Nişanlım ve annesi. Ne olur yardım edin

Akıllı insanlar kendi hatalarından, zeki insanlar başkalarının hatalarından ders çıkarırlarmış.
Ben başkasının tecrübesini kullandığım için pişman değilim. Siz kendiniz direttiğiniz için eşyalarınızdan pişmansınız.
Hangimiz daha iyi yapmış sizce?

Her para ödeyen kişi sahip, ödenen kişi uşak olsaydı...
Bu örneğinizi nerelere yorarız da işte...
O zaman aynı düz mantıkla giderek kendi paranızı kazanıyor olana kadar, ailenizin evinde asla ama asla kendi istediği kıyafeti giyemeyen biri olmak zorundasınız, parasını onlar veriyor sonuçta değil mi?

Ben:)
Çünkü her şeyimle ben kendimi yaşadım, siz başkalarının hatalarını...

O zaman bütün örf ve adetleri kaldırmak gerek. Misal sizin dedikleriniz geleneklerdir; yapılır, yapılmaz o ayrı. Fakat gelinin her şeyine karışmak, fikirlerini dayatmak, psikolojik baskı yapmak gelenek değil diye biliyorum ben. Parasını ben verdim, benim istediğim gibi olacak demek nedir o zaman kendisine alsın madem

Tursu ne ola ki kız:)) hahahahaha.

Maalesef canım yardım amaçlı geldiler yetişsin diye yardıma geldik diyen insanlara benim özelim diyemedim, insanları kırmayı sevmiyorum keşke deseydim, makyaj malzemelerimden kayıp vardı, kutularıyla atılmış, bende o sorumluluğu alıp atılmış denmez dedim, ama giden gitti ve cok pişmanım

kaynanan efsaneymiş :)) benim bir idolüm var o da 2 oğlan anası. Hiçbi şeye karışmaz. Allah herkese öyle kaynana versin, her şeyiyle harika kadın. Gelinleri pek sokulmuyor ama, nasılsa karışmıyo bi şey demiyo diye, 2si de kendi ailesinden çıkmıyor, her aktiviteyi gelin hanımın ailesiyle yapıyor 2 taraf da. Bigün gelinlerden biri arayıp dert yancak olmuş, kızımmm sevişirken, eğlenirken haberim olmuyo, derdinizden de haberim olmasın, beraber gezdiklerinizle derman arayın demiş

Bunun bir ortası yok galiba. 2 taraftan biri illa ki kötü olmak zorunda sanki.

Son düzenleme:

Kayınvalideniz eski çağda kalmış üzgünüm , nişanlınız da anne baskısı altında. Kaç yaşında nişanlınız ? Evlenecek artık biraz çıkması lazım o psikolojiden.

Ben:)
Çünkü her şeyimle ben kendimi yaşadım, siz başkalarının hatalarını...
Ben de hata yok diyorum :) hala başkalarının hatası diyosun.
Ben eşyalarımdan memnunum dedim, sen ben pişmanım dedin.
Senin dediğin şuna benziyor. Son hızla giden bisiklette ön frene asılıp uçmuş biri. Sana diyoki ön frene basma düşersin. Sen diyosun bana ne basıcam, düşersem ben düşerim. Sen düşüyosun, ben arka freni kullandığım için sağlamım ama doğruyu sen yapmışsın çünkü senin hatan :))

Ben parayı kendim verdim, ama kv nin beğendiğini almadığım için beş karış surat çektim, bu karakter meselesi, cümleniz çok çirkin!

Evet kendi parasini kazanana kadar istedigi gibi giyinemeyen, istedigi yere gidemeyen, secimlerini yasayamayan insanlar var ailesinin evinde bile, siz gormemişsiniz.

Tamamen parayi verenin anlayişina ve insanligina kalmiş bisey. Ayrica dogurdugun cocuga bakmak farkli evlenme yaşina gelmiş koca insanlara eşya vs almak farkli. Kimse bunu yapmak zorunda degil. Şu durumda rahatsiz olan paran senden kalsin diyip istedigini yapabilir. Para alip catir catir harcarken iyi ama laf soyleyemez yahu ne mecburiyeti var peki parayi verenin.

Bu mesafeyi nasıl koyuyorsunuz lütfen banada öğretin ya ne kendi anneme ne onunkine mesafe koyamıyorum sanırım. Suratım zaten otomatik asılıyor o zaman da laçka tavırla yaklaşıyorlar tepeme bile çıkabiliyorlar yani çok suratsızsın gibi...

Örneklem alakasız, çünkü ortada genel geçer bir doğru var.
Düz mantıkla yeniden örneklendirmenizi rica ederken şunu belirteyim, siyah cam ocağım var, bayılıyorum:)
İnanılmaz güzel ve estetik duruyor, temizliği çok kolay.
Eee nerede bunun yanlışlığı, kayınvalidenizin aldırmayışı?
Hah işte, fark burada.
Siz tecrübe değil, başkasının hatasını ve zevkini yaşadınız, ben ise kendiminkini.
Bu olaylara görece ve kişisel zevk denmesinin sebebi budur, siz kişisel konusunu ortadan kaldırmış zevki başkasına bırakmışsınız.

Ben uzak şehirden dolayı kv ye perde bırakmak zorunda kalmıştım dedim ya, resim istedim atıldı, perde fonlarını benim istediğim renk yapmamaya kalktı, hatta gitmiş sipariş vermiş, deli oldum! Kv bana o zaman bende parasını vermem demişti! Bende verme diyip suratına kapatmıştım! Ben şükür çalışan biri ve perde alacak gücümü bildiği halde kendisi biz oğlunuza bişey yapmıcazmı dediği halde bu cümleyi kurdu! Birde maddi gücü olmayanların nasıl ezildiğini düşünmek bile istemem!

Bizim adetlerde parayi verip hicbiseye karismamak mi varmis? Aksine bu alisverislere cumbur cemaat cikilir. Her hafta kvye git, temizligini yap deseler yapmazsiniz mesela, ama iş paraya gelince örf adet oluyor hep.

18 yaşından sonra çocukları kapıya atan bir millet değiliz, bu örfümüz adetimiz.
Aynı şekilde tahtını yapmak denilen şey de adet.
Kimse kimseyi gırtlaklamıyor öde diye, ama ödüyorsan da ne sahipsin ne efendi.

Örf ve adetlerse mesele öyle parayi ver hiç karisma diye bir adet gormedim aksine bu tarz alisverislere hep kalabalik cikilir. Hangi adetmiş o annesi parayi versin dugune kadar ortadan yok olsun...

Herkes işine gelen adetleri cok iyi biliyor hatta yeni adetler bile cikiyor ama gelinin kvye hizmet etttigi adetleri kimse bilmiyor sahiplennmiyor nedense

Kadın cok haklı valla. Zaten dışlanmış daha doğrusu samimi olmamışlar diyelim. Kendi aralarinda cozsunler madem ki. Kadininda basini agritmasinlar.
Bunun gercekten ortasi yok.
Bende bazen o kadar kötüyüm ki,sonra pisman da oluyorum oyle düşündüğüm ve konustugum icin. Esim diyor oteki tarafta hesap verceksin. O kadar haklı ki. Nasil oluyor bilmiyorum bana sorsan ben cok iyi insanim derim,ama bazen bir lafin ortasindan yakalayip solundan çevirip kendimce kinleniyorum. Kaynanam bunlari haketmiyor gelip evimi temizliyor ayağımda tırnak batti örneği vermişsin ya yukarda ,ona benzer bise yasadim kadin ayağıma pansuman gibi biseler yapti parmagimi sardı. kizina bu kadar ilgisi yok. Ay suan üzüldüm ya yarin ona pasta alcam ve yanina gitcem sonra derdim olur gezdiklerinizle çözün demesin

Abart abart. Benim evimde hiç zevkime uygun birşey yoktur zaten. Neden kayınvalidemden kendi annemden fikir almışım diye. Örneklem de alakalı, çünkü ev eşyalarında da genel geçer doğrular vardır. Herkes bilirki vestelin renkli renkli çamaşır makinaları aslında kötüdür. Arçelik makinalar o pembik makinalardan daha kaliteli olur.
Ayrıca sizin şartlarınızla benimki bir değil ben evimde 3 kediyle yaşıyorum ve siyah ocak bana eziyet olacakmış. Benim yaşayışımla bana bu tavsiyeyi verdi zaten kayınvalidem. Ben teşekkür ediyorum ona tecrübeleri için, buraya da bunu yazdım.
Başkasından fikir almak, tecrübelerinden faydalanmakla benim sorunum yok. Konu sahibi de fikir alan ve almayan olarak seni ve beni baz alsın. Pişman olmak istiyorsa seni, pişman olmak istemiyorsa beni örnek alsın

Etmediğini ya da etmediğimi kim söyledi?
Kendi adıma ediyorum, zevk de duyarım rahatsızlıkları var seve seve.
Konu sahibi de öyledir belki?
Bu düşünceye sonuna kadar karşı çıkmamın en temel sebebi, çamaşır sepeti bile alamayacak çocuk yetiştiren zihniyet.
Yahu bırak, kırık alsın ilk seferinde, ikincisinde öğrenir.
Her olayına aile olarak sen koşarsan, ilk tökezlediğinde yine kaldırmanı bekler.
Bırak adam olsun, fikirleri olsun, renk kombini öğrensin, zevksizliklerle oluşan bir ev yapsın ama kendi yapsın yeter ki.
Para verdik mantığının çok dışında bu olay, para vermediği şeylere de karışıyor bu zihniyet.
Sizce bunla mı sınırlı kalıyorlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…