• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla sorunum (Lütfen fikir verin)

birlikte oturmak istemediğini baştan söylemişsin onlarda tamam deyip kabul etmişler
şimdi iş ciddiye binince dönmek niye
kayınvalidende bi oturursan bidaha ayrılman zor olur
bence ayrı ev diye tutturmakta haklısın
aynı evde yaşamak başka,insanın kendi evi olup kayınvalidesine gitmesi çok başka

cnmoncelikle şunu soylim 3.kat kayınvalidenin hakkı yılların emeğinden sonra hakediyor.ama şunu da soylim o kadar iyi insanlar olsalardı yeni gelinlerini rütübetli eve gelin getirmeye içleri el vermezdi.o kadar yeni eşya alcaksın sonucta.

buarada kayınvaliden anladığım kadarıyla hep kendi istediğim olsun diyenlerden.bence sıkın dişinizi ve 2.kata cıkın.gelin alıyorlar ama ellerinden geldiğince ucuza kapamaya çalişiolar.

2.katın yapılmasını beklemekten aşka çare yok.eğer 1.katta 2 yıl yaşayip sonra 2.kata cıkarım diyosan yanılıosun sonra hayatta yaptırmazlar şimdi gelin almanın gazıyla anca kendilerni zorlarlar.

herşey yapılsın sonra gelin ol guzelim;)

sana söz verilmişken dönüp şimdi ya öyle olacak ya rutubetli evde oturacaksın denmesi çok yanlış.annesi gelin beni istemiyor dediğinde nişanlının seni istemeyeni bende istemem demesi ise daha da vahim...bu şekilde konuşan bir insanın çok iyi bir eş olacağını iddia etmen ise daha çok ona olan sevgine dayandığından dahada ironik.
kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturan,yakın oturmaya(aynı evde değil ama yakın oturmaya...) karşı olmayan biri olarak;nişanlınızın bu yaklaşımından sonra oturacağım varsada oturmam.hatta evlilik işini baştan düşünürüm.hayatım boyunca şu veya bu nedenle yapmak istemediğim şeyler için zorlanacaksam,ya şu ya bu diye önüme her defasında şartlar konacaksa,isteklerime saygı duyulmayacaksa yemişim öyle evliliği...cokacimcoook
bu durumda nişanlınla ciddi ciddi konuşman gerekecek.ben olsam artık bu kadar restler çekildikten sonra bende restimi çekerdim.bir arada oturmam.ya 2. kat yapılacak ya 3. kat neyse yapılacak.yada yapabilecek duruma gelene kadar evlenmem derdim.rest çekersede resti görürdüm vallasengözlerimebaksanab
tabi diğer bir seçenekte en başta gerekirse rutubetli evde oturmayı kabul etmekti.huzurun olduktan sonra evin rutubette olsa önemli değil.eşyalar hemen rutubetlenmez.kaldıki rutubet olsa ne olur?eşya değilmi?değiştirirsin olur biter.
bende ilk 2 sene rutubetli evde oturdum.kendi evimde ama çatı olmadığı için her şey tepemize yağıyordu.duvarda kocaman çatlaklar olmuştu.artık geyik yapıyor,gelen misafirlere sürrealist tablolarımız diyip dalga geçiyorduk.
keşke en baştan bu şekilde yapmış,eşyaya fazla takmamış olsaydın.
ama dediğim gibi bu raddeden sonra artık ilk önerim geçerlidir.
kolay gelsin...

cnmoncelikle şunu soylim 3.kat kayınvalidenin hakkı yılların emeğinden sonra hakediyor.ama şunu da soylim o kadar iyi insanlar olsalardı yeni gelinlerini rütübetli eve gelin getirmeye içleri el vermezdi.o kadar yeni eşya alcaksın sonucta.

buarada kayınvaliden anladığım kadarıyla hep kendi istediğim olsun diyenlerden.bence sıkın dişinizi ve 2.kata cıkın.gelin alıyorlar ama ellerinden geldiğince ucuza kapamaya çalişiolar.

2.katın yapılmasını beklemekten aşka çare yok.eğer 1.katta 2 yıl yaşayip sonra 2.kata cıkarım diyosan yanılıosun sonra hayatta yaptırmazlar şimdi gelin almanın gazıyla anca kendilerni zorlarlar.

herşey yapılsın sonra gelin ol guzelim;)

aynen katılıyorum, bekle herşeyi halletsinler :kızgın:

Yani evlenmek için bu acele niye, madem borçlar var bekleyin 1-2 sene daha bu arada 3. katı yaparlar, 2 kata da tadilat koyarlaröyle evlenirsiniz... Ha illa hemen evlenecem diyorsanız da 1. kata razı oun bence....
Bu arada yeme içme bir olacak demişsiniz, yeme içme bir olacaksa zaten beraber oturacaksınız siz sadece yatmadan yatmaya eve geçiceksiniz demektir, çünkü kahvaltıda yukardasın, eşin işe gitti kahvaltıyı toparlarken falan saat geçer, hadi bir kahve içelim derken saat oldu 10, aşağı in evini sil süpür 12-1 sonra yukarı çık öğle yemeği(eskiler öğle yemeği yemeden geçirmiyolar) hazırla, ye bulaşıkları toparla derken saat oldu 2-3 ikndi çayı, akşam yemeğini hazırlamaya başla derken saat oldu 6-7 e kocan işten gelir açtır, direk yukarı çıkar yemek yersiniz, e yemek üstüne uyku basar çay içmek lazım, çayı demlemek ikramdı içmekti, bu arada dizi,film yada haber izleir sohbet muhabbet derken saat oldu 10 e bu saatten sonra kombi yakmayın yatmaya inersiniz falan diycekler saat 11 e kadar ordasınız, saat 11de indiniz yattınız, sabah gene aynı terane. Sabahtan akşama doğalgaz yaktırmazlar, borç var nasıl olsa çoğu zaman burdasınız masraf olmasın derler, soğuk olduğu için evinde 2-3 saatten fazla kalamazsın..
Eee ne farketti, boşuna tartışıyorsunuz, beraber oturun gitsin.... Değmez birbirinizi üzmeye...
Ha beraber oturmuşsun ha altlı üstlü oturup yeme içme bir yapmışsın... Aynı şey sonuçta....

bende aynısını yaşadım vee ben şuanda üst katta oturuyorum benim eşimde ben babama diyemem aşağıda oturalım dedi bende sen diyemessen ben derim dedim ve dedim allahdan benim kayınpederimde benimle aynı konuyu düşündüğü için şuanda evim üst katta oturuyorum:CüvCüv: tabi kaynanam bana kırıldı 1 ay evime beni ziyarete gelmedi ve en kötüsüde yeme içme bir bundan hiç hoşlanmıyorum çünkü evime yatmadan yatmaya gidiyorum ben böle evlilik böle hayat hayal etmemiştim kaynanamla çok iyiz ama ben kenid eşyalarımı kullanmak evimde misafir ağırlamak istiyorum yukarda misafirler gelsin deyince bunlar kendi ailem bile olsa ne var buraya gelsinler diyor off off allah sana yardım etsin zor bu işler kötükedihüso

eşimle ailesinin yaptığı 3 katlı evin 3.katında oturmayı bizde düşünmüştük.
eşim benim bulunduğum şehire beni görmeye geldiği birgün iş başvurusunda bulundu ve kabul edildi.hihoyyyt
evlendik ve eşim buraya geldi.
2.5 yıl oldu ve ben allahıma dua ediyorum ki iyiki eşimin ailesinden 2 saatlikte olsa uzakta oturuyoruz.
aramız ailesiyle iyi hatta ya biz gideriz yada onlar sık sık gelirler bize.(yol sorun değil yani):roflol:
(kendi ailem bana yakınken rahatsız etmemek için çok sık gelmezler.)
herkesin kendi doğruları var ve yaşam tarzı farklı.
ben ailesini hergün görüpte evliliğimi bu kadar güzel sürdüremezdim .:nazar:
canım çok küçük bir örnek vereyim,annesi bize geldiğinde eşime fısıldayarak birşey anlattığında ben yanlış anlıyorum,benim bilmemem gereken ne var diye.:çok üzgünüm:
tamam bunları sorun yapıp eşime asla söylemedim.
eşimle tartışmama sebep olamaz bunlar ama hergün aynı şeyleri yaşasaydım kesin sorun olabilirdi.

gülsüm 50 bende nişanlımla konuştum beraber istemiyorum dedim nedenlerini açıkladım ve 2 senede olsa beklerim ben dedim.bu konuyu ailelerimizin konuşmasını istedim bakalım inşallah hakkımızda hayırlısı neyse o olur.ewet haklısın bende istemedim yeme içmenin bir olmasını ama sadece nişanlım çalışıyo ve ev yapılcağı için bir sürü borç olucak o yüzden kabul ettim.ama 2 sene beklersek o zaman yeme içmede ayrı olur inşallah.sende inşallah bi gün istediğin gibi ağırlarsın misafirlerini evde

benim sana tavsiyem aynı evde oturmaktansa 1.kata yerleşmendir.
herkesin kendi hayatı var aynı evde rahat edemezsin.
benim oturduğum evde küçük hatta oturma odamı bebeğim için iptal edip çocuk odası yaptık.
bence sorun etme bunu.

kronik bende söyledim zaten ya ayrı olucak ya da beklicez ama biz evin içini yapmak veya tadilat ettirmek için maddi durum olmadığını söylüyoruz.sen ne de olsa eşya değil mi değiştirirsiniz diyosun bu o kadar kolay değil zaten ben orda oturursam orta katı yapıcam borcum olucak tekrar nasıl eşya alıyım ki.maalesef söylediğin kadar kolay değil

iş inada binmiş sanki..nişanlında napıcağını şaşırmış.. ailemi istemeyeni bende istemem lafı çok düşündürücü geldi.. ilerde umarım buna benzer olaylar yüzünden seni üzmez.. ailesinede bu tarz cümleler söylediği için ortada kalması normal tabi.. naptığını oda bilmiyor çaresizlikten demekki..
kaynananla büyüklerinden biri konuşsun bakalım..

aysun sudenaz ablam ben küçüklüğü sorun etmiyorum sonuçta biz 2 kişiyiz ama yeni eşya alıncak ve onlar rutubetten rezil olucak ben orta katı yapıp oraya çıktığımda tekrar eşya alma gibi bi lüksüm olucağını sanmıyorum.benim söylemek istediğim sonuçta kayınvalidemin eşyaları rutubetten kötü olmuş bidaha niye benimkiside kötü olsun ki israf olucak boşyere.neyse en iyisi beklemek

DYGLU evet o da şaşırdı ne yapacağını haftanın 7 günü çalışıyo.evin geçimini mi sağlasın işlerle mi uğraşsın inşaatla mı bu sorunla mı gerçekten ne yapacağını şaşırdı.söyledim inşallah aileler konuşucak bu konuyu

sende şimdilik üstüne fazla gitme canm.. elinden birşey gelmiyorsa gelmiyodur dediğin gibi büyüklere bırakın biraz.. ama şunu bil.. yeni gelin olarak en iyi daireyi istemek senin hakkın asla şımarıklık değil..

sende şimdilik üstüne fazla gitme canm.. elinden birşey gelmiyorsa gelmiyodur dediğin gibi büyüklere bırakın biraz.. ama şunu bil.. yeni gelin olarak en iyi daireyi istemek senin hakkın asla şımarıklık değil..

allah allah bunca yıl rutubette oturmuş ve bu yaştan sonra rutubetin sağlığı için sakıncalı olan bir insanın değilde yeni gelinin hakkı oluyormuşki

bence sen önce bir kendine sor tatlım ben bu çocukla ne için evleniyorum güzel dubleks ev ve cici eşyalar içinmi onun kişiliğini beğenip onu sevdiğim içinmi

ülkemiz tam bir ekonomik kriz içinde hergün işinden çıkarılan yüzlerce aile babası var

bu şartlar altındayken size sunulan rutubetlide olsa bir kira ödemeyeceğiniz yuva var

bence günümüz şartlarında buda büyük bir nimettir haa belkide şöyle birşey yapabilirsiniz rutubetli daireyi kiraya verip üstüne biraz daha ekleyip bir ev tutabilirsiniz tabikii büyüklerinizin onayını alarak

herkezin annesi babası ev vermiyorki
siz bulmuşsunuzda........
rutubetliymiş eşyaların bozulurmuş
bırak arkadaşım bozulursa bozulsun
biraz iyi taraflarından bak olaya

varedenin istediği zaman yok edeceğini biliyorum ben.eşya ve ev için evlenmiyorum sonuçta ben kirada olsa kabul ediyorum sadece kendime ait bi yuvamın olmasını istiyorum hakkım olarak.eve eşyaya güvenip 2 gün sonra onu yitiren insanlarda var kimin ne olucağı belli değil sonuçta.bu dünya kimseye kalmamış banada kalmaz

Barçman bu benim görüşüm.. baştan tamam deyip sonra nasıl cayılıyorsa en az bunun kadar haktır..
biz kadına rutubetli evde otursun yaşlansın demiyoruzki. 2 sene daha bekleyip, 2.katın tadılati bittikten sonra taşınır... yeni gelin geliyor diye niye bu telaş niye bu mızmızlık..büyükler değilmidir bizi idare eden alttan alan, baştan söz verilmeyecekti öyleyse..

Back