Nişanlımdan ayrılmak üzereyim lütfen yardım..

Kaygılarınızı anlayabiliyorum.Yaşınız çok genç.Bazı şeyleri anlamak ve tecrübe etmek için malesef eğitim yeterli olmuyor.Çocuk sahibi olunca farklı düşüneceğinize eminim. 2 evlat sahibiyim.Büyüdüklerinde sırf benim davranışlarımdan hoşlanmıyor gelinim diye oğlumla görüşememe fikri inanın dehşete düşürdü beni.Bu çok korkunç birşey.Empati yapın bence eşiniz sizin ailenizle görüşmek istemese sebebi ne olursa olsun.

Ben şuan evleniyor olsam.Benim için onu doğurup,büyütüp,eğitimini aldıran,emek veren babasını ya da ailesini bu kadar hakir gören bir insana asla güvenemem.İnsanları olduğu gibi kabul etmeye çalışın.Herkes istediğimiz gibi davransaydı dünya çok değişik biryer olurdu.Akademik kariyerler,bitirilen üniversiteler ne yazıkki insanı insan yapmıyor.Eğitimli biri olarak bunu anlayamamış olmanız da garip.

Ve son olarak şuna inanıyorum.Kültürümüzde ve dinimizde anne babaya saygı, hürmet bukadar önemliyken bu bakış açısıyla mutlu olabileceğinizi sanmıyorum.

Valla evlendikten sonra o aile öyle değerli oluyor ki!!! Sana o vaatleri veren adam gidiyor yerine aileci bencil haksızlık manyağı biri geliyor. İyi düsün derim. Her ne kadar uzakta olsak bile karısmak isteyen telde dahi karısıyor. Evlilikte aile esten bile önemli benim fikrim. O aile yüzünden 3 maymunu oynamak zor oluyor ve sorun yasıyorsun. Aynı şeyleri yasamıs biri olarak diyorum.

Evet aslında olay bu. Herkes beni tepeden bakan kibirli gibi değerlendirdi. Aslında günlük hayatımda kimseye karşı kibirli değilimdir. Ama bu ailenin içinde kendimi İngiliz kraliyet ailesinden gelmiş gibi hissettim. Yapılan espriler kullanılan cümleler ne biliyim.. Ben insanların küçük yerde yaşadığını nasıl bir profille karşılaşacağımı biliyordum ama bu kadarını değil..

Ben zaten hiçbir zaman ailesiyle görüşmemeyi düşünmedim. Öyle bir evliliğin de sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum. Ama kaba kaba konuşan kayınpeder ilginç ilginç yapılan espriler.. Bir geline değer veriliyor olsa en azından ya bu kız belli ki bunlardan rahatsızlık duyuyor onun yanında da az yapalım bu tür şeyleri denir yok ısrarla coşuyorlar..

Ben de bundan korkuyorum aslında. Şimdi yılda bir görüşüyorlar ilerde ne olur bilemiyorum. Nişanlım şimdilerde benim yanımda duruyor ama evliliğin ilk heyecanı geçince durmayacak gibi geliyor. Her evlilikte ister istemez huzur kaçıran biri yada bir olay oluyor bunu biliyorum. Ama aramda bu kadar büyük kültür farkı olan insanlara tahammül limitim de düşük çünkü onlara normal gelen bir şey bile bana çok kaba ve saygısız geliyor. Kayınpeder benim annemin yanında yaymış poposunu oturup bi yandan sigara içip bi yandan ne dediği anlaşılmayan homur homur konuşmasıyla bu tavırlardayken benim saygılı olmam çok zor

bukadar ezilip, büzülüp ayrilma derecesine gelmek bana abarti geldi.
bu insanlar net ne yapiyor?
kültür farki vs. biraz abarti degilmi? evet- belki kp patavazsizdir ama zamanla sizde alisirsiniz.
utanilacak ne var bunda?
Benim masum kendi halinde yemeğini yiyen lise öğrencisi kardeşime cebinden ot çıkarıp sen bunu bilir misin fıstık tozu bu deyip ikram edip kardeşim anlamayınca kağıda sarıp ağzına atıp kahkaha atışı bence patavatsızlığın çok ötesinde.. Benim suratım düşünce ablasının ne var bunda bizim oralarda bu bakkallarda satılır herkes kullanır demesi. Sen çok gençsin o yüzden böyle şeyleri çok abartıyorsun demesi... Ne biliyim bunlar patavatsızlık da değil

Ben aileler evlenmiyor sözüne kısmen katılabilirim belki ama durumlar kişiler insanların sergilediği tavırlar tamamen farklı oluyor malesef o yüzden dediğiniz gibi gerçeklere gözümü kapatmanın da bir manası yok..

Annesi iyi biri babada sorun var diyorsun ya ikisinde de sorun olsaydi ? Nisanlin gercekleri gorup senin arkanda duran birisi. Eger bunlari gordugu halde sana baski yapip onlari hakli cikariyor olsaydi nisani at derdim ama nisanlin herseyin farkinda ve senin yaninda. Eger degismeyecegine ve seni uzmeyecegine inaniyorsan devam et ama ileride degisir benu mutsuz eder diyorsan yol yakinken don

8 yaş farkı yatırım mı görüyor bilmiyorum ama onun üzerinde evlen diye bir baskı olduğuna eminim. Benim için çok fedakarlık yaptı hiç birinde de artniyet yoktu hep mutlu olalım diye düşünerek yaptığına eminim. Ama ailesiyle ilgili farkları söylediğimde zaten yılda bir ancak görüşeceksin boşver, her gün onlarla mı yaşayacaksın boşver, sen bana odaklan boşver, iyi insanlardır zamanla alışırsın demişti dersin şimdilik boşver.. Ben erkeklerin kolay kolay ailelerine laf söyleteceğine inanmıyorum. Haliyle benim ailesiyle gerekirse görüşme demesini samimi bulmuyorum. Sanki evlenene kadar boşver deyip evlendikten sonra bunları görerek evlendin şimdi alış bunlara deme ihtimalini yüksek buluyorum. Öyle bir karakteri yok esasen ama konu aile olduğu için böyle olabileceğini düşünüyorum. Birbirini tanımayan birkaç arkadaşım da benim iyi bir kurumda yüksek maaşlı çalıştığımı belki de bunun için bu kadar toleranslı davrandığını söylemişti. O yüzden üniversiteden değil şu an içinde bulunduğun sosyal çevrenden birileriyle evlenmen daha iyi olacak diyenler de olmuştu

Şu an yapmıyor öyle bir baskı ama mesela aile WhatsApp grupları var içinde türlü türlü şakalar espriler yapılıyor. Kardeşinin eşi falan da var grupta ama o aynı kültürün insanı o esprileri kaldırıp aynı şeyleri o da yapabiliyor. Nişanlım bana o gruba girmeni istemiyorum senin sinirlerin bozulur dedi. Haklı da. Şimdilik beni korudu ama insan normalde diğer gelinleri gibi ailesiyle sıkı fıkı olmayı başarmış neşeli onlarla aynı şeylere gülen birini eş olarak istemez mi. Beni dışarda tutmak ona zamanla zor gelmez mi. Haliyle zamanla artan sorunlar peşpeşe gelmez mi bu durumda..

Hala nişanlı mısınız?
Onlarda normalse nişanlınız da kullanıyorsa/kullanmaya başlarsa otu?
Torun olduğunda sizi dinlemeyip, siz görmeden neler yaparlar düşünün.

Ben eşimle aynı şehirdenim ona rağmen ilk ayımızda boşanma kararı almıştım çünkü ailesi benim ailemle çok zıttı. Biz de anormal olan her şey onlarda normaldi. Eşim uzak kalırız dedi öyle de yaptık ama çocuklarım babanne, dede, halayı özlüyor, görmek istiyor. Senede bir diken üstü olsa da görüşüyoruz.
En çok o zaman üzülüyorum.
Keşke eşimin ailesiyle normal ilişkilerimiz olsaydı çocuklarım daha mutlu olurdu.

Evet kesinlikle katılıyorum bu duruma ben de hep bundan korkuyorum. Kayınpederle kayınvalideyle anlaşmazlık her çiftte var ama mesela ben hep uç noktaları düşünürüm. Hastalansam ölsem kalsam benim çocuklarımı onlar yetiştirecek belki. Ben insanları köylü vs diye eleştirmiyorum ama doğru yanlış kavramlarımız bile farklı. Ot içen küfür eden bir dede. Göster amcalara şeyini deyip gülen bir amca. Abuk subuk herşeyi normal karşılayan kendilerini ezdirmeye küfür edilmesine bağırılıp çağrılmasına alışmış hala. Çocuklarıma vermek istediklerim bunlar değil.

Bu patavatsizlik değil. Cok ötesi.
Ot derken? Esrar?

Bir de konuştuğu anlaşılmıyor diyorum ya burada sanki köylü aksanı yüzünden böyle söylediğim zannedildi ama büyük ihtimalle sebebi bu madde. Ağızda uyuşukluk yapıyormuş muhtemelen o yüzden konuştuğunu anlamıyorum homur homur bişeyler diyor ama.. Edindiğim edinmek zorunda kaldığım bilgilere bakın.. Oğulları ne kadar iyi olursa olsun bunları ben nasıl kaldıracağım Allahım

Aynı şeyleri bende yaşıyorum malesef uzak ve mesafeli davranmayı dene ve ailenle ailesini bir araya getirmemeyi dene. Benim nisanlimin babası da meselâ bize gelirler adam koltuğa uzanır durumda oturur bu babami rahatsız eder. Onlar bizdeyken biri gelir hiç toparlanmaz babam bana söledi ki bende rahatsızdım durumdan direk kendilerine soledim rahatsız oluyorum ben sizin yanınızda bu şekilde rahat giyinip rahat davransam hoş olur mu benim kendi evim değil babamlarin evi dedim. Tamm haklisin dedi ama yine yapiyor. Degismiyolar malesef. Araya mesafe koyduk bizde çok bisi olduğunda ben gidiyorum. O da mecbur kaldıkca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…