Nişanlımın ailesini çözemiyorum

Takıları onlara vererek hayatının hatasını yaptın. Takılarla ilgili yapmak istediğin her hareket sorgulanacak artık. İstesem bir türlü istemesen bir türlü. Karşı aile görgüsüz. Fesat. Olgun değiller. Tavrını koymazsan başına çok çorap öreceğe benziyolar

Tum bunlarin farkinda olup susmak da iyi degil bence. Kv kaynpeder bunca luzumsuzlugu yaparken korkmuyor siz niye neden cekiniyorsunuz? Ne olacaksa olur evlendikten sonra olmasindan cok daha iyidir. Bence saygi cercevesinde herkese hak ettigi cevabi vermek lazim bugun 1 se yarin 1000 olurlar. Size haksizlik yapildigi icin soyluyorum. Nisani otelde salonda vs yaparak bi suru masraf etmissinizdir, yani benim oglum olsa gelinden yana skntim yoksa gururlanirim aileye tesekkur ederim nisan icin zahmete girmisler vs diye. Benim nisanim da cok guzeldi herkes dort dortluktu derken kv naptiniz ki demisti bende neler oldgnu tek tek saymistim. :) asla susmam. Altin muhabbetine hic girmeyin zaten, altinlar sizin ve sizde kalmali, ozguvenli bi sekilde gidip altinlarimi almak istiyorum deyin.
Karsinizdaki kim olursa olsun eger hakliysaniz hakkinizi yedirmeyin lutfen.

Ah be canım ayrılsan nasıl mutlu olacaksın bi bilsen aynı şeyleri tam 8 sene ö ce yaşadım salak gibi evlendim düğün altınları alınır bizde adet dediler size ev alacaz ilerde dediler eşim adetmiş dedi kıyameti kopardım ama yinede o zamanın parasıyla 150 bin liralık topladılar, ilk nişanlanana kadar neler yapmadılar melek melek vay be ne iyi insanlar diyodum öyle değilmiş o iş, ilk nişanda kv sahneye çıktı benim çantama dolacak dedi rezil etti beni, annemle tartıştılar senin ailen gibi asil bi aile annem çıkmadı bile takı sırasında oturdu kadın, neyse eve geldik bu bize verecekmişde ondan almış nasıl ağlıyo eşim çok ağladı atma nişanı diye salak ben kıyamadım tabi durdu mu asla durmadı, aynı seninki gibiler eşimin amcası bile babanın o evinden başka neyi var demişti ki benim babam çok zengindir hava atmayı sevmez, o kadar görgüsüzler ki ben nişanda takılan takılarım baya çoktı ailemde taktı ben ilk evlendiğimde bi araba aldık kredisi bitti altınlarımıda satıp sıfır aldık geçen duydum emeklerimi hiç etti gitti kimi kıskandıysa sıfır araba aldı arsa almak varken demiş, şimdide herkese hava atıyomuş oğlumum 200 bin arabası var diye ah ah daha nelerde anlatamadım

Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim
Normal insanlar olsa zaten oğullarının nişanı güzel oldu, ne güzel herkes eğlendi güzel hatıralar kaldı diye sevinirlerdi ama sindiremediler. Yorumlardan anladığım kadarıyla bu da genel olarak kv-kplerin yaptığı bir şeymiş demek ki. Kayın aileliğin şanındanmış derim bir daha da üstüme alınmam

Ailem hep büyüklere saygı duymalısın diyerek yetiştirdi ama şimdi bir anneme bir de amcamın eşine bakıyorum da her zaman sırf saygı diye büyük diye susmamak gerekiyor. Amcamın eşi mesela hiç pabuç bırakmazdı babaanneme, annem de her şeyini alttan alırdı. Şimdi babaannem ikisini de sevmez ama amcamın eşine hep daha özenli davranır ondan ters bir tepki görmemek için, annemdense hiç çekinmez. Ben de ileride böyle olmak istemiyorum gerçekten bundan korkuyorum. Ama o kadar politik oynuyorlar ki özellikle annesi, normal konuşmalarımızda bile önce güzel davranıp birden lafı bir sokuyor ben “laf mı soktu ben mi fesatım ya demin çok iyiydi, yok bunu o demiş olamaz” derken konu geçiyor. Sonrasında nişanlıma patlıyorum ama elin kızı olarak ben bile kadının hasetliğini güç bela anlarken çocuk kendi annesine nasıl yakıştırsın da hemen yetişsin her lafına diyorum. Ben de artık daha atik davranmaya çalışcam dediklerinizi dikkate alıp. Zorla insanı çizgisinden çıkarıyorlar

Daha neler okuyacaz burada yok artık ya, ne biçim insanlarmış Burada yazanlar hep zaten “kayınvalidem sevgiliyken/nişanlıyken melekti sonradan gerçek yüzü ortaya çıktı” diyor, bir çoğu böyle sanırım. Altınları emanet eden bendim neyse ki kimse benden istemedi. “Ailen yanlış anlamasın verme istersen” falan demişti hatta babası da ben “bizden kimse sormaz bile merak etmeyin” demiştim. Gerçekten de tek bir kişi bile sormadı ailemden ne yaptınız altınları diye, çoğunu takan benim tarafım olmasına rağmen. Şimdiye kadar genelde sorunum iyi görünmeye çalışıp fesat davranmalarıydı, ileride tabi ne olurlar şimdiden öngöremiyorum, gözüm de korkmuyor değil.

Açıkçası sevgilimden bu sebeple ayrılmayı hiç düşünmedim çünkü gerçekten çok seviyorum, onun da beni çok sevdiğini biliyorum. Beni ondan iten bir şey olmadı şimdiye kadar ailesi dışında. 6 buçuk yıl boyunca çok fazla emek verdik ilişkimiz için, hiç hayal kırıklığına uğratmadı beni. Hep destekçim oldu her şeyimde. Ben ileride Türkiye’de yaşamak istemiyorum dedim mesela, moleküler biyoloğum çünkü ve bilim maalesef ülkemizde kolay ilerleyemiyor. Kendi zamanında çok istemese de sırf benimle yurt dışına gelebilmek için elinden geleni yaptı. Ailesi arada çağırıyor mesela ısrarla, ben gidemiyorsam kendi başına gitmiyor “git benden bilirler” diye ısrar etmeme rağmen. Yani o da fedakarlıklar yapıyor, ben de sırf onun için katlanıyorum işte bazı şeylere. Arada nişanlım olmasa çekilecek dert değil ailesi de işte...

Özlerinde iyiler ama artık gelin olduğun için kvlik damarlari kabarmış Yapacagin susmamak şakayla karışık vereceksin cevaplarını yoksa nasılsa susuyor diye dozunu artırarak bu iş böyle devam ederrr

Sorun sadece aile degil, nisanlin. Adam birak ailesine karsi gelmeyi, dogmamis cocuguna bile baba ismini vermek istiyor. Annesi, senin ailene, nisan üzerine kötü seyler söylerken, adam agzini bile açmamis.

Söylenenler fazlasi ile çirkin seyler çünkü. Ve bunlar daha baslangiç. Bence çok mutsuz bir evlilik seni bekliyor. Sorun arsizlasmak, rahatsizliklarini dile getirmek degil. Cahil insanlara karsi savas sadece yipratir. Ve o cahil insanlar dedigim sey, nisanlinda dahil.

Ve söylemeden geçemeyecegim, nereden görülmüs nisan takilarin, erkek tarafina verildigi? O aileyi niyese gözlerinizden büyütüyorsunuz. Nisani atman daha iyi olur bence fakat yapacagini sanmiyorum. Bare nisanlin ile herseyi konus ki gözlerin ile biraz gör adamin asil karakterini tavirlarini.

Aileyi gözümde büyütmüyorum tabi ki, nişan takılarını da onların olsun diye vermedim. Nişandan kısa süre sonra yurt dışına gelecektik, hesap açmakla uğraşmayalım babası zaten kuyumcu kasası falan var biz gelene kadar saklar diye vermiştim. Üstüne yatacak insanlar gibi durmuyorlar şimdilik ama umarım ilerde değişmezler.

Nişanlım hakkında dediklerinize hak veriyorum, bana da çok pasif geldiği için çok kavgalar ettim kendisiyle. Pasif olmadığını, aileci olmadığını, bana hak verdiğini ama olaylar yaşanırken nasıl tepki vereceğini bilemediğini, bazen de algılayamadığını söyledi. Ki bazen algılayamamakta haklı annesi öyle politik ki, bazen bana bile “laf mı soktu şimdi ben mi art niyetliyim ya” diye düşündürttüğü oluyor (yukarıda anlattığım şeyler haricinde). Nişanlım da hayatında ilk kez bu durumları tecrübe ettiğini söyleyip kendini düzeltmeye çalışıyor. Annesini sonradan gidip uyarmışlığı var birkaç kere, yani onun da kendi çapında uğraştığını görüyorum aslında. Ama bu isim konusunda öyle değil maalesef, bu zamana kadar hep dedenin ismini toruna vermişler, ben yapamazsam babam çok üzülür falan diyor, osmanlı sülalesi mübarek

Algilaynmayacak seyler degil ki. Adamin kendi nisanina laf ediliyor ve agzini açmiyor iste. Hadi o zaman algilayamadi, sonrdami konusmadi annesi ile? Annesinin bunlari söyleyebilmesi, nisanlinin sayesinde. Nisanlindan çekinse, asla söyleyemezdi.

Bak sen üzülüyorsun ve adam sadece bahane üretiyor. Yaptigi birsey yok. Gayet aileci, ana kuzusu bir adam. Yarin dahada agzini açarsan adam "benim annem iste, hep böyleydi, sende biraz alttan al" der. Herseyi geçtim, sana cocugun isim hakkini bile tanimiyor, babasi üzülür diye. Yani yetiskin adam, diyelim hep ailesinde adetmis, simdi akli basinda degilmi? Bu adetleri sorgulayamiyormu?

Gençsin ve asiksin ve hersey tozpembe senin için simdi, fakat sonrasi çok zorluklar çekersin benden söylemesi.

Ve altinlari hesaba koymak niye bu kadar zor olsun ki? Dügündede taki olacak zaten, onlaridami verecektiniz kv'deye?

İste dusunmen gereken nokta tam olarak burasi. Ben olay cikarirdim. Karnimda tasiyacagim cocugun ismine karar verme hadlerini kendilerinde bulduklari yetmiyormus gibi nisanlin bu duruma arka tutuyor. Hic gozum tutmadi aileyi ve nisanlini.

Konuyla ilgili de nasil boyle yeni tanidiginiz insanlara guvenebiliyosunuz da altinlarinizi teslim ediyosunuz bilemiyorum. Turlu turlu tipler var. Ben niye kendi guvencemi baskasinin eline birakayim ya. Kuyumcu degiller mi gider dusuk gramini verir yerine ne anlayacan. Emaneten goz boyamak icin takmislar havasini da yapip gururlaniyorlar ama o altinlarin akibetini iyi gormuyorum.

Sen daha evlenmedin altınlarını kaynatana mı verdin? Sen safmısın ya niye esin ve kendin bankadan kasa kiralayıp kendi üstünüze koymuyorsunuz? Sonra burda yazma esimin ailesi altınlarımı geri vermiyor diye

Garsonlarin bahsis beklentisini laf ,sorun edicek kadar dertsiz mi bu insanlar Allahaskina? Ya da kendileriyle cok sorunlari var da bunlara yükleniyorlar psikolojik olarak? Taktigi altinin ederini söylemek nasil bir kalitesizliktir? Insanlar nasil,hangi ara böyle oldu? Ayrica neden bu kadar sorgulayicilar? Onlara ne annenizin,agbinizin evinden? Ya cook zor seyler bunlar.. Benim de oglum var ve ileride ne cesit insanlarla karsilasacagim ,buralari okudukca simdiden korku sardi.Siz teyze mi diyorsunuz kv nize? Meraktan sordum sadece.Sizi cok mesafeli bulmus olabilirler ,belki de ondan yapiyorlardir bunlari.Genelde Türk aile yapisi cok gelenekci cünkü.Siz yine de oldugunuz gibi davranin,mesafe her zaman iyidir,en azindan baştan koymaniz iyi olmus.sonra degisti demesinler.En iyi tarafi uzak yasiycak olmaniz.Simdiden mutluluklar dilerim.

Çok kendinizi doldurmadan bence biraz ayar verir gibi kibar kibar konuşun rahatsızlığınızı. Yüzyüze bakacaksınız neticede rahatsız olduğunuzu bilmeleri lazım yoksa aynı hareketlere devam ederler ve siz gitgide onlara karşı dolarsınız

Oldukça zor insanlar bence. Söyledikleri şeyler hiç hoş değil.

Ayrıca kayınvalidenizin olumlu yaklaşımı olarak anlattığınız muhabbetlerde de ben gelinine çok iyi yaklaşan bir kayınvalide değil, pandemi döneminde oğlunun tek kalmasını istemeyen bir anne gördüm.

Tecrübeme dayanarak söylüyorum, bu aşamada “aman saygısızlık olmasın, aman görmezden geleyim” dediğiniz her şey ilerde büyük bir pişmanlık olarak size dönebilir.

Dediklerinizde cidden haklısınız diyecek bir şey bulamadım, çünkü her ne kadar görmezden gelsem de ben de içten içe hissediyorum böyle olduğunu. Nişanlımdan çekinse hiçbirini diyemezdi ama pasif olduğu için istediklerini yapmaya hak görüyorlar kendilerinde. Ben de onu sevdiğim için onu görmezden gelip ailesini kötüleyip duruyorum işte, ama yapana değil yaptırana bakacaksın.

Sen daha evlenmedin altınlarını kaynatana mı verdin? Sen safmısın ya niye esin ve kendin bankadan kasa kiralayıp kendi üstünüze koymuyorsunuz? Sonra burda yazma esimin ailesi altınlarımı geri vermiyor diye
Safım galiba, kk hayatıma girdikten sonra akıllanmaya başladım. Burada yazılanları okuya okuya böyle insanlar olduğunu görmeye başladım

Su yorumunu sımdı okudum gozumden kacmıs.
Bu cocukla evlenmek ıcın acele etme ve cok cok iyi dusun.

Yeni tanıdığım insanlar değil aslında 6 yıldır tanıyordum, sevgililik zamanımızda da bana karşı aşırı iyilerdi hiçbir kötülüklerini görmemiştim. Güvendiğim insanlar olduğu için emanet etmiştim de umarım pişman etmezler ne diyeyim.

Sadece çocuk ismine karışmak da değil her şeye karışma haddini kendilerinde buluyorlar. Babam ben küçükken vefat etti mesela, amcamla ortak olduğu bir aile şirketi vardı, oradaki hissesi abimle bana geçti. Reşit olduğumdan beri legal işlerde benim de imzam gerekiyor ortak olarak. Annesi kalkıp ''sen her şeye imza atıyorsun da biliyor musun neye imza attırdıklarını, ortaklığını feshet bence yarın öbür gün o şirket batarsa senin de hayatın kayar'' diyebilmiş bir insan. Cahil bir insan değilim tabiki biliyorum neye imza attığımı, ayrıca benimle birlikte abim ve amcamın da imzası var aynı belgelerde, sanki bana kumpas kuracak kendi abim amcam. Buna tepki verdiğim için bir daha benzer bir şey söyleyemedi ama siz düşünün yani hadsizlik boyutlarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…