• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve Kp yakınlarında ev tutmamızı istiyor

tek erkek cocuk olmak bütün mal varligi ona kalcak anlamina gelmiyor ablasi kiz kardesleribede hak düsüyor elbet. tek erkek olunca ne oluyormus niye ikide bunu yazmisiniz anlamadim
Tek mal varlığı ona kalacak dememiş ki konu sahibi.
Bana da kv ve kp tuhaf geldi. Takıyı da isteyip torun için ev yapalım demeleri falan...
Siz olsanız kabul eder misiniz?

Canım torun dedğim kişi keşke benim çocuğum olmuş olsa, ama değil ablasının eşi vefat etti torun dediği kişi nişanlımın yeğeni.
Senin adına karar vermeleri hiç hoş değil,bir kaç ay kirada durup sonradan ev alsanız olmaz mı ?Bu durumda ister istemez sorun yaşarsın sen çünkü..Ev bakmaya yalnızca üçünüz mü gidiyorsunuz ?

Kızlar onların eve uzak bir yerde ev buldum bu akşam bakmaya gidicem Kendi babam kv kp ile.
Eğer toruna ev alma konusuna açarsa katiyen istemiyorum diyeceğim düşüncem şu.
1) Bir sürü eşya alındı artık bir yere koymam lazım kendi evimde tıkış tıkış olduk.
2)60bin peşinat ev (245bin) 185bin kredi 301bin geri ödeme.
3)Takılarıda yapılandırma yapıcam borç 230bine düşecek, ödemelerde kolaylaşacak.
4)Gerisinide biz çalışıp öderiz, kimseden bir kuruş almadan düşüncem bu :KK5:

Biz evlenirken benim kayınvalidem ve kayınpederim de öyleydi :) Biz bildiğimizi okuduk, o ayrı. Nişanlın uzaktan bak diyormuş sana destek demek ki, o zaman problem yok. Dediğin gibi senin evin senin hayallerin, istemediğin şeyi kabul etmek zorunda değilsin. Yeter ki üslubun kırıcı olmasın.

Kesinlikle evlendikten sonra alın evi. Herşeyi düşünmek lazım. Allah korusun bi aksilik çıksa sen hiçbir hak iddia edemezsin. Altınlarını da alacaklar, borç da ödeyeceksin. Bu sürpriz numaralarını yeme kesinlikle.

Siz kendinize dert arıorsunuz resmen nisalınızïn gelmesini bekleyin ve o evde birlikte oturacaksınız bence bekleyin bu arada siz bakmaya devam edersniz .

Kv kp ev bakmaktan vazgeç. Sahibinden den ev bak gez önce kendin. Beğendiğin 3 taneyi nişanlına yolla. Kp birlikte bakmak istediğinizi mesafe dışında beğenmediği hangisiyse kp seçsin. Bu konuyu nişanlın konuşsun.

Sen 3-5 tane ev beğen her türlü hoşuna giden. Onların içinden hangisi olacagıma kp karar versin

Kızlar çok yorgunum artık, bitkinim..
Nişanlım askere gitti 8 ay sonra düğünümüz var, o gelene kadar ev ve eşyaların hazır olması gerekiyor, hem ona sürpriz yapıcam hemde o dönemde sıkışmak istemiyorum.
Kv ve Kp ile ev bakıyoruz 15 gündür falan.
Sürekli yakınlarından ev bakmamı istiyorlar.
Dün bir yere gittik onların çapraz sokağı ev dubleks ama beş para etmez, fiyatı uygundu.
Boya yap gir 0 tadilat dedi x abi 'Boyaya bile gerek yok dedi' Kp
'Yeni gelin giricek eve boya da yapılsın bi zahmet dedim
Başka bir yere gittik 2 odası kör odaydı ben beğenmedim dedim.
'Beğenmediysen o dubleksi alıcam yapıcak bişey yok dedi Kp:KK57:
Emlakçı benim ailemin aile dostu, anladı orda bozulduğumu. İleride bir yer daha var oraya bakalım dedi.
'Olmaz orası uzak dedi bu defa da!:KK57:
Oraya baktık,eski bina kredi az çıkar dedi x abi. Beğenmediğim halde beğendim dedim, dayatma yapmasınlar ev için.
Vereceğimiz peşinat nişanlımın kendine aldığı araba, bir kuruş emekleri yok. Daha bizim ev alınmadan, bide toruna ev alıcam diyor kv. Kimseden yardım beklentim yok, ama gürledilerse, yağmayı bilecekler.
Alırız yaparız ederiz, ee nerde ev eşya o zaman ?
Bunların mahalle örümcek ağ gibi hep birbiriyle akraba beni de o ağa katmak istiyorlar, ama asla kabul edemem.
Zaten çalışıyor olucam, o kadar misafir temposunda dinlenemem bile.
Nişanlım giderken tembihledi, evi uzaktan bak uzaktan bak diye.
Bugün civar semtlerden birinden ev baktım, beğendim aradım kv yi ev buldum güzel yere benziyor akşam bakalım x yerde dedim.
Neee x yer miiii dedi.
Evet buralar daha iyi dedim sesi değişti.
Ya kızlar ben kv ve kpyi çokseviyorum, kötü olmak istemiyorum.
Ama benim evim benim hayallerim..
Zaten bir yanım yarım bakıyorum, tek başıma yetişmeye çalışıyorum.
İşten çık emlakçı emlakçı gez.
Onları kırmadan, kimseyi gücendirmeden bu işin içinden nasıl çkarım?:KK61:
Zor işler ... yapacağın tek şey nişanlının izne gelmesini beklemek ,birlikte karar vermek .kararının arkasında dur yarın pişman olup buraya konu açmamak için .şimdi seviyorsun ama ilerde ne olur ne yasanir bilinmez .belki aynı şehirde olmak bile istemeyeceğin durumların içinde bulacaksın kendini .belki de çok iyi olacak herşey ... geleceği görmek gibi bir yeteneğimiz olmadığı için sen eşeği sağlam kazığa bağla ,keşkelerin olmasın .hergün kk da neler okuyoruz .. Çok dikkatli ol :)

Sakinn oyle bir hata yapma ne derlerse desinler küssünler gerekirse.Ben hayatimin hatasini yaptim ve yakinindan aldim cekmedigim kalmadi.Aman diyim.Gerekirse kiraya cik uzak ol

Hem evlenmeden neden aliyorsunuz ki nikah oncesi alınması pek mantikli degil.Evde hak talebi mevzusu var biliyorsun

Kızlar onların eve uzak bir yerde ev buldum bu akşam bakmaya gidicem Kendi babam kv kp ile.
Eğer toruna ev alma konusuna açarsa katiyen istemiyorum diyeceğim düşüncem şu.
1) Bir sürü eşya alındı artık bir yere koymam lazım kendi evimde tıkış tıkış olduk.
2)60bin peşinat ev (245bin) 185bin kredi 301bin geri ödeme.
3)Takılarıda yapılandırma yapıcam borç 230bine düşecek, ödemelerde kolaylaşacak.
4)Gerisinide biz çalışıp öderiz, kimseden bir kuruş almadan düşüncem bu :KK5:

Kimseden kuruş almadan halletmeniz çok iyi olacak. Umarım krediyi çeken kişi de kayınpederiniz değildir. Yoksa ev onun üzerine olur, sizin hiçbir yasal hakkınız olmaz. Evi nişanlınız ve kendiniz üzerine ortak alın.

Bir evin bir oğlu beklentisini de ben çözemedim bir evin 1 kızı olunca ne değişiyor? Ev almak yada taksitlerini ödemek zorunda değiller. Nişanlın şimdiye kadar ailesine verdiyse parasını şimdi geri istesin birikeni. Nişanda takılanlar sen ve eşine ait tabiki ailen almayacak onu. İster evlenince araba alırsın ister eve ek yaparsın. Para konusuna aileleri bu kadar dahil etmeniz çok yanlış. Nişanlıya sürpriz olarak evi alayım içini de döşeyeyim de ayrıca çok abartı bir hayal. Bunları nişanlın ve senin yapman lazım. Çok istiyorsanız ikiniz halledip ailelere sürpriz yapın. Burdan evi aldık eşyalar da tamam diye.

Eşimin babası da siz yeterki ev alın ben arabamı satarım yardımcı olurum diyordu. Biz ev aldık bırak arabayı satmayı lafını bile bir etmedi. Güle güle oturun dedi :D erkek tarafı atar tutar öyle , nişanlın o vaatlere kanıp ellerine parayı saydıysa şimdiye kadar çok masum saf bir insanmış.

Ben sizin yerinizde olsam 5 ay da olsa 1 ay da olsa ne kv ne kp'e ödedirim oturacağım evin parasını...
Bence her kuruşunu siz verin kimse ağzını açıp cık diyemesin,sonradan huzurunuzu bozmasınlar veya zamanında 1 kuruş bile olsa eee biz de yardım ettik diyemesinler... Geçte olsa zor da olsa bu tarz yatırımları kendi gücümüz ile yapmamız gerektiğini düşünüyorum. İnsanoğlu böyledir çünkü gün gelir yaptığı en ufak yardımı bile gözünüze sokarlar...

Canım oda askerde diye ona yansıtmak istemiyorum, üzülür bu sefer ben hiç dayanamam:silah:

Bence ne uzak ne yakın ortayı bul ama sana şunu diyeyım ne kadar yakın olursan o kadar huzurun bozuk olur ne kendı ailene yakın ol nede müstakbel eşinin ailesine yakın ol ya ıkısıne uzak ya ikisine biraz mesafeli tecrübe:KK8:

Varsın düğünün biraz geç olsun , ama nişanlını bekle derim canım.Yüz göz olma ailesiyle.O yokken sana istediklerini yaptırtmaya çalışacaklar belli ki..
hem nişanlında istemiyormuş, oğlun öyle istiyor de geç.
Ama onu bekle derim ben imkanın varsa .
Ve en güzeli hem kendi ailene hem onun ailesine uzak olmak

Kızlar çok yorgunum artık, bitkinim..
Nişanlım askere gitti 8 ay sonra düğünümüz var, o gelene kadar ev ve eşyaların hazır olması gerekiyor, hem ona sürpriz yapıcam hemde o dönemde sıkışmak istemiyorum.
Kv ve Kp ile ev bakıyoruz 15 gündür falan.
Sürekli yakınlarından ev bakmamı istiyorlar.
Dün bir yere gittik onların çapraz sokağı ev dubleks ama beş para etmez, fiyatı uygundu.
Boya yap gir 0 tadilat dedi x abi 'Boyaya bile gerek yok dedi' Kp
'Yeni gelin giricek eve boya da yapılsın bi zahmet dedim
Başka bir yere gittik 2 odası kör odaydı ben beğenmedim dedim.
'Beğenmediysen o dubleksi alıcam yapıcak bişey yok dedi Kp:KK57:
Emlakçı benim ailemin aile dostu, anladı orda bozulduğumu. İleride bir yer daha var oraya bakalım dedi.
'Olmaz orası uzak dedi bu defa da!:KK57:
Oraya baktık,eski bina kredi az çıkar dedi x abi. Beğenmediğim halde beğendim dedim, dayatma yapmasınlar ev için.
Vereceğimiz peşinat nişanlımın kendine aldığı araba, bir kuruş emekleri yok. Daha bizim ev alınmadan, bide toruna ev alıcam diyor kv. Kimseden yardım beklentim yok, ama gürledilerse, yağmayı bilecekler.
Alırız yaparız ederiz, ee nerde ev eşya o zaman ?
Bunların mahalle örümcek ağ gibi hep birbiriyle akraba beni de o ağa katmak istiyorlar, ama asla kabul edemem.
Zaten çalışıyor olucam, o kadar misafir temposunda dinlenemem bile.
Nişanlım giderken tembihledi, evi uzaktan bak uzaktan bak diye.
Bugün civar semtlerden birinden ev baktım, beğendim aradım kv yi ev buldum güzel yere benziyor akşam bakalım x yerde dedim.
Neee x yer miiii dedi.
Evet buralar daha iyi dedim sesi değişti.
Ya kızlar ben kv ve kpyi çokseviyorum, kötü olmak istemiyorum.
Ama benim evim benim hayallerim..
Zaten bir yanım yarım bakıyorum, tek başıma yetişmeye çalışıyorum.
İşten çık emlakçı emlakçı gez.
Onları kırmadan, kimseyi gücendirmeden bu işin içinden nasıl çkarım?:KK61:

Yorumlarınıza aşinayım. 40 yıl düşünsem kv kp ev bakan bir profil gelmez aklıma. Bence evinizi kendiniz seçin beğenin. Bakın bir tane beğenmişsiniz zaten. Resimlerini nişanlınıza gönderin. O da beğenirse gidin tutun. Evi tutmak için neden kv kpe ihtiyaç var ki. Eşyayı falan da onlarla seçecekseniz işiniz var.

Back