Akıllı insanlar kendi hatalarından, zeki insanlar başkalarının hatalarından ders çıkarırlarmış.Neyini anlayamıyorsunuz?
Kendiniz demişsiniz benim evim kimse karışmasın vs diye?
Acaba kendi evleri olduğundan dolayı, başkalarının söz hükmü ortadan kalkıyor ama herkes durması gereken çizgiyi aşıyor olabilir mi acaba?
Kusura bakmayın da, sizin kv deniz sizi bir ocağı seçebilecek biri gibi görmediğinden, kendi fikrini dayatmış.
Doğru mu bu?
Evlenirken eşim hariç kimseyle bir yere gitmedim, aldığım çoğu şeyde pişmanım.
Ama ben pişmanım, ne başkasına söyleniyorum ne de birilerinin dayatmasına maruz kaldım.
Ömür boyu söveceğime, kendi hatamdan ders alıyorum, daha iyi tecrübe var mı hayatta?
Hata yaparak, bir yerden karar vermeye başlayarak birey olursunuz.
Her para ödeyen kişi sahip, ödenen kişi uşak olsaydı...Evinize alinacak eşyalarin parasini annesi ödüyor sizin girdiginiz triplere bak yok kusasi geliyormuş bilmem neymiş. Sizinle gelmesin, fikir vermesin ama parayi versin oldu canim.
Birseyleri kendiniz yapamiyorsaniz bunlari da çekmek zorundasiniz aslinda ama karsi tarafin insafina ve anlayisina kalmiş bisey.
Kimse karismasin istiyorduysan kendi paranizla cikacaksiniz. Yok oyle hem baskasi odesin hem karismasin.
Ben:)Akıllı insanlar kendi hatalarından, zeki insanlar başkalarının hatalarından ders çıkarırlarmış.
Ben başkasının tecrübesini kullandığım için pişman değilim. Siz kendiniz direttiğiniz için eşyalarınızdan pişmansınız.
Hangimiz daha iyi yapmış sizce?
Evinize alinacak eşyalarin parasini annesi ödüyor girdiginiz triplere bak yok kusasi geliyormuş bilmem neymiş. Sizinle gelmesin, fikir vermesin ama parayi versin oldu canim.
Birseyleri kendiniz yapamiyorsaniz bublari da çekmek zorundasiniz aslinda ama karsi tarafin insafina kalmiş bisey.
Kimse karismasin istiyorduysan kendi paranizla cikacaksiniz. Yok oyle hem baskasi odesin hem karismasin.
Tursu ne ola ki kız:)) hahahahaha.Kız zaten diyor ki ben insan kırmayı seven biri değilim susuyorum sustukça tepeme çıkılıyor ve mutsuzum diyor, siz gelmiş ne olacak karışsın benimkide karışırdı iyiki karışmış diyorsunuz, ne yapsın bu insan, mutsuzluğuna sarılıp uyusun mu, eyvallh anne baba hakkı var ama yeter bu ne hak be kardeşim diyesi geliyor insanın, turşu yapmaya gerek yok
Maalesef canım yardım amaçlı geldiler yetişsin diye yardıma geldik diyen insanlara benim özelim diyemedim, insanları kırmayı sevmiyorum keşke deseydim, makyaj malzemelerimden kayıp vardı, kutularıyla atılmış, bende o sorumluluğu alıp atılmış denmez dedim, ama giden gitti ve cok pişmanımSizin eşyalarınızı ne münasebet kayın ailesi yerleştirdi? Ne görgü var bu insanlarda ne de anlayış? Benim eşyalarımı kendi ailemle yerleştirdik. Eşiminkileri de ablası ve bikaç akrabası. Gerçi halalarını çok severim eşimin, öyle geriden durmayın yabancı mıyım ben demiştim :)) çok hoşlarına gitmiş o tavrım sağolsunlar özene bezene yaptılar her şeyi.
Gelinimiz de sadece annemi ve beni çağırdı, başka kimseyi getirmeyin dedi. Kendi tarafı çok kalabalıktı zaten. Biz yiyecekleri hazırladık annemle oturduk. Hiçbir şeye elmizi sürmedik, kardeşimin eşyalarına bile. Kalabalık dağıldıktan sonra yengesi çağırdı beni, kızım silmeden tozlu tozlu yerleştirmişler baştan savma yapmışlar her şeyi, kıyafetler falan da rezil olmuş dedi. Her şeyi yeniden elden geçirdik. Yani insanlar birbirini tanımayınca kimden ne geleceğini bilmiyor ne yazık ki. Bizden zarar beklerken kendi yakınlarından gördü gelinimiz.
kaynanan efsaneymiş :)) benim bir idolüm var o da 2 oğlan anası. Hiçbi şeye karışmaz. Allah herkese öyle kaynana versin, her şeyiyle harika kadın. Gelinleri pek sokulmuyor ama, nasılsa karışmıyo bi şey demiyo diye, 2si de kendi ailesinden çıkmıyor, her aktiviteyi gelin hanımın ailesiyle yapıyor 2 taraf da. Bigün gelinlerden biri arayıp dert yancak olmuş, kızımmm sevişirken, eğlenirken haberim olmuyo, derdinizden de haberim olmasın, beraber gezdiklerinizle derman arayın demişAy oyle tripleri olanlar var.ilgisiz vs.. ben sahsen demem. Cok isime geliyor. Benimki de karışmaz. Siz bilirsinizz nasi istersen oğlum sen bilirsin gelin hanım pekiii iyi bariiii hep boyle konusur..bazen tutuyor damarı ama idare ediyorum sen super bi kaynana olcan desene :))))
O zaman bütün örf ve adetleri kaldırmak gerek. Misal sizin dedikleriniz geleneklerdir; yapılır, yapılmaz o ayrı. Fakat gelinin her şeyine karışmak, fikirlerini dayatmak, psikolojik baskı yapmak gelenek değil diye biliyorum ben. Parasını ben verdim, benim istediğim gibi olacak demek nedir o zaman kendisine alsın madem
Ben de hata yok diyorum :) hala başkalarının hatası diyosun.Ben:)
Çünkü her şeyimle ben kendimi yaşadım, siz başkalarının hatalarını...
Ben parayı kendim verdim, ama kv nin beğendiğini almadığım için beş karış surat çektim, bu karakter meselesi, cümleniz çok çirkin!Evinize alinacak eşyalarin parasini annesi ödüyor sizin girdiginiz triplere bak yok kusasi geliyormuş bilmem neymiş. Sizinle gelmesin, fikir vermesin ama parayi versin oldu canim.
Birseyleri kendiniz yapamiyorsaniz bunlari da çekmek zorundasiniz aslinda ama karsi tarafin insafina ve anlayisina kalmiş bisey.
Her para ödeyen kişi sahip, ödenen kişi uşak olsaydı...
Bu örneğinizi nerelere yorarız da işte...
O zaman aynı düz mantıkla giderek kendi paranızı kazanıyor olana kadar, ailenizin evinde asla ama asla kendi istediği kıyafeti giyemeyen biri olmak zorundasınız, parasını onlar veriyor sonuçta değil mi?
Valla sen düğünden sonrayı düşün bir de eşin diyecek ki annem kendini paraladi peşimizde kosturdu nankörlük yapmaAyrıca şimdiden mesafe koymaz yüz göz olursan her şey düğüne kadarmış köprüyü geçti derler
Örneklem alakasız, çünkü ortada genel geçer bir doğru var.Ben de hata yok diyorum :) hala başkalarının hatası diyosun.
Ben eşyalarımdan memnunum dedim, sen ben pişmanım dedin.
Senin dediğin şuna benziyor. Son hızla giden bisiklette ön frene asılıp uçmuş biri. Sana diyoki ön frene basma düşersin. Sen diyosun bana ne basıcam, düşersem ben düşerim. Sen düşüyosun, ben arka freni kullandığım için sağlamım ama doğruyu sen yapmışsın çünkü senin hatan :))
Ben uzak şehirden dolayı kv ye perde bırakmak zorunda kalmıştım dedim ya, resim istedim atıldı, perde fonlarını benim istediğim renk yapmamaya kalktı, hatta gitmiş sipariş vermiş, deli oldum! Kv bana o zaman bende parasını vermem demişti! Bende verme diyip suratına kapatmıştım! Ben şükür çalışan biri ve perde alacak gücümü bildiği halde kendisi biz oğlunuza bişey yapmıcazmı dediği halde bu cümleyi kurdu! Birde maddi gücü olmayanların nasıl ezildiğini düşünmek bile istemem!O zaman bütün örf ve adetleri kaldırmak gerek. Misal sizin dedikleriniz geleneklerdir; yapılır, yapılmaz o ayrı. Fakat gelinin her şeyine karışmak, fikirlerini dayatmak, psikolojik baskı yapmak gelenek değil diye biliyorum ben. Parasını ben verdim, benim istediğim gibi olacak demek nedir o zaman kendisine alsın madem
O zaman bütün örf ve adetleri kaldırmak gerek. Misal sizin dedikleriniz geleneklerdir; yapılır, yapılmaz o ayrı. Fakat gelinin her şeyine karışmak, fikirlerini dayatmak, psikolojik baskı yapmak gelenek değil diye biliyorum ben. Parasını ben verdim, benim istediğim gibi olacak demek nedir o zaman kendisine alsın madem
18 yaşından sonra çocukları kapıya atan bir millet değiliz, bu örfümüz adetimiz.Evet kendi parasini kazanana kadar istedigi gibi giyinemeyen, istedigi yere gidemeyen, secimlerini yasayamayan insanlar var ailesinin evinde bile, siz gormemişsiniz.
Tamamen parayi verenin anlayişina ve insanligina kalmiş bisey. Ayrica dogurdugun cocuga bakmak farkli evlenme yaşina gelmiş koca insanlara eşya vs almak farkli. Kimse bunu yapmak zorunda degil. Şu durumda rahatsiz olan paran senden kalsin diyip istedigini yapabilir. Para alip catir catir harcarken iyi ama laf soyleyemezyahu ne mecburiyeti var peki parayi verenin.
18 yaşından sonra çocukları kapıya atan bir millet değiliz, bu örfümüz adetimiz.
Aynı şekilde tahtını yapmak denilen şey de adet.
Kimse kimseyi gırtlaklamıyor öde diye, ama ödüyorsan da ne sahipsin ne efendi.
kaynanan efsaneymiş :)) benim bir idolüm var o da 2 oğlan anası. Hiçbi şeye karışmaz. Allah herkese öyle kaynana versin, her şeyiyle harika kadın. Gelinleri pek sokulmuyor ama, nasılsa karışmıyobi şey demiyo diye, 2si de kendi ailesinden çıkmıyor, her aktiviteyi gelin hanımın ailesiyle yapıyor 2 taraf da. Bigün gelinlerden biri arayıp dert yancak olmuş, kızımmm sevişirken, eğlenirken haberim olmuyo, derdinizden de haberim olmasın, beraber gezdiklerinizle derman arayın demiş
Bunun bir ortası yok galiba. 2 taraftan biri illa ki kötü olmak zorunda sanki.
Abart abart. Benim evimde hiç zevkime uygun birşey yoktur zaten. Neden kayınvalidemden kendi annemden fikir almışım diye. Örneklem de alakalı, çünkü ev eşyalarında da genel geçer doğrular vardır. Herkes bilirki vestelin renkli renkli çamaşır makinaları aslında kötüdür. Arçelik makinalar o pembik makinalardan daha kaliteli olur.Örneklem alakasız, çünkü ortada genel geçer bir doğru var.
Düz mantıkla yeniden örneklendirmenizi rica ederken şunu belirteyim, siyah cam ocağım var, bayılıyorum:)
İnanılmaz güzel ve estetik duruyor, temizliği çok kolay.
Eee nerede bunun yanlışlığı, kayınvalidenizin aldırmayışı?
Hah işte, fark burada.
Siz tecrübe değil, başkasının hatasını ve zevkini yaşadınız, ben ise kendiminkini.
Bu olaylara görece ve kişisel zevk denmesinin sebebi budur, siz kişisel konusunu ortadan kaldırmış zevki başkasına bırakmışsınız.
Etmediğini ya da etmediğimi kim söyledi?Örf ve adetlerse mesele öyle parayi ver hiç karisma diye bir adet gormedim aksine bu tarz alisverislere hep kalabalik cikilir. Hangi adetmiş o annesi parayi versin dugune kadar ortadan yok olsun...
Herkes işine gelen adetleri cok iyi biliyor hatta yeni adetler bile cikiyor ama gelinin kvye hizmet etttigi adetleri kimse bilmiyor sahiplennmiyor nedense