• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem beni çok yoruyor

Bu sigara zıkkımı yüzünden annem torununa bakmaya gelmiyor. Elini yıkamak üstünü değiştirmek falan zor geldiği için. Ben bebeğimi zaten kendim büyütmek istiyordum ama lohusayken bu durum beni çok incitmişti. Sigara nasıl daha değerli olabilir torunundan demiştim. Siz böyle yazınca hatırladım da üzüldüm gene.
Üzülme üzülme ben şimdi ikiz bekliyorum nası olacak bilmem ama diyorum şimdi sigaradan vazgeçmeyen iki gün sonra çocuğumu anmasın çünkü buyuyene kadar sigaradan korucam die :)

Benimki de bırakacak doğuma kadar. Şimdi canım çekince arada onu öpüyorum 😂 bazen miss gibi kokuyor 1 senedir. Şimdi de aynı ortamda bulunmuyorum hiç içenle. Kayınpederim de bıraktı babam kalp krizi geçirince ona sıçradı. Annem üvey babam ablam abim içmiyor. Bi babam ve kocam. Ben bebekken annem kimseye öptürmezmiş kucağına alır otururmuş ben de öptürmem diyemiyorum başta ben öperim sırf bebe sevmek için yaptım valla
Bebegı ilk 3 ay özellikle aşılar başlayana kadar sadece anne öpmeliymiş ki onun dudaklarından bebek vücudu enfeksiyonuna göre süt antikor üretiyormuş . Öptürmeyin bizimkiler ayaktan öperler oda çorabının üstünden yani

Boş ver. Annen de yaşlanınca bunları hatırlar artık. Kendince sana trip atıyor
Trip değil zora gelemiyor ki hiç. Önceden oruç tutardı biz evde duramazdık tepsi falan fırlatıyordu kendi kendine deliriyordu sigara içemeyince. Birkaç defa babama bıçak çekmişti orucu bıraktırdık mecburen 😂😂
Üzülme üzülme ben şimdi ikiz bekliyorum nası olacak bilmem ama diyorum şimdi sigaradan vazgeçmeyen iki gün sonra çocuğumu anmasın çünkü buyuyene kadar sigaradan korucam die :)
Çok iyi yapıyorsunuz ben de öyle yaptım. Eşimle arada içerdik bazen alkolün bazen kahvenin yanında bir balkon keyfi esnasında ayda yılda bir. İkimiz de içmiyoruz uzun süredir.

Bebegı ilk 3 ay özellikle aşılar başlayana kadar sadece anne öpmeliymiş ki onun dudaklarından bebek vücudu enfeksiyonuna göre süt antikor üretiyormuş . Öptürmeyin bizimkiler ayaktan öperler oda çorabının üstünden yani
Bunu kocama bile kabul ettiremem :( ama diyorum baştan bebeği koruyacağım diye çünkü babaannemden biliyorum. Annem yapma dediğini yapardı.

Trip değil zora gelemiyor ki hiç. Önceden oruç tutardı biz evde duramazdık tepsi falan fırlatıyordu kendi kendine deliriyordu sigara içemeyince. Birkaç defa babama bıçak çekmişti orucu bıraktırdık mecburen 😂😂

Çok iyi yapıyorsunuz ben de öyle yaptım. Eşimle arada içerdik bazen alkolün bazen kahvenin yanında bir balkon keyfi esnasında ayda yılda bir. İkimiz de içmiyoruz uzun süredir.
Maşallah sevındım bırakmanıza

Bir insanın en büyük sınavının ailesi olması gerçekten çok zor. Canım burnumda hamileyim. İşten çıkarıldım. Kimseye tahammül edemiyorum. Annem histerik histerik davranıyor. Anneannem yoğun bakımda ki annemle 15 senedir küsler. Anlatma dediğim halde anlatıyor. Çıkarsa yanıma alacağım dedi gerekirse kocayı da boşarım, sen de çarene bak diyor. Benim annemden beklentim sıfır ona güvenim hiçbir zaman yoktu çünkü çalışıyor. O durup dururken ücretsiz izin alacağım emekli olacağım torunuma da bakarım sen tek yapamazsın edemezsin kafasında. niye yapılmasın diyorum. Açık açık konuştum herkes tek bakıyor diye. Konu dönüp dolaşıp bana geliyor.

Detaylı ultrasonda sıkıntı var böbreklerde parlama ve olması gerekenden büyük bir bebek. ciddiye alınacak bir şey değilmiş. Sen mi veriyorsun bu kararı dedim. Üzülme diye söylüyorum dedi. Günlerdir benim canımı saçma sapan konularla sıktın konu bebeğim olunca mı aklına geldim dedim. Destek misin köstek misin karar ver dedim. Sürekli saçma sapan yorumlar yapıyor. Mesela eve ikinci hava temizleyicisini aldık. Paranızı çar çur etme. Sen mi kazandın diyorum 1 kere senden borç aldım mı istedim mi. Evime geliyor direkt tencere cifliyor temizlik yapmaya kalkıyor. Kaynanamla konuşmuyorum eksikliğini hissettirmiyor. Tartışma yaşayınca evlat böyle sen de anne olacaksın yok şöyle böyle. Yok kendini evlat için yormaman lazım. Yorma zaten diyorum. Benim değerimi bilmiyorsun etmiyorsun. Her gün geliyor evimiz yakın 15 dk bile olsa geliyor. Bugün sabah yine geldi ben bulaşık makinesi yerleştiriyorum yavaş koy yok kapakları yavaş kapat. Artık dayanamadım sus yorum yapma kalbini kıracağım ben işimi yapıyorum sen beni daha da geriyorsun nolur artık gelme dedim. Dramaya bağlıyor. Şunu yap bunu yap. Kilo almadım diyet yapıyorsun. Şeker yüklemesi yapma. Ne olacak çok üstüne düşme.

Babam desen kalp krizi geçirdi stent takıldı. Söz verdi sigara yok diye içki yok diye. Asla uymuyor. İlaçlarını ben hatırlatıyorum. Farklı şehirdeyiz her gün 2 kere ilavını içtin mi diye soruyorum. Görüntülü konuşurken içki içti kızdım. Torununu da merak etmiyorsun herhalde dedim. Ölüp gideyim işte diyor. Ben de dayanamadım bu son değil sürünmek var biliyorsun dimi dedim. Merak etme sana yük olmam dedi. O zaman seni artık aramayacağım sen beni düşünmüyorsun bile intihar ediyorsun resmen dedim. Onun ağzında da sürekli sen nasıl bakacaksın sen yapamazsın. Kedisi yavrusunu reddetti onun ismiyle sesleniyor. 1 kere güldüm 2 kere güldüm. Sen benim ne kötülüğümü gördün de daha doğurmadan beni eleştiriyorsun anneliğime laf atıyorsun dedim. Şaka yapıyorum şaka da mı yasak. Bıktım

Kayınpederim tutturdu kendi ismini vermek için. Yok vermem diyorum. Anlamıyor. Babam benimle ultrasona girdi o da girecekmiş. Evine oda yapıyor torunum kalır diye. Kalamaz dedim annesi neredeyse yeri orada. Ben torunuma şunu yaparım bunu yaparım. Bıktırdılar
Hamileyken annemle o kadar benzerlerini yaşadım ki. Bizim aramız genel olarak iyidir. Ama hamileliğimi öğrenince ikimize de bi haller oldu. Aramız çok gerildi. Tek çocuğum onun da ilk torunu olacak diye pek empati yapamadı. O kadar çok takıyordum ki her şeyine. Bana 2 takım pijama almış sevdiğim bi mağazadan. Pijamaların önü düğmeli değil diye, annem çok düşüncesiz diye hüngür hüngür ağladım :) Riskli gebelik geçirdim ve bana göre ciddeye almıyordu durumu. Buna da çok sinirleniyordum.

Doğumdan sonra 2 hafta benimle kaldı. O kadar uyuz davrandım ki elimde olmadan. Baya sabretti bana. Ama şimdi aramız çok iyi tekrar. İkimiz de hatalarımızın farkına vardık. Umarım sizin de aranız düzelir. Anne desteği çok değerli. Demem o ki hamilelik ve hormonlar bazen en yakınımızın nefes almasına bile çok sinirlenmemize sebep oluyor. Bu hislerinizin çoğu geçecek.

Back
X