Nişanlımdan ayrılmak üzereyim lütfen yardım..

İnsanları değiştiremezsiniz. Nişanlınızın ailesini de ya böyle kabul edeceksiniz ya da ayrılacaksınız. Ayrıca şimdiden onlar biz demeniz ve kendi ailenizi yüceltip, nişanlınızın ailesini yerle bir etmeniz hiç hoş değil. O insanların kültürleri, gelenekleri sizinkilerden farklı olabilir ama şimdiden kendileri hakkında bu kadar negatif olmanız hayri alamet değil. Bu arada kabullenmek ve hoş görmek zorunda değilsiniz ailesini ama bu şekilde mutlu bir evlilik de bence mümkün değil. Tekrar düşünün derim.

Haklısınız zaten aynı evin içine girmek, vakit gecirmek gerekli her anlamda ama bu da cok mümkün olmuyor bazen. Nişanlı biri olarak benim de korkularım var =)

Ama gercekten cok kabaymis ya.Babamin bile soylemeyecegi seyleri elin adami derse bende kaldiramam valla. Daha nisanliyken bile usluba bak.

bukadar ezilip, büzülüp ayrilma derecesine gelmek bana abarti geldi.
bu insanlar net ne yapiyor?
kültür farki vs. biraz abarti degilmi? evet- belki kp patavazsizdir ama zamanla sizde alisirsiniz.
utanilacak ne var bunda?

Haklısınız zaten aynı evin içine girmek, vakit gecirmek gerekli her anlamda ama bu da cok mümkün olmuyor bazen. Nişanlı biri olarak benim de korkularım var =)
Bakın korkularınız olması çok normal.
Evlilik büyük bir adım
Evcilik değil
Sevgilik ve nişanlılık döneminde bunu insan çok anlamiyor, herşey tozpembe geliyor. Tozpembe olmayınıda öyleymiş gibi olmasını istediği için görmemezlikten geliyor
14 senelik evliyim, halen eşimin değişik değişik huyları çıkıyor. Ona sorsan bende değiştim. Çok normal. İnsanız, değişiyoruz zamanla, belki gelişiyoruz bunlar olması gereken şeyler
Ozamanlar hayatı geldiği gibi yaşiyorduk ikimizde, şimdi anne-babayız öyle kafana göre yaşiyamiyorsun haliyle. Yükümüz ve sorumluluklarımız değişti.
Bunları nişanliyken öğrenmek zor tabii
Bunlar zaten sorunda değil
Ama bazı şeyler vardır. Görürsün ama aşığım, onsuz ölürüm diye görmemezlikten gelirsen ozaman o evlilik büyük hayal kırıklığı olur.
Nişanlıyken bitirmek, evlendikten sonra heleki çocuklu boşanmaktan daha kolay. Ozamanlar öyle düşünmüyor insan haklı olarak. Herşey evlenince güzel olacak sanıyor. Ama öyle olmayabiliyor işte burda hergün konulardan görüyoruz.

Burası bana evlenince değişmeyeceğini hatta daha kötü olabileceğini gösterdi aslında. Hos hiçbir zaman insanların cok fazla değiştiğini savunmam ancak gelişiyor sadece. Göre göre bile bile lades demekle olmuyor haklısınız zaten. Bugun varolan toplum baskısı evlenince daha fazla olmus oluyor orası da kesin. Hersey cok daha zorlasıyor. Tşk ederim bilgileriniz için de =)

Oğlunun nişanlısının diye bu kadar saygısızlık yapmaya ne hakkı varmış?

Olumlu anlamda değişenlerde var aslında, mesela eşim :)
Yapı olarak sinirli bir insandı, evlenmeden de öyleydi ama saygısız değildi sinirlesede ağzından kötü bir laf duymadım hicbir zaman. Evlendik ilk başlarda sorun yaşadık sinirli oluşuyla ilgili ama zaman içerisinde çok değişti. Şuan 8 yıllık evliyiz o sinirli hâlinden eser kalmadı arada gelse de o sinir hali öfkesini kendi içinde çok güzel kontrol ediyor. Ailesi bile çok şaşkın bu duruma. Kendi istedi , çabaladı bunun için.

Ama evlenmeden saygısız, seviyesiz bir ilişki varsa elbette onu evliliğe taşımak doğru değil.

Evlilikler içinde çok genel geçer şeyler söylemek doğru olmuyor. Birde burada zaten kötü örnekleri okuyoruz tam aksi olan güzel evliklelerde var.

Royaller :) Çok haklısınız valla. Okumak öyle herkesi beğenmemek anlamına geliyor sanıyor kimisi. Oysaki Dolu başak eğik durur. Soğanın kökü kuru soğandır yalnız. Eşiniz İngiliz kraliyet ailesinden değil, o beğenmediğiniz aileden geliyor. Çocuklarınız da onların kanını taşıyor olacak.

Toz pembe bakmayın nişanlınız ilerde sizi değil ailesini haklı bulursa o zaman naneyi yersiniz. Korkmakta haklısınız kendinizi harcamayın. Ben harcadım ama tavsiye etmiyorum, yazık yani.

Eşiniz İngiliz kraliyet ailesinden değil, o beğenmediğiniz aileden geliyor. Çocuklarınız da onların kanını taşıyor olacak.
Davul bile dengi dengine sözü çok doğru. Arkadaş o ailenin yanında kendisini ingiliz kraliyet soyundan gelmiş gibi hissettiyse kesinlikle arkasına bakmadan uzaklaşsın. Toplum seviyeleri çok farklı, görgü, adap, edep, kültür bilen insanlar mümkünse kendi sosyal çevresiyle etkileşim kursun bence zira aksi büyük hayal kırıklığı.

Orta yolu bulmuş bence haklıda
o oyle olmuyor iste hele bir cocuk olsun bak nasil her canlari istediklerinde geliyorlar
benim esim 7 sene ankarada kalmis benden once 7 sene birkere bu cocuk ne yapiyor nerde yasiyor ne halde bi gidip bakalim demeyen insanlar evlenince bir ogulcu oldular anlatamam kendilerince ayin bir gununu belirlemisler her ay o tarih haftasinda geliyorlar gelip ne yapiyorlar diyeceksiniz nasilsin oglum bile demiyorlar dogru duzgun televizyon izleyip yiyip icip yatip gidiyolar
maksat gezmek olsun yani

Herşey gönlünüzce olsun inşallah

Aile ile de evleniliyor tezine katılmıyorum. Benzer problemlerin çok daha beterini bizzat yaşadım. Eşimin ailesi ve benim ailem farklı etnik kökenlerden. Sırf bu yüzden eşimin ailesi ayrılmamız için elinden geleni yaptı. Beni daha tanımadan bir torba önyargıya sahiptiler. Ya ayrılacaktım ya evlenecektim. Eşimi çok ama çok sevdiğim ve desteğini her zaman arkamda hissettiğim için evlenme kararı verdim. Evlenmeyelim diye ellerinden ne geliyorsa yaptılar; kınamı, düğünümü, ev eşyalarını zehir edip burnumda getirdiler. Yine de ya sabır deyip bu evliliği gerçekleştirdik. Eşim düğünden sonra istemezsen görüşmeyelim dedi. Ben yine de bağ koparma yoluna gitmedim. Mesafemi koruyarak hepsiyle herşeye rağmen görüştüm. Saygımı asla bozmadım. 4 yıllık evliyim çok şükür kimse ile aramda bir problem yok. Ama yapılanları da unutmadığımdan mesafemi ciddi anlamda koruyorum. Kapımı kapattığım zaman herkes dışarıda kalıyor ve kimse 4 yıldır çok şükür huzurumuzu bozamadı. Çünkü buna biz izin vermedik. Bizzat kayınvalidemin ağzından "sana en ufak kötü bir sözüm olsa oğlum bidaha benim yüzüme bakmaz" cümlesini duydum. Evlenmeyelim diye akla karayı seçen ve neredeyse hakaretlerini duyduğum insanlar bana son derece saygılı ve kırmaktan korkar hale geldi. Yani diyeceğim o ki kocalarınız sizin arkanızda kapı gibi sağlam duruyorsa aileler ile de evlenmiyorsunuz arkadaşlar sadece eşinizle evleniyorsunuz.

Bu tür yapıcı yorumlar nişanlılık sürecindeki olumsuz durumları görmezden gelmeye neden olabiliyor, siz bir risk almışsınız ve sonucu iyi neticelenmiş. Ama bazı erkekler çok anneci oluyor ve tam tersi reaksiyon gösterebiliyorlar herkesin, her ilişki ve ailenin olay akışı çok farklı olabiliyor. Konu sahibine tavsiyem herkese danısıp yine de görünen gerçeklere gözünü kapatmayıp sağlıklı karar vermesi..

Biraz daha dikkatli okursanız fark edeceksiniz ki ben zaten arkada duran ve anneci olmayan erkekleri kasdederek yazdım ve eşiniz arkanızda ise aile ile evlenmiyorsunuz diye belirttim. Durumu tamamen eşin tavırları belirliyor. Eşinin arkasında duran bir erkeği ailesi için harcamaya gerek yok. Hiçbirimiz ailelerimizi kendimiz seçmedik değil mi? Durum yapıcı mı yoksa yıkıcı mı konu sahibi eş adayının tavırlarına bakarak karar vermeli. Öte yandan ben risk almadım eşimin tavırlarına dikkat edip ince eleyip sık dokuyarak bu kararı verdim. Risk almayı seven biri değilim, garanticiyimdir.

Helal olsun

Kimse yazmamis ama aranizda 8 yas fark var, benim de bu dikkatimi cekti. Sizinle bu kadar cok evlenmek istemesinin nedeni bu da olabilir. Genelde egitimsiz ailelerden gelen erkekler kadinlarla evliligi yatirim amacli gorur ve o yuzden daha genc birisini ikna ettiklerinde hemen evlenmek isterler, gercekten asik olmadiklari veya cok da uygun olmadiklari halde. Evlenmeden once de gercek yuzunu gizliyor olabilir. En azindan; ev islerini, cocuga bakmayi, temizligi sizden bekleyecek birisine benziyor, cunku ailesinde kadinlara "cay doldursana, bos durma" benzeri laflar ediliyor. Ben anlamiyorum neden yasiniza uygun birisini bulmuyorsunuz? Cok asik olsaniz anlarim ama bence iki taraf da birbirine o derece asik degil. Oyle olsa adam ayrilik istegini kabul etmezdi, seni gorusturmem bir daha ailemle derdi. Erkekler asik olunca hic bir seyi gozleri gormuyor.

Bence evlenme sen. Cahil insanlarla yapamazsiniz nisanlinda bi gun elbet o benim anam babam diyecek mazallah okumus biri olarak muhatap olmak zorunda kalacaksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…