• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla sorunum (Lütfen fikir verin)

buna kesinlikle katılmadığımı söylemeden geçemeyeceğim hayatta özellikle evlilikte herşeyi maddiyata bağlamaktan daha büyük bir yanılgı düşünemiyorum adam çok zengindir ama gönlü fakirdir ve onunla hiçbir zaman mutlu olamazsın ama biri vardırki parasal zenginliği olmasada gönlü kalbi öyle zengindirki seni dünyanın en mutlu insanı yapar

özür dilerim ablacım, ama ben iki gönül bir olunca samanlığın seyran olmayacağını düşünenlerdenim...
zaten orda bahsettiğim güç de göreceli bir kavram...ama benim için böyle...
bu demek değil ki parası olsun ama karaktersiz olsun, asla bunu kastetmedim...
ama ortalama bir yaşam standardı mutluluk için önemlidir...bence...

biraz onlar taviz verecek birazda siz
hiç birşey tek taraflı olmaz
rutubetli olsun yinede kendi evim olsun,
herkez dört dörtlük yaşamıyorki
:1no2:

evlenmek bu adı üstünde.
ev-len-mek..
neden hala maddi durum yoksa erkeğin ailesinin yanında oturmak bir seçenek olarak görülüyor?
ben 6 yıl nişanlı kaldım.
tam 6 yıl..
hem de ben istanbul'da eşim ankaradaydı..
3 ayda bir hafta sonları görüşerek 6 yıl yaşadık biz..
evlenemedik çünkü ev kuracak imkanımız yoktu.
bir güne bir gün de ne ben düşündüm eşimin ailesiyle oturmayı ne de eşim teklif etti bunu.
ne de beni içine sokacak kadar seven, bana bakınca gözleri parlayan rahmetli kayınvaldem teklif etti.

geçinemeyeceksen evlenmeyeceksin; evlenmeye niyetliysen de ona göre ölçüp biçeceksin durumunu..
ben bunu biliri bunu söylerim..
insan annesinden azar işitirse surat görürse alınmaz..
ama kayınvalde yaparsa bunları bu sefer adı; kaynana dırdırı, kaynana kahrı çekmek olur..

barçman ablam gene son noktayı komuş bence......
ya 2. kata razı olucan ya da 1-2 yıl daha bekliceksiniz...
ama seni birlikte oturmaya zorlamaya hakları yok....
eşler arası alaşma mutluluk elbette önmeli ama bu mutluluğun sağlanması için verilen sözlerin tutulması çok önemli...
sen aynı evde otururken annesine bi laf söylesen kıyamet kopar sıkıntıyı ozaman çekersin...

ben kayınvalidem haksız demiyorum tabiki onunda hakkı sonuçta.ama maalesef maddiyat yok olsa orta katın içi yapılır bilmiyorum ne olucak.en mantıklısı biraz daha beklemek galiba.aslına bakarsanız nişanlımın ailesi beraber oturup alt katın kiraya verilmesini istiyor borçların kapanması için.ama nişanlım madem beraber oturmak istemiyosun bizde allta oturalım dedi

özür dilerim ablacım, ama ben iki gönül bir olunca samanlığın seyran olmayacağını düşünenlerdenim...
zaten orda bahsettiğim güç de göreceli bir kavram...ama benim için böyle...
bu demek değil ki parası olsun ama karaktersiz olsun, asla bunu kastetmedim...
ama ortalama bir yaşam standardı mutluluk için önemlidir...bence...

bende kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak böyle düşünüyorum ilk eşim çok zengindi benim bir dediğim iki olmadı resmen parayla oynuyordum ama ben hiç mutlu olamadım ikinci eşimle evlendiğimde hastanede asistandı biz evlendiğimizde eski eşyalarla oturduk

ama beni gerçektende dünyanın en mutlu insanı yaptı elele vererek yıllar içinde herşeye sahip olduk ve ben maddi durumumuz düzelene kadar bunu hiç dert etmedim çünkü çok iyi bir eşim vardı ve mutluydum

ben kayınvalidem haksız demiyorum tabiki onunda hakkı sonuçta.ama maalesef maddiyat yok olsa orta katın içi yapılır bilmiyorum ne olucak.en mantıklısı biraz daha beklemek galiba.aslına bakarsanız nişanlımın ailesi beraber oturup alt katın kiraya verilmesini istiyor borçların kapanması için.ama nişanlım madem beraber oturmak istemiyosun bizde allta oturalım dedi

bende öyle yapın demiştim canım.. ama işte onlarda istemiyorlar öyle anlıyorum..
sen elinden geldigince saygını koru..
ama güzel bir dille nişanlına beraber oturmak istemedigini söyle..
inşallah düzelir ve mutlu bir yuva kurarsın..

bende kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak böyle düşünüyorum ilk eşim çok zengindi benim bir dediğim iki olmadı resmen parayla oynuyordum ama ben hiç mutlu olamadım ikinci eşimle evlendiğimde hastanede asistandı biz evlendiğimizde eski eşyalarla oturduk

ama beni gerçektende dünyanın en mutlu insanı yaptı elele vererek yıllar içinde herşeye sahip olduk ve ben maddi durumumuz düzelene kadar bunu hiç dert etmedim çünkü çok iyi bir eşim vardı ve mutluydum

o başka ablacım ya...tamam işte ortalama bir standardınız varmış, eski de olsa eşya ve size ait küçücük de olsa bir ev değil mi...kira olsun ama size ait...ve ikinizde de herşeye sahip olabilecek kocaman bir güç...ozaman sorun yok...ben maddi gücü olmayan insanların illede evlenmek için ailemle oturalım teklifine karşıyım, onlarla oturmaya da ...oturup mutlu olan var mıdır...belki vardır...ama ben olamam...

tabiki ablacım maddiyat herşey değil...
anlayış saygı ince fikirli bir eş mutlulugun temeli bence..
ne zengin olupta evinde huzuru olmayan varken ne evinde sobaya atmaya odunu olmadgı halde yorganın altında ellerini kenetleyip beraber mutlu olan evler yuvalar var...

barçman , size katılıyorum .. param olupta mutsuz olacağıma param az olsun ama mutlu bir evliliğim olsun diyenlerdenim bende .. allah can sağlığı verdiği sürece herseyin üstesinden gelinir çalışarak , çabalayarak , sabrederek ...

derdimederman .. sende böyle düşün ve bazı seylere katlanmayı göze al bence .. gün olur durumlar düzelince belkide kendi evinizi alıp öyle çıkarsınız ordan .. hem düğün yapıp , hem ev yaptırmak kolay değil şu zamanda .. nişanlının ailesine de hak vermek lazım bence ...

o başka ablacım ya...tamam işte ortalama bir standardınız varmış, eski de olsa eşya ve size ait küçücük de olsa bir ev değil mi...kira olsun ama size ait...ve ikinizde de herşeye sahip olabilecek kocaman bir güç...ozaman sorun yok...ben maddi gücü olmayan insanların illede evlenmek için ailemle oturalım teklifine karşıyım, onlarla oturmaya da ...oturup mutlu olan var mıdır...belki vardır...ama ben olamam...

evet ablacığım ama burada illada beraber oturalım durumu yok ikinci bir seçenek var

yani birinci katta oturabilirler varsın rutubetli olsun ben zaten gelin ve kayınvalidenin aynı ev içinde yaşamasına karşıyım daima ayrı kapıları olmalı yüzgöz olmadan aradaki saygı ve sevgiyi koruyabilmaliler

tabiki ablacım maddiyat herşey değil...
anlayış saygı ince fikirli bir eş mutlulugun temeli bence..
ne zengin olupta evinde huzuru olmayan varken ne evinde sobaya atmaya odunu olmadgı halde yorganın altında ellerini kenetleyip beraber mutlu olan evler yuvalar var...

kesinlikle öyle tabiki maddiyatta olursa mükemmel olur ama önce ve en önemlisi eşlerin aynı frekansta olması

]şu kriz ortamında kira vermeyeceğiniz bir evi bulduysanız,bence
susup oturmanız lazım...etrafınıza bir bakın,insanlar bir ay
çalışıyor ve kazandıklarını kiraya veriyorlar...
sonuçta illa beraber oturalım demiyor,aynı bina,farklı daireler...
bence gerçekten sorunsuz ilişkinize
sorun yaratıyorsunuz gibi geldi bana...
bu benim fikrim tabi...
sevgiler...

Canım canın neyi nasıl istiyosa öyle yaptır seviyorum diye nişanlının her isteğini yapıp tepene çıkarma indirmesi zor olur ve kaynanasıyla beraber oıturmuş biri olarak
SAKIN BERABER OTURMAA diyorum

geline bak hele geline kaynanayı kendi evinden ediyo sonrada kaynanalar kötü derler :delphin:
4 duvarın olsun ama senin olsun sevdiceğinle beraber ol
buldunda bunuyosun 1. kat olmasınmış vayyyy anaasııınııı yaaaaaa :delphin:
sen kira ödemek nasıl bişey biliyomusun?

arkadaşlar olayı duygusal boyuta taşımanın anlamı yok bence...kayınvalide kötüdür öcüdür demedim...ayrıca kayınvalidemle ne kadar yi anlaştığım da bilinir...severim onu o da beni...hiç bir sorun da yaşamadık çok şükür...ama bu gerçekleri engellemez...evlenmek, bir aile olmak iki kişilik...açlığı da, keyfi de aşkı da göz yaşını da bir arada yaşayabilmek...
yeni evli bir kadın, yahu cilve yapacam kocama, bornozla çıkacak banyodan, evimin içinde minicik eteklerele gezecem...ya da hayır, adam sinirimi tepeme çıkardı sonuna kadar tartışacağım, küseceğim konuşmayacağım belki...belki tavır yapacağım...kocama şık bir sofra hazırlayıp keyifle yemek yiyeceğim belki...belki onunla duşa gireceğim...bişrsürü şey yazabilirim...
peki bunların hangisini evde kayınvalidem kayınpederim varken yapabilirim söyler misiniz...
içime ata ata sonunda çatlarım heralde...
dedim ya bu kadar duygusallığa siz kayınvalide olmayacak mısınız gibi sözlere gerek yok...bu iş mantık işi...
benim mantığım kabul etmiyor, etmez...he ben kayınvalide olunca, oğlumun karısına ev tutacak, ona bir hayat verecek gücü yoksa otursun oturduğu yerde, kimsenin kızına sıkıntı çektirmeye hakkım yoktur benim...

Betty nin söylediklerine tek tek katılıyorum....
Kayınvalidesi ile aynı evde oturan biri olarak katılıyorum bunlara....
Hiç bir sorunum yok çok şükür kayınvalidem ile..
Herşey çok güzel çok iyi anlaşırız kendisi ile...Oturur karşılıklı kahvemizi içer sohbetimizi de ederiz ama....Tüm bunları yapmakla olmuyor....O benden birşey beklemiyor ama ben herzaman dikkatli olmaya çalışır..Ve kendimi ona karşı sorumlu hissederim.Bir yere gidilecekse tek benim kararımla gidilmez.Onlar olmadan biz olamayız tabiki.Ailedir baş tacımızdır herzaman.Bende öyle düşünerek karar verdim zaten.Ama bazen tıkanıp kaldığında oluyor...Ondan öğrendiğim çok şey var hakkını ödeyemem kesinlikle ama...
Betty ninde dediği gibi...Eşime şık bir masa hazırlayıp karşılıklı oturup yemek yiyemiyoruz...İstediğim kıyafetlerle evde hoyratça dolaşamıyorum...Eşime kızdığımda tepkimi gösteremiyorum.Ya da ağlayamıyorum....
Onun haricinde herşey çok güzel...
İnş.herşey istediğiniz gibi olur..Büyüklerde anlayışla karşılar bu isteğinizi....

arkadaşım ben senin yerinde olsam evlenmek için acele etmem
durumların daha iyileşmesini beklerim

yaşın daha 20 imiş baktım, oldukça küçüksün benim fikrimce, bir evin sorumluluğu ağırdır.
ama yok evlenicem diyosan sen bilirsin tabi, bu durumda asla eşinin ailesiyle yaşama, ev üstüne ev kurulmaz diye boşa dememişler, rutubetli mutubetli de olsa diğer evi tercih et,

ama ben senin yeinde olsam dediğim gibi ev işini halletmeden evlenmem...

Hııı birde şu var tabikii...
Günümüz koşullarını örnek vermişsiniz kriz ortamı falan filan diye..
ınsanlar zor durumda kesinlikle...
Evet ama arkadaşın ikinci seçeneği de var...
Onu da değerlendirebilir ve mutlu olabilir...
Ya da bir kaç sene kendileri için kayınvalidesi ile oturabilir...
Bence yaşanmadan anlaşılmaz hiçbirşey...
Hayatta yaşanmışlıklar çok önemlidir bence...

Back