Baktiniz kalkmadi mi ona kadar soyle bi toz alip bebegi alip gezmeye gidin. Hava alin. Calisan kadin biraz dik dursun artik. Kole miyiz canim.iki hafta izindeydim o zaman bile tum gun is yapmadim. Tatildeyim canim hergun az az yapiyorum dedim. Cicek gibiydi ev valla. ( simdi diil :KK53:) bence oncelik bebek olmali yani onu aksatmayin onla ilgilenin uc hafta toz icinde yasayinca kirli donla ise gidince belki anlar. Ama bu isler tavir koymadan olmaz.

Bugüne kadar ne annesi ses çıkarmış, ne siz ses çıkarmışsınız, kendisi de nankörmüş, ortaya bu çıkmış.

Ayda bir yetmez miymiş.
Siz neden ayda iki diyorsunuz ki?
Alın her hafta yardımcı, paranın değil canınızın kıymetini bilin.
Eşiniz de bir zahmet bütçe ayırsın.
Ayıramıyorsa da keyfine o kadar düşkün olmasın, haftalık temizliği üstlensin.
O kadar katiliyorum ki size... Cok onemli br nokta... Caninin kiymetini bilmek. Hayat o kadar degerli ki yani tum haftasonumu temizlik ve ev isiyle gecirsem deliririm herhalde. Yani kendini perisan edicek ne var? Evimde toz zerresi olmasin diye dusunerek hayat mi gecer? Mesela Mutfak dolaplarimi 4-5 ayda bir silerim herseyi indirip. Ve o gun baska is yapamam bile. Ama annem ayda bir masallah. Ama benim 5 ay bir yaptigimi anlamadi bile gecen geldiginde. Yani azcik tozdan kimse olmez. Hobi bulmak kitap okumak film izlemek cikip parkta sahilde iki tur yurumek var ken tum gun utuye vermek kendini ne kadar dogru?

herkese merhaba.
ben de eşimde aynı iş yerinde çalışıyoruz 3 yaşındada bi oğlum var 4,5 yıldır evliyim. oğlum kreşe gidiyor sabah beraber çıkıyoz akşam beraber dönüyoruz yani eşimle şartlarımız eşit ki çoğu zaman ben ondan daha yoğun çalışıyorum. Evin bütün işi yemeği temizliği ütüsü çamaşırı bende elini hiç bir işe attığı yok. Geçen cumartesi yaşadığım olayı anlatmak istiyorum. Cumartesi sabah uyandık oğlumla tabi eşim uyanmadı uyuyor. Oğlumla kahvaltımızı yaptık bende adet olmuşum acayip sancım var o halde kalktım bütün evi dip bucak temizledim. Tuvalet banyo çamaşırları bi yandan makinaya atıyom biyandan kuruyanları topluyom bu aradada oğlum hastaydı sürekli bişiler istiyordu iki arada bi derede onun istediklerinide yapıyordum. Mutfak dolabı balkon temizliği buzdolabı temizliği derken saat öğleden sonra 4,30 oldu (bu kadar yaptığım iş konusunda ayrıntı vermemin nedeni ne kadar yorulduğumu anlatabilmek için) bu arada eşim hala uyuyo yani saat 4,30 oldu ve o hala uyuyo tabi çamaşır yerleştirmek için yatak odasına girip çıkarken gördümki eşim yatağın içinde elinde telefonla oynuyo beynimden aşağı kaynar sular döküldü ben o kadar iş yaparken beyefendi keyif çatıyo ama yinede bişi demedim. Beyimiz kalktı kahvaltı hazırladım bişiler yapmadınmı kahvaltıya dedi (her haftasonu börek poğaça vb. şeyler yapıyom ya alıştı ) yok yapmadım vaktim olmadı dedim. Yemeğini yedi sofrayı toplamak yine bana düştü. Dışarı çıkacaktık gömleğimle pantolonumu ütülesene dedi tamam dedim tam ütülüyom oğlanı yıkamamız lazım gel oğlanı yıkayalım dedi bende elimde ütü var sen yıka dedim ben tek başıma yıkayamam beraber yıkayalım dedi. Vaktimiz yok o zaman gel sen ütüyü yap ben çocuğu yıkayım dedim. Vay senmisin bunu diyen ben ne bilirim ütü yapmayı bilmem ne bir sürü şey söyledi. Sabahtan beri eşek gibi iş yapmışım eline sağlık diyeceğine bide bi sürü söylendi. Kaç gündür o kadar kötüyümki her zaman böyleydi hiç bi zaman iş yapmazdı ama cumartesi günkü olay bardağı taşıran son damla oldu. Gözümden o kadar düştüki görmek bile istemiyom ondan midem bulanıyor o derece. Böyle bir adamla napcam ben akıl verin bana. Şimdiden hepinize teşekkürler.
sen onu kral tahtına oturtmuşsun, devirme vakti gelmiş geçiyor.
sadece sana ve oğluna göre yap her işi. o da kendi işlerini kendi yapsın.

ben ev hanımıyım üç çocuk var. eşim uykuya doyamıyor çünkü tatil günleri çocukları yanına gönderiyorum uyutmuyorlar :)
bazen isyan edince bakıcı ve temizlik için kadın tutalım çalışayım deyince susuyor.

Son düzenleme:
Şimdiye kadar öldürmemiş olman mucize bence, elini sürme bişeye deli misin sabah beri 2 kap yemek yaptım o kadar, yarın da birlikte temizlik yaparız az sonra oğlan uyur o uyurken keyif yaparız, evlilikte 30 sene bu hızla çalışırsan bel fıtığı boyun fıtığı sinir hastası falan olursun

Allah sabır versin cnm böyle bir adamla yapmak zor ya inş yoluna girer

Bnde esimde ogretmen evlendigimizden beri hic utusunu yapmadm kendi yapar bn nasil kendi utumu yapiosam o da kendi halleder sofrayi filan beraber kaldiririz sonucta hayat musterek ikimizde calisiyoruz ve buna gorede evde de ikimizinde sorumluluklari var
Bnce sizin esinizinde bunu fark etmesi gerekiyor

Köle olmaya mi evleniyorsunuz ben anlamıyorum adam resmen donörden başka bisey degil :D spermi vermis cekilmis kenara. Bi şöyle enayi bulamadim ise gider para kazanır, cocuguma bakar, haftasonu bana borekler yapar, evimi dip köşe temizler, ütumu yapar, üstüne laf sayarim hak ettigim yanlız basinda pislik içinde yaşamama bile kiyamaz. Ben de istiyorum!

Konuşmadan olmaz ilk önce çekin karşınıza insan gibi sakince anlatın; ben de çalışıyorum yoruluyorum üzerine evde bir daha mesai yapıyorum her şeyi ben üstlenemem bana yardımcı olman lazım yok yardım edemem dersen sadece yemekle ilgileniriZ(özellikle ilgileniriz diye vurgulayın) gerisini yardımcıdan talep ederiz. Yaşım genç erkenden bedensel sıkıntılarla boğuşmak istemiyorum seçim senin deyin

artık şöyle yapacağım böyle edeceğim demeyin
her hafta alın, kurutma makinası alın
ütüleri de ütücüye götürün
sen yardım etmezsen para ile işler böyle yetişiyor dersiniz
şimdi kıstığınız paralar yarın bigün fıtık vs olarak dönerse fazlasını bile harcarsınız
siz hastalık peşinde koşarken eşinizde neden sağlıklı bir kadın olmadığınızı yüzünüze vurur

benim arkadaşım haftada iki yarım gün alıyor

Ben erkeğin kadının yaptığı her işi yapabilmesi konusunda katılmıyorum, çok büyük istisnalar dışında.
Ancak siz meselenizde haklısınız.Allahtan sabır =)

Esini savunmak icin soylemiyorum kesinlikle ama acaba cidden farkinda mi degil senin her seye kosturup cok yoruldugunun? Bazi insanlar gercekten idrak edemez.. Sen de islere kostururken onun bile bile yardim etmedigini dusunup kendini kuruyorsundur haliyle, en ufacık bisey seni patlatiyodur ama esin anlam veremiyodur bu kez bunca sinire.. Karsilikli oturup iyice anlatmak lazim bazen bazi seyleri.. Anlattigin halde bi degisim olmuyorsa da baska bi cozum yolu; yardimci tutmak.. Madem ikiniz de calisiyorsunuz, haftada 1-2 gun bi yardimci gelebilir..

Benim eşim ilk evlendiğimiz zamanlar yardımcı almayalım eve beraber yapalım temizliği diyordu. Arada hadi ortalığı süpürelim, hadi ben süpüreyim sen sil falan yapıyordu tatlı şey :D Bir iki kez beni temizlik yaparken gördü sonra yardımcı aldık :D Çok becerikli olmayın :)

Ben anlamıyorum valla şimdiki kadınları.

Dışarda bi dünya çalış, gel bi de evde bi dünya çalış. Temizlik, yemek, çocuk hepsi kadının üstünde.

Erkekler napıyor? Dışardan geldiği gibi hooop tv nin, pc nin önüne. Eee hani eşitlik? Ben ne anladım çalışmaktan, ayakta duran kadın olmaktan?

Ya siz yine evi çekip çevirin bütün parayı eşşşek gibi kazansın. Ya da bi tarafını kaldırsın iş yapsın beyefendi. Olmadı ortak bütçenizden yardımcı için para ayırın.

Yazık günah ya. Erkekler fiziksel olarak daha üstündü hani, eee kadınlar niye daha çok yorulsun?

İşte hep erkek analarının yüzünden oluyor bunlar. İş yaptırmıyor anacıkları öyle alışıyorlar. Bence erkek çocuğuna da ev işi yaptırmalı. Yani en azından basit işler. Çamaşırı toplayıp katlamanın bi zorluğu yok mesela. Bir süre yapmayın bakalım ne olacak. Tabi ev işlerinden bahsediyorum.

Back